Išli by ste sama niekam na výlet?
Ahojte, môj muž nie je schopný ísť nikam a nikde... už 4 roky. Najďalej sme boli spolu v meste 40 km vzdialenom na nákupe a na káve. Inak sme sme neboli nikde na výlete. Navrhla som, aby sme zajtra niekam vybehli. On čo? Kde? A kam? A kedy? No ja neviem... uvidíme zajtra. Už som sa nahnevala. Také krásne dni a ja stále sedím doma. Inak ja som človek, čo rád cestuje, spoznáva nové miesta, cestujem aj pracovne. Chcem ísť zajtra sama. Ako taký looser, naozaj sa cítim. Chodíte aj vy niekedy samé?
Ja chodím všade sama, aj cestujem sama, no a čo ? Veď nežijeme v 18. storočí, aby žena musela niekde ísť len v sprievode muža. V dnešnej dobe je úplne bežné a normálne, aby žena niekde išla / cestovala sama.
Nemam problem ist sama, nikdy som s tym problem nemala. Ci uz vylet, dovolenka, kino alebo nakupy. Aj na kavu si sadnem kludne sama ak mam chut.
@anonym_autor ako môj muž..zajtra pojdeme, budúci mesiac..a take tie sľuby a čakám už 15 rokov🙀 teraz idem hocikde sama, zoberiem dcéru ..ja ho už neriešim! By som čakala ďalších 50 rokov.U nás ešte fungovalo, že som sa vychystala a on sa obliekol a išiel s nami…
Nemam problem ist sama, nikdy som s tym problem nemala. Ci uz vylet, dovolenka, kino alebo nakupy. Aj na kavu si sadnem kludne sama ak mam chut.
@anonym_444ad1 aj ja si idem sama v pohode sadnúť na kávu, aj v kine som bola sama, do reštaurácie idem sama. Už som bola sama na jednom výlete a necítila som sa dobre. všetci tam boli s rodinami, páry a ja sama... keď som v zahraničí alebo v inom meste, nevadí mi to vôbec.
U nás je to opacne, ja som taka ako tvoj muz a môj muz zase rad chodí na vylety, dovolenky, šport, je akčný.Tak chodí tiež niekedy sám ale vacsinou sa prisposobim.
Ja by som sama nešla. Nemám muža preto, aby som všade chodila a bola sama
Na fcb sú rôzne turistické skupiny. Pridaj sa.
U nás je to opacne, ja som taka ako tvoj muz a môj muz zase rad chodí na vylety, dovolenky, šport, je akčný.Tak chodí tiež niekedy sám ale vacsinou sa prisposobim.
@anonym_ff3b46 počkať, ja nechcem ísť na žiadne turistiky. Chcem sa ísť prejsť okolo neďalekého jazera a po ceste sa možno zastaviť niekde na kávu. Toto nie je žiadna mega turistika v Tatrách alebo Slovenskom raji, ja nie som turistka. Pre mňa je výlet aj prechádzka niekde mimo...
Na fcb sú rôzne turistické skupiny. Pridaj sa.
@anonym_1b7cdf nie som turistka, čiže tam som neuspela.
Ano chod ! Hadam nebudes mrhat svojim casom lebo sa ustavicne prispôsobujes ty
Tiez by som sla na tvojom mieste
@anonym_autor vyskúšaj, po prvom rade ti to už nepríde divné
@anonym_444ad1 aj ja si idem sama v pohode sadnúť na kávu, aj v kine som bola sama, do reštaurácie idem sama. Už som bola sama na jednom výlete a necítila som sa dobre. všetci tam boli s rodinami, páry a ja sama... keď som v zahraničí alebo v inom meste, nevadí mi to vôbec.
@anonym_autor a ty si myslis, ze tych ostatnych zaujima ci si tam sama alebo v ramci celej perepute? Chces ist, chod. Nechces ist sama, ostan doma.
@anonym_autor Ja uplne bez problemov. Kym som nemala muza, bola som viackrat sama aj na dovolenke, to uz teraz nechodim. Ale take ze na prechadzku, do kaviarne alebo na mensi vylet, tak to bezne. Aj muz ide kludne sam, ked sa mne nechce alebo nemozem. No a moja mama 72rocna, tak ta tiez kludne ide sama, velmi casto chodi na bicyklovy vylet a posledne roky aj na dovolenky k moru. Zije s otcom, ale ten este robi, takze vzdy nemoze, k moru sa mu az tak nechce, tak mama ide bez problemov.
