icon

Dušu mám rozbitú na kúsky

20. jan 2022

Ahojte, potrebujem dostať von zo seba svoj príbeh,pretože mi je ťažko....
Bude to dlhé...

Mám za sebou 10 ročný vzťah s priateľom. Tvrdo sme makali na svojom vzťahu, za 10 rokov sme si toho pre skákali veľmi veľa. Samozrejme, že sme zažili veľa pekného ale aj ťažkého a zlého. Žiadna podpora od rodiny ani z jednej strany no láska nás živila, žili sme jeden pre druhého, makali sme na sebe a milovali sa. Stáli sme jeden pri druhom. Dokončili sme si obaja VŠ, na šetrili si, vzali hypotéku a zariadili si vlastný byt. Prišla corona a mi sme obaja ostali doma bez práce hypo sme ledva vedeli utiahnuť z brigád, no dosť nám pomohli naše našetrené peniaze. Vraví sa, že peniaze nie sú všetko ale nimi to začalo... Dosť sme si ako mladí odopierali kvôli financiám, žiadne dovolenky, žiadne večere, výlety. Šetrili sme na vlastné bývanie.Začali sme sa viac hádať, prišli stresy z platenia účtov, nemali sme na seba čas. Nemali sme čas na vypnutie. Na to aby sme sa starali o náš vzťah. Chodili sme po brigádach, po nočných aby sme vedeli zaplatiť účty.Do toho sme ochoreli na covid raz ja raz priateĺ a som rada, že sme to prežili. Doteraz si dávame dokopy zdravie ja i on. (zhoršený zrak, potravinové intolerancie, bolesti hlavy, krvný tlak... Kolotoč zdravotných komplikácií trvajúci dodnes už druhý rok na oboch stranách...) samozrejme znovu financie navyše. Žiadna seriózna práca = ďalší stres plus nadlomené zdravie. Mala som narodeniny a veľmi som dúfala, že ma priateľ po 10rokoch požiada o ruku,že sa posunieme vo vzťahu zase o kus ďalej napriek tomu, že sa nám žilo momentálne ťažko. Nestalo sa tak.... Dostala som kvet so slovami všetko najlepšie. Priznám sa, že ma to zasiahlo ani neviem, kde sa to vo mne zobralo. Povedala som mu v slabej chvíli, škaredé slová, že či mu nestojím zato aby mA
a po 10rokoch požiadal o ruku a kúpil mi posratý prsteň. Bola som povrchná, a povedala mu, že je neschopný a, že za 10 rokov nenašetril ani na kúsok zlata. Podotýkam za 10 rokov sme žili veľmi veľmi skromne boli sme raz na dovolenke a to len na pár dní (4dni) tu na SK. Financie čo vám poviem... Nikdy som mu to nevy čítala. Až do tej chvíľke. Snažili sme sa ako sme vedeli a som nato hrdá čo sme dosiahli.Všetko čo máme sme si nato zarobili samy bez akejkoľvek pomoci. No akosik som už ťažkú životnú situáciu nezvládla a spustila všetko na neho co som mala na srdci. Boli to moje najhoršie narodeniny. Neviem kde sa to vo mne zobralo, vykričala som mu, že ako sa chce postarať o naše budúce dieťa keď teraz už živoríme a, že takto to už nejde, že nevládzem.... chcela som aj ja kúsok materiálneho niečo pre seba..... Kopu kamarátok, spolužiačok sa zasnúbilo, vydalo, porodilo...bolo mi to ĺúto. Dni ubiehali a fungovali sme ako keby sa nič nestalo, no náš vzťah ochladol začala som spávať na gauči a on v spálni. Sex sme nemávali vôbec, ani Pusy ani objatia. Iba sme fungovali v jednej domácnosti