Psychika a vyhorenie: Ako zvládnuť každodenný kolobeh?
Ahojte ľudia dneska mi prešla mysľou myšlienka taká,že si sami sugerujeme do tej našej mysli toľko myšlienok,že ani kvalitného spánku nemáme a mozog nám pracuje na plne obrátky počas noci a sme nevyspatý,nesústredený,nervózny,podraždeny a podobne doma sedíme a rozmyšlame nad zajtrajším dňom a po čase nevieme kde nám hlava stoji a sme stoho všetkého sme zúfali..Aké časté povinnosti počas hektického dna musíte dodržať podľa svojich očakávaní a predstav?...Zamysleli sme sa niekedy nad tým,že takto si len zbytočne ničíme psychické zdravie a duševne zdravie a konec koncov sme zbytočne na liekov zameraný..Ludia niekedy si sam premietnem toto všetko čo som spomenul vyšie a povedal som si,že či to neje až prehnane...čo keby sme sa zamerali a zamysleli sa sami nad sebou a vypli s hlavy všetky tieto starosti,povinnosti mame času niekedy sami pre seba??...Budu schopný sa postarať naše deti,vnúčence tak vzorne ako mi o nich o nás??...Zamysleli ste sa niekedy nad tým??...😉
@stelly652 ano.pocuvam vela videi na tuto temu napr. Neries co nevies ovplyvnit, a vacsina obav sa nikdy nevyplni. To je preto lebo chceme mat vsetko pod kontrolou a yo sa neda
@stelly652 Počúvaj ty znudený starý panic, žijúci s rodičmi, v ich dome, z invalidného dôchodku, na ktorý sa ti skladáme od mladosti my, všetci pracujúci!
Ty nevieš, čo je to skutočný život, nikdy si nechodil do práce, nepoznáš zodpovednosť ani povinnosti. Ani len netušíš, čo je to stres a vyčerpanie. Rovnako nevieš, čo je rodinný život, vedenie domácnosti a výchova detí a aké vyčerpanie to niekedy prináša.
Čiže, seď pokojne v detskej izbe, pravidelne ber lieky, občas choď na jahody do susednej dediny a hlavne, nepoučuj tu ľudí, nedávaj nevyžiadane rady o témach, ktoré okolo teba ani nešli a nevmestia sa ti do hlavy.
Ano, je pravda, ze ak netriedime myslienky a nechame ich volne plynut v nasom vedomi, tak nas zahltia vacsinou tie negativne (vsemozne starosti, co bude, co sa stalo, dohady, kto co povedal a ako to myslel a pod.) Pritom sa daju myslienky alespon ciastocne triedit. Tie co nechcem, aby ma zatazovali, tie v duchu zahanam napr. slovkom vymaz alebo nevnucuj sa, hned po tom co ma ta neziaduca napadne a zamerne hned zmenim myslenie na nieco pekne. Znie to divne, no pomaha to. A mimochodom to nie je moj napad, docitala som sa, naucila som sama seba triedit i ked to dost dlho trvalo. A pred spankom sa vzdy snazim na nic nemysliet.Viem, ze sa to neda vzdy, najma, ked clovek preziva tazke obdobie. Aj mne sa stane ze niekedy neviem spat a kedysi som sa preto stresovala, dnes sa nepozeram na cas kedy som konecne zaspala. No ja zijem pokojnym zivotom i ked je plny roznych aktivit.
Mas praveze privela casu sam na seba a na zbytocne rozmyslanie. Najdi si konicek. Renovuj nabytok, plet kosiky, drotuj....
Ano, je pravda, ze ak netriedime myslienky a nechame ich volne plynut v nasom vedomi, tak nas zahltia vacsinou tie negativne (vsemozne starosti, co bude, co sa stalo, dohady, kto co povedal a ako to myslel a pod.) Pritom sa daju myslienky alespon ciastocne triedit. Tie co nechcem, aby ma zatazovali, tie v duchu zahanam napr. slovkom vymaz alebo nevnucuj sa, hned po tom co ma ta neziaduca napadne a zamerne hned zmenim myslenie na nieco pekne. Znie to divne, no pomaha to. A mimochodom to nie je moj napad, docitala som sa, naucila som sama seba triedit i ked to dost dlho trvalo. A pred spankom sa vzdy snazim na nic nemysliet.Viem, ze sa to neda vzdy, najma, ked clovek preziva tazke obdobie. Aj mne sa stane ze niekedy neviem spat a kedysi som sa preto stresovala, dnes sa nepozeram na cas kedy som konecne zaspala. No ja zijem pokojnym zivotom i ked je plny roznych aktivit.
@roja01 ahoj a skúšala si aj meditovanie pred spánkom pomáha to?...

dosli lieky?