Existujú vôbec chlapi, ktorí chcú deti?
Ahojte, neviem možno som divna alebo len nemám stastie. Každý jeden chlap, co com kedy chcela alebo mala vztah nechcel deti. Alebo mal na ne čas, a do ničoho sa nehrnul. Ani nehoda nehrozila. Neviem proste kde nájsť chlapa co chce deti, lebo mám pocit, že žiaden dobrovoľne nechce. Nikoho nechcem nutit ani klamať, že užívam antikoncepciu a pritom neužívam len aby som otehotnela.
myslim ze skor nechcu deti s tebou takze skus prist na to preco je to tak
@zuzanka.zuzu ma skoro 38 a že ešte neciti zodpovednosť, takže nemyslím že ju niekedy aj bude citit
@mamina7070 neviem, asi je to tým že som ako chlap, viem si zarobiť na vlastny byt, mám vlastne auto, nepotrebujem chlapa na to aby ma živil a to sa väčšine nepaci
Ak partnerovi hovoríš o svojich pocitoch a túžbe po dieťati, tak nie si ako chlap. Vidím to tak, že jemu takýto život vyhovuje a nechce sa prispôsobovat režimu dieťaťa. S tebou sa rozísť nechce, lebo si bezproblémová a samostatná žena, o ktorú sa nemusí starať. U neho proste všetko hrá.
A on chce, ale neskôr?alebo vôbec nechce mať deti?Ako si predstavuje, že uciti zodpovednosť a prvotny impulz, že dieťa áno?🙂)
Veď nie každý musí mať deti nemá k tomu vzťah, nechce sa prispôsobovať,náročná práca, boji sa zmeny len by bolo dobre vyložiť karty na stôl, aby si nestrácala čas, lebo čím budete spolu dlhšie, tým viac špekulácií a čas hrá proti tebe.on môže mať dieťa aj v 45 r
@akiana no tak podľa niektorých je ľahšie zdupkať zo vzťahu ako z manželstva. 🙈 A kolegov syn (dobre zarábajúci) sa bojí, že po rozvode by musel ešte platiť bývalej, aby mala rovnakú životnú úroveň ako on. A čo ak sa jej nebude chcieť robiť? Vraj potom len peniaze z neho bude ťahať a tak byť slobodný je podľa neho výhodnejšie pre neho. Čo k tomu dodať...?
Mám v okolí veľa chlapov čo chcú deti. Aj môj ich vždy chcel, odkedy sme spolu to vždy vravel. Keď som sa ja rozhodla že by som do toho šla, našťastie nepochyboval a teraz čakáme baby 😊
Ale poznám aj chalana ako ty píšeš, ten už mal aj 40 a dlhoročný vzťah mu krachol lebo nebol schopný tu babu požiadať o ruku, ani dieťa spraviť. Nuž a prečo do toho nešiel? Lebo nechcel, aj keď ho huckalo celé okolie. Baba je teraz stastna a on rieši nejakú staršiu ženu už s dieťaťom, čiže tiež je asi spoko.
Nie každý to v sebe cíti, ale to si treba ozrejmiť už na začiatku vzťahu nech spolu zbytočne nestrácate čas 😊
podla mna kazdy chlap chce, len mnohi potrebuju na to cas... prist proste do urciteho veku... ja mam kamarata ktory dlho nechcel... nakoniec si nasiel priatelku ktora nechcela tiez a boli spolu 5 rokov a potom on zacal tlacit, ze by bral... tak sa rozisli...
