Dušu mám rozbitú na kúsky
Ahojte, potrebujem dostať von zo seba svoj príbeh,pretože mi je ťažko....
Bude to dlhé...
Mám za sebou 10 ročný vzťah s priateľom. Tvrdo sme makali na svojom vzťahu, za 10 rokov sme si toho pre skákali veľmi veľa. Samozrejme, že sme zažili veľa pekného ale aj ťažkého a zlého. Žiadna podpora od rodiny ani z jednej strany no láska nás živila, žili sme jeden pre druhého, makali sme na sebe a milovali sa. Stáli sme jeden pri druhom. Dokončili sme si obaja VŠ, na šetrili si, vzali hypotéku a zariadili si vlastný byt. Prišla corona a mi sme obaja ostali doma bez práce hypo sme ledva vedeli utiahnuť z brigád, no dosť nám pomohli naše našetrené peniaze. Vraví sa, že peniaze nie sú všetko ale nimi to začalo... Dosť sme si ako mladí odopierali kvôli financiám, žiadne dovolenky, žiadne večere, výlety. Šetrili sme na vlastné bývanie.Začali sme sa viac hádať, prišli stresy z platenia účtov, nemali sme na seba čas. Nemali sme čas na vypnutie. Na to aby sme sa starali o náš vzťah. Chodili sme po brigádach, po nočných aby sme vedeli zaplatiť účty.Do toho sme ochoreli na covid raz ja raz priateĺ a som rada, že sme to prežili. Doteraz si dávame dokopy zdravie ja i on. (zhoršený zrak, potravinové intolerancie, bolesti hlavy, krvný tlak... Kolotoč zdravotných komplikácií trvajúci dodnes už druhý rok na oboch stranách...) samozrejme znovu financie navyše. Žiadna seriózna práca = ďalší stres plus nadlomené zdravie. Mala som narodeniny a veľmi som dúfala, že ma priateľ po 10rokoch požiada o ruku,že sa posunieme vo vzťahu zase o kus ďalej napriek tomu, že sa nám žilo momentálne ťažko. Nestalo sa tak.... Dostala som kvet so slovami všetko najlepšie. Priznám sa, že ma to zasiahlo ani neviem, kde sa to vo mne zobralo. Povedala som mu v slabej chvíli, škaredé slová, že či mu nestojím zato aby mA
a po 10rokoch požiadal o ruku a kúpil mi posratý prsteň. Bola som povrchná, a povedala mu, že je neschopný a, že za 10 rokov nenašetril ani na kúsok zlata. Podotýkam za 10 rokov sme žili veľmi veľmi skromne boli sme raz na dovolenke a to len na pár dní (4dni) tu na SK. Financie čo vám poviem... Nikdy som mu to nevy čítala. Až do tej chvíľke. Snažili sme sa ako sme vedeli a som nato hrdá čo sme dosiahli.Všetko čo máme sme si nato zarobili samy bez akejkoľvek pomoci. No akosik som už ťažkú životnú situáciu nezvládla a spustila všetko na neho co som mala na srdci. Boli to moje najhoršie narodeniny. Neviem kde sa to vo mne zobralo, vykričala som mu, že ako sa chce postarať o naše budúce dieťa keď teraz už živoríme a, že takto to už nejde, že nevládzem.... chcela som aj ja kúsok materiálneho niečo pre seba..... Kopu kamarátok, spolužiačok sa zasnúbilo, vydalo, porodilo...bolo mi to ĺúto. Dni ubiehali a fungovali sme ako keby sa nič nestalo, no náš vzťah ochladol začala som spávať na gauči a on v spálni. Sex sme nemávali vôbec, ani Pusy ani objatia. Iba sme fungovali v jednej domácnosti ako 