icon

Hádka ohľadom dovolenky

19. aug 2023

S manželom sme sa pohádali kvôli dovolenke. Vždy chodíme okolo septembra. Tentokrát, sme si ale nevedeli nájsť miesto tak sme to nechali na poslednú chvíľu. Medzitým nám ale začalo protestovať auto, a zistili sme, že je to nejaká chýba motora, pre mňa ženu bolo dôležita informácia od 900-1200 €. A navrhla som, že nepôjdeme na dovolenku, zaplatíme auto a ak nasporíme tak môžme ísť neskôr, nás časovo nič neobmedzuje. A vznikla hádka. Teraz neviem čo mám robiť, on si nedá vysvetliť, že to auto potrebujeme a buď bude auto alebo dovolenka. On silou mocou dovolenka, pretože si už potrebuje oddýchnuť. A môj návrh, že pôjdeme na chatu na dva týždne zavrhol, tu máme v rodine čiže zadarmo. Čo mám teraz robiť.

Strana
z2
marca12
19. aug 2023

Pre mna je dovolenka dovolenkou iba pri mori. Chodit po jazerach nie je oddych. Nechapem,preco ti zalezi viac na veciach ako na zdravi manzela. Ak citi,ze potrebuje oddych,tak mu ho dopraj. Nerobi pre vas ako rodinu za cely rok toho dost? Zarabam cely rok a aby mi muz nedovolil ist na dovolenku,ktoru si mozem dovolit,mam uspory,ale on na ne nechce siahnut,to sa mi zda velmi sebecke

ropucha6
19. aug 2023

Tu som na strane muza. Vravis, ze by ste mohli ist na dovolenku o dva mesiace, cize peniaze viete asi nasporit. Cize nevidim problem opravit auto z rezervy, ist na dovolenku ako bolo dohodnute a do dvoch mesiacov mas rezervu opat plnu. Ine by bolo, keby ste si naozaj vedeli dovolit len jedno, bud opravu alebo dovolenku.

mikadooo
19. aug 2023

Dohodnúť sa 🤷. O tom je spolužitie... Nájsť kompromis.

autor
19. aug 2023

Pretože keď zaplatím auto z rezervy, ktoru máme a peniaze použijem na dovolenku, nezostane nám nič a keď sa niečo vyskytne tak sme v prdeli, keď sem potom napíšem, že máme takýto problém každá jedna z vás má potom odsúdi, ako toz že som si dovolila dovolenku, keď teraz nemám na potrebné veci 👍 Ale môžem manželovi kľudne navrhnúť, že bude potom vstávať o dve hodiny skôr a voziť deti do školy/škôlky, na krúžky. To bude určite v pohode, keď si teraz oddýchne 😊 A niekto tu hovoril o vyhoreti, že vtedy sa robia zle rozhodnutia, takže keď si nájde potom niekoho kto s ním pôjde na dovolenku, bude to vlastne moja chyba. Ach ženy, ja som vyhoreta z práce tak prestanem doma variť a môžeme zomrieť od hladu a je to vlastne vina môjho manžela, lebo nezarába dosť aby som bola doma. 🙄 Wau

mamina7070
19. aug 2023

no ak mate rezervu len 1200€ tak dovolenku ozeliet to je jasne

mandzula
19. aug 2023

Pises, ze mate rezervu a ze viete nasporit na neskorsiu dovolenku, nevidim teda dovod, aby ste peniaze nevytiahli z rezervy, ved potom do nej mozete dolozit z nasetreneho. Ja tvojho muza chapem, ze ak je pre neho oddych len urcity typ dovolenky, to more napriklad, tak iny nechce - ani ja by som nechcela, a chapem ho aj v tom, ze ak bol na dovolenku nastaveny, lebo surne potrebuje vypnut, proste ju odkladat nechce, lebo si potrebuje oddychnut presne vtedy, ako bol povodny plan. Poznam to podla seba, ked uz meliem z posledneho, dovolenka ma vzdy nabije na dalsi rok fungovania a som schopna podavat vyssi vykon, teda aj viac zarobit.

ropucha6
19. aug 2023

Pises, ze mate rezervu. Teraz zas pises, ze, ked ju minies na auto, neostane vam nic. To tvoja rezerva je len tych 1200e? Ja chapem rezervu aspon 3-6 mesiacov mesacnych vydavkov. Dodavaj uplne informacie, ked chces relevantne rady.

mandzula
19. aug 2023

@autor info davkujes postupne, take mas potom aj odpovede. A evidentne netusis, o com vyhorenie je, ked o nom takto zmyslas.

