Ja sa musím rozísť. Ale ako?
Áno musím, uvedomujem si, že je to celé zlé..... Mám 28 rokov.
Sme spolu vyše 5 rokov, 2 roky bývame v spol. domácnosti. Nikdy pred ním som nemala skúsenosti so vzťahmi s mužmi, idealizovala som si ho ako dokonalého partnera. Už od začiatku to nebolo dobré, nepriznávala som si to, no teraz to vidím jasne. Veľa hádok, útokov na moju rodinu, ma mojich kamarátov (až som ostala takmer sama), kritizovanie mňa, mojich záľub. Vlastne aj ma požiadal o ruku len na popud mojej rodiny, svadbu nechce, deti nechce, keď som bola nezamestnaná veľmi mi nadával a každú noc som plakala do vankúša. Chcela som odísť každý jeden deň avšak kam? bez peňazí, k rodine som sa vrátiť nechcela oni by to nepochopili, keďže sa vždy v spoločnosti prezentoval ako dokonalý milujúci partner. Pred rokom ma aj udrel nejako som sa cez to preniesla. Už vyše 2 mesiacov spolu nespávame, vlastne nikdy to nebolo ono z mojej strany nevedela som sa psychicky uvolnit. Niečo sa však vo mne zmenilo spoznala som parik kde sa muz sprava tak k nadherne k zene, vlastne aj ku mne aj k iným, je vtipny, je pozitivny, nehundre. Proste citim, ze chcem v zivote viac. Otvorili sa mi oči dokorán. Uz som to aj povedala mojmu snubencovi, ze co sa mi na nom nepaci, on mi povedal ze ak sa mi to nepaci tak ze mam odist, ze on nic zle nerobi. Mam uz pracu. Chcem odist. Trva na tom, ze odijde on ale mu to trva a zacal ma psychicky vydierat, ze on to bezo mna nezvladne, ze sa nevie postarat sam o seba ze ma miluje, tuli sa ku mne ale ja citim len chlad proste som vytriezvela z tohto vztahoveho trapenia. Zažili ste niekto niečo podobné a ako ste odišli, resp. vyhnali partnera a nenechali sa zamotať do jeho sľubov. Niekedy ma prepadnú myšlienky, že čo s ním vlastne bude po mojom odchode - ako s týmto bojovať? Bojím sa, že ma bude psychicky ničiť po odchode. ... asi som slabá. Ďakujem.
@andreamed prerusit kontakty...neodpovedat a nenechat sa vydierat..mozno to bude skusat
@andreamed máš kam odísť? Ak áno, proste len odid. Aj dnes. Ak nemáš, tak v tichosti nájdi byt, miesto kam ísť a odid. Kedykoľvek keď nebude doma zober veci a chod. Nedlhujes nikomu žiadne vysvetlenie. Neodporúčam ti diskutovať s ním, akurát bude manipulovať a sťaží ti celú situáciu. Priprav sa a v tichosti odid, zablokuj ho všade. To ze ste spolu dlhú dobu ta k ničomu nezavazuje. Nieste manželia ani nemáte deti.
Obdivujem ťa, určite choj preč ja som s takym vydržala len 2 mesiace… ale obdivujem ta, a ako sa píše vyžšie uteč lebo taký psychopať a manipulátor aby ti ešte nespravil decko.. viem o čom hovorim keď sme da rozišli všetkym hovoril že ma mal nabúchať že by som ho neposlala do p…
Hej si slaba , asi cakas na to kym Ti poriadne nalozi. Zbal sa a vypadni
@andreamed to sú len tvoje blbé predsudky, že tvoja rodina by nepochopila. Už teraz namiesto čítania diskusie sa zbal a choď domov k rodičom. Určite tvoja mama vidí na ňom ako sa správa. To si len ty myslíš, že nevie. Možno práve na to čaká, aby si na to prišla sama. A čo bude s ním, už nebude tvoja vec
Ty neries hlavne co bude s nim.To ti moze byt uz uplne jedno.Ak sa nevie sam o seba postarat tak nech odovzda OP.
Zbalila by som sa a odišla. Kým si sama, bez dieťaťa máš skôr možno začať od znovu a to kdekoľvek. Môže ti byť jedno, čo bude s ním, no tebe s ním dobre nebude ani náhodou!
Odíď hneď ako budeš mať príležitosť a už sa k nemu nevracaj! Z okolia poznám tiež podobných exotov. Takýmto, keď začne horieť pod zadkom a žena ich chce konečne opustiť a nemajú inú poddajnú ženu v dohľade, tak začnú sľubovať hory doly ako sa zmenia, ako to bez nej nezvládnu, ako sa bude snažiť - aj to robiť začnú, ale iba na chvíľku kým si nebudú znova istí a nebudú mať ženu zase v hrsti zmanipulovanú. A tak dookola. Ale ver tomu, že akonáhle si vyhliadnu inú obeť, tak svoju partnerku/manželku v mrku oka opustia. A buď rada, že s ním nemáš dieťa, takýto ani po rozchode neprestanú, neznesú, že ich žena odkopla, a mstia sa cez dieťa.
ja mám vlastnú skúsenosť...Tiež mi všetci vraveli že to nie je človek pre mňa, aj sa správal blbo...raz som nabrala odvahu a povedala mu že vo vzťahu končím. plakal ako malý chlapec. A tvrdil že si ide niečo urobiť. poslala som ho preč. Každý večer nám vybľakoval pred domom že sa ide obesiť, odstreliť a pod. Už som aj videla ako po mne bude zazerať polovicu dediny. A tak som vo vzťahu ostala. Ani neviem ako som ostala tehotná. A ďálej to už nemá ani význam písať... po papuli som dostala 2 týždne po svadbe. Prvé narodeniny syn už oslavoval bez ocka - zmizla som od neho lebo to nemalo pre mňa význam resp. som nechcela v takom vzťahu ostať...odvtedy je to už strááášne dávno, syn je už aj po VŠ ale my sa s ex ani nepozdravíme.... Takže skús sa poučiť z môjho príbehu...
