icon

Galantné gesto alebo finančná nezávislosť vo vzťahu?

Včera o 14:34

Ahojte baby, ostala som trocha smutná. Kúpila som priateľovi na dovolenku šľapky a slnečné okuliare, on nemá veľmi cit pre módu, ale veľmi sa mu páčili. Ponúkol mi, že mi za to dá peniaze, ale odmietla som, že to bude mať ako darček.
V ten víkend sme sa mali stretnúť, tak som ho poprosila, či by mi nekúpil 5 fliaš vína, budem mať čoskoro oslavu a on býva vo vinárskom regióne. Kúpil mi ich a vypýtal si plnú sumu, nezobral to ako ja, ako darček.
Nejde mi o tie peniaze, ale skôr o to gesto, zarába trikrát viac ako ja a povedala by som, že by mohol urobiť občas niečo ako prejav náklonnosti, čo mi spraví radosť, či? Nehľadám v ňom sponzora, ale partnera, ktorý občas prejaví štedrosť spôsobom, ktorý je pre mňa romantický. Alebo už teraz naozaj muži majú v sebe nastavené pravidlo finančnej nezávislosti a rovnosti tak silno, že už ich ani nenapadne spraviť niečo galantné pre partnerku?

Strana
z3
anonym_21cf84
Včera o 18:48

@anonym_autor A tu sumu si explicite vypytal alebo si sa ho spytala kolko mu mas dat a povedal ti?

autor
Včera o 19:09
@anonym_21cf84

@anonym_autor A tu sumu si explicite vypytal alebo si sa ho spytala kolko mu mas dat a povedal ti?

@anonym_21cf84 doniesol mi ho s bločkom - spýtala som sa, či mu sumu pošlem na účet a on že áno, tak som mu to obratom poslala.

betka90
Včera o 19:15

@anonym_autor neni finančne nezávislý, je iba zgrlos, mas na viac

anonym_2c238f
Včera o 19:27

Ja by som hlavne nestrácala čas s niekým s kým som 2x za mesiac 😖 Máš 36, nie 16

anonym_21cf84
Včera o 20:13
@anonym_autor

@anonym_21cf84 doniesol mi ho s bločkom - spýtala som sa, či mu sumu pošlem na účet a on že áno, tak som mu to obratom poslala.

@anonym_autor Hm nepride mi to zas tak divne ani by som podla tejto situacie neusudzovala, ze je zgrlos. Mne by bolo naopak divne poziadat o nakup a nejak v kutiku duse dufat, ze to zaplati

anonym_912506
Včera o 20:22

@anonym_autor bola by som rovnako prekvapená ako ty🙂už mu nič nekupuj a sleduj takéto situacie

anonym_4b753f
Včera o 20:36
@anonym_autor

Vždy na stretnutie mi donesie ružu. Ja ruže veľmi rada nemám, ale on hovorí, že pre neho je to kvet lásky.
@anonym_5f66fa

@anonym_autor s takýmto debilom som bola 7 rokov - mladosť / tuposť. Tiež mi nosil na každé rande ružu. A keď som ho o niečo požiadala z obchodu do centu si dal vrátiť sumu, čo mne vtedy prišlo O.K.

petamich
Včera o 21:54
@anonym_f0185e

@petamich V manzelstve je 50/50 este carovnejsie🙃

@anonym_f0185e ano pre mna ano 🙂 ja som to tak chcela, pre niekoho nepochopitelne, nevadi, hlavne ze my dvaja sme spokojni

anonym_517357
Včera o 21:55

Chlapi nerozumeju inotajom a naznakom, ak si mu to nechcela zaplatit, nemala si ale ak by som sa mojho parrtnera (mimochodom matematika co vysvetluje vela) spytala ci mu poslem na ucet, tiez mi povie ano 🤷‍♀️

anonym_a86c0f
Dnes o 05:27

Ja som myslela, ze je Nemec.. Ale je rakusan, to je jedno cesto, oni su zgrlosi, bud budes sparen (setrit cely zivot), alebo sa rozid, my sme inej mentality

vroni
Dnes o 05:53
@anonym_a86c0f

Ja som myslela, ze je Nemec.. Ale je rakusan, to je jedno cesto, oni su zgrlosi, bud budes sparen (setrit cely zivot), alebo sa rozid, my sme inej mentality

@anonym_a86c0f, to je sprostosť jak Brno. Samozrejme, že sú tu aj lakomci a setrilkovia, ale nijako nie častejší ako na Slovensku. Skôr naopak, je tu podstatne menej magorov, ktorí majú potrebu vyhlasovať ženu za zlatokopku len preto, že jej zaplatili kávu. Ale setrilek zase nepobezi 1000km za frajerkou, bližšie nájde lacnejšiu

anonym_a86c0f
Dnes o 05:56
@vroni

@anonym_a86c0f, to je sprostosť jak Brno. Samozrejme, že sú tu aj lakomci a setrilkovia, ale nijako nie častejší ako na Slovensku. Skôr naopak, je tu podstatne menej magorov, ktorí majú potrebu vyhlasovať ženu za zlatokopku len preto, že jej zaplatili kávu. Ale setrilek zase nepobezi 1000km za frajerkou, bližšie nájde lacnejšiu

