Hľadám radu pre problém v manželstve
Ahojte, mám s manželom aktuálne jeden problém, cez ktorý sa nedokážem povzniesť,je to ešte veľmi čerstvé…on spravil chybu… Nechcem to sem takto “verejne” písať,aj keď príspevok uverejňujem anonymne,ale môžu sa v tom nájsť nejaké osoby ktore nás poznajú… je tu prosím niekto z vás taký, ktorý má triezvy úsudok a mohla by som sa niekomu vyrozprávať v správach a poradiť mi co ďalej ? Hľadám vyslovene niekoho nestranného s vzťahovymi skúsenosťami, niekoho starsieho, ja mám 31… ďakujem
@aurora33 veď práve a jemu je teraz úplne jedno, že ja sa trápim, žiadna snaha z jeho strany, nič.. týmto mi len dokazuje, že sa nemýlim a že už tam z jeho strany voči mne nie je žiadny cit… keby mi toto niekto povie že sa stane taký mesiac dozadu tak neuverím tomu
A vôbec to nie je o tom, že som hysterická, precitlivená tehuľa, ja sa viem ovládať v tehotenstve, tam ide o to, že síce mi to vysvetlil bez hádok, kriku, nebol nasratý, že som mu bola v telefóne, ešte sám mi povedal, že sa mi nečuduje, lebo ze to naozaj zle vyzerá čo spravil, len ja som potrebovala čas na strávenie toho celého, on čakal že po tom rozhovore sa “očistí” a fungujeme ďalej ako keby sa nič nestalo a že na to hneď v momente zabudnem.. ale takto žiaľ veci nefungujú.. ja som sa s ním nebavila lebo mu skrátka už nedôverujem, strašne mi ublížil… a on miesto toho aby sa pokúšal niečo zachrániť tak sa zduje aj on ,nebaví sa a po dvoch dňoch povie, že predáme náš byt… a ďalej sa nebaví a nepokúša sa o nič aj keď vidí, že sa trápim…
@dharmasanata možno aj má krízu neviem, ale prečo sa potom hral pred vianocami aj po Vianociach vlastne do vtedy kým som toto nezistila na šťastnú rodinku a trávil so mnou veľa času ? Viac ako predtým
Mozno by som naozaj skusila ten odchod k rodicom, nech sa uvedomi
@dharmasanata tak to nie je pravda, že by som sa mu doma nevenovala…ja nemôžem zato že skončil v nemocnici na 2 týždne zatvorený… a tam mu zjavne preplo…
@dharmasanata hej chápem, ale nemyslím si, že sa starala o neho najviac zo všetkých, proste robila si svoju robotu… on mi dokonca o nej zo začiatku hovoril, ze sa na neho ani neusmeje, že ani žiadny očný kontakt s ním neudržiava, tak ja nechápem čo sa tam zrazu mohlo zmeniť..
@dharmasanata no tak so mnou tak isto neudrziavala očný kontakt a toto isté mi tvrdil aj jeho brat 🙂 takže klamstvo to asi nebolo… to sa dialo ešte v tých začiatkoch v tých prvých asi 3 dňoch
Mne to pride tak, ze sa platonicky zamiloval. Tlacit niekoho fotku stiahnutu z fb? To je cez...
Necitala som vsetky komentare, ale kvoli tomuto by som nerobila ziadne unahlene zavery.
Aj si niečo iné zistila?
@katarinka89 nie zatiaľ nie, bavíme sa len čisto o domácnosti, keď riešime malého, ale inak nie…
Keď budete mat ,,tichu, domacnost- bude to horšie.cim skôr si s ním sadni, udobri sa, vysvetlite si to.otvorte sa navzájom.toto je cesta k rozvodu......