Ja tiez chodim sama, prip. s dcérou. Môj muz by aj isiel, ale máva hrozné migrény, ked dlhšie cestuje, tak sa tomu snazi vyhybať. Ale mne to nevadi. Ked chcem, idem, ja to mam ako psychohygienu. Ked pojdes, uzijes si den podla predstav a ked nepojdes, budes sa doma trápiť.
A to co robite cele dni a cely volny cas, ze "doma sedite"? Neviem si to predstavit. Telka nonstop? Mobil? PC? Alebo citate knihy? Alebo co vlastne doma clovek robi co 4 ROKY nikde nebol ani na vylet?
Uplne bez ironie a bez ustipacnosti otazka.
@anonym_autor nedokázala by som takto žiť. Ved ste dvaja rozdielni ľudia. To chceš už do konca života chodit všade sama alebo sedieť s domasedom na gauči? No snáď je aspoň po iných stránkach výborny manžel a milenec, inak neviem...
A prečo by si sa mala cítiť ako looser? ... ja chodím na poznávacie zájazdy aj na pár dní sama, milujem ten pocit byť sama so sebou, venovať sa sama sebe, neriešiť dieťa, domácnosť atď. ... muž miluje ťažkú turistiku (ja už nemôžem chodiť, mám astmu, nedávam to), chodí sám prípadne s kamarátmi ... za mňa OK.
@anonym_1b7cdf nie som turistka, čiže tam som neuspela.
@anonym_autor ty si myslíš že nejaká tá turisticka skupiny organizuje len rúry do Tatier? Tak to si poriadne vedľa. No nič tvoj problém. Sed doma a frfli ďalej.
Chodím s deťmi od piatich rokov pravidelne cez turistické združenie v našom meste a tie akcie sú ozaj rôznorodé. Organizujú pešie túry v rámci nášho mesta (pamätihodnosti na konkrétne témy výročia pod) Výlety po hradoch a zámkoch. Do prírodných rezervácií a chránených území. Do kostolov, kaplniek sinagóg, chrámov. Viacdňové poznávačky. SVK aj zahraničné. Alebo taká gotická cesta Gemerom.
Jasne, však chod sama. ;D Pripadne napis kamoškami, známym,kolegyniam v práci..
A čo je zlé na tom ísť sama? Spravíš si deň presne podľa tvojich predstáv, oddýchneš si a uvidíš a zažiješ niečo nové. To znie predsa super!
Ved to je super. Ja tak chodím aj keď muž so mnou chodí rad a všade aj na výlety aj na prechádzky. Ale su dni kedy chcem byt sama so sebou. Zoberiem knihu alebo slúchadla, prejdem sa, sadnem do kaviarne alebo restiky a pohoda, jazz a hlavne kľud.
Boli sme v meste ale na 4kolke,aj na zmrzke.Aj ja som si super zasoferovala,po ceste sami motorkari,stvorkolkari.
No ine to je ako na aute.
A bolo fakt krasne dnes.
Pekne sa vyber aj sama.Naplanuj si miesto kam a chod.Aspon uvidi ten tvoj,ze aj bez neho pojdes a nabuduce sa aj on prida,uvidis.
Zajtra nechod, je velkonocny pondelok. Este ta nejaki ozrati obleju a zbiju korbacom.
Normálne by som sa nahodila, a išla sama. Vykaslala by som sa sedieť doma. Môžeš ist na kavu, snáď budes mat šťastie ze aj nejaká terasa bude otvorená. Alebo nejake pamiatky pozriet, ci rovno môžeš ist na nákupy, obchody su otvorene. Uži si den.
Ja idem sama a teším sa na to 🙂 pôjdem len pešo do vedľajšej dediny a odtiaľ cez les k jazeru. Ale auto si berie muž so synom na polievačku, inak by som kľudne išla aj ďalej sama

chodím. a necítim sa ako looser. proste keď chcem a nemám s kým, tak idem…
a zajtra je pekne, znova sa má pokaziť počasie, tak ja by som šla na tvojom mieste…