icon

Išli by ste ako slobodné a bezdetné 35+ do vzťahu s mužom, ktorý už má deti?

8. jan 2026

Dali by ste sa ako slobodne a bezdetné 35+ s mužom, ktorý už ma deti? Ak nie, tak prečo nie? Mate s takým vzťahom skúsenosti?
Ja nie, aj keď vekom by som už vraj mala znížiť nároky. V tomto veku už je malo schopných bezdetných. No nemám rada cudzie deti, nechcem sa deliť o čas, pozornosť a peniaze, prispôsobovať, pripadne sa naťahovať s bývalou a deťmi v puberte.

anonym_8d7a92
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_26e6b4 Tak moje podmienky sú vyšší, bezdetný okrem iného. Samozrejme aby bol zodpovedný, vtipný, vedel zarobit( nemyslím hneď podnikateľa) a aby sa mi fyzicky páčil. ( tam narážam na to, že sa mi nepáčia plesati, rysavi, tuční, veľmi chudí), nemusí byt fotomodel, len sympaticky mužný brunet

@anonym_autor a ty mu co ponukas?

alickapusinka
8. jan 2026

A ty by si mu čo bola ochotna ponuknuť.

anonym_0d4a49
8. jan 2026
@anonym_autor

@danica2711 Lebo od okolia počúvam, že mám znížiť nároky a že čo je na mužovi s deťmi zle, ak je fajn. No tak aj keby boli vzťahy dobre, minimálne finančne by to bola veľká záťaž. Som vysoká, tak znížiť nárok, že nižšieho je pre mňa nepredstaviteľný, pripadam si pri nízkych veľmi veľká.

@anonym_autor Ano, finančne je to veľká záťaž. Vlastná skúsenosť. Ked bol na PN, museli sme to riesit z môjho príjmu.

alickapusinka
8. jan 2026

ozaj mám taku švagrinu bude mať 53 rokov a žiadne deti žiadneho muža frajera nič bola prieberčiva. Môj muž hovoril že na každom hľadla chybu ten je taky ten sice dobre zarobí ale nevyzera dobre potom sa jej nukal vdovec mladý fešák podnikal už vtedy s 2 ročnou dcérkou ta nechcel ten by ju aj na rukách bol nosil. A na každom hľadala chybu.Bývala a žila s mamou no mojou svokrou lenže ta zomrela a švagrina žije sama.

anonym_4813ea
8. jan 2026

Bola som v takom vzťahu 2x. A za mňa už nie. V oboch prípadoch sme sa museli prispôsobovať deťom. Mali sme naplánovaný spoločný výlet. Dcéra mala úraz, všetko sme zrušili, on utekal za ňou do nemocnice. Boli sme niekde, v kuse mu volala dcéra, aj večer o deviatej, keď nevolala, tak písala. Do toho ešte intenzívna ex, s ktorou mal naozaj dobré vzťahy. Vydržala som 3/4 roka a odišla som.

anonym_9b13a8
8. jan 2026
@anonym_01a26e

@anonym_9b13a8 kto vravi a píše že žena s deťmi je dar pre každého chlapa? V živote som väčšiu blbosť nečítala.

@anonym_01a26e necitas tu prispevky? V diskusiach, ked nejaky chlap napise, ze by nechcel zenu s detmi, tak je tu zhejtovany.

anonym_7158d5
8. jan 2026

@anonym_autor nie. A hlavný dôvod je ten, že starat sa o ne a platit samozrejme môžem, ale do výchovy ma je nič, lebo to nie sú moje deti. Vo všeobecnosti je tento problém preto, lebo ex sa v mnohých prípadoch nevedia vpratat do koze a myslia si, že im chlap bude všetko financovať ako doteraz, resp.pomaly este viac.

anonym_0d4a49
8. jan 2026
@anonym_4813ea

Bola som v takom vzťahu 2x. A za mňa už nie. V oboch prípadoch sme sa museli prispôsobovať deťom. Mali sme naplánovaný spoločný výlet. Dcéra mala úraz, všetko sme zrušili, on utekal za ňou do nemocnice. Boli sme niekde, v kuse mu volala dcéra, aj večer o deviatej, keď nevolala, tak písala. Do toho ešte intenzívna ex, s ktorou mal naozaj dobré vzťahy. Vydržala som 3/4 roka a odišla som.

@anonym_4813ea Mám podobnú skúsenosť. A navyše finančne to bolo velmi zložité ked bol na PN.

extempore
8. jan 2026
@anonym_8d7a92

Ked pozeram zoznamky tucna, tucna, tucna, stara v tvari, tucna... a to som ani nepozeral ci ma deti. 🫤
Sama zhodnot na co mas a podla toho sa zariad.