Tá tichá domácnosť je strašná blbosť. Ty stále argumentuješ, že on je 30 ročný chlap a má sa tak správať, zatiaľ čo ty sa správaš tiež ako malé decko, ktoré trucuje. Písala si, že mu to nikdy neodpustíš, tak mu to povedz normálne ako dospelá žena. Chceš, aby on doliezol za tebou a ospravedlňoval sa, ale zároveň mám pocit, že aj keby sa doplazí, ty doňho kopneš s tým, že aj tak mu neveríš a aj tak mu neodpustíš. Chceš aby on všetko ľutoval, ale zároveň mu nedáš ani priestor na to, aby o tom komunikoval. Bojíš sa počuť, že je koniec? Že sa nakoniec rozvediete? Pokiaľ mu odmietaš odpustiť, tak mu povedz ty, že je koniec, dohodnite náležitosti rozvodu a vybavené … ale to možno ani nechceš, však? Tak, kurnik šopa, KOMUNIKUJTE!!!! Veľmi, veľmi nezrelé a nedospelé správanie u vás obidvoch 🤦♀️.
Klud, pokoj, vzdy sa vsetko vyriesi skor ci neskor 😇🙏🍀
@yoxinka tak toto si vyprosím takéto tvrdenie, že sa správam ako malé decko… proste spravil čo spravil, ja potrebujem čas na vstrebanie celej tej situácie… teraz je to druhý deň čo ako tak spolu komunikujeme, keď sa ma niečo pýta on alebo ja jeho, tak normálne odpovieme, boli sme spolu so synom na prechádzke,momentálne fungujeme ako spolubývajúci… ja čakám teraz na nejaký krok z jeho strany a potom sa začne rozhovor že čo dalej sa bude diať… a je to takto momentálne lepšie, lebo keby to s ním riešim pár dní dozadu by v tom bolo veľa hádok a emócii a myslím si, že rozhovor prebehne bez hádok, ale on ani ja sa už netvárime urazene a nahnevano…
@gigie24 ďakujem za podporu ❤️
Niekedy je lepšie takéto veci riešiť s odstupom času ako hneď v tej danej chvíli… máme vôbec prvú manželskú takúto vážnu krízu a obaja sme zmetený z toho všetkého,že čo bude ďalej… každopádne mu poviem keď na to príde všetky moje pocity…nenechám to len tak a nebudem sa tváriť že sa nič nestalo a že pokračujeme ďalej ako keby nič..
OK, veď v konečnom dôsledku, je to váš vzťah, vy sa musíte zariadiť. Ja len z mojej skúsenosti viem, že tichá domácnosť je najhorší spôsob, ako takého veci riešiť, preto som písala, čo som písala. Aj to, že to chceš odkomunikovať neskôr sa dá normálne povedať, že tak a tak sa veci majú, ale potrebujem čas na spracovanie.
@yoxinka priznávam, že zo začiatku to určite bolo tak, že sme sa obaja správali ako malé deti v škôlke… lebo po tom vsetkom ,ja som sa automaticky s ním prestala baviť a on sa na mňa riadne skrz to urazil a po dvoch dňoch nebavenia sa,vychrlil v hneve na mňa, že sa preda byt, že so mnou konci, že už viac s takouto osobou ako sa správam byt nechce… potom to bolo
Ešte horšie, už vôbec sme sa o ničom nebavili, ani len o bežných veciach čo sa malého týka, ja som stále len plakala, zatvárala sa do izby, nejedla takmer nič… teraz dva tri dni sú také už lepšie, už vidno aj na ňom, že ten hnev z neho odišiel, v podstate komunikujeme normálne….ale o našom vzťahu,o tom čo sa stalo vôbec nie, ani sa nám moc pohľady nestretávajú, fakt ako takí spolubývajúci sme aktuálne… asi on nevie ako má spraviť ten prvý krok a ja tak isto neviem
@aurora33
