Extrémna žiarlivosť u partnera: Čo robiť?
Ahojte ja ani neviem čo chcem počuť len sa vypíšem lebo iným sa to aj hanbím povedať. Priateľ bol super chlap. Nikdy nemal s ničím problém keď som chcela ísť s kamoškami alebo aj kolegami vonku bol okej poprial mi nech sa zabavím. Nevadilo mu ani keď som so svojím dlhoročným kamarátom chodila na kávu a podobne.. nikdy ani náznak. Odkedy som porodila naše dieťa a som doma je to des. Začal ma kontrolovať, doberať si ma, neverí mi v ničom obviňuje ma že sa stretávam s inými chlapmi keď je on v robote. Napríklad idem do Lidlu a on povie že to bola zásterka a že s kým som bola. Na základe tejto jeho žiarlivosti ktorá sa stupňovala som si zmenila heslo na telefóne lebo som mala podozrenie že mi doňho bude liezť. Odkedy to zistil že som si to heslo zmenila tak je to horor obviňuje ma neustále, že si vypisujem s chlapmi a ja neviem čo všetko ďalšie popritom to nie je vôbec pravda. Ja o iných chlapov v prvom rade nemám záujem a v druhom rade ja na to ani nemám čas a nechápem ako si to predstavuje že ja asi bábätko nechám doma a idem za nejakými mužmi alebo čo? On dokonca žiarlil aj na vlastného brata a úplne bezdôvodne!!! Konkrétne situácie rozpisovať nechcem ale naozaj by ste neverili aké sú tie jeho dôvody bizardné až normálnemu človeku podľa mňa smiešne. To čo sa stalo že mu takto preplo??
Žiarlivosť som zažila. Aj si priznal že je žiarlivý, aby ukázal, že si chybu priznať vie, lenže nezabudol dodať, že za tu žiarlivosť môžem ja. Vraj o mne všetko nevie a to zbudzuje podozrenie, lebo nevie čo odo mňa môže čakať. Ak by som mu o seba povedala všetko tak ako on mne( aj keď pochybujem, že povedal všetko) tak by sa nebal toho, že ma uchmatne iný . To bola jeho argumentácia na to keď som namietala že žiarlivosť nema nič spoločné a tým, že o sebe všetko nevieme.
Keď som mu povedala, ze mi dáva najavo že mi nedôveruje, tak vraj on mi verí, ale je plno chlapov, ktorí si vedia ženu zmanipulovať.On sa bojí toho, že príde deň kedy mu poviem, že mám niekoho iného.
Vety ako Patríš len mne, Si len moja, Nikomu ťa nedám atď..sú prvé znaky. V skupinke chlapov/chlapcov vám okamžite chytí ruku aby každý vedel že patríte jemu.
Raz som sa rozpravala s jednym chlapcom, videli sme aa po dlhej dobe aj sme kus požartovali, letmo ma objal, lebo sme si popriali všetko dobre a počas rozhovoru s ním si ma pritiahol ako chorý na hlavu a pobozkal. Neskôr sa ma sám spýtal či viem prečo to spravil. Vraj preto aby si dotyčný nemyslel že ma u mňa šancu a aby vedel že som len jeho a som zadaná. Keď som mu povedala že sa mi to nepáči, tak vraj ho mam pochopiť a spravil to aj preto aby mne dal najavo že o mna nechce prisť, že keby to neurobil, mohla by som si myslieť že mu na mne nezáleži. Automatický sa mu zmenila nálada a na otázku či mu vadí môj názor odpovedal nie
Lenže žiarlivec a manipulátor v jednom sa vie brutálne pomstiť. Tichom a ignoráciou. Po pár hodinách bol ticho, nekomunikoval. Vyhovorka bola že sa naštval v práci, nereagoval keď som na neho hovorila, na otázky odpovedal tak že krútil hlavou áno alebo nie. Neskôr mal divné reči. Počkal si kým z toho budem vedľa a potom akoby zazrakom bol zas vo svojej koži. Ešte sam sa priznal, že ma skúšal ako budem reagovať. Povedala som mu že je to sprosta manipulácia a že viem že sa mi tým chcel za niečo pomstit
Tak vraj nie, nič som nespravila, mne by neubližil a blabla...nebola to prvá taká situácia.
Presne takto funguje manipulator. Takto sa mstí.
Nezniesol že som sa bavila s iným a že som upozornila na jeho žiarlivosť.😐
Presne takáto situacia sa zopakovala ked chalan ktory nevedel že me my dvaja sme spolu mi ponukol odvoz domov, lebo býva neďaleko. Samozrejme som odmietla.
Neustále reči o tom že sa o mňa bojí, nemám isť tým busom ale tým, pretože budem skôr doma a cesta bude bezpečnejšia. Od roboty ma odhováral lebo sa budeme málo vidieť a on sa bojí že ma očarí niekto iný. Chcel si volať každý deň, ale iba cez kameru, lebo on ma musi vidieť.Keď som s nim volala vonku napr.cestou do obchodu tak bolo zle lebo on chcel volať tak že budem doma sedieť v izbe aby ma poriadne videl a počul. Pri telefonáte okolo mna prešla skupinka chlapcov, počul ich hlasi a už sa vypytoval kto tam je.
Keď su dni kedy sa nemôžeme stretnuť tak je podraždeny, lebo on sa nudí a nemá čo robiť. Ale mam pocitať s tým že najbližšie keď sa stretneme tak budeme spolu dlho lebo si to musime vynahradiť. Nechápal, že chcem byt s nim ale mam aj iné veci na práci..rodinu, kamaratky, prácu a seba. On chcel byť so mnou stále a vždy vedieť čo robím.
Ked som šla na messenger tak hneď čo a komu píšem.
Bolo toho ešte kopu..písať už nevladzem a asi sa to ani nikomu nebude chcieť čítať. ALE možno to niekomu otvorí oči tak ako rady na MK otvorili tie moje.😉
Podozrieva ta, pretoze to zacal robit on.

@jumama pekne napisane🙏