2ja.Naskytla sa mi práca v odbore, ktorý som vyštudovala lenže bola 200 km od domova nuž financie chýbali (stále sms platili všetko spolu a aj doteraz platíme). Nemala som na výber zbalila som kufor a odišla. Úprimne veľmi som sa potešila, pretože už som nevedela kam z konopí, žiadalo sa mi zmeny a hlavne som dúfala, že s príjmom peňazí sa nám bude ľahšie dýchať a táto ťažká doba nás opustí. V práci som bola spokojná, šťastná, všetko išlo tak ako malo ísť. Dokonca i priateľ si našiel novú prácu v mieste bydliska. LENŽE ešte viac sme sa odcudzili, nevolali sme si a prestali sme si chýbať.... V práci som sa zamilovala do kolegu no nič som neriešila, pretože som bola stále vo vzťahu samozrejme i keď asi rok nefungujúcom. Domov sa mi podarilo prijsť po 2,5 mesiaci a sadla som si s priateľom a úprimne mu povedala, čo sa mi stalo. Povedala som mu, že neviem čo mám robiť, že mám v hlave zmätok a chcem byť k nemu úprimná. Že som sklamaná z nášho vzťahu, že sa chem v živote posunúť ďalej. On mi povedal to isté a dohodli sme sa, že si dáme pauzu. Plánovala som sa odsťahovať do miesta, kde som mala prácu avšak chcelo to čas. (zatiaľ som bývala v izbe čo som si prenajala, takže sa mi nedalo odsťahovať si hneď veci) domov k expriatel ovi som prišla ešte raz na víkend fungovali sme ako kamaráti... V meste kde som pracovala som konečne žila. S kolegom, sme sa dali dokopy,, teda aspoň som si to myslela. Vyspali sme sa spolu raz a vykašlal sa na mňa. Hlúpo ma využil a ja som sa využiť nechala ako nejaká násťročná naivka... No žiaľ zaľúbila som sa... No čo čert nechcel v práci ma prepustili a mne ostali oči pre plač. Zaľúbená, bez práce, 200km od,, domova,,. Nemala som sa kam vrátiť.... Prišla som nazad, povedala som všetko expriateľovi, čo sa stalo, že som za zaľúbila do kolegu, že som sa sním vyspala a on ma len využil, že som prišla o prácu, a že ho chem poprosiť, či by som mohla ostať v spoločnom byte kým si nenájdem nové zamestnanie. Nenamietal, ale videla som, že ho to zasiahlo aj keď sme boli rozijdení. Povedal mi, že môžem ostať koľko len chcem pretože je to i môj byt. (ešte sme nestihli, doriešiť kto koho vyplatí) Bolo to veľmi nepríjemné a pre mňa i bolestivé takto sa vrátiť no nemala som na výber...
Prešli 3 týždeň čo som,, doma,,. S ním.. Hľadám si prácu, snažím si čím skôr zariadiť život. Žijeme spolu v jednej domácnosti a ja sa cítim hrozne, prázdna. Zničená životom. Myslím, že expriateľ je na tom rovnako. Sme ako dvaja ľudia bez duše. Opýtal sa ma, či to nechcem dať dokopy,či to neskúsime znovu. Že chce zabudnúť na všetko, čo sa stalo a on tiež nie je bez viny, nepýtala som sa čo sa stalo kým som bola preč... Boli sme od seba predsa.... Nevedela odpovedať, nečakala som túto jeho otázku. Neviem dokedy to takto tu vydržím, mám dušu na kúsky.
Chcela som svadbu, dieťa, dobrú prácu a človeka čo má bude milovať, a život ma takto skúšal a skúša.
Ďakujem, ak si to niekto prečíta a pochopí ma.