Áno existujú, môj a je každý mesiac nešťastný keďže sa nám nepodarilo
Chlapi sú rôzni.Nasi mali prvú segru ďaleko po 40tke a mama vravela,že otec v podstate sa tomu nebránil,ale po oznámení to predýchaval.A to bola fakt iná doba,keď deti mal každý 20rocny pár.Bolo to narušenie jeho pohodlia.A dnes chlapi ešte viac hľadajú pohodlie.Kedysi som aj ja bola v okruhu ľudí,čo deti nechceli,bol čas atď.Mali iné priority.A zostala som aj sama s dvomi detmi.Lebo chlap po určitom čase zistil,že to ročné dieťa už nezmizne,bude ho doma viac a viac a navždy.Radsej sama akoby si dopadla s takým záverom len preto,že ty chces a on si nie je istý?2 roky nie je veľa na spoznávanie.Akurat včera som zachytila nejaký článok,že na spoznanie partnera pred svadbou,deťmi,hypotékou treba aspoň 4 roky aby si si preverila správanie v určitých situáciách,hospodárenie atď.A či láska/očarenie nevyprchá.Kludne máš ešte dosť času,netlač na chlapa,akurát to dopadne tak,že deti nebude chcieť nikdy.Vacsinou vo všetkom zaberá taktika prestať absolútne rozprávať a myslieť na to čo najviac chces.Zamestnaj sa niečím iným.Zacni cestovať alebo čo a hlavne chlapovi nič o deťoch nehovor.Za rok možno príde sám,že by chcel.Moj chlap asi po 3 mesiacoch chodenia začal,že ďalšie dieťa.Liezol mi s tým na nervy dosť dlho.A keď prestal a oťukala som ho zo všetkých strán,prišlo ďalšie dieťa čo som dlho odmietala a považovala za nereálne.Vydrž a užívaj si život aký momentálne máš
@kvetinka75 No dobre, a co je podla teba tazsie a drahsie - zdupkat z manzelstva, alebo zdupkat od dietata? Podla mna to druhe.
Ak by mi 38 rocny chlap povedal, ze sa este neciti na tu zodpovednost mat dieta, tak by mi blikala v hlave kontrolka 🤷♀️ (ak by deti nechcel vobec mat a rovno to aj povedal, tak to by bolo ine, samozrejme nie kazdy musi mat tuzbu po dietati, ale takto…)
@stanzi však aj bliká, lenže povedal že neskor. Človek by si aj chcel hladat druheho, ale aj pri tom druhom by som si zas hneď nerobila a ja neviem či cakat na tohto alebo už čo robit
Autorka
pises, ze mas daleko po 30, cize 37-38.
Uprimne - nema zmysel ani zacat chodit s niekym, kto nema rovnaky postoj k zivotu ako ty. Ak na zaciatku ti jasne povie, ze ani v zlom sne manzelstvo a dieta so zenou, tak ani zacat chodit.
@akiana
Ale je to tak - manzelstvo je vzdy vacsi zazitok ako deti.
Pozri sa, kolko deti vyrasta tak, ze chodia na par hodin do mesiaca k otcovi. Alebo ak "otec nechce", tak ho nevydia aj cele roky. Absolutne nepritomny rodic a zial, vela z tych otcov to ani neriesi, nemaju ziadny vztah k VLASTNYM detom.
Tak pre koho je to zavazok? NO len pre tu zenu, lebo ta tie deti v 99,99 % pripadoch nenecha na pospas.
Prečo dnes je bezne mat deti a nebyt v manzelstve? Lebo ludia si v 98 % pripadoch nechcu komplikovat zivot
@akiana pre nich asi z manželstva. Veď vidíš že v dnešnej dobe sa veľa chlapov o svoje deti ani nezaujíma.
Pozri si film Zalozny plan, ak velmi tuzis po detoch, chlapo sa nehrnu, posli ich kade lahsie a daj sa umelo. Este si aj mozes vybrat, aky by mal byt adept v skumavke. Uprimne radsej sama s dietatom, ako s dietatom a kretenom, ktory dieta nechce a da mi to vyzrat kazdy den.
ja osobne neznasam muzov, ktory na priamu otazku odpovedaju: mozno, neskor, uvidime, casom... To je taky problem urcit aspon približny cas? o mesiac, o rok, o 4 roky, nikdy...Na čo sa tu hráme? Pri takých odpovediach mam stale pocit, ze si nechavaju zadne vratka a ked pride na lamanie chleba odpovedia vetou "ale ved ja som ti nic neslubil"...a zene bezi cas a je sama neistota...
