icon

Finančná nerovnováha vo vzťahu

25. feb 2025

Ľudia prosím,len má neodsudzujte za to, čo teraz napíšem....Chodíme spolu 4 mesiace a ešte ma poriadne nepozval ani na obed, pretože nemá z čoho..Za to ja keď som videla že má oblečenie staré (ktoré už dožíva) tak som mu aj oblečenie nakúpila a aj botasky🙈..Je môj rovesník 34 rokov a je invalidný dôchodca, keďže ním sa stal skrze autonehody ktorú mal pár rokov nazad.. Ináč je ako zdravý človek,len nevidí na jedno oko..Je bez VP,a už som mu aj pomohla zaplatiť nájomné a nie len s tým..Dokopy keď som to zrátala ,tak som mu požičala 1100€..A poviem vám že sa ho pravdepodobne chystám opustiť.. Keďže jeho príjem je v novej práci 1000€+ 380€ dôchodok, a len nájom platí 500€+alimenty na syna 250€ a ostatné paušál.. Možno to znie tak,že som na peniaze,ale už má nebaví to, že jediný kto z nás platí a hyčka pozornosťou,či je to parfum,a neviem čo iné ,tak som len ja..A áno, chodím len ja za ním.Pretože býva odo mňa 70 km..A popravde aj keby môže a chce prísť ku mne,tak by som radšej nechcela..Proste vadí mi jeho finančná situácia a myslím že toto nebude to práve orechové pre mňa.Aj keď som matka samoživiteľka a môj príjem je 2000€ mesačne.. Proste cítim sa ako chodiaca peňaženka 🙈

autor
25. feb 2025

Ešte do januára poberal PN , keďže v bývalej práci sa mu stal úraz s rukou.V novej práci kde pracuje, sa ževraj stavia nová hala, a kde budú potrebovať niekoho kto má VŠ a kto ovláda NJ a AJ a keďže on to spĺňa,tak sa vidí na novej pozícii.Sam mi tvrdí, že mu to strašne vadí, že je na tom momentálne zle finančné a že sa cíti zahanbeno keď vidí čo mu viem ja kúpiť a on mne "zatiaľ,,nie🙈

gribka1
25. feb 2025

@milos81 Áno, láska je slepá, ale rozum nepustí. Keď jej to začína vadiť, on do toho vzťahu toľko nedáva, ináč by sa asi nezamýšľala.

zuzanita1609
25. feb 2025

@milos81 niekedy sa mi pritrafí 😁.

gribka1
25. feb 2025

Tak mu jednoducho už nič nekupuj, nedávaj peniaze a stretávajte sa len tak a uvidíš.

zuzanita1609
25. feb 2025

Autorka,ako by svoju situáciu riešil,keby ste neboli spolu? Opýtaj sa ho 😉

milos81
25. feb 2025

@zuzanita1609 nemyslím si, že je čo riešiť, keďže peniaze má, len ich možno dáva tam, kde by nemusel

ibaja29
25. feb 2025

Preboha naco ti je taky chlap? Ste spolu kratko a uz ta vyciciava. Jedine pritaz ale ak sa chces hrat na charitu tak s nim kludne ostan 🙈

lilope
25. feb 2025

Keď bude mať nové miesto a peňazí, podľa toho čo píšeš, už dostatok, nech ti postupne vráti požičané peniaze. Keď mu zostane 630€, z toho vie vyžiť a ešte ti aj splácať. Inak nerozumiem či tu chceš niečo riešiť alebo si napísala len tak mimochodom.

ocifejtokok
25. feb 2025

Tvl, chudák typek bez jedného oka zarába viac ako je priemerná mzda na Slovensku. (Priemer je 1100 a v PO kraji sa ledva dostávame na 900) a typkyna ho chce nechať lebo malo zarába, ale vôbec není zlatokopka. Ani sa nečudujem, že tu každý druhý deň sa niekto sťažuje, ze si nemôže nájsť "normálneho partnera". Polka modrého koník zjavne žije úplne inde mimo reality Slovenska.

