Ako sa vysporiadať s hlučnými susedmi pred 22. hodinou?
Prosim Vas, existuje "nejaká páka" na hlučnych susedov pred 22hou? Vsak ludia, co maju male deti, alebo vstavaju skoro do prace maju cakat do 22j, aby mohli zavolat policiu a potom este cca 30 minut, pokym to policia poriesi? Vsak male deti chodia spat bezne aj pred 20tou a vtedy sa to neda nijako poriesit? Dik za rady🙏
@medda_beda vyburila si sa? Tak môžeš ísť konečne spať 👌
@lienka.7 Vieš ja nemusím, som svojprávna 😉.
Ale ďakujem za odporúčanie.
Ano presne tak,mas cakat do 22 na nocny klud. Potom mozes konat. Nocny klud je odvodeny od slova noc,ktora oficialne zacina o 22. Deti chodia spavat aj poobede,doobedu podla veku a teraz ked niekto vrta alebo preraba v tom case sa mam obratit na lamparen? 🤷 Trochu ohladuplnosti aj voci inym ludom treba mat,a nie len ze ja mam babatko tak teraz vsetci chodte po spickach.
@abbie asi mne, ďakujem. Prečo myslíte, myslíte, že nie je možné zvyknúť si na susedov keď roky žijeme v dome? Lebo z hľadiska detí to vnímam ako dobrý nápad, môžem s nimi chodiť na krúžky, ihriská, budú medzi deťmi. Tu sme prevažne len samy. Samy na ihrisku, samy na dvore, obchod jeden chabý. Stále hore - dolu do mesta. Lekáreň žiadna, proste samota. Našli sme si takú lokalitu kde je ihrisko naozaj kúsok od bytu, veľa zelene. Byt má 5 izieb a rozlohu skoro ako náš trojizbový dom. Jediné čoho sa bojím sú tí susedia. Hovorila som si, že je to len o zvyku, no ale keď tu toto čítam, tak sa začínam báť. To si vážne ľudia robia takto zle? Moj chlapec je živé striebro, ten sa len chodiť naučil a hneď utekal. Zbláznia sa z nás.
@dominikak4 ja mam nad sebou babku, ktora ma prehodeny rezim a cez den spi a v noci so vsetkym trieska a nespi. Uz 2 roky vkuse som nevyspata, asi tak. Cez den sa da na vsetko zvyknut, ale ak neviete dlhodobo spat, tak je to zle uz aj pre zdravie. Pod nami su tiez 2 male deti,ale od 22 su ticho a spia, ale u nas sa babka nad nami vtedy budi a zacina sa jej den.
@dominikak4 ale dá sa zvyknúť. Poznám takých, čo vyrastali v dome a teraz bývajú v byte a sú radi. Nemusia toľko fungovať ako okolo domu - žiadna úprava, oprava okolia, žiadne kosenie, staranie sa o záhradu, dom. Ak niekto nie je taký, že sa potrebuje stále hrabať v zemi, chovať niečo, tak si zvykne.
@ibatanecnica lebo natrafili na normalnych ludi okolo seba, keby si prave pocula, co vystraja babka nad nami nesla by si sem byvat ani zadarmo ... na nieco sa proste zvyknut neda.
Ahoj my máme tiež taky problém bývame v bytovke sme v podnájme mame pol ročného syna .Keď sme sa sem prisťahovali môj syn mal mesiac necelý a vtedy to začala mame prijebanych susedov nad nami zvonía nám na zvonček ráno o 1 že mame prestať im búchať .. co nedáva zmysel že to počujú hore pritom dole je pivnica . Neriešila som to dlho pretože tá ženská vyzera že nieje v poriadku no ale začalo sa to stupňovať začali nadávky namna atď.. v noci buchot ako keby dupali nohami . Do dnes to robia neriešim som s malým cez den vonku aby som to nepočúvala ide my to na nervy . Ešte k tomu majú dvoch synov môžu mat max 16 rokov . Máju v pivnici bubny na ktoré cez den hrajú aj 3 h v kuse neviete si predstaviť ako to počuť bývam na prízemí a nemôžem nič spraviť nikomu to.nevadi lebo bývajú hore . A žeby to.nebolo malo ešte hrajú na klavír a ešte na saxofóne. Takže tak . Pokiaľ vám to nerobia v noci po 22h hluk nespravite nic u mňa zase to bolo takto že aj po 22h buchali to som sa už nasrala a volala policajtov no do dnes mam pokoj.
@sasulka1111 Ak teda mate pokoj uz v noci, tak to vam gratulujem, my mame hluk iba v noci a uz zvazujeme stahovanie.
@abbie tak sa treba odsťahovať. My sme tak spravili a teraz máme kľud. Ja celý život živjem v paneláku. Vždy sa dá situácia riešiť
@abbie a skušali ste to s ňou riešiť? Nech je aspoň potichu.
