icon

Išli by ste do vzťahu s takýmto mužom?

7. nov 2025

Ahojte, bola tu podobná téma s mamičkárom, tak sa vás spýtam, čo by ste povedali na takúto kombo a na tohto muža a ženu, ktorí sa stretli. Išli by ste do toho? Byť tento muž a táto žena?

Pls nie zo svojho horizontu, ale ak by ste boli táto žena, alebo tento muž.

Za týchto predpokladov:

On: Vek 47r, pracujúci, bývajúci doma s mamou, 3i starší byt.

Plusy:
- inteligentný
- starostlivý
- vtipný
- verný
- pracujúci, pomerne nízky príjem oproti potencionálnej partnerke o viac ako dvojnásobne
- vie variť, postará sa o domácnosť
- k žene je pozorný, kúpi jej veci, stará sa o ňu
- neanalyzuje, nerozoberá, nerieši, nerobí si s vecí ťažkú hlavu
- naozaj vás ľúbi a ste pre neho jediná
- rešpektuje vás, vašu povahu, vaše plusy a mínusy
- je tam silná chémia, ale aj si rozumiete vo väčšine vecí

Mínusy:
- býva s mamou, pomerne silné puto, nie je tam tendencia osamostatnenia sa aj kvôli príjmu
- oveľa nižší príjem ako potencionálna partnerka
- nemá žiadne veľké ciele a motiváciu niečo dosiahnuť - je spokojný tam kde je
- nemá vodičák, nešoféruje, nemá auto
- neovláda jazyky a v zahraničí je všetko na vás, on sa nevie pohnúť

Ona vek 43r, pracujúca na strednej manažérskej pozícii, bývajúca sama, 3i byt
Plusy:
- inteligentná
- starostlivá
- organizačný typ
- vtipná
- verná
- milujúca, obetavá
- má vyššie ambície
- zarábajúca veľmi slušne
- byt, auto = samostatnosť

Mínusy:
- náladovosť / súvisiaca asi s hormonálnymi výkyvmi, ale aj povahou /
- až priveľmi samostatná v mnohých veciach = to očakáva od druhých
- vysoké nároky na seba, muža a okolie
- urážlivá a vzťahovačná /nie stále, ale je tam tento rys citeľný/
- príliš analyzuje, rozoberá situáciu, možnosti, hrozby = asi to súvisí s jej prácou
- veľká potreba blízkosti, lásky, prijatia apd.

huxy
7. nov 2025
@zmrzlinka2021

@zuzana76

Ale to je v poriadku.

Len zhoršuje takyto model situaciu zien, ktore su vzdelanie, dobre zarabaju, su uspesne a proste hladaju chlapa este lepsie zarabajuceho, este uspesnejsieho.
Tym ze dnes tie zeny su uz niekde inde ako pred 30 rokmi nastava situacia, ze ostavaju v zivote same.

Z toho co pise autorka, ze je samostatna, uspesna, s dobrym platom, pochybujem, ze chce sa "odstavit" a byt gazdinou

@zmrzlinka2021 tak možno autorka hládá takúto "gazdinú" v podobe takéhoto chlapa. Len sa mi to potom trochu vylučuje, že je ambiciózna a na chlapa má takéto "nízke" nároky

anonym_80c033
7. nov 2025

Ak by som bola v pozicii 43, tak len za ucelom splodenia dietata a jeho starostlivosti o vsetko, ale musel by skakat ako piskam. Vodicak si dorobi, to by som ho zvladla ovplyvnit, niektorych chlapov treba nakopnut a mamicka nebude najmladsia … takze v tomto veku by som az tak neriesila …je strasne vela inych faktorov, ktore by ovplyvnili rozhodnutie … ale v podstate si takymto vztahom berie personal na splnenie ucelu nie rovnocenne partnerstvo (personal treba riadit a platit) … ak to sluzi ucelu a vsetci su spokojny … preco nie. V opacnom garde je to velmi caste, zena sa z rodicovskeho domu pristahuje k chlapovi a okrem porodenia - alebo deti, ma identicke charakteristiky ako ten chlap .., a vacsinou sa najde nejaky, co sa ulakomi 🤷‍♀️ takze dana zena nech si ujasni, vo ocakava a zariadi sa

zuzana76
7. nov 2025
@zmrzlinka2021

@zuzana76

Ale to je v poriadku.

