Išli by ste do vzťahu s takýmto mužom?
Ahojte, bola tu podobná téma s mamičkárom, tak sa vás spýtam, čo by ste povedali na takúto kombo a na tohto muža a ženu, ktorí sa stretli. Išli by ste do toho? Byť tento muž a táto žena?
Pls nie zo svojho horizontu, ale ak by ste boli táto žena, alebo tento muž.
Za týchto predpokladov:
On: Vek 47r, pracujúci, bývajúci doma s mamou, 3i starší byt.
Plusy:
- inteligentný
- starostlivý
- vtipný
- verný
- pracujúci, pomerne nízky príjem oproti potencionálnej partnerke o viac ako dvojnásobne
- vie variť, postará sa o domácnosť
- k žene je pozorný, kúpi jej veci, stará sa o ňu
- neanalyzuje, nerozoberá, nerieši, nerobí si s vecí ťažkú hlavu
- naozaj vás ľúbi a ste pre neho jediná
- rešpektuje vás, vašu povahu, vaše plusy a mínusy
- je tam silná chémia, ale aj si rozumiete vo väčšine vecí
Mínusy:
- býva s mamou, pomerne silné puto, nie je tam tendencia osamostatnenia sa aj kvôli príjmu
- oveľa nižší príjem ako potencionálna partnerka
- nemá žiadne veľké ciele a motiváciu niečo dosiahnuť - je spokojný tam kde je
- nemá vodičák, nešoféruje, nemá auto
- neovláda jazyky a v zahraničí je všetko na vás, on sa nevie pohnúť
Ona vek 43r, pracujúca na strednej manažérskej pozícii, bývajúca sama, 3i byt
Plusy:
- inteligentná
- starostlivá
- organizačný typ
- vtipná
- verná
- milujúca, obetavá
- má vyššie ambície
- zarábajúca veľmi slušne
- byt, auto = samostatnosť
Mínusy:
- náladovosť / súvisiaca asi s hormonálnymi výkyvmi, ale aj povahou /
- až priveľmi samostatná v mnohých veciach = to očakáva od druhých
- vysoké nároky na seba, muža a okolie
- urážlivá a vzťahovačná /nie stále, ale je tam tento rys citeľný/
- príliš analyzuje, rozoberá situáciu, možnosti, hrozby = asi to súvisí s jej prácou
- veľká potreba blízkosti, lásky, prijatia apd.
Nie,s takýmto mužom by som nebola,radšej by som ostala sama..Odhliadnuc od nižšieho príjmu,s tým by som žiť dokázala,ale to,že nemá nijaké ambície sa posúvať vpred,čím by si ten príjem mohol zvýšiť,tak to je pre mňa veľký redflag..Nehovoriac o tom,že nemá vodičák,toto ja absolutne nedokážem u chlapa pochopiť,áno,ja viem,že veľa žien vodičák nemá,ale mne to proste u chlapa príde absolútne neprirodzené,že ten vodičák nemá,pamätám si ešte na strednej,keď každý môj spolužiak hneď ako dosiahol 18 si išiel robiť vodičák..Na mňa by pôsobilo absolútne nepritazlivo,keby sa chlap spoliehal len na mňa,že ho budem voziť,to akože kde sme? V tomto vzťahu každopádne bude žena tá,čo bude nosiť nohavice - má vyšší plat ako muž, vlastné bývanie-on sa nasťahuje k nej,on nemá vodičák,takže ona ho bude vyvážať..Proste absolútne neprirodzené..
Mňa by inak ešte zaujímali nejaké doplňujúce info o tom chlapovi - bol niekedy ženatý? Alebo mal aspoň dlhodobý vzťah? Má dieťa? Lebo ak sú odpovede na tieto otázky nie,tak s tým chlapom proste musí byť niečo v neporiadku..
@zuzana76 To máš pravdu. Ale prinasa to pre velmi vela ludi aj neskutocnu opustenost, lebo sa vzdaju cloveka, s ktorym by mohli mat naplneny a funkcny celozivotny vztah.
