icon

Hanbí sa priateľ začať cvičiť s partnerkou?

9. mar 2025

Baby chodím do fitka už rok. Som vysportovana už dosť. Mám však novu známosť, kde je muz veľmi chudy. Vraj genetika, ale tvrdí že chce začať cvičiť. Volala som ho so sebou do fitka ale nechce ísť lebo sa hanbí že bude dvíhať o polovicu menej ako ja. Ako sa zachovať v tejto situácii? Ja som mu vravela že nieje to hanba, nemôže čakať že dvihne toľko isto keď ja cvičím rok a on vôbec, že ja chcem ísť s ním ako s parťákom a nie sa porovnavat atď... Mrzí ma že sa citi zle pre to

vanilkovazmrzka
9. mar 2025

Ja by som nechcela ani na jeho mieste ani na tvojom mieste 🙂 ved ked chce cvicit, nechaj ho nech zacne sam resp tak ako to zo zaciatku bude vyhovovat jemu, ked si v tom najde nejaku rutinu a navyk, potom sa tam obcas mozte aj stretnut

anjelicek26
9. mar 2025

Urcite v tejto konstelacii neni zrovna super chodit s tou vysportovanou babou ako zaciatocnik...nejakeho kamosa nema, ze by sli oni spolu? Po case, ked si zdvihne seavedomie, mozete ist spolu...

lindous
9. mar 2025

Navrhla si mu to, odmietol, vysvetlili ste si to a čo viac chceš riešiť, že ako sa zachovať? Nerýpala by som do toho viac… Je pre teba dôležité aby cvičil? Lebo poznám veľa takých, ktorí hovoria ako chcú už veľmi dlho, keď niekto chce začať, proste začne… každopádne malo by to byť len na ňom, ty si mu ponúkla takúto pomoc, že budete parťáci, ale to je všetko čo môžeš spraviť

janinah
9. mar 2025

On sa citi zle hlavne preto.ze ty od neho chces nieco co on sam nechce,keby chcel chodit do fitka nečaka na tvoje pozvanie.Nejaku vyhovorku akoze sa hanbi ti pivedat musel...Jemu jeho vyzor vyhovuje.Nechcela by som partnera,ktory riesi vyzor a nedajboze ma do niecoho celkom nenapadne tlači.

dadka1997
10. mar 2025

To, ze si ho zavolala je pekné gesto, ale nenúť ho, keď bude dozhodnutý, že ozaj chce isť pojde aj sám

biba_18
10. mar 2025

ja by som mu navrhla aby išiel do posilky s mojim trénerom, keď nechce so mnou… resp. s mojim kamošom o ktorom viem že vie cvičiť a neublíži mu 😂 pripadne s trénerom z fitka kam chodím… ak by začal aby to nebolo inokedy ako chodíš ty, aby ste aj mali času na seba ☺️ držím palce 💪

martul
10. mar 2025

Veď choďte spolu a dvihajte rovnaké váhy, aby sa nehanbil.

sense
Autor odpoveď zmazal
moonlight1210
10. mar 2025

A paci sa ti taky, ako vyzera? Ak nie, a hovoris si, ze je chlapec super, ale vzhlad by sme mohli doupravit, tak to nie je dobry zaciatok.

Ak ano, paci sa ti, ako vyzera a nic na nom nepotrebujes menit, tak mu to povedz.
Ze ty nepotrebujes, aby mal dake svaly, ci co. Lebo sa ti paci, aky je. Ze sem-tam si mozete spolu trebars zabehat, ist na bicykel, korcule, lyze (neviem, co vas oboch bavi), aby ste mali aj spolocny sportovy program, ale nepotrebujes, aby behal do posilky.