Len zhoršuje takyto model situaciu zien, ktore su vzdelanie, dobre zarabaju, su uspesne a proste hladaju chlapa este lepsie zarabajuceho, este uspesnejsieho.
Tym ze dnes tie zeny su uz niekde inde ako pred 30 rokmi nastava situacia, ze ostavaju v zivote same.

Z toho co pise autorka, ze je samostatna, uspesna, s dobrym platom, pochybujem, ze chce sa "odstavit" a byt gazdinou

@zmrzlinka2021 ale ona uz nehlada rodinu, ona kludne moze pracovat, nemusi sa starat o nikoho, ved sme jej pisali, ze zavisi, co hlada, ked len cloveka na lasku, priatelstvo a nevadi jej jeho postoj a neambicioznost, tak ok. Je ine hladat partnera v 20-tke a v 40-tke.

zmrzlinka2021
7. nov 2025
@huxy

@zmrzlinka2021 tak ale vieš si reálne predstaviť mať pri sebe chlapa, čo napr.nezarobí ani tisícku? Príklad. Čo v prípade, že by musel financie ťahať chvílu sám, veď to by bolo trápenie. A ozaj tam vôbec nie je spoľah, že sa postará. Čo si stále myslím, ze by mala byť viac výsada mužov

@huxy

Lenze tuto otazku si mozes postavit aj opacne - vie si chlap predstait mat zenu, co nezarobi ani tisicku?

A potom tu budes mat milion komentarov ako su dolezite povolania ako predavacka, kucharka, upratovacka - a kto by to robil?!!!

Jasne! dolezite povolania! Ale nech ich robia zeny, lebo pre muzov SU POD UROVEN, hovori sa tomu podradna praca. Pre zenu OK ale pan tvorstva tak predsa neklesne.

Co sa tyka mna, nikdy som nad tym neuvazovala, lebo pre mna osobne je velmi dolezite, aby sme inteligencne a schopnostami boli minimalne na rovnakej urovni a nech sa tu teraz kto chce urazi - ludia s nízkymi príjmami v 98 % sú ludia, s ktorymi by som v zivote nemohla ist do hlbky tem a proste to, co by znicilo nas vztah, by nebol prijem, ale absolutna nekompatibilita v rozmyslani, v spajani informacii, v ich analyze, logickom uvazovani. Osobne nepoznam smart ludí s platom pod 1000 EUR.
Cize nie je problem plat ale mentalna nekompatibilita

zmrzlinka2021
7. nov 2025
@zuzana76

@zmrzlinka2021 ale ona uz nehlada rodinu, ona kludne moze pracovat, nemusi sa starat o nikoho, ved sme jej pisali, ze zavisi, co hlada, ked len cloveka na lasku, priatelstvo a nevadi jej jeho postoj a neambicioznost, tak ok. Je ine hladat partnera v 20-tke a v 40-tke.

@zuzana76 To máš pravdu. Ale prinasa to pre velmi vela ludi aj neskutocnu opustenost, lebo sa vzdaju cloveka, s ktorym by mohli mat naplneny a funkcny celozivotny vztah.

huxy
7. nov 2025
@zmrzlinka2021

@huxy

Lenze tuto otazku si mozes postavit aj opacne - vie si chlap predstait mat zenu, co nezarobi ani tisicku?

A potom tu budes mat milion komentarov ako su dolezite povolania ako predavacka, kucharka, upratovacka - a kto by to robil?!!!

Jasne! dolezite povolania! Ale nech ich robia zeny, lebo pre muzov SU POD UROVEN, hovori sa tomu podradna praca. Pre zenu OK ale pan tvorstva tak predsa neklesne.