@zmrzlinka2021 ale neviem ci by mali naplneny, lebo napr, su ludia, vratane mna, ze ja potrebujem muza obdivovat, vtedy pride u mna k laske. Obdivujem urcite vlastnosti: inteligenciu, ambicioznost, rozhodnost, dobrotu a laskavost. Samozrejme, ze clovek vie, ze ak nieco hlada, musi aj nieco ponukat. Kazdy sa zamilovavame do cliveka pre urcite jeho vlastnosti, ktore pre nas predstavuju nejaky ideal. Samozrejme, ze ak clovek nema co ponuknut, resp nie je narocny sam na seba, neocakava to od druheho. Preto aj autorka musi vediet, ci toho cloveka chce vo svojom zivote a ci tie negativa prevysuju tie jeho pozitiva. Kazdy mame negativa a pozitiva a kazdy vnimame ako pozitivum nieco ine. Napr pre zenu, co ju opustil neverny, konfliktny muz by mozno tento bol vyhra v loterii.
@anonym_autor prehodnotiť, prosím mínusy partnerky 🙂 ja v nich vidím naopak, veľké plus
Nie,s takýmto mužom by som nebola,radšej by som ostala sama..Odhliadnuc od nižšieho príjmu,s tým by som žiť dokázala,ale to,že nemá nijaké ambície sa posúvať vpred,čím by si ten príjem mohol zvýšiť,tak to je pre mňa veľký redflag..Nehovoriac o tom,že nemá vodičák,toto ja absolutne nedokážem u chlapa pochopiť,áno,ja viem,že veľa žien vodičák nemá,ale mne to proste u chlapa príde absolútne neprirodzené,že ten vodičák nemá,pamätám si ešte na strednej,keď každý môj spolužiak hneď ako dosiahol 18 si išiel robiť vodičák..Na mňa by pôsobilo absolútne nepritazlivo,keby sa chlap spoliehal len na mňa,že ho budem voziť,to akože kde sme? V tomto vzťahu každopádne bude žena tá,čo bude nosiť nohavice - má vyšší plat ako muž, vlastné bývanie-on sa nasťahuje k nej,on nemá vodičák,takže ona ho bude vyvážať..Proste absolútne neprirodzené..
Mňa by inak ešte zaujímali nejaké doplňujúce info o tom chlapovi - bol niekedy ženatý? Alebo mal aspoň dlhodobý vzťah? Má dieťa? Lebo ak sú odpovede na tieto otázky nie,tak s tým chlapom proste musí byť niečo v neporiadku..
@lucylaw
Nema deti a nikdy nebol zenaty, vyššie pise, krátke vztahy, jeden dlhší, pre mňa tak isto redflag, ze tam bude niečo nezlučiteľné s rodinným životom, prinajmenšom egoista.Aj s ostatnými tvojimi bodmi súhlasím.A vodicak, to už je hádam samozrejmosť,nielen pre muza.Nepoznam muza, čo nema vodicak.Toto bude taký nemožný mumak ktorý sa zasekol v detstve a s mamkou si ziju svoj naplneny vztah.
‘’nie, nema detia nebol zenaty. Raz mal vztah dlhsi, kde so zenou aj byval, ale rozisli sa neskor. Ale o inych vztahoch ja neviem.... a co s nim rozpravala sestra, tak to boli take vztahy max. 3 mesiace. Ale poslednych 5 rokov nemal ziadny vztah.’’
@anonym_1b1d8e mať ambície či ciele-nemusia to byť vysoké či nereálne. Ale stagnovať na jednom mieste, nikam sa neposúvať v žiadnej oblasti, nerozvíjať sa? Každého človeka v živote niečo teší, na niečo sa sústredí, venuje sa niečomu, aby bol šťastný. Pre mňa aj to je určitý spôsob ambície (nemusí to byť pre iného nič extra, ale mňa osobne to niekam posúva).
@huxy iste, ale ak aj niekto nema ziadne ( z akychkolvek dovodov ), stale je to clovek s takou istou hodnotou, aku ma clovek s ambiciami a cielmi, ci uz su realne alebo nerealne, velke ci male.
Vela ludi sa tu ohana tym, ze nediskriminuju a neodsudzuju, ale absolutne nepoznaju vyznam tychto slov a ani nevedia ako to nerobit ( nenarazam na teba ani na nikoho konkretneho, len som si to vo vseobecnosti vsimla na koniku).
Nie je nic zle na tom, ak clovek stoji na mieste. Je to jeho zivot, jeho volba, nie je preto menej ako ostatni. To, ze je nekompatibilny s ludmi, ktori hladaju k sebe podobnych ludi, je uz zase ina vec.
Preto sa mi nepaci, ako sa tu niektore vyjadrili, proste “s opovrhnutim v ociach”.
Tu nieže chlap je čudný, ale ta žena.