ako 2ja.Naskytla sa mi práca v odbore, ktorý som vyštudovala lenže bola 200 km od domova nuž financie chýbali (stále sms platili všetko spolu a aj doteraz platíme). Nemala som na výber zbalila som kufor a odišla. Úprimne veľmi som sa potešila, pretože už som nevedela kam z konopí, žiadalo sa mi zmeny a hlavne som dúfala, že s príjmom peňazí sa nám bude ľahšie dýchať a táto ťažká doba nás opustí. V práci som bola spokojná, šťastná, všetko išlo tak ako malo ísť. Dokonca i priateľ si našiel novú prácu v mieste bydliska. LENŽE ešte viac sme sa odcudzili, nevolali sme si a prestali sme si chýbať.... V práci som sa zamilovala do kolegu no nič som neriešila, pretože som bola stále vo vzťahu samozrejme i keď asi rok nefungujúcom. Domov sa mi podarilo prijsť po 2,5 mesiaci a sadla som si s priateľom a úprimne mu povedala, čo sa mi stalo. Povedala som mu, že neviem čo mám robiť, že mám v hlave zmätok a chcem byť k nemu úprimná. Že som sklamaná z nášho vzťahu, že sa chem v živote posunúť ďalej. On mi povedal to isté a dohodli sme sa, že si dáme pauzu. Plánovala som sa odsťahovať do miesta, kde som mala prácu avšak chcelo to čas. (zatiaľ som bývala v izbe čo som si prenajala, takže sa mi nedalo odsťahovať si hneď veci) domov k expriatel ovi som prišla ešte raz na víkend fungovali sme ako kamaráti... V meste kde som pracovala som konečne žila. S kolegom, sme sa dali dokopy,, teda aspoň som si to myslela. Vyspali sme sa spolu raz a vykašlal sa na mňa. Hlúpo ma využil a ja som sa využiť nechala ako nejaká násťročná naivka... No žiaľ zaľúbila som sa... No čo čert nechcel v práci ma prepustili a mne ostali oči pre plač. Zaľúbená, bez práce, 200km od,, domova,,. Nemala som sa kam vrátiť.... Prišla som nazad, povedala som všetko expriateľovi, čo sa stalo, že som za zaľúbila do kolegu, že som sa sním vyspala a on ma len využil, že som prišla o prácu, a že ho chem poprosiť, či by som mohla ostať v spoločnom byte kým si nenájdem nové zamestnanie. Nenamietal, ale videla som, že ho to zasiahlo aj keď sme boli rozijdení. Povedal mi, že môžem ostať koľko len chcem pretože je to i môj byt. (ešte sme nestihli, doriešiť kto koho vyplatí) Bolo to veľmi nepríjemné a pre mňa i bolestivé takto sa vrátiť no nemala som na výber...
Prešli 3 týždeň čo som,, doma,,. S ním.. Hľadám si prácu, snažím si čím skôr zariadiť život. Žijeme spolu v jednej domácnosti a ja sa cítim hrozne, prázdna. Zničená životom. Myslím, že expriateľ je na tom rovnako. Sme ako dvaja ľudia bez duše. Opýtal sa ma, či to nechcem dať dokopy,či to neskúsime znovu. Že chce zabudnúť na všetko, čo sa stalo a on tiež nie je bez viny, nepýtala som sa čo sa stalo kým som bola preč... Boli sme od seba predsa.... Nevedela odpovedať, nečakala som túto jeho otázku. Neviem dokedy to takto tu vydržím, mám dušu na kúsky.
Chcela som svadbu, dieťa, dobrú prácu a človeka čo má bude milovať, a život ma takto skúšal a skúša.
Ďakujem, ak si to niekto prečíta a pochopí ma.