Co sa tyka mna, nikdy som nad tym neuvazovala, lebo pre mna osobne je velmi dolezite, aby sme inteligencne a schopnostami boli minimalne na rovnakej urovni a nech sa tu teraz kto chce urazi - ludia s nízkymi príjmami v 98 % sú ludia, s ktorymi by som v zivote nemohla ist do hlbky tem a proste to, co by znicilo nas vztah, by nebol prijem, ale absolutna nekompatibilita v rozmyslani, v spajani informacii, v ich analyze, logickom uvazovani. Osobne nepoznam smart ludí s platom pod 1000 EUR.
Cize nie je problem plat ale mentalna nekompatibilita

@zmrzlinka2021 ľudia čo zarobia pod tisícku nemusia byť vôbec hlúpi
Ale práve takí, neambiciózni, bez cieľov, niečo chcieť v živote dosiahnuť. Práveže aj dobre zarábajúci môže byť blbeček bez základov slušného správania sa. Je to skôr o ľuďoch. Čo tým chcem povedať, mne sa tento uvedený muž absolútne nehodí k uvedenej žene. Z viacerých dôvodov. Ale ci chce autorka do toho ísť, musí rozhodnúť len ona.

A ešte k tým platom...ak mám dobré info, aj učitelia zarobia okolo tisícky (začínajúci), to neznamená, že nie sú "smart"

zmrzlinka2021
7. nov 2025
@huxy

@zmrzlinka2021 ľudia čo zarobia pod tisícku nemusia byť vôbec hlúpi
Ale práve takí, neambiciózni, bez cieľov, niečo chcieť v živote dosiahnuť. Práveže aj dobre zarábajúci môže byť blbeček bez základov slušného správania sa. Je to skôr o ľuďoch. Čo tým chcem povedať, mne sa tento uvedený muž absolútne nehodí k uvedenej žene. Z viacerých dôvodov. Ale ci chce autorka do toho ísť, musí rozhodnúť len ona.

A ešte k tým platom...ak mám dobré info, aj učitelia zarobia okolo tisícky (začínajúci), to neznamená, že nie sú "smart"

@huxy
Ak ona sa s tym neciti komfortne, urcite je lepsie odist z takeho vztahu.

Ja netvrdim, ze ludia pod 1000 eur su hlupi, ale mentalne drviva vacsina je proste niekde inde. Proste celozivotny partner by mal byt niekto, s kym si pasujem. Ostatni "pod 1000" mozu byt kamarati, znami

milanemila
7. nov 2025

@anonym_autor ak by som bola na mieste tej zeny a hladala iba niekoho prijemneho na travenie casu, tak asi ok 🤷🏼‍♀️ ved vo veku 43r uz asi nedufa v zalozenie rodiny…netreba mat ale iluzie o nejakom spolocnom byvani, budovani niecoho spolocneho a ani o tom, ze zena bude pre takeho chlapa na prvom mieste, na prvom mieste bude vzdy mama a asi teda je nejaky dovod preco je v takom veku slobodny, zrejem mamicka vsetky potencialne partnerky odohnala 🙈

huxy
7. nov 2025
@zmrzlinka2021

@huxy
Ak ona sa s tym neciti komfortne, urcite je lepsie odist z takeho vztahu.

Ja netvrdim, ze ludia pod 1000 eur su hlupi, ale mentalne drviva vacsina je proste niekde inde. Proste celozivotny partner by mal byt niekto, s kym si pasujem. Ostatni "pod 1000" mozu byt kamarati, znami

@zmrzlinka2021 no inak preto som písala sumu cca tisíc, lebo síce nevieme koľko ten muž zarobí, ale ak sa kvôli tomu nevie osamostatniť, tak to viac asi nebude. A aj o tom to je, ide to jedno s druhým: plat, mentalne nastavenie, ambície atď.

monro
7. nov 2025

47 rokov, býva s mamou, žiadne deti, polovičný plat...pre mňa by nebol.

anonym_ef8946
7. nov 2025

Takže ked chlap zarába veľa, tak ma zarábať aj žena vela a nie spoliehať sa na neho
Vtedy by som bola za a
nie veď nech plati ,pozyva ,stará sa finančne
Ajtak 3/4 žien má bohatších chlapov
No by som bola zvedavá ktorá z vás je ochotná sa tak finančne starať o muža ako to oni robia, ešte aj prať, upratovať, žehliť musia
Chudáci chlapi,ked sa ma muz dobre ma sa mať aj žena
Ale keď žena sa ma dobre, tak čo ma s tým chlap
😅
Len všetko o peniazoch,kolkí zarábajú ťažké prachy a nič im neostane ,tak to tiež nieje výhra a merítko človeka
Koľkí zarábajú menej a majú oveľa hodnotnejší život a viac aj ušetria
Také reči o platoch
A ešte dva krát to dá do témy aby náhodou niekto neprehliadol ,ze chlap zarába menej😅
Moji rodičia boli presne takí a úžasné sa doplnali ale moja mama bola iný level ju nenapadlo riešiť ze chlap zarába menej a nemá extra ambicie byt top manažér 😅
A to ze chlap býva s mamou a čo
Lepšie ako s kamošmi a robiť si na byte ozran párty alebo s nejakou len aby bolo