@sherynkamalinka ja som to mala pri bývalom vzťahu tak, že keď som sa ho opytala či by sme uz nechceli mat babatko tak mi povedal, že jasne, že uz pomaly aj on chce a o 3 mesiace na to mi povedal, že mi klamal, že by chcel dieta lebo nevedel ako odpovedat🙂🙂veľmi neprijemna skusenost a veru bohuzial existujú stale taký nevyzrety chlapi😕
autorka a kedy? Aby sa nestalo že po 40tke povie, že už má dosť rokov . Ak mám prácu, poriešené bývanie, dlhšiu dobu partnera s ktorým si rozumiem, a 38 rokov, nevidím dôvod, prečo čakať ďalších xy rokov. A ďalšia vec je tá, že veľa žien má problémy s otehotnením, či už je na príčine muž alebo žena, tak aby potom nečakal ešte ďalších 5 kým partnerka otehotnie. Ak vôbec. A ešte jedna vec, človek si čoraz viac zvykne na svoje pohodlie a bude sa horšie prispôsobovať. S pribúdajúcim vekom to bude ešte horšie podľa mňa.
@sherynkamalinka
A nenechavaju si zadne vratka?
Napis mi jeden dovod, preco by taky muz mal chciet ist do manzelstva? Este na deti sa da nahovorit casom, vsak o tie sa po rozchode bude starat expriatelka..
@zmrzlinka2021 tiež si myslím. A podľa mňa je to možno aj tým, že s tou ženou možno nechce byť celý život. Necháva to plynúť. Pretože si neviem predstaviť, ak niekoho ozaj milujem a chcem byť s ním celý život, prečo by som si ho nezobrala.
Autorka, predpokladam, ze si sa o nejakom casovom horizonte s priatelom bavila.. co ti na to povedal? Kedy asi v buducnosti? A ak nebavila, tak preco? Aby si nezistila neskor, ze tvoja oredstava "neskor" je o pol roka a jeho predstava "neskor" je tak o 7-8 rokov, ked uz budes len dufat, ci sa este vobec podari ..
Este doplnam, ze ak by ti povedal, ze nevie, alebo ze caka, kym "pociti zodpovednost" (tiez dobra blbost, bud clovek je alebo nie je zodpovedny, to nie je pocit, ale vlastnost), tak by som mu teda povedala napriamo, ze nechces donekonecna cakat a byt v neistote. Mozno by som mu poradila, aby tu zodpovednost pocitil najneskor do.. nejakeho jasneho casoveho obdobia, stanovila si hranice a ak sa nerozhybe ani potom, tak dovidenia. Nie je na tom nic zle nai kebyze nechce mat deti vobec, ale v takom pripade by ta nemal brzdit a ty by si sa nemala nechat brzdit slubotechnou, ak je tvojou prioritou mat deti.
Ja celkom nerozumiem tým čakaním vo vzťahu🥴,kým ten druhý nezmudrie,kým dozreje na dieťa,kým dozreje na manželstvo,kým....
Načo?nie je lepšie hľadať človeka,kt.vie,čo chce?
A v tomto vek nezohráva úlohu. Lebo zrelosť bohuzial-chvalabohu nejde vždy ruka v ruke s vekom.
@kvetinka75 tento scenár som mala presne...ex mal 40 rokov, ja mám 32 a veľmi si zvykol na svoj život, ktorý bol taký aký si on vytvoril a nemusel sa nikomu prispôsobovať lebo dôvod rozchodu bol ten, že momentálne nechcel deti, nevedel kedy ich bude chcieť a či ich vôbec bude chcieť...

vek? tvoj a potenciálneho otecka. to dosť ovplyvní odpoveď 😉