icon

Finančné problémy partnera. Čo ma čaká vo vzťahu?

23. feb 2025

Posledne dni nad tym vela premyslam. Ide o to ze partner je uz par tyzdnov pn a je z toho nervozny lebo vraj nema peniaze a ma vysoke vydavky. Ma 33r a zaraza ma ze nema ziadnu financnu rezervu v jeho veku na to aby mohol ostat par tyzdnov doma ked treba. A teraz je z toho nesvoj. Ja to chapem a tolerujem ani nevyzadujem aby ma pozyval niekam a aby sme sli na vylety ci nieco a on mi aj tak hovori ze to nechapem ze je pod tlakom a rozprava take veci ze pomaly nebude mat ani na jedlo..podotykam ze dost dlho zil u rodicov a v podnajme byva sam nieco vyse roka. Doteraz som to tak nebrala no rozmyslam nad tym aka budunost ma caka s takym chlapom. Neviem si predtavit keby zijeme spolu a pride dieta co by robil a hovoril ked teraz od neho nic nevyzadujem a rozprava mi take veci akoby som ja mohla za to ze nema financnu rezervu. Co si o tom.myslite?

Strana
z3
sevrin
23. feb 2025

A to prvý krát sa dostal do takejto situácie, či zvyklo sa to vyskytovať častejšie? Lebo ak prvý krát, tak to môže byť solídne ponaučenie, že ak vstane z postele, tak bude potrebné začať pracovať na nejakej rezerve. Zhodou okolností aj ja v jeho veku som to pochopil.

deedol
23. feb 2025

inak okrem tej nezodpovednosti/neschopnosti by ma stvali aj tieto jeho reci, preco to hadze na teba? ako ty to nechapes? ved ste obidvaja pracujuci dospeli ludia. moj muz napr je zamestnanec, cize ma pravidelne mzdu, ja som szco a mam nepravidelne prijmy, ale viem, ze ked mi pridu prachy, nemozem ich hned vsetky minut, lebo dalsi mesiac mi mozno nepride nic... a ak nezvlada podnikanie tak, aby sa uzivil a usetril, tak mozno nie je vhodny clovek na podnikanie...

muchotrafka298
23. feb 2025

@klementinka58 ja mam takuto znamu. Od padu komunizmu podnikala, odkedy sa dalo, bola mala zivnostnicka. Cely zivot si platila minimalne odvody a teraz jej vyratali taky dochodok, ze si myslela, ze sa stala chyba. Opakovane tam bola, prepocitavali jej to a vzdy bola odpoved rovnaka "Pani XY roky ste si platili minimalne odvody a tomu zodpoveda aj vyska vasho dochodku".Ma tusim 600 EUR. A tiez pani obvinule vsetkych, vladu, ludi na uradoch, co jej ukradli dochodok.

muchotrafka298
23. feb 2025

Autorka - pokial budes zit s clovekom, ktory ma takuto financnu negramotnost, tak bude vsetko na tebe. To nie je o tom, ze ho pozves raz za cas na veceru, ty ho budes kompletne musiet financovat, cely chod domacnosti, byvanie, stravu, benzin do auta, lebo on nikdy nic nebude mat.

ovaaa
23. feb 2025

Ak má sro pozri si finstat či má dlžoby.

bu_bu_bubak
23. feb 2025

"stale hovori ze ma nakladny zivot"

Tak mu ver ked ti to vravi. Zrejme si zije nad svoje pomery co je pravdepodobne dovod preco sa ocitol v takej situacii.

Ako je mozne, ze je PN a nema ziaden prijem? Nema ziadnu poistku alebo nejake davky? Ked vsetko stopil na konicky a auta a na poistkach setril tak tak to potom vyzera.

muchotrafka298
23. feb 2025

Ja som kedysi v UK poznala cloveka, ktory zil nad svoje pomery tak, ze mal desiatky tisic dlhov na kreditkach. Lebo potreboval zo seba robit nieco, co nebol, drahe oblecenie, auto, dovolenky. Nakoniec musel predat v SR byt, aby vedel tie dlhy vobec vyplatit a nesiel sediet.

michal_dr
23. feb 2025

@autorka

Ako dlho ste spolu vo vzťahu ..?