Pozri, ja som s manželom 17 rokov, manželia sme 14 a takúto krízu sme mali. Nebola v tom iná žena, ale bolo to dosť vážne na to, že mi potom povedal, že sa bál, že sa rozvedieme. Chybu spravil on. Moja prvá reakcia bola ako tuto u autorky, zduť sa a nekomunikovať a toto veci zhoršilo. Manžel mi potom hovoril, že to vnímal akoby oňho už absolútne vôbec nestojím a každý deň sa utvrdzoval v tom, že náš vzťah skončil. Mali sme už vtedy dieťa. Po pár dňoch som si povedala, že toto je úplne celé odveci a len si v hlavách konštruujeme scenáre, ktoré sú úplne mimo a normálne som za ním prišla - JA, nie že, odpúšťam ti, všetko je OK, ale zranilo ma to neskutočne, potrebujeme to prebrať. Nasledoval veľmi dlhý a ťažký rozhovor, kde som sa dozvedela kopec zaujímavých vecí, okrem iného jeho motiváciu na také konanie a v podstate som musela pokorne uznať, že to bol len vrchol ľadovca, manžel v sebe riešil nejaké veci už pred tým a z toho jeho správanie vyplynulo. Problém bol čiastočne aj vo mne a to, priznám sa, bolo pre mňa, akoby mi strelil facku, lebo to bola pravda. Táto skúsenosť náš vzťah veľmi prehĺbila a odvtedy sme problémy riešili úplne inak. Lebo keď ti zlyhá komunikácia, skončila si.
@yoxinka ja som s manželom 13, manzelia 10. Takúto krízu sme ešte nemali. Komunikujeme. Veľa a o všetkom. Prave preto píšem, že by som po takomto niečom zrejme skončila, pretože si neviem predstaviť že by sa až tak namotal na nejaku zemlu, že by sťahoval jej fotky zo súkromného albumu.
@aurora33
Vôbec nevieš, čo za tým je. Vo vzťahu sa môžu vyskytnúť rôzne problémy. To, že si teraz teoreticky nevieš predstaviť, čo by si robila, neznamená, že by si to nejako nepotrebovala v tej situácii riešiť. Autorka píše, že mala s mužom pekný vzťah, že bol dobrý manžel a otec. Preto mi príde odveci sa hneď rozvádzať, chápeš ako to myslím?
@autorka, ak sa chces vyrozpravat, kludne napis viac do spravy.
Precitala som to cele a prve - najma mysli na dietatko, este to tu neodznelo, ale si tehotna, taketo veci nerobia aktualne dobre tebe, ale neprospievaju ani babatku, ktore to cez hormony preziva spolu s tebou. Teda ak by ste boli sami, tak si kludne trucujte, nerozpravajte sa, hadajte sa ale teraz by ste mali - mohli byt rodicia, okrem toho to vnima aj to dieta, ktore v tom spolu s vami zije a vidi vas chodit len tak okolo seba.
Ak si pustis par podcastov o nevere, tak zistis, ze nevera nie je cosi co len tak sa zjavi, lebo on mal uraz a ona sa objavila v nemocnici a bola ako mlada ty, na neveru je potrebne prostredie a teda cosi co u vas uz nefungovalo ....aby vobec riesil ocny kontakt, usmevy a sexy zdravotne sestry.
A o tom by ste sa mali rozpravat, asi inak ako to robite doteraz....mozno to je to co vam nefungovalo uz dlhsie..
Vyborne podcasty o nevere ma Pavel Rataj - skus googlit, pocuvaj.

Nechcem vyzerať ako nejaká hysterka, ale po tomto by som mužovi neverila ani náhodou. Urobil veľmi veľa zlých krokov. Našiel reálnu ženu na fb. Písal jej. Stiahol si jej fotku/ fotky. Vytlačil. Znova kontaktoval. Klamal svojej žene.
Tu nejde o to, že autorka je tehotná a precitlivelá. Ja tehotná nie som a keď si toto predstavím, že by to robil môj muž, tak viem, že by som mu už nikdy v živote neverila.