Strana
z4
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
autor
20. jan 2022

@vlcik1 :'( 10 rokov je tak dlhá doma. Je mi tak hrozne. Viem, že všetko chce čas, no mňa tak mrzí, že ľúbim človeka čo si to vôbec nezaslúži a, že osud sa do mnou takto zahral. Bolí to veľmi a na toto, čo sa mi stalo nikdy nezabudnem. Chvála Bohu, že nemám ešte dieťa, nechcela by som aby trpelo takouto situáciou. Ďakujem, že si teraz odpísala.

21oktober
21. jan 2022

no a keď mi tu niekto napíše že na peniazoch nezáleží , hlavne že sa ľudia ľúbia . Áno aj z môjho pohľadu je tvoj priateľa alebo expriateľ neschopný , človek s VŠ a živorí že 10 rokov . Za 10 rokov ťa nebol schopný požiadať ruku a posunúť sa vo vzťahu , len prekračuje na mieste, a zrejme to nemal ani v pláne.
Ja by som ti poradila nájsť si prácu , tam musíš začať, iná cesta nie je , ukončiť ten 10 ročný vzťah a začať sama so sebou žiť. Predajte byt a kúp si garzonku alebo jednoizbák. Začni športovať , stačí beh alebo chôdza o paliciach , je to zadarmo a zresetneš hlavu. Mne beh veľmi pomohol v čase keď mi zomrel manžel , nabehala som km .
Keď sa dáš dokopy , príde aj iný chlap. Ale najprv si hľaď na seba, aby tebe bolo dobre.

autor
21. jan 2022

@21oktober no to si tak napísala citujem,, no a keď mi tu niekto napíše že na peniazoch nezáleží , hlavne že sa ľudia ľúbia,, ako keby som bola zlatokopka.... To bolo necitlivé, momentálne. Bolí ma to. Nezáleží ale žiaľ v dnešnej dobe sa len z lásky žiť nedá hlavne keď v ťažkých časoch ste na všetko sami dvaja.

pieksamaki
21. jan 2022

Myslim si ze to treba prijat tak ako je....kazdy mame tu svoju cestu.....a uspechy a pady....najdes pracu a bude lepsie.....vztah netreba niekedy silit....uvazuj tak aby to robilo tebe radost
Ano covid podlomil zdravie aj nam .....nic prijemne

autor
21. jan 2022

@pieksamaki ďakujem, že si napísala. Celé noci nespím, poobede od únavy zaspím. Dušu mám na kúsky a cítim sa taká prázdna... Ja silná žena bojovníčka čo prešla neraz peklom, sedí v slzách... Nikdy by som neverila, že toto napíšem, že takto raz dopadnem.... Áno covid je svinstvo a to sme relatívne mladí tridsiatnici, no myslím, že nám zdravie tak veľmi nalomil aj preto,lebo sme boli dlho v strese a bez oddychu bez vypnutia mysle. Stres robí veľmi veľa zlého....

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
21. jan 2022

@evamarek77 byt na hypo sme kúpili len pred 3mi rokmi. Viem.... chce to čas.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
iv007
21. jan 2022

Ked som citala tvoj pribeh,len som mala strach aby sa na konci neobjavilo este tehotenstvo..Smutok ta prejde,bola si velmi dlho vo vztahu a podla mna nevies fungovat sama.Nauc sa to,najdi schopnu pracu,kup 1izbak alebo docasne nejake zdielane byvanie.Venuj sa sebe po duchovnej aj fyzickej stranke,vela citaj, chod na turistiku,najdi si nejake nove hobby a podnety.Uvidis ze sa ti ulavi,budes v pohode a potom pride aj ten spravny partner do zivota a na zalozenie rodiny💙

bambi23
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
21. jan 2022

@21oktober Chcem sa spýtať,či si aj schudla pri Tom behaní a či si chodila behať aj v zime mraze? Všetci ten beh odporúčajú,ja som behala ale nezdá sa mi,žeby som gram schudla

mariaveronikag
21. jan 2022

Skúste si ujasniť - najptv Vy sama v sebe, či chcete pokračovať v spoločnom živote s tým mužom. Ak áno, porozprávajte sa s ním, pekne, citlivo, ako si on predstavuje budúcnosť, manželstvo, rodinu...táto situácia môže vzťah utužiť a to, čo vnímam ako veľmi pozitívne je, že si hovoríte pravdu, je tu úprimnosť.
Ak s ním ale nechcete byť do konca života, ak neplánujete spoločný život, lepšie je odísť, nájsť si bývanie a začať odznova, hľadať si intenzívne prácu vo svojom odbore...robiť to, čo Vás baví...nie je to také dramatické, nebojte sa. Držím palce !

mandala77
21. jan 2022

tomuto sa hovorí prechodený vzťah. Príliš dlho ste spolu, bez toho, aby ste sa niekam posunuli. On možno ani nechce rodinu. To som nejako nepostrehla.
Život len plynie, treba sa naučiť sa mu prispôsobovať, nie s ním bojovať.

