icon

Galantné gesto alebo finančná nezávislosť vo vzťahu?

Dnes o 14:34

Ahojte baby, ostala som trocha smutná. Kúpila som priateľovi na dovolenku šľapky a slnečné okuliare, on nemá veľmi cit pre módu, ale veľmi sa mu páčili. Ponúkol mi, že mi za to dá peniaze, ale odmietla som, že to bude mať ako darček.
V ten víkend sme sa mali stretnúť, tak som ho poprosila, či by mi nekúpil 5 fliaš vína, budem mať čoskoro oslavu a on býva vo vinárskom regióne. Kúpil mi ich a vypýtal si plnú sumu, nezobral to ako ja, ako darček.
Nejde mi o tie peniaze, ale skôr o to gesto, zarába trikrát viac ako ja a povedala by som, že by mohol urobiť občas niečo ako prejav náklonnosti, čo mi spraví radosť, či? Nehľadám v ňom sponzora, ale partnera, ktorý občas prejaví štedrosť spôsobom, ktorý je pre mňa romantický. Alebo už teraz naozaj muži majú v sebe nastavené pravidlo finančnej nezávislosti a rovnosti tak silno, že už ich ani nenapadne spraviť niečo galantné pre partnerku?

Strana
z2
sisska96
Dnes o 14:36

Drahé boli tie vína?

biba_18
Dnes o 14:37

my ho nepoznáme 😏

anonym_14a979

@anonym_autor v tomto konkretnom pripade mi pride ako sedlak, nie ako iny jazyk lasky... (ak teda cena vin nebola radovo vyssia ako slapky a okuliare)

autor
@sisska96

Drahé boli tie vína?

@sisska96 ich cena spolu bola nižšia, ako darček odomňa.

anonym_a10f29
Dnes o 14:38

asi ti chce dat lepsi darcek ako 5 flias vina

anonym_5f66fa
Dnes o 15:03

Inokedy ti dáva darčeky, myslí na teba sám od seba že ti niečo prinesie z cesty?
Ak čakáš za darček protihodnotu tak to nie je darček, ale výmenný obchod.

autor
Dnes o 15:08
@anonym_5f66fa

Inokedy ti dáva darčeky, myslí na teba sám od seba že ti niečo prinesie z cesty?
Ak čakáš za darček protihodnotu tak to nie je darček, ale výmenný obchod.

Vždy na stretnutie mi donesie ružu. Ja ruže veľmi rada nemám, ale on hovorí, že pre neho je to kvet lásky.
@anonym_5f66fa

anonym_2a72df
Dnes o 15:10
@anonym_autor

Vždy na stretnutie mi donesie ružu. Ja ruže veľmi rada nemám, ale on hovorí, že pre neho je to kvet lásky.
@anonym_5f66fa

@anonym_autor To je blb. Nech si ruže kupuje sám pre seba a tebe nech kupuje také, ktoré sa páčia tebe.

biba_18
Dnes o 15:11

akože ty si mu povedala že nemáš rada ruže a on ti napriek tomu kupuje ruže??

autor
Dnes o 15:11

Inak v platení sa striedame, alebo keď ideme niekam na pobyt, či dovolenku, tak je to 50:50.
Ale chýbajú mi takéto malé prejavy. Ja ho občas niečím obdarujem, hlavne teda oblečením, lebo on ako som písala, nemá veľmi cit pre módu.

autor
Dnes o 15:12
@biba_18

akože ty si mu povedala že nemáš rada ruže a on ti napriek tomu kupuje ruže??

@biba_18 áno, pre neho je červená ruža symbol lásky, takže vždy keď príde, tak mi donesie jednu, alebo viac.

biba_18
Dnes o 15:17
@anonym_autor

@biba_18 áno, pre neho je červená ruža symbol lásky, takže vždy keď príde, tak mi donesie jednu, alebo viac.