zuzanita1609
25. feb 2025

A keďže mu ostáva vyše 600e,v tom prípade sú len dve možnosti. Že je to pekný vychcánek a dobre vie čo robí,tie výhovorky a výčitky😏 alebo si naozaj tak zúfalá a nevidíš,ako ťa využíva. Hold slepá láska, časom sa vyjasní 😌.

domkakvet
25. feb 2025

Ano mal by ta minimalne niekde pozvat aj on, taky chlap ti je iba na starost.

rejka7
25. feb 2025

Píšeš, že si bola kamarátka s výhodami pre chlapov len a tento sa správa dobre. Musíš popracovať na sebaúcte, sebavedomí, nezávislosti. Popracovať na traumach, ak nejaké sú. Keď sa tohto priživnika zbaviš, aby sa na teba iný podobný luzer nenalepil. A áno, je to hnus si zobrať od ženy s deckom darčeky v hodnote 1000€ a robiť chudáčika. Veď ma 600€ pre seba!!!! To bude nejaký narušený drzgroš.

majkamasar
25. feb 2025

No keby ste boli spolu tak mate dokopy 3380 a to sa da pekne vyzit. Len zalezi na tom aky je to človek.

euka210
25. feb 2025

Asi je to vymyslena tema, lebo ktora pricetna zena v 4mes.vztahu kupi niekomu oblecko, parfem a potom vyplakava ze ho "zivi"? Sama si si to tak nastavila.
Zo 650e pri setreni musi jeden dospely clovek vyzit...oblecko sa nekupuje kazdy tyzden...

romiada
25. feb 2025

Podľa mňa Ty si to vzala z blbého konca a sama si sa do tej role napasovala. Chapem parfem na Vianoce trebars. Nechapem kupu oblečenia ,lebo chodi v handrach resp.v takom čo dožíva - skôr si to asi nakupila lebo sa zaňho hanbíš nie? A dochádzať za chlapom 70km? On za Tebou nikdy neprišiel? Prečo len Ty za ním chodíš? Ja som tiež akčná a viem sa dopraviť aj do tramtárie, ale toto by mi vadilo. Už len z pocitu že ja sa vlastne naháňam za chlapom, a nie on za mnou. Najom by som neplatila žiadnemu. Sorry toto je silná káva. Si jeho matka? Ak ma nejaku rodinu, kamošov tak si skôr mohol požičat od nich a nie od Teba. Toto mi pride uplne slabošské po 4m randenia. Ako Ti niekto napisal hore. Prestaň robiť tieto láskavosti. Nech ich robí chlap Tebe ak Ťa naozaj chce. Chlap dáva, žena prijíma. Tak je to so všetkým ( s pozornosťou, peniazmi aj spermiami 😉). Žena to pestuje a kultivuje.

milos81
26. feb 2025

@romiada no teda, zabudla si na emancipáciu ? 😁, okrem toho, aj chlapi chcú kultivovať 😂, ale áno ,tých 70km mi príde na dochádzanie ozaj dosť veľa

david1202
26. feb 2025

Podľa toho ako si napísala, že si vždy bola len kamoška s výhodami, tak ti do života chodila takíto. Pokiaľ nezmeníš svoj postoj a správanie, tak budeš takéto niečo stretávať často..mne keby nejaká povedala že bola len kamarátka s výhodami, ani by som si nezačal s nou ,to je signál že niečo nieje v poriadku ani u teba ,bez urážky.

lucylaw
26. feb 2025

Súdiac podľa tvojho posledného príspevku,kedy ho prakticky obhajuješ,je jasné,že sa s ním aj tak nerozídeš,takže kľudne buď ďalej v tomto "vzťahu",nezabudni si ho k sebe nasťahovať a o pol roka sem dať tému,že ti nič neprispieva na domácnosť a že ho musíš živiť a čo máš robiť 🤦🏻‍♀️ Btw. čo znamená,že sa "vidí na tej pozícii"? Tak dostal tú pozíciu alebo nie? Lebo vieš ja sa môžem vidieť na pozícii prezidentky republiky,lebo podmienky spĺňam,ale to neznamená,že tou prezidentkou budem 🙈

tairyx
26. feb 2025

Mne je zle z niektorých príspevkov.
Chudák, žobrák, sedlák a podobné veci.
Ešte že ste všetky super bohaté a finančne gramotné a máte super bohatých a finančne gramotných mužov, frajerov.
Autorka- poradiť ti neviem, možno skúsiť to nejaký čas nechať plávať, nech sa skúsi rozhýbať. Neobliekať ho, ani za ním nedochádzať 70km, uvidíš ako sa to vyvrbí. Nech sa trichu posnaží, však na autobus snáď naškriabe dakde.
Rýchlo si do toho vhupla, po 4 mesiacoch by som ešte nič nekupovala partnerovi.

