icon

Finančná nerovnováha v manželstve

athia
22. mar 2025

Ahojte potrebujem sa trochu postazovat. Ked som stretla muza skoro nic nemal samozrejme zacal hned pri zacati vztahu podnikat vzdy mu pomozem ak mozem nakolko som pracovala v tej istej oblasti. Len ubehlo uz 10 rokov a uz z jeho stranky laska asi vyprsala a teraz sa mu dari a vsetko hrabe pre seba. Ja musim byt doma s malym popritom, si vzdy nieco privyrobim a mam od neho prijem stanoveny mesacny. Ale vobec nemame rovnaku financnu uroven ak chce nieco on vzdy si kupi ak ja musim dat vacsinou zo svojich uspor teraz hovorim o plastike, drahsej dovolenky a tak. Zijeme na vysokej nohe ale len podla neho. Ja mam maleho syna ktory ma znizenu imunitu a pol roka z roka je skoro doma s chorobami vzdy vsetko obhospodarujem ja a som s nim doma ja. On dostal darom aj dom aj pozemok od otca pocas manzelstva lebo si zalozil rodinu ale vzdy ked sa pochyti aby ma dal do firmy hovori mi ze do jeho majetkov ma nic neni proste hrozne chovanie. Naprklad teraz potrebujem si dat urobit zuby a napriklad nemozem si to dat z rodinneho rozpoctu ale zasa musim zo svojich uspor a pritom on ma ako podnikatel cisty prijem 10-15 tis euro mesacne. Ked sa ho spytam je ticho a len sa pohadame. Bol vzdy velmi stedry ale posledne 2 roky je uplny zgrlos uplne ma chce vysachovat a bojim sa co bude ak by sme sa rozviedli. Nevedela som ze dokaze byt takyto a som uplne vo financnej neistote. On si za 10 rokov iba nahrabal a ja som vsetky uspory len minala. Vsetko ma bud rarom od rodicov alebo na firmy. Vydeluje ma len sumou mesacne. Cakam kedy syn zacne byt fit lebo takto sa neviem na plny uvazok zamestnat. Normalne mi je niekedy na grcanie z neho ze co za netvora som si zobrala. A mam uz 41 rokov.

blonde_bella
23. mar 2025

Nevytrieskas z neho nič. Má sro , to nič, dom aj pozemok darom, to nič....

Odkladaj si bokom....financií ti na to dáva dosť.

subartic
23. mar 2025

@blonde_bella z s.r.o sa dá vytrieskať, len treba vedieť ako na to .

karolinakr
23. mar 2025

@athia dobre rozmyšlaš, že v 50ke, ked ti ujde posledny vlak ťa pošle niekam, ked takto naklada s majetkom, može tam byt potencionalna milenka a on sa chysta na rozvod, aby si ty nezdedila vôbec nič..ktovie, akoby nakladal s novou ženou
je dosť ohavne, ked on ma vreckove 10 000, a ty musiš vyjst z danej kvoty dvaja s dieťaťom 2000 ...nepočita s tebou do buducna
zariaď sa podla toho...nerob zatiaĺ nič, navštiv pravnika a preber všetky možne varianty a situacie čo by bolo najlepšie

sashulla
23. mar 2025

V živote by som sa neznizila na to niečo od muža pýtať. Na dieta ok, na spoločné výdaje ok. Ale na plastiku ? On ta nemá čo živiť. Ty si normálna prizivnicka a ešte chceš aby ta dal do firmy? Fuj. Toto je hnus co čítam...co na svoju potrebu minas z 2500 eur mesačne? Sa absolútne nedivím jeho chovaniu. On maka a ty len of neho pýtaš peniaze. Evidentne schopná moc nie si . A tieto bullshity typu musím mmbyt doma lebo je dieťa choré to tiež nechápem. Daj ho do škôlky a chod makať. Alebo si nájdu opatrovateľku. Nech si zarobíš na tie zuby.