@anonym_autor potom je to blbec, sorry

doriiis
Dnes o 15:24

Obratom by som mu poslala bloček za okuliare a šľapky a potom, keď by mi to zaplatil, by som sa s ním rozišla.
Ja nerozumiem týmto 50/50 vztahom

anonym_d48e4e
Dnes o 15:32

Normálne mám pocit že chodíš s mojím ex... Tiež neznášam červené ruže, xy krát som mu to povedala ale aj tak vždy keď mi kúpil kvety tak červené ruže 😂

petamich
Dnes o 15:34

Neviem, ked niekomu nieco darujem, tak automaticky neocakavam reciprocitu do 48 hodin. Zrejme ti ide kupit nejaky iny darcek. My s manzelom fungujeme 50/50 a ja mu castejsie kupujem veci v beznom zivote, za ktore si nevypytam peniaze, on ale potom zasa napr. zaplati kino, popcorn a veceru alebo mi kupuje drahsie darceky na sviatky. Takze ani jeden z nas nema pocit nerovnosti.

Ak ty ho mas treba si to vydiskutovat, obzvlast ak sa to opakuje. Kazdopadne viac by ma stvali tie ruze po pravde, snad ti ma lasku prejavovat tym, co je tebe prijemne a oblubene. To akoby mi nosil orieskovu cokoladu, ked vie, ze ju neznasam.

anonym_b9f926
Dnes o 15:39
@anonym_autor

@anonym_5f66fa

@anonym_autor Ved to je ake otravne. Kazde stretnutie 1 ruza. Ved to mi pripada ako z minulosti, ked sa mali dvaja stretnut prvy krat a poznavacie znamenie, ze chlap drzi jednu cervenu ruzu. A potom ti ta ruza zavadzia cele stretnutie. To ste spolu ako dlho, ked take trapne robi a na kazde stretko 1 ruza?

autor
Dnes o 15:45
@anonym_b9f926

@anonym_autor Ved to je ake otravne. Kazde stretnutie 1 ruza. Ved to mi pripada ako z minulosti, ked sa mali dvaja stretnut prvy krat a poznavacie znamenie, ze chlap drzi jednu cervenu ruzu. A potom ti ta ruza zavadzia cele stretnutie. To ste spolu ako dlho, ked take trapne robi a na kazde stretko 1 ruza?

@anonym_b9f926 vyše roka. Ale sme spolu max. 2x do mesiaca cez víkend, býva odomňa takmer tisíc kilometrov.

anonym_743aa9
Dnes o 15:48

1. Posli mu link k tomu, co si tu napisala. Nememu decku ani vlastna mat nerozumie. Odkial ma vediet, co ta stve. 2. Pockaj, ci dostanes darcek za ten, co si mu dala.
Mozno sa iba nedovtipil.Niekomu musis na rovinu povedat. Zaujimalo by ma, ako a ako dlho chcete fungovat na dialku 1000 km. Vidiet sa tak 2kv mesiaci, skor ci neskor odpadnete unavou.

autor
Dnes o 15:49
@doriiis

Obratom by som mu poslala bloček za okuliare a šľapky a potom, keď by mi to zaplatil, by som sa s ním rozišla.
Ja nerozumiem týmto 50/50 vztahom

@doriiis on mi ponúkol, že to zaplatí, ale ja som to naozaj brala ako milý darček, preto som peniaze odmietla.
Ja si myslím, že u nich je ten 50:50 vzťah asi normálnejší ako na SK, vyjadruje to nezávislosť žien na mužových peniazoch.

autor
Dnes o 15:50
@anonym_743aa9

1. Posli mu link k tomu, co si tu napisala. Nememu decku ani vlastna mat nerozumie. Odkial ma vediet, co ta stve. 2. Pockaj, ci dostanes darcek za ten, co si mu dala.
Mozno sa iba nedovtipil.Niekomu musis na rovinu povedat. Zaujimalo by ma, ako a ako dlho chcete fungovat na dialku 1000 km. Vidiet sa tak 2kv mesiaci, skor ci neskor odpadnete unavou.