anonym_ef8946
7. nov 2025

A to je tak keď ženy si hľadajú obchodného partnera a nie vzťah založený na citoch
Úplne odveci

autor
7. nov 2025

Nie je to moj pripad, len pripad mojej sestry. Oni su kamarati dlhorocni (susedia v podstate), poznaju sa este z detstva. Sestra zarobi neviem presne kolko ale asi 3,000 eur v cistom +/-. On zarobi okolo 700-800 eur v cistom +/-. Ona deti mat nemoze, a ma za sebou dlhy vztah, sama je od januara tohto roku. On mal jeden vazny vztah pokial viem a byval s nou asi dva, tri roky - pred viac ako 15r. Preco to skoncilo neviem, ale vratil sa k mame. Co sa tyka sestrinej naladovosti - skor ma tendenciu sa rychlo vytocit ked ma okolo seba neschopnych ludi a ked si nenechaju poradit. Vtedy je nazlostena, ale my ako rodina vidime na nej, ze tak rychlo ako vybuchne, tak sa aj upokoji. Zase v praci je pravy opak a tam je velmi trpezliva a pokojna. Inak je v pohode baba, vtipna, zabavna, a vyzera dobre. On je pekny a velmi pritazlivy chlap, velmi mily a dobry clovek.

zmrzlinka2021
7. nov 2025
@huxy

@zmrzlinka2021 no inak preto som písala sumu cca tisíc, lebo síce nevieme koľko ten muž zarobí, ale ak sa kvôli tomu nevie osamostatniť, tak to viac asi nebude. A aj o tom to je, ide to jedno s druhým: plat, mentalne nastavenie, ambície atď.

@huxy
S tym osamostatnenim - tiez je to veeelmi individualne. Ak maju velky dom, on nema zenu, s mamou si rozumie, pre mna to vobec neznamena automaticky red fleg. Otazka je, ze ak bude mat vazny vztah, ci vie sa zdvihnut a zit uz so svojou mazelkou.

huxy
7. nov 2025
@anonym_autor

Nie je to moj pripad, len pripad mojej sestry. Oni su kamarati dlhorocni (susedia v podstate), poznaju sa este z detstva. Sestra zarobi neviem presne kolko ale asi 3,000 eur v cistom +/-. On zarobi okolo 700-800 eur v cistom +/-. Ona deti mat nemoze, a ma za sebou dlhy vztah, sama je od januara tohto roku. On mal jeden vazny vztah pokial viem a byval s nou asi dva, tri roky - pred viac ako 15r. Preco to skoncilo neviem, ale vratil sa k mame. Co sa tyka sestrinej naladovosti - skor ma tendenciu sa rychlo vytocit ked ma okolo seba neschopnych ludi a ked si nenechaju poradit. Vtedy je nazlostena, ale my ako rodina vidime na nej, ze tak rychlo ako vybuchne, tak sa aj upokoji. Zase v praci je pravy opak a tam je velmi trpezliva a pokojna. Inak je v pohode baba, vtipna, zabavna, a vyzera dobre. On je pekny a velmi pritazlivy chlap, velmi mily a dobry clovek.

@anonym_autor dakujem za doplňujúcu info, a stále si stojím za tým, čo som už písala...
Jeho príjem je 4x menší ako jej 🙈 a teraz tu ženy píšte, či by ste tomu šancu dávali

zmrzlinka2021
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor

ale stale si nenapisala, ci sa lubia.

Lebo kamosi mozu byt aj nadalej, mozu chodit na vylety, do kina...na to su priatelia super

huxy
7. nov 2025
@zmrzlinka2021

@huxy
S tym osamostatnenim - tiez je to veeelmi individualne. Ak maju velky dom, on nema zenu, s mamou si rozumie, pre mna to vobec neznamena automaticky red fleg. Otazka je, ze ak bude mat vazny vztah, ci vie sa zdvihnut a zit uz so svojou mazelkou.