enmery
23. mar 2025

@sashulla Zmeň matroš alebo dílera. Toto príčetná žena nemohla napísať. Nechápeš nič.

marca12
23. mar 2025

@athia Rocne date 60tisic na dovolenky a ty ho nazyvas zgrlosom? Ved keby si ty narabala s jeho financiami,davno ste na nule. 2500€ mesacne ti je malo? Ako ja chapem,ze si zijes vysoky standard. Ale pravda bude niekde v strede a nie je vsetko tak ako si nam tu vykreslila.

enmery
Autor odpoveď zmazal
athia
autor
23. mar 2025

@sashulla ano a ktora skolka my ho zoberie prosim choreho? Asi nemas dieta ak by sa o chore dieta starala opatrovatelka. On nemaka ma podnikanie ktore uz zaraba samo chodi si do fitka, kavickuje typicky podnikatel…. Ak by tvoj muz minal vsetky peniaze a ani nevies kde ich mina ked ty travis roky doma s chorym dietatom by to bolo pre teba oki? A ked ty nieco chces navyse musis zobrat a musi ti to odsuhlasit ako keby bol tvoj rodic. Ja som nebola vypocitava ale mne syn je prednejsi ako praca ak neni v poriadku a mame nato aby nas uzivil. Pre tena je mozno tolko penazi vela ale ten standart mame uplne vysoky a on minie len 500 eur pri vecery s kamaratmi. A to nehovorim o tom ze si aj sam cestuje kedy chce. Ka som chcela ist na ayurvedu myslis ze som mohla? Ano isla som ale zaplatila som si ju sama. Bola som uspesnejsia ako on a aby som vyzila pocas nasho vztahu predala som byt ktory som sk za zarobene peniaze kupila pred manzelstvom. Keby som nemusela predat byt kvoli usporom dnes ma 2x vacsiu hodnotu. Myslis ze mi povedal nepredavaj ja sa o Va so synom postaram.

enmery
23. mar 2025

@marca12 Ty tiež závidíš? Pretože ak si si nevšimla, on si dopraje všetky drahé nákupy len na seba, sú manželia. Pomohla mu. Do firmu ju nechce. Keď niekto platí 4000 za byt, žena dostane na seba a dieťa 2500+strava a on si rozbije 10 000 je ok?Si to premeňte na 250 eur. Nás je pipik do ichh vrstvy, či sa financií týka.Ide o princip, či ty keby si mala boháča, dal by ti 2500 ale on by rozbil státisíce, bola by si ok? Áno, môže si manželka pýtať aj na operáciu, aj keď to nie je život zachraňujú situácia. Napr aj preto,.ze chlap vyhodí 5000 z okna na seba a len na kuchárku a upratovačku by dal ďalšie. A to tam ešte nie je emocionálne spojenie s deťmi. Fakt si stále viac presviedčam, že len slovenská zakomplexovaná žena bez EQ, vie toto napísať inej. A to stačí, že niekto má viac peňazí. Muž nech žije. Keď chodobná žena "dá život dieťaťu a obetuje kariéru a je na materskej za 600 je ok." Keď to urobí žena s mužom , ktorému dopomohla k možnosti mať 5000 výdavky, je špina a ma ist zarábať. Ešte so opavužuje si pýtať na zapísanie do firmy.
Fuj k mužovi ale ešte väčšie, že tu vidím ženy, ktoré budú držať do matky a to stačil len zárobok, ktorý sa do och 2000 nevyjde.

enmery
23. mar 2025

@athia Prečo sa obhajuješ pred zakomplexovanou primitívkou?Buď je to troll alebo ju ide jebnút zo sumy vydavkov/zárobkov.
Pointu nepochopila ani z lietadla

marca12
23. mar 2025

@enmery Nikomu nic nezavidim. Ja som len napisala,ze chlap,ktory da 60tisic rocne za dovolenky nie je zgrlos.