@ibatanecnica veď práve, že muž nie je na robotu a ja na to sama pri deťoch nestačím. Ani ma to nebaví okolo domu furt niečo. Ale najviac mi vadí tá samota a žiadne možnosti. 7 rokov som popri výške a práci žila v BA a zvykla som si na mestský život. Sem som sa vrátila kvôli mužovi, ten nechcel bývať v BA ani za svet. Kým sme nemali deti bolo to ok, ale ako som ma MD s dvomi deťmi, tak som tu jak vo vyhnanstve. Ale teda susedov ani neviem, že mám. Aj by sa mi občas zišli. Ale ľudia okolo majú 80 rokov a sú hluchí,len si tak prežívajú.
@dominikak4 jasne 100x,pomoze to tak na tyzden a potom akoby zabudla a takto stale dookola.
@dominikak4 ja len poradim, ze naozaj hladajte byt na najvrchnejsom poschodi ak teda odidete z domu. My tak teraz hladame.
@abbie my tak už bývame, je to paráda a ešte keby som mohla, hľadala by som krajný. Ale málo ponúk bolo, lebo tiež človek nevie, kto kedy bude vedľa. A ten výhľad.
@ibatanecnica ano presne taky aj my hladame, uplne hore a kraj, my sme teraz tiez krajny byt ale predposledne poschodie.
@abbie no tak to je ozaj smola, mať nad sebou iba 1 byt a práve tam bývajú takí
@abbie dakujem
@ibatanecnica ano to je, ja si z toho uz robim srandu, ze to je moja karma 🙂))
@abbie jáj ja by som ti vedela rozprávať, čo nás čakalo po presťahovaní sa 😂. Ale už je dobre,
Jedine ísť tam, pobaviť sa, poprosiť, vysvetliť... 🤷. Ak to obťažuje viacerých v bytovke, ak sú to podnájomníci, vysvetliť situáciu majiteľovi a zas poprosiť, či by sa s tým niečo nedalo robiť, dohovoriť im aj zo strany majiteľa. Prípadne riešiť cez správcu na schôdzi, ak je vás viac, dohovoriť hromadne... Ak nič z toho nezaberie, tak potom žiaľ len to pretrpieť, štuple do uší, alebo sťahovanie. Čo sa týka zákonov, nemôžeš im nič, ak rešpektujú nočný kľud.
@dominikak4 My bývame v byte v meste,to sa nedá porovnať s dedinou. Tá občianska vybavenosť,tiež máme malé deti,hocikedy sa dá ísť na ihrisko,do materského centra...na krúžok je tu veľa možností. Zamýšľali sme sa aj nad domom na dedine...aj sme kúpili pozemok,ale nechce sa nám do toho,hlavne,čo sa týka dochádzania za prácou a neskôr školou,krúžkami. Keďže ja som vyslovene m3stký typ a manžel tiež nie je moc na záhradu tak byť nám viac vyhovuje. Bývame po strechou takže žiadny susedia nám nedupú nad hlavami. Keďže sa susedia sťažovali na nás,že dcéra niekedy pobehne po byte,len jedny susedia za celé roky,čo tu bývame,urobili sme kompromis a dali sme odhlučniť podlahy,plus nové podlahy...ale aj tak im je málo...chcú sa odsťahovať. Počujeme aj my,často dupoty,lebo sa to prenáša cez panel,ale nie je to nič hrozné,že by sa pri tom nedalo spať. To je tá nevýhoda,ale inak z hľadiska logistiky,možností je to naj.
Kočky, myslím, že to zakladateľke už nevadí a aj dieťa si už zvyklo 😂😂
@lenka.25 presne, mame domovy poriadok, ktory respektujeme, v nedelu sa nevrta, a v pracovne dni max do 18: tej. Ludia keby si precitali a zaujimali sa o okolie vedeli by.
Nic take ako do 22 mozem vrtat,lebo nocny klud zacina az vtedy nefunguje. Staci to ohlasit spravcovi, lebo toto je tiez urcene pri prerabkach, popripade v bytovom poriadku. Mozno mnohi ani netusia ze take nieco existuje. Plati to aj pre neskore pouzivanie spotrebicov. Ale dnes su uz take tiche, ze ich nepocut, nie ako kedysi ked suseda na 1. Posch. Prala, bolo pocut skakajucu pracku na 5 poschodi ☺️
A mam susedov, ktori chodia o 22:00 z prace a do 1rana behaju po byte, roztahuju postel na spanie ale no uz sme si zvykli.
Kúpiť dom a budete mat pokoj. Inak nic

@lienka.7 Keby zamnou prišla suseda a pekne ma poprosila či nemôžem vysávať napríklad o 14:00 lebo jej spí dieťa tak jej odpoviem, že mile rada pokiaľ si to budem vedieť časovo zariadiť.
Ja ako pracujúci človek nerobím vždy o tej istej hodine rovnakú činnosť, takže sa len ťažko prispôsobim niekomu každý deň.
Avšak ja tento problém nemám a ani mať nebudem kedže u nás bežné činnosti počuť nie je.