icon

Fyzické obťažovanie

somnikto
21. okt 2023

Ahojte dievčatá nedávno som sem pridávala problémy s mamou a bytom..písala som že sa to vyriešilo podnájmom v okrese v ktorom aj pracujem...dnes mám problém iný a neviem čo s tým ..z majiteľa sa vykľul psychopat , ktorý ma začal fyzicky obťažovať..najskôr to bolo flirtovanie vramci normy, teraz je to omnoho horšie, nedávno ma začal obchytkávať na zadku na prsiach a keď som vyjadrila jasne nie tak mi povedal že "my spolu niečo musíme mať kurčiatko moje" ..ja som ušla a odvtedy som s ním osobne nebola, párkrát mi volal, zdvihla som raz..dnes prišiel , zavrel za sebou dvere,začal ma chytať "tam dole" ja som cuvala a potom som začala kričať a on odišiel..so slovami že som lakoma a "všetko by mi ostalo na mieste a nič by mi neubudlo keby som mu dala". Dievčatá nemám žiadny zvukový záznam..nemám žiadny dôkaz..iba jedného suseda ktorý v telefóne raz počul keď sa ma pýtal či som sama a či môže prísť..nič viac nemám a on je dosť veľká ryba, má pod palcom skoro celé stredne Slovensko..neviem čo s tým , mám traumu, nikto mi neverí lebo nikdy by to nikto naňho nepovedal..ja neviem čo mám robiť..nemôžem odísť, nemám zas kam..nemám na ďalšie nájmy a depozity, všetko som dala do tohto bytu..

Strana
z2
miamia04
Autor odpoveď zmazal
sissy27
21. okt 2023

@somnikto peniaze na ruku ok - proti podpisu a na verejnom mieste. Do bytu ak chce prist na kontrolu - ok, ohlaseny a ty tam budes mat v tom case niekoho na navsteve. Moze sa pozriet, ze byt je v poriadku a dovi.

somnikto
autor
21. okt 2023

@miamia04 ďakujem budem to riešiť..len ma to dosť psychicky vyčerpalo dnes som ledva pár krokov spravila keď odišiel.. nevládzem

ivkav5
21. okt 2023

@somnikto davaj na seba pozor a daj vedieť, ako si dopadla 🙏

2006_1211
21. okt 2023

@somnikto keď dôjde nabudúce pre peniaze daj si mobil niekde v blízkosti a maj zapnutý zvukový zaznamnik

miamia04
21. okt 2023

@somnikto zamykaj sa, neotváraj sama, nemaj doma nič hodnotné a rieš to, aby nebolo horšie.

somnikto
autor
21. okt 2023

@miamia04 zamykam stále pre istotu nechávam aj kľúče vo dverách lebo ako vravíte naozaj nikdy neviete

ivkav5
21. okt 2023

@somnikto podľa mňa sa zvukový zaznam vykašli, skôr tam maj niekoho pri sebe a tak zapnite zvukový záznam, pretože keď budeš sama a takto sa to za každým stupňuje, tak ti nemusí pomôcť ani záznam🙈

miamia04
21. okt 2023

@somnikto zháňaj iné bývanie, súrne, obráť sa na mesto alebo aj azylové bývanie, len tam nezostávaj, zamestnávateľ nevie pomôcť s bývaním?

somnikto
autor
21. okt 2023

@ivkav5 no, neviem či by som mala proti nemu nejakú šancu, kamarátka mi dnes kúpila kaser ale aj tak..tešila som sa z toho bytu bol fakt fajn, ale hnusi sa mi to tu už

somnikto
autor
21. okt 2023

@miamia04 zamestnávateľa som sa nepýtala, ďakujem skúsim to v pondelok v práci

ivkav5
21. okt 2023

@somnikto požičaj si prosim ťa od niekoho peniažky na depozit a utekaj odtiaľ 🙏 postupne si ku niekomu odnášaj veci a potom sa odtiaľ sprac..

tiika
21. okt 2023

@somnikto nerozumiem prečo sa ti podľa zmluvy vyplatí len 1-mesačný a nie cely depozit?
Vždy by som sa doma zamykala a kľúč nechávala v zámku, aby sa nedostal, ak kľúče ma.
Otvárala by som iba pri odovzdaní nájmu, s kamarátom po boku. Rovno mu pred tým kamosom i povedz, ze to bolo posledný krát, čo ta obťažoval inak to nahlásiš na polícii a preveris i daňový urad (možno neplatí daň, ked žiada keš).
Hľadaj si podnájom a keď ho nájdeš, najlepšie by bolo mu posledný mesiac vo výpovednej nezaplatiť, nech si to stiahne z depozitu. Ty budeš mat už peniaze na nový najom a nebudes sa musieť bat, či ti vôbec nejaký depozit vráti (1-mesačný depozit ti podľa tvojich slov tak či tak prepadne).

somnikto
autor
21. okt 2023

@tiika ma dlhy na daňovom, to viem..ale dal mi strechu nad hlavou tak som to neriešila. Ale určite to tak urobím, že nezaplatim a nech si to stiahne..celá tá zmluva je postavená na houby ale súrne som potrebovala bývanie.

somnikto
autor
21. okt 2023

@ivkav5 skúsim si požičať od kolegyne, z rodiny mi nemá kto pomôcť

ivkav5
21. okt 2023

@somnikto tak keby mal problém a bol by drzý, tak s niekym po tvojom boku by som ho konfrontovala, že vieš o jeho dlhoch a teda nech ti vráti depozity a ty ho nikde nebudeš nahlasovať, že prenajíma byty na čierno…

somnikto
autor
21. okt 2023

@ivkav5 mám z toho trochu strach ale asi to nepôjde inak

ivkav5
21. okt 2023

@somnikto verim ti, ľahko sa nám tu hovorí, každy by mal strach a obavy, ale keď budeš mať niekoho pri sebe bude to ľahšie..a dokonca sa možno vyhneš aj takýmto nepríjemným “vyhrážkam”, možno to pôjde ľahšie ako si myslíš..

somnikto
autor
21. okt 2023

@ivkav5 dúfam že máš pravdu ďakujem 🥹

tiika
22. okt 2023

@somnikto a v ktorom meste hľadáš bývanie? Možno by ti tu vedel niekto poradiť. I ja tam mám rodinu, kopec známych, skúsim sa popýtať.. a nejaká ubytovňa, internat (niekedy prenajímajú i nestudentom) by sa nenašiel alebo aspoň izba ako spolubývajúca na začiatok?

mk1111111111
Autor odpoveď zmazal
somnikto
autor
22. okt 2023

@tiika neviem kam by som dala nábytok čo som pokupovala keby idem na ubytovňu a mám dvojročnú mačku, preto som chcela bývať samostatne

somnikto
autor
22. okt 2023

@mk1111111111 napíšem ti to súkromne dobre?

tiika
22. okt 2023

@somnikto aj mne.. alebo aspoň mesto

pochod
Autor odpoveď zmazal
jania023
22. okt 2023

@somnikto kup si kameru ta stoji par eur. Nechaj ho vojst a nech sa ukaze co dokaze. Kopni ho do guli a vyhod von a napis sms ze mas nahravku ze ked este nieco skusi das to na socialnu siet prasa jedno

Strana
z2