@anonym_8d7a92 uf, ty budeš zaručene nejaký vyšportovaný krásavec, ktorý zarába aspoň desinku mesačne, nie?? :D

tetapetra
8. jan 2026

@anonym_autor to nebudú nároky, ale skôr to,že čím sme staršie tým ťažšie sa prispôsobujeme iným.ked sú vo vzťahu " cudzie" deti, odpovedala si si.

autor
8. jan 2026
@anonym_8d7a92

@anonym_autor a ty mu co ponukas?

@anonym_8d7a92 presne to, čo očakávam. V tvári som cca priemer, mám pekne vlasy, peknú postavu. Dobre vzdelanie, plynulý cudzí jazyk kariéra ,vlastný byt a auto- aj keď to pre väčšinu nie je priorita. Som samostatná, všestranne zamerana, do koča aj do voza, pôjdem na túru, do fitka aj do divadla. Som da sa povedať zdravá, fit, stravujem sa zdravo. Viem dobre variť, postarať sa o domácnosť, robiť v záhrade, ale aj žiť mestským životom.

jaond19
8. jan 2026

@anonym_autor mala by si podla nich znizit naroky kvoli comu? Hladas darcu spermií ci co? Ja by som nesla do vztahu v ktorom este ani nezacal, a uz musim riesit obavy ohladom deti, ex partnera a pripadne problemy s tym spojene. Vzdy som tvrdila a aj tvrdim, clovek bez zavazkov si ma idealne hladat cloveka bez zavazkov.... Slovo idealne podotykam. Lebo starost o deti nekoncí dovrsenim ich dospelosti...

osky
8. jan 2026

Ty pises:

nemám rada cudzie deti, nechcem sa deliť o čas, pozornosť a peniaze, prispôsobovať, pripadne sa naťahovať s bývalou a deťmi v puberte.

S muzom ktory uz deti ma,ta toto vsetko cska-vo väcsine pripadov.
Takze nechapem ,naco chces zacinat prave takyto vztah

anonym_8d7a92
8. jan 2026
@extempore

@anonym_8d7a92 uf, ty budeš zaručene nejaký vyšportovaný krásavec, ktorý zarába aspoň desinku mesačne, nie?? :D

@extempore to bol iba nazorny priklad ze ani muz s detmi nemusi byt prekazka ked si dvaja rozumeju

autor
8. jan 2026
@tetapetra

@anonym_autor to nebudú nároky, ale skôr to,že čím sme staršie tým ťažšie sa prispôsobujeme iným.ked sú vo vzťahu " cudzie" deti, odpovedala si si.

@tetapetra Ja som nemala pekne detstvo a priznám sa, že žiarlim, keď vidím otcov starať sa pekne o deti už na ulici. Nezniesla by som sa na to pozerať v súkromí. Môžem jedine svoju neter.

autor
8. jan 2026
@jaond19

@anonym_autor mala by si podla nich znizit naroky kvoli comu? Hladas darcu spermií ci co? Ja by som nesla do vztahu v ktorom este ani nezacal, a uz musim riesit obavy ohladom deti, ex partnera a pripadne problemy s tym spojene. Vzdy som tvrdila a aj tvrdim, clovek bez zavazkov si ma idealne hladat cloveka bez zavazkov.... Slovo idealne podotykam. Lebo starost o deti nekoncí dovrsenim ich dospelosti...

@jaond19 Tak vieš, vek stúpa a tým aj stres, že už deti nestihnem.

anonym_8d7a92
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_8d7a92 presne to, čo očakávam. V tvári som cca priemer, mám pekne vlasy, peknú postavu. Dobre vzdelanie, plynulý cudzí jazyk kariéra ,vlastný byt a auto- aj keď to pre väčšinu nie je priorita. Som samostatná, všestranne zamerana, do koča aj do voza, pôjdem na túru, do fitka aj do divadla. Som da sa povedať zdravá, fit, stravujem sa zdravo. Viem dobre variť, postarať sa o domácnosť, robiť v záhrade, ale aj žiť mestským životom.

@anonym_autor tak preco si slobodna? 🙄 Uz iba z opisu ta chcem poziadat o ruku.

autor
8. jan 2026
@anonym_8d7a92

@anonym_autor tak preco si slobodna? 🙄 Uz iba z opisu ta chcem poziadat o ruku.