mabenn
21. jan 2022

Ja nevidim nikde miesto, kde by si ty urobila chybu. Verila si, snazila sa, vychadzala v ustrety, tahala vztah. Chcela si uplne normalne veci, zaklad zivota. V case uplne adekvatnom. Trochu som v tom pribehu cakala, ze ti to s tym kolegom vyjde, prekvapilo ma, ze to tak dopadlo. Aj s novou pracou. Povedala by som, ze si nesies - mozno este z vlastnej rodiny, akysi "osud tazkeho zivota". Inak si to vysvetlit neviem. A tvoj partner rovnako. Chceli by ste od zivota viac, ale nieco vas blokuje a vlastne ste sa nasli v podobnom nechcenom nastaveni. Otazka je, ako to prekonat.

pribinak
21. jan 2022

Koľko máte obaja rokov?

Rozprávala si sa s ním niekedy o tom, že chceš svadbu a dieťa? Mali ste v tomto smere nejaké spoločne plány?

Za mna prechodeny vzťah, príliš dlho ste sa nikam nepohli

liljana
21. jan 2022

Rozbity tanier uz nezlepis. Nahromadili sa problemy, stres a neustali ste to. Prisiel vas cas sa rozist. Na oboch cakaju dalsie vztahy, ste mladi. Nechapem, ze ste nechodili na dovolenky aspon na sk. Beriete stan a mohli ste mat pochodene celu SR, CR, Polsko, Slovinsko,.. za par supov.
Posuvanie dalej? Tento isty problem by ste mali, aj keby ste boli zobrati. Iba by ste teraz riesili navyse rozvod. Nebolo fer, ze si vinu za vsetko hodila na neho, ani kritika. Nebolo fer ani to, ze si sa vyspala s kolegom. A bola si pravom za svoje spravanie potrestana. Toto uz nezmenis, ale uz to nerob dalsiemu partnerovi. Aby si toto iste neriesila o 10 rokov znova. Hlavu hore. Raz chodia zle casy a potom pridu tie dobre.

21oktober
21. jan 2022

no tak ale ty si to nepochopila. Mnohé tu píšu žena peniazoch nezáleží , ale záleží a záleží na tom ako sa partner dokáže postarať o rodinu . Ty si toho jasným príkladom , rozpadol sa ti vzťah kvôli peniazom . A prestaň s tým zlatokopectvom , ani nevieš čo to je. Každá normálna žena chce mať vedľa seba partnera ktorý sa vie postarať a tá ktorá tvrdí že nie tak podľa mňa klame. Tvoje nároky boli oprávnené.
Aby sa jeden dospelý chlap za 10 rokov nikam nepohol je naozaj neschopnosť , za 10 rokov 4 dni na dovolenke ako nonsens, to čo ste vyštudovali ? Vám vzťah rozbili peniaze a prechodenosť vzťahu .
A na peniazoch záleží, či to bolo v minulej dobe , alebo terajšej alebo to bude v budúcej . Zober tenisky , obleč sa a vybehni von . Endorfímy ktoré sa ti vyplavia ti zresetujú hlavu a budeš sa cítiť lepšie. Tvoja situácia si vyžaduje už radikálne rezy a nie sa v tom máchať ako taká kačička.

21oktober
21. jan 2022

@karolinakr ja som schudla a dosť ale len behom to nebolo .

elizabet173
21. jan 2022

máš rozbitú dušu, aj vzťah. Nelepila by som ho, keď ste sa neposunuli nikam za desať rokov, možno by ste teraz prežili pár vášnivých mesiacov a o rok, dva sa dostali tam, kde ste dnes. Kvalitný vzťah ustojí aj nakopené problémy, váš to neustál. Je čas posunúť sa inam. Nájdi prácu, vyrieš bývanie, urob si poriadok v duši, si mladá, život máš pred sebou. Držím ti palce, aby si nabrala správny kurz

madeline1
21. jan 2022

to s tym kolegom si mu nemusela hovorit, stacilo to vyjadrit nejako inak... na druhu stranu, i tvoj ex pravdepodobne nieco za ten cas mal, dajte to do kopy. Zijete opät spolu, skuste to, vela stastia.

