Finančná nerovnováha v manželstve
Ahojte potrebujem sa trochu postazovat. Ked som stretla muza skoro nic nemal samozrejme zacal hned pri zacati vztahu podnikat vzdy mu pomozem ak mozem nakolko som pracovala v tej istej oblasti. Len ubehlo uz 10 rokov a uz z jeho stranky laska asi vyprsala a teraz sa mu dari a vsetko hrabe pre seba. Ja musim byt doma s malym popritom, si vzdy nieco privyrobim a mam od neho prijem stanoveny mesacny. Ale vobec nemame rovnaku financnu uroven ak chce nieco on vzdy si kupi ak ja musim dat vacsinou zo svojich uspor teraz hovorim o plastike, drahsej dovolenky a tak. Zijeme na vysokej nohe ale len podla neho. Ja mam maleho syna ktory ma znizenu imunitu a pol roka z roka je skoro doma s chorobami vzdy vsetko obhospodarujem ja a som s nim doma ja. On dostal darom aj dom aj pozemok od otca pocas manzelstva lebo si zalozil rodinu ale vzdy ked sa pochyti aby ma dal do firmy hovori mi ze do jeho majetkov ma nic neni proste hrozne chovanie. Naprklad teraz potrebujem si dat urobit zuby a napriklad nemozem si to dat z rodinneho rozpoctu ale zasa musim zo svojich uspor a pritom on ma ako podnikatel cisty prijem 10-15 tis euro mesacne. Ked sa ho spytam je ticho a len sa pohadame. Bol vzdy velmi stedry ale posledne 2 roky je uplny zgrlos uplne ma chce vysachovat a bojim sa co bude ak by sme sa rozviedli. Nevedela som ze dokaze byt takyto a som uplne vo financnej neistote. On si za 10 rokov iba nahrabal a ja som vsetky uspory len minala. Vsetko ma bud rarom od rodicov alebo na firmy. Vydeluje ma len sumou mesacne. Cakam kedy syn zacne byt fit lebo takto sa neviem na plny uvazok zamestnat. Normalne mi je niekedy na grcanie z neho ze co za netvora som si zobrala. A mam uz 41 rokov.
Kopni ho pekne do riti a vytlč z rozvodu maximum, aby si mohla začať odznova.
@pribinak ano to je pravda ale pokial sa nerozvediem nemam k jeho peniazom ako prist pokial on nedovoli. Proste mi povie chod na sud cakam na telefon. On je si proste isty ze aj keby som sa rozviedla ze sudom nic nevyhram lebo je to na firmu a tu si vie dat na 0. On chce teraz stavad dom na pozemku co mu daroval otec a on hovori polovicu ti nedam
@pribinak
@pribinak
@pribinak ale nemam to ako dosiahnut on mi hovori ze inac to proste nebude.. ze navzdy to takto bude a neda mi pristupy k nicomu. Ja som sa nechcela rozvadzat lebo nemame ine problemy len sa nezhodneme v oblasti financii a vzdy ked zacnem nieco vycitat je hadka a ticha domacnost ale tie reci co mi v hadke povie ma hrozne bolia a nechapem ako chlap vobec moze byt na vlastnu manzelku co mu porodila syna takto chovat
Razsom čítala citát, "Že charakter ženy sa ukáže, keď muž nemá nič. Charakter muža sa ukáže, keď má všetko". Áno, k čomu si mu dopomohla aj ty. Charakter ukázal. Nad každého "chlapa sa nájde chlap" nie v zmysle bitky, ale dobrý právnik napr. Tieto reči ma, lebo vôbec, ale VÔBEC neočakáva nejakú reakciu okrem akceptácia od Teba. A ako vidím funguje to dobre. Takže toľko k Tvojej otázke riešenia problému.
@pribinak praveze nechcem preto posledneho pol roka ho bombardujem nech ma da do firiem ako spolocnicku povie dam ubehne cas a nic a v hadke povie do mojich majetkov ta nic. Ale asi mate pravdu ja stale dufam ze sa to zmeni nemam uz ani rodicov nic tuzila som vzdy aby rodina bola kompletna ale v 50 ma kopne do riti a ostanem sama. Nemam sa s kym uz tak uprimne porozpravat mamina mi zomrela sestra ta ma svoje problemy este horsie.