Ak to navrhol sam od seba, lebo sa pri tebe neciti atraktivny, tak mu moze toto ubezpecenie pomoct. Ak nepomoze, tak hrozi, ze vztah zacne krivat tiez. Lebo on sa citi menejcenny. A to nie je dobre.

diewcatqoo
10. mar 2025

A este existuju ludia, ktorych do fitka nikdy nikto nedostane. Ja som bola parkrat este na vyske v ramci telesnej, ale povedala som si, ze nic pre mna. A moj chlap, tak ten do fitka ani nahodou. Pritom sme obaja fit (ja teraz trochu menej po porode), muz je vysportovany. Obaja sa hybeme - turistika, cyklistika, korcule, cvicenie doma, nahananie sa za detmi... Ale posilka sa mi strasne bridi. Fuj, ten odor, ked tam clovek vojde...

petamich
10. mar 2025

Tiez by som nesla s manzelom 🙂 asi tolko k tomu.

lilope
10. mar 2025

Určite nezdvihneš viac ako on aj keď nikdy necvičil, nemáš toľko sily ako muž. Prepáč, ale po roku cvičenia si stále len začiatočník a porovnávať svoju silu s mužskou silou je úplne mimo.
Nie som muž, ale viem si predstaviť že by mu nebolo zrovna príjemné, aby ho priateľka začala učiť ako cvičiť. Skôr oslov kamaráta či si s ním nezacvičí, nepoukazuje mu základné cviky alebo ak žiadneho nemáš, tak potom využiť služby trénera. Neskôr si už viem predstaviť, že budú partneri chodiť cvičiť spolu.

biba_18
10. mar 2025

@lilope to prvé slovo určite nie je na mieste 🙂 je rozdiel dvihnúť činku raz a opakovane 12x za sebou ...

biba_18
10. mar 2025

@diewcatqoo a pritom čím budeš staršia, tým viac to budeš potrebovať - naberať svaly ... ak nie v posilke, tak vlastnou váhou ... po 50-ke, ale najneskôr v 55-ke rapídne ubúda svalová hmota, záhrada a prechádzky budú slabou náhradou ...

lindous
10. mar 2025

@lilope Mne by teda ako mužovi asi bolo dosť blbé chodiť do posilky s nejakým “namakaným” kamošom, ženy s ktorou som začal randiť 😅 toto mu navrhnúť, že mu dohodím, mi nepríde úplne taktné, aj keď v dobrom myslené… ak fakt chce začať, určite sa zvládne zariadiť a nájsť buď trénera alebo parťáka medzi kamošmi alebo mu to bude vyhovovať samému a niečo o tom naštuduje…

diewcatqoo
10. mar 2025

@biba_18 vidim, ze cim som starsia, tak tym je tazsie si udrzat postavu. A viem, ze zahrada a prechadzky su slabou nahradou - ved ani nikde vyssie nepisem, ze praktikujem zahradu a prechadzky na udrzanie postavy. Zahradu nemam a prechadzky vobec neratam ako nieco, co by mi malo pomoct s postavou. My napr. bikujeme celorocne, moj muz ma od zaciatku roka najazdenych cez 1000 km. A cvicime doma - sice nie silovo (aj ked teda dvihame deti pravidelne), ale to nam staci zatial. Ked budem vidiet, ze uz mi to nestaci, tak pridam nieco navyse.. ale posilka fakt nie je pre mna/nas.

lilope
10. mar 2025

@lindous nie je dôvod prečo by mu to malo byť blbé. Muži neriešia takéto malichernosti ako píšeš. Je normálne, keď chalan vezme chalana cvičiť a je jedno koho je to kamarát. To, že niekto chodí do fitka automaticky neznamená, že je vymakaný. Do fitka chodia rôzni ľudia v rôznych vekových kategóriách s rôznymi postavami. Chodila som roky, zažila som tam ozaj rôznorodých cvičencov, aj pravidelných s obyčajnými postavami. Napríklad ja som začala chodiť s priateľom, neskôr som chodila aj sama a nájdeš tam nových známych s ktorými sa tam pravidelne stretávaš, muži o to ľahšie.

biba_18
10. mar 2025

@diewcatqoo ja som nepísala o postave - ale o svaloch 😉

domkakvet
10. mar 2025

Ak chce mozes mu navrhnut najskor cvicit doma, aby mal ako taku kondicku, ale urcite ho nenut.

libertz
13. mar 2025

preco si si teda nasla takehoto? Dost velka rarita. A silno pochybujem zeby daval o polku menej jako ty.