romiada
26. feb 2025

@milos81 nezabudla 😉 ved jej tam píšem že aj ja som akčná (rozumej mam vodičak a nie som polovodič🤣) , ale toto je akčné /emancipované až moc aj na mňa. Alebo sem napísala autorka,ktorá si strihla na pár mesiacov Matku Terezu. Zas odtiaľ potiaľ. Ja uznávam ústretovosť a pomoc druhému. Dokonca aj viem že vo vzťahu je to občas v režime "každý chvíľku ťahá pílku". Ale riešiť toto na začiatku nie je dobrý štart čo sa týka vzájomného rešpektu a obdivu.

ivana11155
26. feb 2025

Ale prosim ta, ako mozes byt zlatokopka, ked si investovala do muza 1100e a on ani jednu jedinu kavu nezaplatil?

crazy_cat_lady
26. feb 2025

za styri mesiace si do neho investovala vyse tisic eur? neviem, co ti ten chlap dava do vztahu, ale za mna toto nie je partner, ktoreho by som chcela mat po svojom boku

milos81
26. feb 2025

@romiada áno, máš pravdu, najhoršie je na tom to, že si to často takí ľudia neskôr vôbec nevážia, berú lebo dávaš, ako samozrejmosť, no a keď prestaneš, alebo čakáš pomoc od nich keď potrebuješ...
...no nemusí to byť prípad autorky, myslím si, že u nej nie je problém v tom pomáhať, ale v tom, že má pochybnosti práve v tej citovej oblasti, keďže sa mohla tomu kupovaniu vyhnúť a určite to bolo postupne

petronelag
26. feb 2025

Ale prečo on nemá žiadnu finančnú rezervu, keď aj pred úrazom mal prácu a teraz už tiež pracuje? A prečo nemá ani poriadne botasky, oblečenie, keď má VŠ a plánuje robiť nejaké vedúce miesto?
Za tým môže byť všeličo, treba si ho lepšie popozerať a nedávať mu peniaze, nech si zariadí podľa svojich možnosti.

sisska96
26. feb 2025

Jaaaaaaaaaaaj nebuď naivnááááááá .....

beronsche
26. feb 2025

Takže ho ľúbiš, lebo ti venuje pozornosť..
A nie je to tak, že viac ľúbiš svoju predstavu o láske? Že ti tak veľmi chyba blizka osoba, partner, že radšej prehliadas, čo sa len dá, len, aby si dostala ten kúsok pozornosti?
Zrejme máš za sebou nejaké nevydarené vzťahy, pozor, aby si tak nenamotala na predstavu o láske, že ti bude stačiť hocikto, lebo je po ruke...

pikachu999
26. feb 2025

Nezarobí zase tak malo si myslím že z toho sa vyjsť dá a vysvetli mi na čo chlapovi niečo platíš?!! Po 4 mesiacoch?🤔 🥴😲🫨

princezna_bosorka
26. feb 2025

@minenkaa ako sa to vezme. ja som na jedno oko prestala vidiet ako 15 rocna, odvtedy mam za sebou SŠ skoncenu s vyznamenanim, pricom som ako 19r statnicovala z nemciny, VŠ detto s vyznamenanim, advokatske skusky z vyznamenanim, 5 rokov nosim protezu, mam 2 male deti, popri MD a RD pracujem a jedine obmedzenie, ktore realne pocitujem, je ze nesoferujem (teoreticky by som mohla, ale bojim sa, ze by som niekoho zabila).

minenkaa
26. feb 2025
bonboniera
26. feb 2025

@ocifejtokok očividne ty žiješ mimo reality ked si myslíš ze žena co chce chlapa co zarába viac ako tisíc eur je zlatokopka 😂