Raz som čitala jednu diskusiu, chalan bol do baby zalubeny vsetko klapalo, len sa nevedel rozkyvat ona chcela prsteň až nakoniec mu dala kopačky. On bol na dne, neviem čo a naveľa mu dala druhu šancu a zas začali chodiť akoby sa nechumelilo. A on ho potom definitivne odkopla a našla si ineho. chalan sa išiel vyplakať na internet, že čo ma robiť ? Hovorim si, niekto mu stojí na kábli? Prečo si jej po 2 raze nekuúpil prsteň a mohli ste žiť šťastne teraz? že on chcel fungovať ako doteraz, Tak ked je niekto pripečený, ani zázrak mu nepomôže
Ja by som to dala dokopy naspäť.... Odcudzenie sa dá napraviť, financie opäť raz budú.... A prsteň a dieťa sa dá časom doplanovat. Ako vieš že ho nemal kúpený? Nechápem iba prečo ste toľko šetrili, peniaze sú na to, aby sa minali, zarábame na to, aby sme si ich aj užili a nie otrocili. Áno mať rezervu je normálne, ale neísť ani na predĺžený víkend mi príde prapodivne. Držím palce aby ste si to vyjasnili.
A téma manželstvo a deti sa dá otvoriť, porozprávat. Nebudem desať rokov žiť s niekým a na niečo iba čakať. On ti nevie čítať v hlave myšlienky. Sú chlapi kt.sa veľmi nemajú k činu. 10vyrocie ste už mali? Neplánoval to na ten dátum? Plánoval niekedy vôbec svadbu? Toto sú otázky ktoré si musíš ty vyriešiť,my do toho nevidíme.
@vazky_a_motyle ahoj, tak ti ďakujem, za toto čo si napísala....že nie som v tom sama. Presne viem o čom píšeš. Drž sa aj ty nech vám to vyjde a založízlte si krásnu rodinku. ❤️😘
@diamond007 šetrili sme na byt. Na naše spoločné. Finančne nám nik nepomohol a napriek tomu, že sme dvaja mladí ĺudia s VŠ bolo pre nás obtiažne zobrať hypo. A to sme nedostali 100%len 80%a zvyšok sme museli do financovať spotrebákom a z toho, čo sme na šetrili. Nebolo to ľahké ale mame,, svoje,,.
Niekedy musíš zažiť sklamanie aby si pochopila o čom to vlastne je
Ja by som sa vrátila k ex budovať sa dá poznáte sa
Tak ja zas by som nešla do takýchto financií, na ktoré nemám. Nám nik tiež nepomáha, ale kúpili sme s mužom nehnuteľnost aj ďalej od Ba, nakoľko sme sa obaja nechceli zadlžiť na 20-30rokov.je to o komforte. len teda toto je na inú debatu, hypotéku už máte, tak už len to zlepiť a pracovať
@diamond007 neviem kedy ste kupovali, mi sme tiež nekúpili v BA pomerne ďaleko to čo nám financie,, dovolili,, a i tak sme sa museli na 30 rokov zadĺžiť. Ale ako vravíš to je na inú debatu lebo hypo nie je len o príjme ale o celkovej bonite. Nám to takto vyšlo a sme zato vďačný lebo viem, že dnes by sme už tu hypo určite nevzali.
Je to len chlap a ty tu reves ako keby si prave zistila ze umieras a zostavaju ti 2mesiace zivota🤦♀️
Ja neviem ale ako pocitam tak pocitam vam niekde peniaze museli unikat. Ty mas 31 on 36, obidvaja VS, 10r ste spolu...a zivorite, nikam nechodite, nic ste si nedovolili, deti nemate ...a byt s vybavenim stal 100tis. Dostali ste 80% a este ste brali na dofinancovanie spotrebak? Tak kde tie peniaze ktore ste setrili isli? Ved chlap ma 36r ten uz min. 10r zaraba., ty mas 31r bezdetna, tiez zarabas min 6-7r (aj popri VS sa da brigadovat). A len sa v tom.placate, a zijete z ruky do ust...mam pocit ze vas najvacsi problem su peniaze, aj ked mate uzivit len vas dvoch, dospelych ludi. Divne.
Stara ciganka povedala: "Neni lóve, neni láska." Smutne, pravdive. Nech nikdo nehovori, ze to nie je pravda. Nemate deti. Dovolim si tvrdit, ze by ste davno boli od seba. Financie dokazu pochovat aj najkrajsie vztahy. 😥