icon

Ex mi chce zobrať dieťa. Čo mám robiť?

lula555
3. jún 2020

Dobrý deň.. Chcem sa spýtať bola tehotná keď sme sa rozišli s priateľom.. Musela som odísť od neho.. Bývalí sme u jeho rodičov. Dôvod bol taký že jeho matka sa všade starala a znevazovala má. Nechceli mi dovoliť nič.. Stále som bola len v izbe. Tak som sa rozhodla že pôjdem bývať ku naším.. Môj otec mi dal polovicu domu mali by sme súkromie.. Lenže moj priateľ má oklamal sľúbil že pôjde ale Nakoniec sa rozhodol pre svoju matku.. Ktorá mi volala keď som odišla a urazala má a vyhrážala sa mi.Celých 9 mesiacov nič nerobil len mi písal sms raz do mesiaca. Kde som mu ja písala že sme skončili.. Malej nekupil nič.. Ani neprišiel za mnou osobne aby sme sa dohodli. Len SMS ktoré chce na súde vytiahnut proti mne. Žiadny záujem že by prišiel.. Medzi tým čo ja som sa bála že dieťa bude chore , v tehotenstve som si dala robiť testy na rodine vady.. V jeho rodine sú chorý.. Kým ja som sa bála a plakala on sa bol zabávať. A dokonca mala aj frajerku.. Moja rodina ho videla. Omna sa starala mama a oco. On mi za celých 9 mesiacov nič nedal ani malej nič nekupil.. Len SMS vypisuje aby sa kril na súde že mal záujem. Tými SMS správami len stresoval aj jeho matka.. Kvôli ním som ostala na rizikovom. A teraz mi píše že mi malu vezme . Lenze ja nechcem dovoliť ani len striedavú pretože viem ako som sa tam mala ja.. Ako má psychický týrali a svoje dieťa tam nechcem pustiť. On sa lieči na panicke poruchy, berie aj lieky, aj jeho matka aj jeho otec sa liečia na psychiku. Preto nechcem tam svoje dieťa púšťať a dosť som si tam pretrpela. Nechcem ani výživné ani nic len pokoj.nezapisem ho do rodného listu. Určité to dá na sud.Koľko trvá taký proces trvá? A čo by ste mi poradili.? Ďakujem

Strana
z2
simonahugo
4. jún 2020

Panicka choroba vôbec neznamená, že sa nevie postarať o dieťa..ale pekne že nás, s panickou poruchou, takto považujete za psychopatov 😂👍 treba si o tom postudovat

heleninamama
4. jún 2020

@simonahugo Teba nie, Ty si žena a matka, aj keby mala paranoju, schizofréniu a maniodepresiu zároveň, stále je tu na 🐴 považovaná za najdokonalejšiu bytosť plne vhodnú na starostlivosť o dieťa. Ale sviňa chlap, dovolil si mať panickú chorobu a už je psychopat a manipulátor!
Len škoda, že ju "donútili" mať s takýmto niečím dieťa. A navyše, vzhľadom na rodinnú anamnézu to môže byť aj dedičné. 😜

thami
4. jún 2020

@lula555 ahoj, ja som sa teda nastastie neocitla v takdj situacii, ale napisem ti, co by som robila na tvojom mieste 🙂 ja by som zvazila to zapisanie do rodneho listu, lebo z toho mozes mat komplikacie neskor...nemusi ti platit vyzivne, atd...a verim tomu, ze raz ho to bude hnevat, mozno ked bude starsi a bude mat viac rozumu...naozaj sa s nim neda vychadzat? Ja by som sa s nim porozpravala, ale bez svedkov, uistila sa, ze nenahrava rozhovor a prozpravala sa s nim narovinu o buducnosti...ak chce byt otcom, nech to dokaze uz teraz, nech zaplati vybavu, atd...ak sa s nim naozaj neda riesit rozumne buducnost vasho dietata, tak nezapisat do rodneho listu a odstrihnut ho zo zivota...tak male dietatko nikto neda do striedavej starostlivosti, aj keby bol zapisany v rodnom liste...ale mozno by som sa do buducnosti poistila aj tym, ze by som na neho podala trestne oznamenie za obtazovanie, kedze ma poruchy, aby si mala nejaky dokaz v rukach, ktory by ti pomohol pred sudom 🙂 je to sice hnusne, ale nikdy nevies, o co sa moze pokusit neskor...cize zbieraj dokazy, on tiez uz zbiera dokazy, tie sms...
Drzim ti palce ❤

sofia1
4. jún 2020

@cacianka čo som ako že prehnala ??????!!!!!!!!!!!!

simuskaaa123
4. jún 2020

@thami na súde sa dá žiadať o preplatenie polovici výbavy keď bude v rl 🙂

thami
4. jún 2020

@simuskaaa123 a presne toto su tie vyhody zapisania v rl 🙂 a prist o ne by bola tiez skoda...to uz musi autorka pouvazovat,co je pre nu vyhodnejsie...kazdopadne, ak naozaj chce byt otec zapisany v rl, tak nech sa stara uz teraz a sprava ako otec a nie, ze ho bude musiet aj tak vlacit po sudoch pre par eur a jeho nezaujem o dieta, lebo nebude chciet ani platit, to ho naozaj potom ani nemusi zapisovat do rl...

kiki68
4. jún 2020

@sara1789 kamoska na panicku a dieta nema prave kvoli tomu, ze u nej to vyzera ako epi zachvaty a nemoze sa hybat. Po liecbe lepsie, ale nic moc. Takze viem ako to vyzera. Tam bez uplnej stabilizacie sa tazko spolahnut na to, ze moze byt s s dietatom cely cas bez asistencie inej osoby.

simuskaaa123
4. jún 2020

@thami tak toto je na každej žene.. No ja som ho zapísala, dokonca ma aj jeho priezvisko čo ľutujem ale už je neskoro.. Ex záujem o malú nemá, keď náhodou sa objaví (chodil raz za mesiac ale v máji nebol vôbec) tak jedine co robi je, že mi vyčíta, že ako malo vidi malú, že jeho rodina ju nevidí vôbec, všetko je moja chyba, potom sa chváli frajerkou a novým bytom, rozpráva mi ako mala pochopí aká som a ze za všetko môžem ja keď vyrastie.. Vyhraza sa ako jej budú hovoriť ze som pica. A pod.. Takže docela by som bola rada ak by teda zapísaný nebol.. Myslím, že tých pár vecí čo jej kúpil kým som bola tehotná a výživné 170e mesačne by som ozelela... 🙈

sara1789
4. jún 2020

@simonahugo presne tak , keby si každý prežil jeden Atak tak je všetko iné

sara1789
4. jún 2020

@kiki68 každý sa k tomu stáva inak, záleží ako sa k tej chorobe postarší, keď budeš ležať a ľutovať sa tak sa nikde nedostaneš...ja som sa postavila s ska ďalej aj keď to bolo ťažké, a dnes robím po 2 rokoch pokroky.

simonahugo
4. jún 2020

@heleninamama Presne😁 Len zízam😂

lenuska9999
4. jún 2020

@sara1789 viem čo znamená panicka porucha a nemyslím, že keď človek dostane Atak je schopný sa starať o dieťa. A m tomu tam písala aj o psychickych chorobách jeho rodičov, preto nemyslím, že je to vhodné prostredie pre dieťa

Strana
z2