@anonym_8d7a92 Nie ľahké detstvo a dospievanie ma negatívne ovplyvnili a potom som strávila roky v zahraničí naháňaním za prácou

zmrzlinka2021
8. jan 2026

@anonym_autor

Nie, nesla - nehovorím nikdy nesla, ale v aktuálnom nastavení proste nesla.
Dôvody:

- muž má žiť so svojou rodinou - ženou a deťmi, to je jeho úloha, a ak to tak nie je, pre mna je dosť rizikový. On uz totiť svoju rodinu má

- pre muza na prvom mieste má byť vzdy jeho manzelka, a to aj ked este nie sú manzelia - až potom deti. A velmi pochybujem, ze clovek so závazkom (deti) toto vie akceptovať. U nas v rodine tak fungujeme a to povazujeme za zdrave a prirodzene.

- nechcela by som riesit cudzie deti

- vacsinou takí muzi si nesú v zivote kopec sraciek a to tiez nechcem ja riesit

- byt starou dievkou nepovazujem za niečo negatívne a u mna neplatí "nemas chlapa, nemas pravdy"

klotildabazarik
8. jan 2026

@anonym_autor nie,

anna777115
8. jan 2026
@anonym_autor

@anna777115 aj keby si už sama mala deti?

@anonym_autor Ano, ja mám dceru. Keby som si hĺadala partnera, tak bez závazkou. Ja, už v mojom veku nemienim riesiť zlepovane rodiny a vztahy. Ja, osobne, by som si už ani žadneho chlapa nenasťahovala do bytu.Iba takeho kamarata na vypomoc, na travenie voĺneho casu, do spolocnosti a kazdy nech pekne ma to svoje. Čudujem sa veĺmi zrelim zenam ktore si po nevydarenych vztahoch nasackuju do bytu prízivnika, z ktoreho v konečnom dosledku nic nemaju a riesia ešte jeho deti a vnučata.No, ale keď niektore ženy baví robiť ustupky, kompromisy a služky a poskoka do smrti, tak nech sa realizujú. Ja, mam inu predstavu, ako stravit svoj život v zrelom veku.

anonym_8d7a92
8. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_8d7a92 Nie ľahké detstvo a dospievanie ma negatívne ovplyvnili a potom som strávila roky v zahraničí naháňaním za prácou

@anonym_autor z toho co opisujes vidim len drobny problem v hlave. Inak musis mat zaujemcov vela. Z opisu si skusena samostatna musis vediet co ano co nie. Ked sa ti niekto paci velmi ze to citis prehliadnes aj deti, ked to je len rande/flirt to vidis tiez

zmrzlinka2021
8. jan 2026
@alickapusinka

Tak píšeš nechcem sa deliť o peniaze,čas zázemie a preto si slobodna 35 plus lebo nevieš zľavniť zo svojich nárokov. Ja tam vidim len JA,JA, JA,JA nič ine sebecke správanie. Môj otec nevlastní mal také prieberčivé sestry že mal 3 dve sa vydali len už deti nestihli pre výsoky vek a jedna ostala úplne slobodna. Takže vyberaj dalej.A prečo chcu chlap ženy z deťmi nie všetci ale sú. Ak ho chceš musiš brať všetko čo k nemu patri.Lenže TY mi prídeš strašne sebecka nechceš sa deliť o čas, o peniaze, o nič takýmto štýlom si nikdy nikoho nenajdeš. Lebo budeš vždy hľadať na každom ten ma dieťa ten sice dieťa dospele ale má ten je škaredý ten málo zarobí ten je sice pekný ale nemá nič.Takže takto ostaneš bud slobodna bezdetna alebo slobodna matka.Moja sestra tak vyberala až skoro takmer dieťa nestihla len tak tak.A to že najdeš slobodenho bezdetneho 35 ročneho alebo 40 ročneho neznamena že všetko bude dobre môže mať choru mamu otca sám mať zdravotne problémy.Môžeš sa s nejakým v vziať môže byť aj prachaty krásny ako model postava nádherna ale nikdy nemáš zaruku že aj keby s tebou mal dieťa sam playboy slobodny bohatý že ťa nekopne ako sa povie do zádku čas by si mu išla na nervy. Ine názory štýl an výchovu. Ak chceme partnera chlapa alebo opačne chlap ženu musime ho brať aj s deťmi deti su sučasťou toho chlapa/ženy.On predsa svoje deti neodstrihne lebo pani madam sebecka chce ho len pre seba.Takto to nefunguje.Aj mužova sesternica tiež hľadal preberal až dopreberala výsokoškolak to musi byť dobre zabezpečení a odišla z manželstva s takmer holou riťou hoci nehnuteľnosti si kúpili spoločne ju takmer o všetko ošklbal a s dcerou ktoru otec manipuloval roky.Takže všetko sa v živote stava. A nakoniec môžeš sa s nim rozisť a najsť druheho.