Ako sa k tebe správal do "PNky", čo sa týka pozornosti, pozývania s platbou z jeho strany, bol zgrloš, lakomec či ako by si ho hodnotila po tejto stránke..?

emma022
23. feb 2025

Ty si šikovná a zodpovedná. Nepokaz si život. Tento chlap by bola len guľa na nohe, máš na lepšieho

marca12
23. feb 2025

Tak naklady ma,odvody,ak plati najom za priestor. Ktovie mozno ma nejake uvery. Dnes vela ludi zije na uvery. Nakupia auta,ziju bohemsky zivot a potom to nevedia splacat. Spytat sa ho mozes,len ci ti povie pravdu

cacianka
23. feb 2025

@deti95060810 prvú časť súhlasím, ale žiť spolu - ee.

ibajaanikiny
23. feb 2025

Zila som s podobnym a rozmyslas dobre…typek skoro 40,rezerva ziadna,nikdy sa o nu ani nesnazil a to zil dlhoooo v zahranici. Kazdy rok mu musela pomahat “mamicka”,ked prisiel mesiac,kedy musel urobit servisnu na aute,zaplatit poistku,dialnicnu atd…vedel rok vopred,kedy ho to caka a aj tak si nebol schopny ani na tieto “drobnosti” odlozit. A nikdy iny nebude,proste su ludia,ktori maju financnu gramotnost na nule a potom placu…

autor
23. feb 2025

@emma022 dakujem za povzbudenie, urcite ak s nim ostanem vp vztahu budem velmi premyslat a vsimat si co robi dalej..

autor
23. feb 2025

@marca12 pytala som sa ho na to dnes a vraj ma uspory ale nemoze na ne siahat kedykolvek no neviem co je na tom pravdy. A chce to teraz riesit tak ze si da ukoncit pnku skor o par dni a pojde robit uz

autor
23. feb 2025

@ibajaanikiny ale mam pocit ze takych je nejako vela. A ked sa nevie taky clovek poriadne o seba postarat ako by chcel mat rodinu potom..

autor
24. feb 2025

@sevrin stalo sa to prvy krat ako sa pozname a povedal mi ze nie je zvyknuty byt takto doma a asi preto ho to zaskocilo ale to nie je odpravedlnenie preco nema rezervu. Vsak par rokov dozadu bol pracovne aj v zahranici, stale hovori ako si aj predtym vedel dobre zarobit aj na fuskach a nic nema. Tak to je zvlastne. Myslim ze vacsina penazi isla prave do tych aut lebo stale len o tom rozprava. Povahovo mi na zaciatku velmi sadol ma vela pozitiv ale po tomto sa zacinam uz inak na neho pozerat. Mam pocit ze na svoj vek je este nezrely a teda neviem ako by sa staral o rodinu, ked po mesiaci pn je na mizine..

autor
24. feb 2025

@deedol to som ani ja nepochopila no predtym take reci nemal. Ja som nedavno povedala ze som spokojna lebo som si celkom pekne nasetrila za posledne obdobie a asi sa ho to dotklo tak mi na to odpovedal ironicky ze to je super ze ja mam peniaze a on zq chvilu nebude mat ani na chleba. Podotykam ze peniaze odo mna nepytal ale akoby ho to skrelo. A ze ma nemoze ani na veceru teraz pozvat a podobne. Ze je z toho nestastny. No ja si peniaze zarabam sama a tiez som bola v situaciach kedy som nemala cely prijem a musela som si poradit, mala som tu rezervu..nikto mi nedal. Toto ma fakt zarazilo, akoby ja mozem za to ze nema

autor
24. feb 2025

@michal_dr sme spolu pol roka. Zo zaciatku bol celkom v pohode a aj mi sem tam kupi nejaku drobnost, sladkost. Zas lakomy nie je. Ale posledny tyzden je nervozny vidno to na nom. Nastastie o par dni konci pnku tak som zvedava ako to ide byt dalej

autor
24. feb 2025

@muchotrafka298 to moze byt este rada ze ma taky dochodok..kopec ludi nema zdaleka tolko

autor
24. feb 2025

@ovaaa praveze dlhy tam nema

muchotrafka298
24. feb 2025

Ukonci to, kym je cas. Lebo sa moze o par tyzdnov stat, ze tvoja rezerva uz nebude, lebo ju budes pouzivat na to, aby si sama utiahla celu domacnost a vsetko okolo bytu. Lebo pan nema nic a nema cim ani prispiet. Ty kedze mas, tak o chvilku bude situacia, ze ved ty mas, tak zaplat, on predsa nema.

romino
24. feb 2025

@ibajaanikiny ja som pred rokmi tiez zil v zahranici .. davno davno. Ja som sa vratil s tym, ze som mal vacsinu penazi na kupu bytu. Niektori ini mali aj po rokoch prakticky len par smiesnych tisic eur.
No lebo to vecer v bare ... rano sa tazko vstavalo, tak na poslednu chvilu taxikom do prace ... to boli v tom case na slovenske koruny obrovske peniaze, pre mna.
A rozne ine nezmyselne vyhadzovanie penazi ...

pochod
24. feb 2025

Zrejme je finančne negramotny.. Ak si ňou aj ty tak v tom problém nevidím. Ak vieš narábať s peniazmi a nežijes z mesiaca na mesiac tak z toho jeho životného štýlu budú vo vašom vzťahu len problémy. Ak nemá závislosti s ktorými môže prestať tak sa uz nenaučí šetriť

Strana
z3