icon

Hľadanie šťastia vo vzťahu

22. mar 2025

Ahojte. Chcem sa s vami podelit o svoje pocity a vyrozpravat sa...nemam sice za sebou tolko skusenosti co sa vztahov tyka, mala som jedneho partnera pred tymto aktualnym, s ktorym sme do toho vhupli dost rychlo. Otehotnela som po kratkom case, nestihli sme spolu stravit tolko ,,bezdetneho,, casu kolko by som chcela. Ani jeden nemame idealnu povahu, on je skor racionalny typ cloveka ale to je teraz jedno. Skor by som sa chcela zamerat na seba, pridem si strasne hlupo a naivne ze som do tohto vztahu isla bezhlavo, mala som ine predstavy o zivote a aj ked sa na babatko tesim - mavam casto pocity neistoty zo svojej aktualnej situacie, ano viem ze som mala na to mysliet skor som si toho plne vedoma....ale niekedy mam pocit ze mi z tych myslienok praskne hlava. S partnerom sme sa viackrat dost skaredo pohadali a zvazovala som odchod, no neviem si predstavit skoncit s malym dietatom sama. Pritom on ani hadky nevyvolava, pride mi ze si existuje vo vztahu a berie veci tak ako su, ale ja tym ze sa necitim po emocnej stranke uspokojena tak mam tendenciu vyvolavat hadky ani nie naschval ale ked zacnem debatu on hned reaguje podrazdene a ze preco zasa rypem. Nechcem byt taka ale ja si neviem pomoct a zacinam mat pocit ze ja som ta chybna, riesim blbosti a mam skreslene predstavy o vztahu... odkedy som sa k nemu prestahovala tak sa minimalne stretavam s kamoskami, jednak aj kvoli pracovnemu tempu a o chvilu rodicovske povinnosti. Bojim sa ze po narodeni dietatka sa to este zhorsi ☹ nechcem mat taky negativisticky pohlad, on sa tesi ze bude otcom, ale ja citim niekde v kutiku duse ze si nie sme sudeni aj ked by som si velmi zelala opak ☹

Strana
z2
ivangeline
23. mar 2025

Bohužiaľ, po pôrode sa to tak ľahko nezmení… žena sa dáva dokopy rok..

mabenn
23. mar 2025

a este - nepopisala si, co konkretne ti na nom vadi - iba ze je racionalny typ...no, z mojich skusenosti, su racionalne typy idealne pre partnerstvo a rodicovstvo...lebo z toho, ze ta chlap bude slovne milovat a potom robit x inych veci, ktorymi to poprie, nebudes mat realne nic iba chvilkovy pocit...to su telenovely na styl Rosalinda, ja si teraz nerobim srandu (mala som pomerne vela vztahov v mladosti), takze viem, co je dolezite a co nie

autor
23. mar 2025

@mabenn nie je racionalny v tom zmysle ze mi nepovie peknym slovom, aj sa pomazname aj mi povie ze ma lubi. Ja neviem ako to spravne popisat ale skusim - tym ze som dost citovo zalozena osobnost tak mi chybaju take tie hlbsie veci, dlhe rozhovory, pochopenie pre niektore situacie a aj spolocny humor...pozorujem na sebe ze som sa stiahla v istych veciach a reakciach lebo ani o tom nechcem rozpravat lebo viem ze by to nechapal. Zistujem ze nemame toho az tolko spolocneho a nestihla som to zistit skor lebo sme spolu zacali zit a velmi kratko na to som otehotnela... sam o sebe povie ze jemu ku stastiu vela nechyba, ani mne lenze on mi to nevie dat. A ja ani naivne nejdem cakat ze po dietati sa to zlepsi, praveze skor naopak.

Strana
z2