@vroni ked myslis, zila som 10 rokov v Nemecku, poznam ten narod.. Ano nájdu sa aj prajni, ale vacsina je proste lakomec, proste je to fakt, prepočítavaju kazde euro.. Teba sa to nejako dotklo ak mas v rodine tuto mentalitu asi

vroni
Dnes o 06:03
@anonym_a86c0f

@vroni ked myslis, zila som 10 rokov v Nemecku, poznam ten narod.. Ano nájdu sa aj prajni, ale vacsina je proste lakomec, proste je to fakt, prepočítavaju kazde euro.. Teba sa to nejako dotklo ak mas v rodine tuto mentalitu asi

@anonym_a86c0f, poznáš také, že aký hopkal, takú potkal? Bola som desať rokov v Nemecku, teraz už 20 v Rakúsku, mám široký okruh kamarátov a známych a nech rozmýšľam ako rozmýšľam, lakomec medzi nimi nie je. Medzi priateľmi by som to pochopila, tých si človek vybera, ale ani medzi kolegami, znamymi ci susedmi som zatiaľ žiadneho nenašla.... Vlastne, počkaj jedného som našla. Ale to je Svajciar, ráta sa aj ten? 🤣🤣🤣

bielasovicka
Dnes o 06:15

@anonym_autor a to si potrebovala víno až z rakúska? Ved na sk mame určite lepšie vína, ja by som kúpila tu.

anonym_a86c0f
Dnes o 06:53
@vroni

@anonym_a86c0f, poznáš také, že aký hopkal, takú potkal? Bola som desať rokov v Nemecku, teraz už 20 v Rakúsku, mám široký okruh kamarátov a známych a nech rozmýšľam ako rozmýšľam, lakomec medzi nimi nie je. Medzi priateľmi by som to pochopila, tých si človek vybera, ale ani medzi kolegami, znamymi ci susedmi som zatiaľ žiadneho nenašla.... Vlastne, počkaj jedného som našla. Ale to je Svajciar, ráta sa aj ten? 🤣🤣🤣

@vroni no nebudem sa s tebou doťahovať... Urazat ti ide to vies

tiezjedna
Dnes o 07:00
@anonym_autor

Inak v platení sa striedame, alebo keď ideme niekam na pobyt, či dovolenku, tak je to 50:50.
Ale chýbajú mi takéto malé prejavy. Ja ho občas niečím obdarujem, hlavne teda oblečením, lebo on ako som písala, nemá veľmi cit pre módu.

@anonym_autor hotovo toto... potom sa čudujme, že džentlmeni vymierajú😒

autor
Dnes o 07:01
@anonym_912506

@anonym_autor bola by som rovnako prekvapená ako ty🙂už mu nič nekupuj a sleduj takéto situacie

@anonym_912506 áno, asi to spravím takto, že vylúčim drobné darčeky z mojej strany a budem viac sledovať jeho správanie. Ale chcem sa s ním najbližšie otvorene porozprávať, tak uvidíme. Každopádne aj o tých ružiach 🙈😃

anonym_c5182a
Dnes o 07:17
@anonym_autor

@anonym_2a72df ja mám 36 a on 40

@anonym_autor načo zabíjas posledné plodné roky s týmto nimandom?

anonym_b9f926
Dnes o 07:24
@anonym_autor

@anonym_912506 áno, asi to spravím takto, že vylúčim drobné darčeky z mojej strany a budem viac sledovať jeho správanie. Ale chcem sa s ním najbližšie otvorene porozprávať, tak uvidíme. Každopádne aj o tých ružiach 🙈😃

@anonym_autor Ty mas vobec deti? Lebo o chvilu ti ujde posledny vlak ak chces mat deti. Stretavate sa ako nejaki milenci. A nie s niekym koho lubis a chces s nim zit. Ak to je len milenec - stretko 2 krat do mesiaca, ruza za sex, vsetko platite na polku. Aj ako milenec musi mat zlatu cicinu, alebo si sama seba nevazis.

luccija
Dnes o 09:18
@anonym_autor

@anonym_autor ja by som túto tému už neotvarala bude to hlúpe.Co mu povieš prekvapilo ma, že si ma nechal preplatiť víno?On asi berie váš vzťah inak ako ty.Ale kamarátka žila dlhé roky v Nemecku a každý z rodiny na rodinnom obede si platil svoje na oslavu si každý priniesol svoje a to zjedol asi to majú inak ako my, že hosťa pohostim, alebo sa zrovna stretli takí lakomci

anonym_9e837f
Dnes o 09:49

Veľmi podobné mojim skúsenostiam😂
Najskor nosil ružu, potom chodil na návštevu s prázdnymi rukami a áno vadilo mi to, lebo večera, vínko bolo na mňa.
Tak som sa ohradila, že kde mám ružu, tak že sa mu nechce chodiť do kvetinárstva, tak hovorím ok, poteší aj čokoládka.
Keď prestal nosiť čokolády a pýtala som sa na to, že veď cvičím, zdravo sa stravujem, tak si myslel, že je to nevhodné, hovorím OK tak možeš priniesť víno.
Krátko na to povedal, že sa s fľaškou vína sa mu ku mne chodiť NEOPLATI, že si platí benzín atď, no tak je ex, vyhodila som ho hneď ako to dopovedal.
A to som mu kupovala spodné prádlo CK, parfém atď len tak, lebo sa mi chcelo, mal u mňa vždy večeru, prespal..
Nechápem tejto kalkulácii, všetko majú vypočítané, jak žebráci..

vroni
Dnes o 09:52
@anonym_a86c0f

@vroni no nebudem sa s tebou doťahovať... Urazat ti ide to vies

@anonym_a86c0f, vlastná medicína nechutí, čo?

Strana
z3