doriiis
19. aug 2023

Ak máte iba to jedno auto a potrebujete ho,tak žiaľ volba je jasná.Ak máte náhradné vozidlo....išla by som na dovolenku

taminka1986
19. aug 2023

Dovolenka. Ja taham uz velmi dlho bez dovolenky a tiez to uz nedavam. Ak sa nepojdem niekam vykotit od povinnosti na 2tyzdne co najskor,prepne mi z toho

sense
19. aug 2023

Ak by mi zaplatiť opravu z auta pohltil celú rezervu, tak by som dovolenku ozelela.
Nemusím dovolenkovať pri mori, ale dovolenka na chate by bola pre mňa len v prípade ze nemusím variť, upratovať a nič zaobstaravat

petulda333
19. aug 2023

Cim viac pises,tym viac lutujem tvojho muza. A tu dovolenku by som mu dopriala a bez teba

ahhola
19. aug 2023

Do Egyptu... možno gramaticky pripustne, len mi to utrhlo oko. 💦
Do Egyptu asi štyria....? a riešiš 100€0 na opravu, no teda divne. 🙃

mateson
19. aug 2023

A ja ťa chápem. Ale tu podporu nečakaj tu majú všetky minimálne 10000 ušetrených., takže problém s opravou za 1200 nie je problém

petulda333
19. aug 2023

@mateson netrep. My nemame rezervu 10000,o dost menej,ale zazila som,ked muz bol vycerpany z prace. A uz by som to nechcela zazit. A hlavne citaj,pise,ze sumu by dosetrili a na tu dovolenku sli o 2m. Cize ak vedia tolko nasetrit za 2m,tak by som sla na dovolenku,auto dala opravit z rezervy a potom setrila a tlacila to spat do rezervy. Nepoviem,keby tu sumu setrili rok,ale 2m. Ja by som mu ten oddych dopriala

mateson
19. aug 2023

@petulda333 na to aby si človek oddýchol sa musí ísť, či teda letieť k moru? Ale prosím ťa. Ja mám od pondelka týždeň voľno. Nebudem musieť ráno vstávať, budem sa povalovať na dvore pri bazéne, večer niečo ugrilujeme, niektorý deň pôjdeme na večeru. Jednoducho oddych , ani nikam nemusím ísť. Ale blbo to znie, keď sa niekto opýta kde ste boli a poviem, že nikde 😉

majka99999
19. aug 2023

@mateson lidia su rozni, moj muz ma dovolenku rubanie dreva a kosenie, ja by som sa pri mori valala, pripadne kratsi poznavaci pobyt. Pretoze presne, ak musim niekde varit a upratovat (neratam udrzanie poriadku v hoteli), tak to nie je pre mna oddych a na rubanie dreva je tam, kde musim varit a upratovat.

Autorka, opravila by som auto a sla aj na dovolenku s tym, ze najblizsie mesiace by som tlacila peniaze do rezervy, aby ste mali viac ako 1200 (ktore ale udajne viete dosporit za 2 mesiace, tak neviem, preco nemate aspon 5tis. v tej rezerve).

mandzula
19. aug 2023

@mateson nemozes nikomu vnucovat svoju predstavu o dovolenke, nato sme prilis rozdielni, co vyhovuje tebe, ineho moze ubijat.
Pre niekoho, kto oddychuje pri koseni travy ci rubani dreva, by bola divna tvoja predstava dovolenky.

petulda333
19. aug 2023

@mateson no dobre,to si ty. Pre mna toto oddych nie je. Bud rybacka alebo proste more,este by som brala welnes pobyt. Nevarit,neupratovat...

mateson
19. aug 2023

Ja ju nikomu nevnucujem. Ale ak je niekto fakt unavený z roboty, tak mu pomôže už len to, keď môže byť v kľude doma. Podsúvať tu stále, že oddýchnuť dá dá iba na drahej dovolenke, je jednoducho blbosť. Dôležité je vypnúť mozok od roboty a niekto to nedokáže , môže ísť aj do tramtárie. Tým dom chcela povedať, že ak si chce manžel autorky oddýchnuť, nemusí to byť nutne drahé, zvlášť ak na to nie sú peniaze. Oddych nie je záležitosť peňazí, ale mysle

mandzula
19. aug 2023

@mateson mozno doma v klude byt nemoze, ja som napriklad donedavna byvala v dome pri dome rodicov a len tak oddychovat sa proste neda, ked ich vidis robit tazku pracu. Ked som prec, proste to riesit v hlave nemusim, lebo to nevidim, neviem o tom. Nechajme teda na kazdom, aby si vybral svoj sposob oddychu.

vevesh
19. aug 2023

@mateson nie, nepomoze- nie kazdy ma taku pracu, ze musi rano stavat na x.hodinu a odbit. Niekde je dolezita zodpovednost a makanie hlavou a takemuto nepomoze, ze nemusi z postele. Zmena prostredia je pre drvivu vacsinu ludi dolezita, aby vedela vypnut- a aky typ prostredia komu vyhovuje, tak to je dost individualne...

lujza123
19. aug 2023

Treba vedieť robiť kompromisy. Dajte auto do opravy nech viete presne na com ste a dovolenku skúste niečo lacnejšie napr Bulharsko. Keď ste ta dva mesiace schopný na ňu nasporiť tak môžte siahnuť na rezervu. Prečo by sa zákonite malo niečo stať zrovna tie dva mesiace?
Ja chápem skôr tvojho manzela, tiež by ma štvalo ze sa niekde teším a nemôžem ísť, pričom peniaze na to sú, len ich stráži a rozhoduje o nich manželka.

Strana
z2