@athia no tak nech mu tie firmy a najnižšie dane trošku prevetrá daňový úrad, hrdinovi rýchlo klesne hrebienok.
@janettdamian no mne povedala pravnicks ze pri rozvode sa odporuca dohodnut lebo ak sa nedohodneme trva to na sudoch roky trpia deti a hlsvne zena lebo je bez prijmu. No uvidime ako nas vztah dopadne ale podla komentov taketo spravanie asi neni normalne a ak sa nebude snazit ma zabezpecit rovnocenne ako je on tak asi mi nic neostava ako kopnut ho do prdele kym ma on nekopne v 50. Ale myslim ze povahu nezmenim a proste sa ukazal aky je ked sa mu dari. Ale mne je z toho tak smutno vzdy ze ked sa o tom hadame mne tecu slzy a on mi hovori co reves ako 5 rocne dieta. Ja si myslim ze on je domnou uz len tym ze ma pohodicku postarane ale nemoze ma lubit ked je schopny sa takto ku mne chovat. A vie ze keby sa roziesiel len mu to skomplikuje situaciu.
@athia a si si ista, že sa mu dari? Mame odberateľa, ročný obrat na finstate 10mega a na vyplatenie faktury za 10 tisic sme čakali trištvrte roka, lebo proste si zvykol na high life, ale musí zivit aj zamestnancov, niečo mu aj nepovychadzalo a už len berie uvery z banky, aby platal, čo sa len dá a pritom to je človek s ekonomickým backroundom.
@athia tak čo sa týka firiem pri rozvode ak tam nie si napísaná , aj tak ti patrí polovica z jeho podielu. Pri delení BSM sa ohodnotí firma jej majetok , teda určí sa všeobecná hodnota podielu a z toho ťa musí vyplatiť. Problém však môže nastať, že ak sa budeš chcieť rozviesť , tak začne predávať , prepisovať a tam treba mať potom pevné nervy. Moja známa sa takto postupne chystala na rozvod 3 roky, kým s veľmi dobrou právnou kanceláriou do toho uderila. Pokiaľ si dobre pamätám , dňom podania rozvodu , požiadali aj o neodkladné opatrenie aby bolo zakázané nakladať s majetkom akýmkoľvek smerom až do rozhodnutia samom . Mala to s právnikmi premyslené do posledného bodu .
@athia. Je mi ta ľúto....
Toto je normalne ekonomicke tyranie. Ze neda peniaze. V manzelstve nie je moje a tvoje. Ked nechces skoncit vyhoreta troska niekde "v blazinci", tak od takehoto cloveka odid a to co najskor. Lebo aj to sa Ti moze stat. Zoberie Ti dieta a dovidenia.
@lula313 no ved vidim nas zivotny styl jazdime na najlepsich autach vsetko na firmu na dovolenky davame tak 60 tis rocne. Kupi si co len chce tenisky pod 700 eur nema. Ked este nebol zgrlavy kupil mi dary hodinky rolex drahe sperky. Toto sa zmenilo posledne dva roky. Ja dostavam 2500 eur viem ze niekomu to prijde strasne vela ale z toho vsetko platim do domacnosti na svoju aj synovu potrebu a on vkuse mina na vsetko co si zmysli. Ja ked nieco chcem musim zobrat ako chudera a vzdy mi povie inac to nebude.
@athia no ale s takýmto človekom sa nedá dohodnúť. Na výživné nebudeš čakať roky. Áno majetky sa môžu ťahať roky, aj kontroly, ktoré budú prevetrávať jeho firmy. Treba mu "vytrhnúť ten koberček istoty z pod nôh". Žobrať ako chudera? Tak sa prestaň správať ako "chudera". Prestaň plakať a začni konať. Ja mám 50+, viem že tu na MK je veľa príspevkov, ako sa muži otrasne správajú. Ja neviem, ja som v živote nenarazila na muža, ktorý by sa ku mne správal zle. A vieš prečo? Lebo by som to nikdy žiadnemu nedovolila.

To je priateľ či manžel?