icon

Išli by ste na Vianoce k chorému človeku?

21. dec 2024

Isli by ste stravit vianoce k cloveku, ktory je chory? (podla vsetkeho nejaky virus, co ma teraz vela ludi). My sme piati s dochodcom a takmer 3 rocnym. Ten clovek inak zostane sam.

tykat
22. dec 2024

On ma na to aky nazor? Ja byt chora tak radsej sama ako nakazit rodinu.

janinah
22. dec 2024

Keby to bol môj rodič išla by som ja,keby manželov išiel by on...bez ostatnych..deň pred vianocami s jedlom ,ovocím a liekmi...aj by tam prespal a na štedrý deň naobed by sa vrátil k deťom a svojej rodine

sense
22. dec 2024

Áno išla by som. Nešla by som v prípade len žeby osoba nechcela aby som prisla

lucilaines
22. dec 2024

Ak je to obycajna viroza sopel, kasel tak by som urcite isla. V najhorsom budem mat sopel aj ja alebo dieta, co po prve mozem mat aj tak aj z obchodu, kedze ako si povedala to ne teraz vsade. A po druhe je to mala cena za to, ze by som nechala rodica sameho na vianoce kvoli soplu.

bosorkabb
22. dec 2024

Nešla. S dcérou som včera skončila na pohotovosti. Z chrípky ktorú sme mysleli ze máme je podozrenie na mykoplazmu. Momentálne s čiernym kašľom veľmi rozšírené.
Pravdaže už v piatok som zrušila všetky návštevy cez sviatky.
Nech idú len zdravý ľudia.

lienka9
22. dec 2024

Asi by som sla ,ale musel by mat rusko.pri veceri by som sa deti a dochodcu snazila posadit dalej,po veceri opat rusko a poriadne vyvetrat..pokym by bol v stave s nami komunikovat a uzit si ako tak veceru by som nenechavala sameho.ak by mal teploty,a lepsie by mu bolo lezat a spat,vtedy by som naozaj zvazila doniest jedlo,stravila s nim nejaky cas sama a isla domov.zaviselo od toho v akom stave sa chory nachadza

ivik4
22. dec 2024

Ak by to bol jeden z rodicov tak ano sla/ sli by sme

gabu_lienka
22. dec 2024

Toto je velmi individualne, ti co maju zle skusenosti s priebehom choroby by nesli, ti co este neskoncili v nemocnici (a specialne s detmi) by isli.
Ja som absolvovala s detmi uz 6 pobytov v nemocnici a z 4 z toho vznikli tak, ze mali iba sopel a tak im stiahlo priedusky, ze 5 dni inhalovali v nemocnici Ventolin. Nechcem ani len pomysliet ako to v tej nemocnici vyzera hlavne teraz pred vianocami (videla som to tento tyzden 🤯) Takze od nas by ani ten chory clen rodiny nechcel, aby sme k nemu isli.

brrunetkaa
22. dec 2024

Ak by to bol rodič, tak by som určite išla. Nenechala by som ho/ju sama na Vianoce. Pokial by nemala zrovna nejaký čierny kašeľ ale len klasickú virózu bolo by mi to jedno. V buse ráno 99% kašle, sople, kychanie v obchodoch detto. Viac by som vetrala ale sama by som si rodiča nenechala.

kikushaa
22. dec 2024

My mame opacny problem, deti chore - horucky kasel, hadam sa zajtra dostaneme k dr aby sme zistili co maju. A ja rozmyslam ci radsej nezrusit svokru na vianoce aby sa nenakazila. Tiez ak nepride k nam ostane sama, co by ma samozrejme mrzelo, ale nechcem aby nieco od deti drapsla.

babababka
22. dec 2024

Išla by som.Hýbem sa medzi ľuďmi,pošta,lekáreň,obchody,autobusy,vlaky koľkí z nich sú chorí,koľkí z nich sú bezpríznakoví.Ak by malý niečo chytil,určite by sa vyliečil.Skontroluješ otca,dobre mu navaríš,on bude spokojný,že nebude na Vianoce sám a malý bude mať radosť z dedka.

milovnickakvetov
22. dec 2024

Hrozne, akí sme sebecki. Rodičia nás vychovali, starali sa o nás aj počas chorôb a teraz na vianoce ich necháme samých, pretože majú virozu. Virozu, ktorú dnes človek chytí v MHD, na nákupoch v OC a aj v práci, ak pracuje vo väčšom kolektíve. Určite by som rodiča samého na vianoce nenechala ani pri vážnejšom ochorení, tobôž nie pri viroze.

maciatkolulu
22. dec 2024

Ako dlho je ten človek chorý?

mima172
22. dec 2024

Ak je to rodič, tak samozrejme, že áno. A dovtedy by som mu bola tiež blízko, keďže je sám a chorý - podať čaj, vitamíny, lieky atď.
Mne sa moji rodičia tiež nevyhýbali, keď som bola ako dieťa chorá, prečo by som sa mala ja vyhýbať im, keď prišiel rad postarať sa na mňa? 3 2 1 pustite sa do mňa 🫣😃

iwesska
22. dec 2024

Nesla by som. Tak ako ja nechodim chora k inym, necakam,zeby za mnou niekto chodil,ci uz by boli sviatky,narodeniny,meniny. Teraz je taka fajnova chripka - 40-tky teploty sme mali doma,urcite by som to isla riskovat aj s celou rodinou a dalsim dochodcom,len preto,lebo v kalendari je 24.12🙄 Ludia pripusuju Vianociam vacsiu moc ako maju. My sme boli jedny Vianoce tak chori,ze sme sme sa s rodicmi aj svokrovcami stretli az na 3.kralov. Normalny dospely pochopi,ze je to len datum a da sa to presunut.