@anonym_autor ak aj ma velmi dobry vztah s mamou a chce jej pamahat, mal si kupit byt v okoli. Bol by na blizku a mal by vlastny zivot.
@anonym_autor ked citam jeho minusy a tvoje, tak ako muz by som vahal mat nieco s takou zenou
@anonym_autor tak kamoši akurat
prepacte
ze PLUS je ked jej kupi veci 😀 😀 😀 😀 😀
@huxy iste, ale ak aj niekto nema ziadne ( z akychkolvek dovodov ), stale je to clovek s takou istou hodnotou, aku ma clovek s ambiciami a cielmi, ci uz su realne alebo nerealne, velke ci male.
Vela ludi sa tu ohana tym, ze nediskriminuju a neodsudzuju, ale absolutne nepoznaju vyznam tychto slov a ani nevedia ako to nerobit ( nenarazam na teba ani na nikoho konkretneho, len som si to vo vseobecnosti vsimla na koniku).
Nie je nic zle na tom, ak clovek stoji na mieste. Je to jeho zivot, jeho volba, nie je preto menej ako ostatni. To, ze je nekompatibilny s ludmi, ktori hladaju k sebe podobnych ludi, je uz zase ina vec.
Preto sa mi nepaci, ako sa tu niektore vyjadrili, proste “s opovrhnutim v ociach”.
@anonym_1b1d8e kazdy nas vyber, ci volba, ci preferencia je diskriminacna. Ked sa niekomu paci stihla zena, diskriminuje tym pevne zeny, ked je neikto sportovec, nebude so zenou, ktora si da maximalne turu po obchodoch v meste.
@anonym_1b1d8e kazdy nas vyber, ci volba, ci preferencia je diskriminacna. Ked sa niekomu paci stihla zena, diskriminuje tym pevne zeny, ked je neikto sportovec, nebude so zenou, ktora si da maximalne turu po obchodoch v meste.
@zuzana76 neviem, nedelim ludi na stihlych alebo pevnych, ci tucnych, ani podla inych vonkajsich kriterii. Ja sa bavim rovnako s tucnym chlapom ako s vysportovanym, a ak ma v sebe nieco, co pritahuje (vnutorne), tak idem do toho. Ale chapem co tym chces povedat, aj ked pre mna to nie je ospravedlnenie. Ak predo mna postavis cloveka tucneho a stihleho - nebudem automaticky inklinovat k jednemu alebo druhemu, takisto ako neodsuniem cloveka bez ambicii preto, ze moja preferencia je clovek s ambiciami. V mojom ponimani sme si vsetci rovni, a dolezite pre mna su uplne ine veci. Mozno som divna, ale nech, nevadi mi to 😃
@zuzana76 neviem, nedelim ludi na stihlych alebo pevnych, ci tucnych, ani podla inych vonkajsich kriterii. Ja sa bavim rovnako s tucnym chlapom ako s vysportovanym, a ak ma v sebe nieco, co pritahuje (vnutorne), tak idem do toho. Ale chapem co tym chces povedat, aj ked pre mna to nie je ospravedlnenie. Ak predo mna postavis cloveka tucneho a stihleho - nebudem automaticky inklinovat k jednemu alebo druhemu, takisto ako neodsuniem cloveka bez ambicii preto, ze moja preferencia je clovek s ambiciami. V mojom ponimani sme si vsetci rovni, a dolezite pre mna su uplne ine veci. Mozno som divna, ale nech, nevadi mi to 😃
@anonym_1b1d8e tak vacsina populacie podla mna inklinuje k niekomu, kto splna atributy jeho ponimania sympatii. Nevravime o kamaratstve, ale partnerstve. Jasne, ze na kamaratskej urovni mi nezalezi na vyzore, vzdelani, zalezi na tom, ako si rozumieme. Ale partner je niekto, kto ma musi pritahovat, pacit sa mi, rozumiet mi, milovat ma. Na partnera mam naroky a teda neplni ich kazdy. Tym padom diskriminujem ostatnych.