@anonym_743aa9 ja mu nekupujem darček s tým, že očakávam na oplátku darček pre mňa. Ale mal ideálnu príležitosť urobiť tak a miesto toho mi tie vína vyúčtoval.

biba_18
Dnes o 15:53

a povedala si mu že je to darček? celkovo mi pripadáte ako divná dvojka…

autor
Dnes o 15:54
@petamich

Neviem, ked niekomu nieco darujem, tak automaticky neocakavam reciprocitu do 48 hodin. Zrejme ti ide kupit nejaky iny darcek. My s manzelom fungujeme 50/50 a ja mu castejsie kupujem veci v beznom zivote, za ktore si nevypytam peniaze, on ale potom zasa napr. zaplati kino, popcorn a veceru alebo mi kupuje drahsie darceky na sviatky. Takze ani jeden z nas nema pocit nerovnosti.

Ak ty ho mas treba si to vydiskutovat, obzvlast ak sa to opakuje. Kazdopadne viac by ma stvali tie ruze po pravde, snad ti ma lasku prejavovat tym, co je tebe prijemne a oblubene. To akoby mi nosil orieskovu cokoladu, ked vie, ze ju neznasam.

@petamich áno, budem mať o chvíľu narodeniny a viem, že má pre mňa nachystaný darček. Ale za tie vína dal u vinára 30 EUR (má tam 50% zľavu) a ja za šľapky + okuliare 70 EUR. Ale opakujem, nejde mi o to "niečo za niečo", ale o to gesto.

A k ružiam - občas mi nosí kombináciu - že prinesie ružové - lebo tie mám rada, ale vždy aj s červenou (jeho prejav lásky).

autor
Dnes o 15:55
@biba_18

a povedala si mu že je to darček? celkovo mi pripadáte ako divná dvojka…

@biba_18 áno, to som napísala hneď v úvodnom príspevku, povedala som že je to darček. V čom som čudná, prosím?

sissy27
Dnes o 15:55

@anonym_autor tento konkretny pripade, ze si nechal preplatit vino, ktore si chcela vlastne pre inych, mi pride uplne ok. Keby si chcela vino pre seba, tak by som zas povedala, ze mohol by byt gentleman a nepytat.
Len teda ty tiez asi tie darceky nekupujes tak uplne z lasky, ale proste mu tym nieco naznacujes a nevychdza ti to, tak si dotknuta.

autor
Dnes o 15:56
@sissy27

@anonym_autor tento konkretny pripade, ze si nechal preplatit vino, ktore si chcela vlastne pre inych, mi pride uplne ok. Keby si chcela vino pre seba, tak by som zas povedala, ze mohol by byt gentleman a nepytat.
Len teda ty tiez asi tie darceky nekupujes tak uplne z lasky, ale proste mu tym nieco naznacujes a nevychdza ti to, tak si dotknuta.

@sissy27 a z čoho iného ako z lásky mu ich kupujem?

anonym_2b8613
Dnes o 15:59
@anonym_autor

@sissy27 a z čoho iného ako z lásky mu ich kupujem?

@anonym_autor partner je ,,Pepik z Čech?''

biba_18
Dnes o 15:59
@anonym_autor

@biba_18 áno, to som napísala hneď v úvodnom príspevku, povedala som že je to darček. V čom som čudná, prosím?

@anonym_autor že opakovane prijímaš ako darček ruže ktoré nemáš rada. napríklad. že očakávaš že ti bude dávať darčeky keď on na to napr. nie je…
čím ti prejavuje náklonnosť? raz za 2 týždne?

autor
Dnes o 16:06
@anonym_2b8613

@anonym_autor partner je ,,Pepik z Čech?''

@anonym_2b8613 nie, z Rakúska

sasa1310
Dnes o 16:23

@anonym_autor toto by som skoro odpadla keby môj urobil. Bože, ďakujem za môjho manžela, ktorý bol normálny a aj je

anonym_5f66fa
Dnes o 16:24

Poznáš jeho priateľov, rodinu. Vieš naisto že je naozaj slobodný?

Strana
z2