liljana
21. jan 2022

Pisete, ze opravnene chcela materialne veci. Potom ale kritizuje toho druheho za nieco, co sama nebola schopna realizovat.Slobodna, bez zavazkov, deti. Nie kazdy ma bohatych rodicov, do toho prisli zdravotne problemy, covid, strata prace. Zakonite sa rozisli, pretoze si nevedeli spolu uzivat v dobrych casoch, ani sa zomknut v tych zlych.
Jediny problem vidim v tom, ze si viac neuzivali a necestovali. Ak zacala vykrikovat druhemu co sama nedokazala ovplyvnit, tak to dopadlo, ako to dopadlo. Pokus vyriesit svoje problemy jednoducho najdenim si ineho partnera, skoncil neuspechom. Zostala sama a zial, nestastie zvycajne nechodi samo, aj bez prace.

zojazoja
21. jan 2022

no ved a mate sa radi este? milujete sa napriek vsetkemu? ak ano, tak nikdy nie je neskoro urobit hrubu červenu ciaru za vsetkym co bolo a zacat kazdy pracovat na tom, aby sa vas vztah posuval. len to si musite vyjasnit vy dvaja medzi sebou, kto čo chce, nechce...ved nic take strasne sa nedeje. ste znova spolu, vo svojom byte, tak sadnut si par večerov, dni ku stolu a zacat rozpravat, povedat si svoje plany a pracovat na tom. nic z neba nepadá len tak, kazdy z nas musi povedat co chce, nechce...niekto je typ cloveka, ze ho treba podstrčit a potom uz ide..niekto je ťahún, niekto je pomalši...ale ak je stale laska medzi vami, tak pracujte na tom. ste zdravi, mladí, bez závazkov, myslim, ze az take strasne problemy extremne nemáte. vela z nas zije z ruky do huby, ale žije a funguje. lebo musi, chce. lebo sa navzajom páry vedia podržať a prekonávať prekážky životné.

autor
21. jan 2022

@iv007 ďakujem

luccija
21. jan 2022

Pekne je, že ste obaja ťahali za jeden povraz nie všade sa nájdu dvaja, ktorí chcú makať na sebe, chodiť na brigády podľa mňa ste to az prestrelili a nenašli čas na seba a vzťah.10 r spolu bez posunu je veľa.Podla mňa si klasický vybuchla a našla niekde inde tie motýle v bruchu a záujem chlapa.
To, že Ti nedal po 10 r prsteň no tak nie každý chlap je taký...vyskúšala si odchod, nového chlapa neviem myslím, že na tvojom mieste by som to skúsila dať znova dokopy.Najst v dnešnej dobe schopného chlapa je ťažké.Delit byt, začínať odznova radšej sa pokúsim zapracovať na vzťahu vyzerá, že partner by to tiež prijal
Teraz si daj cas pre seba a uvidíš...

autor
21. jan 2022

@bambi23 ďakujem

autor
21. jan 2022

@pribinak samozrejme, že sme sa o tom rozprávali malo to mať postupku, škola, bývanie, založenie rodiny a ja som čakala na tú rodinu a nič. Vybuchla som, odišla som a stalo sa čo sa stalo...

autor
21. jan 2022

@madeline1 sme k sebe od začiatku úprimný nevedela by som sa mu pozerať do očí s klamstvom a s takýmto bremenom. Že ahoj som nazad dajme to dokopy. Zaslúžil si pravdu...

liljana
21. jan 2022

@luccija Prijala by si spat vo vztahu chlapa, co si odskocil vyriesit domace problemy a zasexovat si. A vratil sa domov iba preto, ze mu to nevyslo ...?

autor
21. jan 2022

@liljana ja som sa vyspala s kolegom preto, lebo som sa do neho zamilovala. Nemyslím, si, že z mojej strany bolo niečo voči nemu nefér. Išli sme od seba obaja nikto nikoho nepodviedol. Akurát to dapodlo nie ružovo ako býva v rozprávkach. Neostali sme spolu, lebo on sa chcel len so mnou vyspať a ja som sa zaľúbila a než by som to v sebe uzavrela som prišla o prácu. Som aj rada aspoň ho už neuvidím, lebo mi ublížil no stojím na prahu dôležitého rozhodnutia a snažím sa čím skôr pozbierať na vlastné nohy ale nejde to behom pár dní. Musíme obaja s ex poriesiť ako čo ďalej...

Strana
z4