athia
autor
23. mar 2025

@marca12 ale da iba na take ktore on chce sam a ide tam

enmery
23. mar 2025

@marca12 Pretože tam asi ide sám a ide podľa seba len?Keby bol rozpočet rodiny 2000, iné komenty by tu boli. To sa vždy výrojíí od zakomplexovanych žien kvôli prachom. A čo, že jej dá 25000 a on by aj mal 20 000 mesacne?Sú manželia?Porodila mu deti?Ma tam byt láska?Absentujuca kariéra manželky nič kvôli starostlivosti o deti /nepíšte mi o operke, ktorá z vás by odišla od 2dnoveho dieťaťa/ a ako by z 2500 zaplatila všetko a on si bude rozhadzovat 10 000 kade tade. Za jeho úspechom stojí aj ona. Prestaňte závidieť. Môj chlap furt nechápe, prečo si ženy dokážu tak ubližovať a závidieť. Zase mu dám prečítať pár odpovedí od ženy k žene a to iba kvôli jednej veci-namiesto 250 tam je 25000. Neskutočné.

karolinakr
23. mar 2025

@athia no a jak to chces riešiť? teraz si bez bytu a nikde nezapisaná, to by naštvalo každeho ..
proste si sa dostala do uzkych, zatiahni ručnu brzdu, skresaj vydavky a rozmyšlaj ako ďalej

karolinakr
23. mar 2025

60 000 dovolenky? to mas polku bytu
ťažko sa radi niekomu, kto žije na vysokej nohe, ale vzhladom na situaciu, prejdi na šetriaci mód, lebo neviem ako inak sa chceš dostať k peniazom

athia
autor
23. mar 2025

@karolinakr asi tak musim zacnem uplne setrit a oslovim najlepsieho pravnika aby sme sa pripravili. A verim ze sa nestratim som sikovna ja som sa prisposobila situacii so synom za par rokov narastie a bude to lahsie. A verim ze sudy urcia dobre vyzivne pri jeho plate mam dokazy kolko miname moze sa hrat ze ma 0 ale na novej audi a8 nejazdi niekto kto nezaraba. A uvery nemame max leasing na auta na firmu. Len ten proces bude tazky sj fin narocny.

marca12
23. mar 2025

@enmery Neviem,co po mne stekas. Laskavo sa uvedom,co tu stvaras. Nepoznam ju,neviem ako sa sprava,aky ma vztah k financiam,ako sa dopracovali do tohto stavu,ked pise,ze je to za posledne 2 roky. Zaujimal by ma aj nazor jej muza. Na mna tu ozaj nemusis stekat,ja sa vzdy snazim chranit zeny a pozerat s nadhladom. A za tym si stojim,ze som nic zle nenapisala,aby si tu musela takto prskat od zlosti. Z jej prispevku ide chlad a ziadnu lasku z jej strany tam ani nevidno. Riesi len prachy a vyhrazky rozvodom. Takze asi tak vyzera ich vztah.

enmery
23. mar 2025

*2500 pre hnidopichky.

muchotrafka298
23. mar 2025

@athia prosim Ta, ake dokazy mas, ze kolko minate a hlavne kolko mina on, aky ma zivotny standard? To si fakt myslis, ze vysudis nieco od cloveka, co ma vsetko napisane na firmu a na inych ludi? Tvoja jedina moznost je ulievat si peniaze bokom, ale niekde si to schovat cash alebo dat na ucet cloveka, ktoremu veris. Lebo aj ked si otvoris ucet, tak on bude mat narok na polku tych penazi pri rozvode, co tam budes mat. Ty vies aky ma plat? Lebo on si moze dat plat 1 EUR a budes nahrata. 60 tisic na dovolenky? To kam chodite? Do Cheval Le Blanc na Maledivy 5x rocne?? Preco Ta asi nechce do firmy? Lebo on ma sice zenu a dieta, ale chova sa ako slobodny chlap. Jemu je uplne jedno, ze co s tebou bude, kym ticho sedis a suchas nohami, tak je dobre pre neho. A ze ty nemas peniaze jeho nezaujima. Preco si predavala byt co si mala pred manzelstvom? Nemali ste z coho zit? A rozvod je jedna vec a majetkove vyrovnanie po rozvode vec druha. To sa moze tahat aj roky tie sudy o majetok.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
athia
autor
23. mar 2025