@anonym_autor Uvažujem, že zďaleka nie som akčný typ,len sa viem o seba postarať,ale chlapa, ktorému ťahá na 50, býva s mamou a nemal,ani nemá potrebu pozitívnych životných zmien ,by som nechcela
@anonym_1b1d8e vysvetlim, pre mna su out vsetci fajciari a co piju pravidelne alkohol. Neexistuje pre mna, ze ten je mily, dam mu sancu, aj ked fajci. Aby som potom mala priblemy, ked budeme mat deti a ziadala ho, aby prestal? Lebo nam to vadi a skodi to zdraviu mne aj detom? Usetrim sebe aj jemu nervy tym, ze ani nepride do uvahy.
prepacte
ze PLUS je ked jej kupi veci 😀 😀 😀 😀 😀
@nyusika ze napriek tomu, ze sam ma malo a ona ma nepomerne viac penazi, jej kupi kvety, pozve ju na obed, kupi jej malickost, drobnost. Lebo sam ma malo a na sebe setri.
@anonym_autor mam kamaratku, mala priatela podobneho ako pises. Ze nema moc ambicie a vysoky plat neriesila, deti uz neplanovali a pre nich dvoch by to bolo dostacujuce. Do zahranicia nechodili kazdy tyzden a kedysi mal zvycajne v rodine vodicak len jeden, hoc muz.. vadila jej prave ta mamicka a to, ze bola na prvom mieste a ak jej nebolo zdravotne dobre, znamenalo to, ze spolocne naplanovany program sa zrusil. Nevedela to prekusnut, rozisla sa s nim.. mamicka zomrela po pol roku. On zije v stastnom vztahu, kamaratka je sama..
@anonym_autor mam kamaratku, mala priatela podobneho ako pises. Ze nema moc ambicie a vysoky plat neriesila, deti uz neplanovali a pre nich dvoch by to bolo dostacujuce. Do zahranicia nechodili kazdy tyzden a kedysi mal zvycajne v rodine vodicak len jeden, hoc muz.. vadila jej prave ta mamicka a to, ze bola na prvom mieste a ak jej nebolo zdravotne dobre, znamenalo to, ze spolocne naplanovany program sa zrusil. Nevedela to prekusnut, rozisla sa s nim.. mamicka zomrela po pol roku. On zije v stastnom vztahu, kamaratka je sama..
@anonym_46ba04 on je na mamu veľmi naviazaný. My si ani nechceme nikto predstaviť, čo s ním bude, keď mama zomrie. V zásade s výnimkou pár rokov, žije celý život s ňou. Mama má viac ako 75r, presne neviem. Ak by aj zomrela, bude to mať ťažké. Sám z vlastného príjmu bývanie neutiahne. Popri tom, nie je jediný dedič, má ešte brata a teda bude ho musieť vyplatiť. Ale z čoho? Keď úspory ma minimálne? S jeho príjmom mu nikto úver nedá. Možno mu brat nechá druhú polku, aby tam teda býval, a po jeho smrti aj tak budú majetok dediť deti jeho brata. Ako osobne mňa by do toho nemalo byť nič. Ale vidím, že sestra aj áno - lebo je dobrý človek a má ho rada ako človek - aj nie, lebo tam má kopec výkričníkov. Chcela som jej pomôcť a možno zistiť, aký názor majú ostatné ženy na to.
@betulinka1 toto sa da ale tolerovat u studenta VS , ktory chodi externe a z brigad nema vela penazi, nie u 47 rocneho
@krasneleto mam na to iny nazor, lebo si myslim, ze zivot prináša tolko situacii a neda sa povedat, ze takto je to spravne a takto nie. To, ze mas vlastny byt alebo ambície z teba nerobia lepšieho cloveka. A to pisem ako clovek, ktory si kupil prvu nehnutelnost, a to 4i byt ako 27 rocna.
@anonym_autor byvanie s mamou by ani tak moc nevadilo vidim tam problém v peniazoch, sak nech sa stretnu a uvidí sa co aki dalej
@krasneleto mam na to iny nazor, lebo si myslim, ze zivot prináša tolko situacii a neda sa povedat, ze takto je to spravne a takto nie. To, ze mas vlastny byt alebo ambície z teba nerobia lepšieho cloveka. A to pisem ako clovek, ktory si kupil prvu nehnutelnost, a to 4i byt ako 27 rocna.
@betulinka1 nikde som ale netvrdila, ze robia.. tvrdim len jedno, tu ide o mentalne nastavenie 47 rocneho muza, ktoremu nevadi prijem, nakolko byva u mamy a je postacujuci... ale ja toto nie som ochotna tolerovat, hoc by bol aj zo zlata... ja razim teoriu, ze netreba byt vylucne na nikom zavisly, ale nebudem ja driet na niekoho pohodlnost... za mna je to absolutne no- go, ale po mentalnej stranke... robit za male peniaze , je pohodlnost, najma ak moznosti mozu byt lepsie... viac zarobim, mam viac moznosti aj pri skromnom zivote usetrit...