@zmrzlinka2021 už napísala že muž zarobí 700-800, tak tu nie je uz o čom špekulovať. Za mňa nie
A asi ani za teba, podľa toho, čo si už písala 🤷🏼‍♀️

zmrzlinka2021
7. nov 2025
@huxy

@zmrzlinka2021 už napísala že muž zarobí 700-800, tak tu nie je uz o čom špekulovať. Za mňa nie
A asi ani za teba, podľa toho, čo si už písala 🤷🏼‍♀️

@huxy Ved v pohode, kazdy clovek ma pravo si nastavovat veci tak ako jemu to vyhovuje.

Len tym co som vyssie pisala som chcela poukazat na to, ze pokial zena zarobi 800 eur a chlap 3000 EUR a chlap by mal odmietat vztah s takou zenou, tak proste sa tu voli uplne iny pristup pozerania sa na takeho chlapa.

huxy
7. nov 2025
@zmrzlinka2021

@huxy Ved v pohode, kazdy clovek ma pravo si nastavovat veci tak ako jemu to vyhovuje.

Len tym co som vyssie pisala som chcela poukazat na to, ze pokial zena zarobi 800 eur a chlap 3000 EUR a chlap by mal odmietat vztah s takou zenou, tak proste sa tu voli uplne iny pristup pozerania sa na takeho chlapa.

@zmrzlinka2021 osobne je to podľa mňa veľký nepomer, a je jedno, či viac zarobí žena či muž.

anonym_72c97a
7. nov 2025

Nepoznáme dôvody prečo býva s mamou. To by som ešte dokázala prekusnut ak by to nebol nejak nezdravý vztah. Žena ma síce dobrú prácu, no jej mínusy sú o dosť väčšie než je jeho problém bývania s mamou.

autor
7. nov 2025
@anonym_72c97a

Nepoznáme dôvody prečo býva s mamou. To by som ešte dokázala prekusnut ak by to nebol nejak nezdravý vztah. Žena ma síce dobrú prácu, no jej mínusy sú o dosť väčšie než je jeho problém bývania s mamou.

@anonym_72c97a preco byva on s mamou? No nikdy nemal dost penazi, aby sa osamostatnil. Nikdy si nechcel kupovat byt na hypo, ze on nebude platit banke peniaze. Byvat doma mu vyhovovalo, kedze mama sa o vsetko postarala, navarila, upratala, a on si spokojne lezal v detskej izbe a je tam dodnes. Moja sestra mala dva vazne vztahy. Jeden mala 6 rokov a druhy mala 10 rokov. A predtym nejaky dvojrocny vztah na strednej.

autor
7. nov 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

ale stale si nenapisala, ci sa lubia.

Lebo kamosi mozu byt aj nadalej, mozu chodit na vylety, do kina...na to su priatelia super

@zmrzlinka2021 neviem odpovedat na tuto otazku. On ju ma rad, vzdy ju mal velmi rad a chcel ju, ale od mami neodide pokial viem. Sam si uvedomuje, ze zarobi malo a preto by ani nesiel do spolocneho byvania. Ona ho ma urcite rada svojim sposobom, ale podla toho, co hovori, si asi uvedomuje, ze je tak vela ale. Inak sestra nejde po peniazoch, nemusi zarabat vela penazi, teda co ju pocuvam, toto nie je jej priorita. Skor hlada muza, ktory je viac pouzitelny do zivota. A kedze sa stali v jej zivote urcite veci, uz si len tak niekoho nevpusti do zivota. Dava si velky pozor.

huxy
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_72c97a preco byva on s mamou? No nikdy nemal dost penazi, aby sa osamostatnil. Nikdy si nechcel kupovat byt na hypo, ze on nebude platit banke peniaze. Byvat doma mu vyhovovalo, kedze mama sa o vsetko postarala, navarila, upratala, a on si spokojne lezal v detskej izbe a je tam dodnes. Moja sestra mala dva vazne vztahy. Jeden mala 6 rokov a druhy mala 10 rokov. A predtym nejaky dvojrocny vztah na strednej.