@muchotrafka298 dokazy ved vsetko ja vybavujem letenky ubytko on to lplati odklsdam si vsetky blocky co minam ja vsetko drahe co mi kupil odkladam blocky. A oni ti pozeraju pri rozvode na ucty ak sa nedohodnete ved vsetko platis teraz prevodom. Ano cestujeme draho obcas kupujeme aj bussiness letenky bali, dibai, thajsko, turecko - za minimum 7000 tis velmi vela miname ved on vela zarobi a na seba nie je lakomy vyberame najdrahsie hotely. A unho si velmi lahko vypocitas kolko zaraba prenajima budovu ktoru ma plnu kancelarii a tam si vynasobis m2 plus suma. Plus virtualne sidla. Dakedy som mu velmi pomahala teraz mi je lakomy platit provizie takze mam o jeho bussinesse velky prejhlad aj zamestnancov som ja hladala. Len teraz ako sa mu dari ma odrezal od vsetkeho a uz nechce aby som vedela kolko zaraba ma novu particku kamaratov vela minajju piju, vecere zajazdy. A ja s malym doma. Oblecenie. On pride domov s kufrikom prirucnym za 1400 eur nove rolexy za 17.000 ma objednane oblecenie len hermes luisvuitton. Auto meni kazde dva roky. Len vobec nemam prehlad kolko minie a usetri. On ma o mne prehlad vo vsetkom.

muchotrafka298
23. mar 2025

@athia nebude to trvat dlho a vymeni Ta za iny model. To ze ti vydeluje peniaze nie je nahoda. Co si myslis, preco Ta odrezal od firiem? Nechce z teba spravit spolocnicku? A mozno by si bola prekvapena, ze firmy aj ucty su davno na inych pisane. Ked si myslis, ze on by to neurobil lebo mate dieta, tak otvor oci. Tebe da par tisic mesacne, on na seba minie kolko chce a ty pred tym oci zatvaras??? Daval Ti drahe veci, dary a posledne dva roky sa chova takto? To ti neprislo divne?

janettdamian
23. mar 2025

@muchotrafka298 myslím, že už "nový model" má...
@athia zle sa to číta, si šikovná začneš odznova a budeš "bohatšia" o skúsenosti. Držím palce

muchotrafka298
23. mar 2025

@janettdamian a nie jeden….lebo na takehoto chlapa sadaju zenske jak osy. A on sa rad ukaze a poplati…a ze na dovolenky chodi sam 🤦🏻‍♀️

123profil321
23. mar 2025

@athia po komentári, že ti dáva "len" 2500€ som prestala čítať. Pamätám si tvoju prvú diskusiu. Odkedy sa dávajú 9-ročné deti do škôlky? A to si za dva mesiace minula 180 tisíc?

luccija
23. mar 2025

@athia tak toto bude ešte zaujímavá diskusia😉
Kam išli peniaze za tvoj byt?Ja som už zažila, keď sa z veľmi úspešného podnikateľa mediálne známeho stal pred rozvodom skoro chudák a žene akurát dobrý pocit, že sa roky staršia o deti a všetko.U vás to bude boj medzi právnikmi.Drahy, ťažký a dlhý.

marca12
Autor odpoveď zmazal
buberova
24. mar 2025

Podľa mňa trepeš a vymýšľaš si..

karolinakr
24. mar 2025

V akom obore robi tvoj muž?

karolinakr
24. mar 2025

@buberova nemusi si vymyšlat, su podnikania, kde to sype, sama pochadza zo zamožnej rodiny
neni nič nezvyčajne, ked si bohaty uspešny muž začne so sekretarkou a odztavi manželku na druhu koĺaj alebo ju vydeĺuje..spolu začinali, ked zbohatne, uplne sa zmeni, ked je staršia, vymeni za mladši model