@betulinka1 v žiadnom komentári nevidím, že by niekto poukazoval na to, že ambície, vlastné bývanie atd.robia z niekoho lepšieho človeka. Tu sa ale bavíme o budúcom partnerovi. A ano, každý má právo na svoje nároky. A je úplne jedno, či sú to nároky na povahu, výzor či spomínané bývanie atd. Do života si chceme vybrať to, čo si myslíme, že je pre nás to najlpešie.
@anonym_autor do oci bije to že má 47 a žije s mamou....zistila by som či s ňou vždy žil, neodišiel ani na čas, lebo môže byť dôvodom spoločného bývania že ona je stará chorá, nevládze sa o seba starať. Pokiaľ toto je dôvod spoločného bývania tak palec hore za dobrého muža. Ale ak od nej nikdy neodišiel a býval s ňou od decká tak je to red flag.
@anonym_autor do oci bije to že má 47 a žije s mamou....zistila by som či s ňou vždy žil, neodišiel ani na čas, lebo môže byť dôvodom spoločného bývania že ona je stará chorá, nevládze sa o seba starať. Pokiaľ toto je dôvod spoločného bývania tak palec hore za dobrého muža. Ale ak od nej nikdy neodišiel a býval s ňou od decká tak je to red flag.
@hopsas všetky tieto informácie sú tu spomenuté v komentároch.
Tak ja neviem ci som z inej planety, ale mne toto pride ako idealny vztah. Su susedia, nemusia nikdy spolu byvat, v tomto veku a ak nebudu deti, naco? Ze zarobi menej ako ona - nikdy nemusia mat spolocnu kasu. Na dovolenky a veci co si nebude on moct dovolit - nech ide so sestrou.
Vsetky riesia len vyplaty a auto - to ze je starostlivy, ze ju lubi, ze si rozumeju, to nie su hodnoty?
A poviem to uplne drsne - ma 47r. Kolko ma jeho mama? Ako dlho tu este bude…?
Tak ja neviem ci som z inej planety, ale mne toto pride ako idealny vztah. Su susedia, nemusia nikdy spolu byvat, v tomto veku a ak nebudu deti, naco? Ze zarobi menej ako ona - nikdy nemusia mat spolocnu kasu. Na dovolenky a veci co si nebude on moct dovolit - nech ide so sestrou.
Vsetky riesia len vyplaty a auto - to ze je starostlivy, ze ju lubi, ze si rozumeju, to nie su hodnoty?
@anonym_eb4739 sú ľudia, pre ktorých vzťah znamená spolu chodiť aj na dovolenky (nemusia byť vôbec drahé), chcú spolu bývať atď. A auto? No v dnešnej dobe takmer nevyhnutné, a nemusí byť tiež drahé. Ale že by ma muž nikdy nemohol niekam odviezť, keď by to situácia vyžadovala? Fakt by som sa cítila ako "ťahač" všetkého...to ozaj byť radšej sama. Možno to bude znieť hnusne, ale chlap v podstate v ničom vo vzťahu by nebol chlapom a ešte ja by som sa o ňho starala. Ďakujem, nie, na to mám dieťa a nie chlapa.
@anonym_eb4739 jeho mama vyzera, ze tu bude este dlho. Ved nech ma vela zdravicka. Ako som pisala, on bez nej bude strateny.
@anonym_autor jedine ak by sa presťahoval a mal záujem sa posunúť. Rozumej lepšie platená práca. Inak by som do toho ja osobne nešla.
@anonym_autor ani on a ani ona nie sú jackpot.Každý má +aj-.On sa nechce odsťahovať od mamy,ona je vztahovačná,a za všetko môže práca.Ak si rozumiete ostaňte tsk ako ste,a len sa stretávate.V tejto dobe aj takéto "vzťahy"ževraj fungujú.

@anonym_autor
A on je stary mladenec, deti nema?
@anonym_cd5c52 nie, nema detia nebol zenaty. Raz mal vztah dlhsi, kde so zenou aj byval, ale rozisli sa neskor. Ale o inych vztahoch ja neviem.... a co s nim rozpravala sestra, tak to boli take vztahy max. 3 mesiace. Ale poslednych 5 rokov nemal ziadny vztah.