@anonym_autor no ale čo píšeš tu, si trochu protirečí s tým, co si písala. Že vie variť, postarať sa o domácnosť. Tak ako to vie, keď o všetko sa stará jeho mama?

Ak si spokojne ležal v detskej izbe, asi ťažko bude robiť niečo inde.

marty_4
7. nov 2025

byvanie s mamou v tom veku, ak to nema nejake opodstatnenie, teda ze sa o nu treba starat, alebo ze by z nejakeho ineho dovodu nemohla ostat sama bez dozoru, je pre mna dost zvlastne. kazdy sa mozeme ocitnut v situacii, ze potrebujeme pomoc s byvanim, ale nechat to tak a len si tak byvat v mamahotely ako dospely muz je alarmujuce. nemyslim si, ze ta zena, ktora je tam opisovana, potrebuje muza, o ktoreho by sa musela starat ako o dieta....

zmrzlinka2021
7. nov 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 neviem odpovedat na tuto otazku. On ju ma rad, vzdy ju mal velmi rad a chcel ju, ale od mami neodide pokial viem. Sam si uvedomuje, ze zarobi malo a preto by ani nesiel do spolocneho byvania. Ona ho ma urcite rada svojim sposobom, ale podla toho, co hovori, si asi uvedomuje, ze je tak vela ale. Inak sestra nejde po peniazoch, nemusi zarabat vela penazi, teda co ju pocuvam, toto nie je jej priorita. Skor hlada muza, ktory je viac pouzitelny do zivota. A kedze sa stali v jej zivote urcite veci, uz si len tak niekoho nevpusti do zivota. Dava si velky pozor.

@anonym_autor
Tjo je v poriadku. Nech su nadalej kamosi a bud najde takeho partnera alebo nie.

Ocenujem, ze nejde do vztahu za kazdu cenu, aby "neostala sama".

sense
7. nov 2025

Nie , obzvlášť ak obaja hľadajú vážny vzťah a nielen občasné trávenie voľného casu
Obzvlášť nie ak je žena samostatná, analyzuje , očakáva....je jasné že z pohľadu takej ženy detto nie

tykat
7. nov 2025

@anonym_autor tak keď to nejako vydrží, tak by to s ňou ten chlap mohol skúsiť, ale veľkú šancu na dlhodobý vzťah by som tomu nedávala.

anonym_1b1d8e
7. nov 2025

No podla mna tieto dve osoby nie su kompatibilne.

Inak co sa tu niektore vyjadrili, ze nema ambicie, a teda ze to je vlastne clovek k nicomu, nechapem… nie je povinnostou cloveka byt ambiciozny a mat ciele, to najhlavnejsie v zivote cloveka je byt stastny, a to sa da aj bez ambicii a cielov. Nie kazdy clovek je ambiciozny ale preto nie je horsi clovek ako ostatni. V tejto konkretnej situacii aku opisuje autorka povazujem vztah za neperspektivny - uplne odlisne osoby s inym pohladom na svet.

anonym_cd5c52
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
A on je stary mladenec, deti nema?

huxy
7. nov 2025
@anonym_1b1d8e

No podla mna tieto dve osoby nie su kompatibilne.

Inak co sa tu niektore vyjadrili, ze nema ambicie, a teda ze to je vlastne clovek k nicomu, nechapem… nie je povinnostou cloveka byt ambiciozny a mat ciele, to najhlavnejsie v zivote cloveka je byt stastny, a to sa da aj bez ambicii a cielov. Nie kazdy clovek je ambiciozny ale preto nie je horsi clovek ako ostatni. V tejto konkretnej situacii aku opisuje autorka povazujem vztah za neperspektivny - uplne odlisne osoby s inym pohladom na svet.

@anonym_1b1d8e mať ambície či ciele-nemusia to byť vysoké či nereálne. Ale stagnovať na jednom mieste, nikam sa neposúvať v žiadnej oblasti, nerozvíjať sa? Každého človeka v živote niečo teší, na niečo sa sústredí, venuje sa niečomu, aby bol šťastný. Pre mňa aj to je určitý spôsob ambície (nemusí to byť pre iného nič extra, ale mňa osobne to niekam posúva).