viera27
22. dec 2024

Urcite by som nenechala na vianoce rodica choreho a sameho

rivini
22. dec 2024

Dospela, zdrava bezdetna by som na Vianoce k prechladnutemu cloveku sla. K cloveku s chripkou, crevnou chripkou, koronou, nie. Teraz, tehotna a s trojrocnym dietatom by som nesla v ziadnom pripade ani k cloveku so „soplikom“.

zuzubb007
22. dec 2024

Ak je to rodič išla by som s tým, že prídete utorok poobede, to ostávajú ešte dva dni dá sa doliečiť nakazi sa človek väčšinou hneď prvé dni choroby, ak už choroba trvá aspoň 2-3dni podľa mňa dovtedy to prejde

tramtada31
22. dec 2024

Nech ide zajtra k lekarke, že ako je na tom, ale keď už je niekoľko dni chory, nebude infekcny. Dajte si vitaminy a je. Pripadne nech má dotyčny rusko. Bežne strážia chore deti stari rodičia, aby si rodičia nemuseli brat OCRku, teraz na Vianoce to toľkým ludom zrazu vadi

mirustek1990
22. dec 2024

Nešla by som. Aktuálne sme doma všetci off s chrípkou, syn 3 už 3 dni horúčky, dcéra skoro 6 odpísana úplne nurofen, zábaly, octové ponožky nezaberajú iba paralen. O mne nehovorím 2 herpesy v nose, 2 v ústach. Ty si splníš povinnosť a týždeň budeš ľutovať a kmitať.

tana85
22. dec 2024

@mirustek1990 ze? ale hlavne, ze sme sebecke ked by sme povedali “nie”

janinah
22. dec 2024

Co myslite prečo je toľko chorôb všade? Lebo ľudia " musia" behať po obchodoch,po návštevách,po trhoch....nie,nesedim doma,ale obmedzujem podobne aktivity na minimum...a som očkovaná,teda keby aj niečo tak čakám mierny priebeh choroby.

viera27
22. dec 2024

@mirustek1990 “Splnis povinnost” jeziiis, to sme sa dopracovali 🫣

lucia147852
22. dec 2024

@mirustek1990 u nás bola z týchto príznakov nakoniec moraxela. Úplne ako cez kopirak

iwesska
22. dec 2024

@tramtada31 Tak u vas je to asi bezne dat chore dieta rodicom. Ja mam uz pubertakov a V ZIVOTE u nich neboli chori,ani u svokrovcov. Beriem totiz ohlad na druhych. Preco by som ich ohrozovala chorobami,ked su to moje deti?? Suseda dochodkyna sa mi stazovala,ze uz ma toho strazenia vnucat dost,lebo vsetky skolkarske /skolske bacily pochyta a ona uz po 70-tke nema taku imunitu a vzdy jej dlho trva,kym sa z toho vyhrabe. Ale rodicov to netrapi,hlavne,aby peniaze boli. Takze vies,ak je clovek raz tak nastaveny,ze chorobu roznasat nechce/ani sa nechce dobrovolne nechat nakazit,tak to nie je o tom,ci to zrazu vadi.

terezkaarthuramax
22. dec 2024

@iwesska pravda

tamtumdo
22. dec 2024

Pokiaľ ide o rodiča, ktorý má bežný vírus....bez zaváhania by som šla....tiež mám malé deti...pokiaľ to niesu hnačky grcacky, žltačka.....išla by som...ešte sú dva dni do Vianoc...zdrav. stav sa zlepší ešte....aj dieťa ,,pcham" do škôlky...a vidím že včera jedno odisllo s očnou virózou,kašlu tam chrchlia, evidentne majú v sebe nurofenu,červené líca,lesklé oči,pozvracalo sa druhé s horúčkou, zvracacky hnačky....a pcham ho tam...a dobre viem že bude od nich choré....pre mňa to je detto...čo môžem spraviť keď som v domácnosti s chorým, je akurát viac vetrať,neboskat sa,umývať ruky....tak ako pri inej chorobe..a keď tam budem tak nato dohliadnem...v škôlke nie....rodiča by som nenechala samého ani svokrovcov ktorých som rada že nemusím vidieť...

zuzitko74
22. dec 2024

Ja by som išla. Ja to mám stále sprava, aj zľava, deti v škole sú choré, kolegyne sú choré, moje vlastné dve deti sú choré....aj tak väčšinou nič nechytím a ak aj, tak mám ľahký priebeh.

oblecenie99
22. dec 2024

Nešla by som. Možno je sebecké nechať rodiča samého na Vianoce, ale rovnako sebecké je očakávať či vydierať druhú stranu, aby prišla, najmä s malým dieťaťom, keď viem, že som chorý. Ak vam je málo, čo Vám donesú deti zo škôlky lebo nezodpovední rodičia, čo pochytate v práci, lebo nezodpovední kolega, čo si zoberiete z obchodu či v MHD, lebo nezodpovední ľudia, tak nech sa páči, choďte. Osobne by som.pockala pár dní, a išla potom. Rodičia by to pochopili. Keď sme chorí my, tiež rušíme návštevu u nich, a tiež to zvykli pochopiť.

jania023
22. dec 2024

Vianoce su ta 2 dni cize ten virus uz nemusi byt prenosny. Ja by som sla pretoze cas straveny s rodicmi je vzacny hlavne ak uz maju pokrocili vek a teda ostat sam na vianoce nieje dobre. Mozno by som ai ale zaobstarala rusko a ked uz tak po vecery si ho nasadit a preventivne si vziat par dni vitamin C