@alickapusinka

Ale zivotnym cielom pre zenu nemá byť za kazdu cenu sa vydat a mat deti. Mnohe zeny prizmurili obe oči "aby neostali na ocot" a ako dopadli?

Byt vydata s detmi nezmanena automaticky plnosť a radosť zivota.

Je dobre si na začiatku nastaviť svoje preferencie. Ak nejaká zena je farmarka, chova zver a teraz jej niekto bude vtlkať do hlavy, ze ma vsetko opustiť a prestahovať sa do centra Prahy, inak je sebecka, tak bude nestastna.

really8
8. jan 2026

Viete co je krasne vidiet z tejto diskusie? Zeny muzi...ale teda hlavne zeny. Ak mate super na hovno vztah ale mate bohuzial deti zostante v tom vztahu lebo rozvedeni/rozvedene s detmi su odpad spolocnosti.
V kazdej diskusii o vztahovom probleme sa radi rozvod. A potom? Ved o takeho partnera uz nikto nezakopne. To uz radsej s tym chujom ktory aspon zaplati elektriku a vodu.

tetapetra
8. jan 2026
@anonym_autor

@tetapetra Ja som nemala pekne detstvo a priznám sa, že žiarlim, keď vidím otcov starať sa pekne o deti už na ulici. Nezniesla by som sa na to pozerať v súkromí. Môžem jedine svoju neter.

@anonym_autor ohľadom deti, ta absolútne chápem a neodsudzujem. Tiež nepatrím k tým, ktoré achkaju nad kočíkmi. Ak sa na to necítiš, nechoď do takého vzťahu.

anonym_8d7a92
8. jan 2026
@really8

Viete co je krasne vidiet z tejto diskusie? Zeny muzi...ale teda hlavne zeny. Ak mate super na hovno vztah ale mate bohuzial deti zostante v tom vztahu lebo rozvedeni/rozvedene s detmi su odpad spolocnosti.
V kazdej diskusii o vztahovom probleme sa radi rozvod. A potom? Ved o takeho partnera uz nikto nezakopne. To uz radsej s tym chujom ktory aspon zaplati elektriku a vodu.

@really8 poslal by som ti srdiecko ale nemam ziadne tu je to ako na trhu. Vsetci radia ale doma si neporadia.

anonym_a257e3
8. jan 2026

@anonym_autor si dokonalá až na to, že by si žiarlila, keby sa muž staral, alebo bol v kontakte s vlastným dieťaťom🤣
Vieš, že to isté sa ti môže stať, ak by si si našla chlapa, mala s ním dieťa?Alebo on bude mať svoje a vy nebudete môcť mať?

Tiež vidím, že len ja mám podmienky a ja budem určovať.Ten hlavný vlak ti ubehol a, keď sa nerozhybes utečie aj ďalší s názvom dieťa.Btw o tom nič nepíšeš či vôbec túžiš byť matkou.

anonym_e8ec12
8. jan 2026

Raz som to spravila a ľutovala som to .Veľmi to zasahuje do života hlavne keď by ste už mali vlastné deti ak život jeho detí a bývalej sa nezhoduje ani kus s tvojim.Takze zamna nie.

sense
8. jan 2026

Ja by som to nepausalizovala,.... Ono by záležalo aj od iných faktorov
Sama mám dieťa z prvého manželstva a mám partnera....

Ale ono to nie je podstatné či by sme my, keď ty nechceš. A určite neznižuj nároky kvôli okoliu. V konecnom dôsledku v Tom vzťahu budeš ty a nie okolie

anonym_cbb7dc
8. jan 2026

@anonym_autor za mňa nie. Nechcela by som chlapa s deťmi. Nič proti ľuďom ktorí majú deti a sú slobodným rodičom, či už muži alebo ženy, ale neviem si predstaviť aby mi do konca života "dýchala na krk" niekoho bývalá žena. Ešte kto vie či by nerobila naprieky. Neviem si predstaviť ani situáciu žeby chodil on s dieťaťom a bývalou ženou pravidelne niekde na dovolenku/výlet ako rodina kvôli tomu dieťaťu (myslím že aj taká téma tu už bola). Ak by som bola slobodná a bezdetná tak by som hľadala slobodného bezdetného aby som mala svoju vlastnu rodinu... alebo by som ostala sama.