@deti95060810 si silná a vzor 🌺
@andreamed ked som bola o par rokov mladsia ako ty som ukoncila podobny vztah po podobnej dobe. Treba sa zatat a stat si za svojim, ze je koniec, on bude po rozchode plakat, doliezat, nasierat sa, vyhrazat sa, znovu doliezat... kludne aj rok a neskor sa nahodne sem tam ozve v ramci "kamaractva". Treba vydrzat, vsetko casom prejde a budes mat svaty pokoj. U mna od vtedy uz ubehlo skoro 10 rokov a doteraz ten rozchod vnimam ako jedno z nalepsich rozhodnuti v mojom zivote ;).
Ak ostal v tebe len chlad, tak nejak to zbytocne natahovat nema vyznam. Neboj on sa o seba postara, to ta len tak vydiera, aby dosiahol svoje a neostal proste sam
@dilino , ďakujem za milé slová, je pravda, že u mňa to bolo zložitejšie, ale ak je človek odhodlaný a vie čo chce, postupne sa mu otvárajú možnosti ako to urobiť, u mňa to dozrievalo postupne, stálo to nejaké úsilie - plánovanie vyše roka, pomohli mi aj kamaráti, rodina, švagor mi poskytol byt do prenájmu, aj keď to trvalo rok, kým sa to uskutočnilo, pomohla aj moja sestra - jeho manželka, ktorá za mňa lobovala, mám prenájom len o niečo vyšší ako náklady v byte a nejde len o peniaze, ale hlavne o to, že šanca, aby cudzí človek prenajal byt slobodnej matke s troma deťmi a psom je mizivá. kamaráti mi pomohli so sťahovaním, postupne sme sa "nenápadne" balili a sťahovali to autami do druhého bytu. Udržala som si prácu u súkromníka, tretie dieťa prišlo neplánovane, už vtedy som uvažovala o odchode ale kvôli najmladšiemu synovi sa to odložilo, sťahovali sme sa, keď mal 4 roky. ale už v tehotenstve som vedela, že budem na všetko sama, robím u säkromníka, prácu som si uržala, hoci za cenu, že už s 10 dňovým bábätkom som riešila prvé veci v práci (nosila som si dieťa do práce ešte keď som bola v šestonedelí a tam ho aj dojčila. Dokonca už v pôrodnici som s kanilou v ruke po telefóne konzultovala pracovné veci. Ale zvládli sme to. Teraz bývame v prenájme, kúpila som si jednu malú zanedbanú záhradku, dávam ju postupne dokopy a plánujem si tam postaviť jednu maličkú chatku - domček na bývanie, lebo v prenájme nemôžem ostať navždy. Do dôchodku to snáď stihnem. M8m už po pätdesiatke, posledné dieťa sa mi narodilo v 42 rokoch.
@bodka70 ty si tu už dlho nebola už voľakedy, keď som čítala tvoje príspevky som si hovorila aká silná žena super!🙂
@andreamed priprav sa na manipulácie.Pokym Tá mal v hrsti tak bol drzy a teraz zistil, že Ťa môže stratiť.Metoda cukor a bič to manipulatori robia často.Teraz sa bude snažiť, všetko bude dokonale...buď rada, že nemáte dieťa čím skôr preč a nedaj sa obalamutit
Áno, odid, to budúcnosť nemá žiadnu. Sprav to co najskôr, držím palce!
@andreamed chápem ta, ale to co robí je čisté citové vydieranie. Nenechaj si to... Je to dospelý, zdravý muž, nič sa mu nestane, keď odídeš, určite to zvládne. Čím to budeš viac naťahovať, tym to bude horšie. Evidentne už máš jasno v tom co chceš... Ak bývate v podnájme, tak sa proste od sťahuj, dopĺňať nájom za seba a chod k rodičom. Ja som takto naťahovala vzťah a bolo to len horšie. To odseknutie od neho bude určite náročné, aj tí bude z časti chýbať, ale uvidíš, že sa ti aj uľaví a poriadne. Držím palce, určite to zvladnes👍
@bodka70 úžasný príbeh o sile a vôle odhodlani odisť jasne že sa ti to podari niečo mať svoje .Toto bolo aj super že ti mal kto pomôcť že išli s tebou ľudia a kamaráti a rodina ked si bola v najhoršej chvili neni to med lizať v dnešnej dobe s 3 detmi ale si príkladom toho že ked sa chce všetko sa dá.Bud v živote z detmi šťastna a nech ste všetci zdraví.
Baby, dievčatá, ženy, odišla som. Dneska som už v novom byte. A je mi super začína mi nový život, ďakujem vám zo srca za takúto podporu. Plakal 2 hodiny prosil ma až som mala pocit, že sa zadusí, keď videl, že so mnou už nepohnem bol hnusný a omieľal, že on si nie je vedomí, že niečo urobil... tak a teraz žijem pre seba a verím, že časom pritiahnem dobrého muža 🙂 ❤️❤️❤️
@andreamed dakujeme za update, prva tazka cast za Tebou. Pridu este skusky, no verim ze to zvladnes a zotrvas v tomto rozhodnuti. zober sii kolko siliy si uz teraz nabrala na toto. ked pridu pochybnosti precitaj si co tu baby pisali alebo kludne napis 😊🍀🍀🍀 uvidis, ze sa zoceli skor ako si myslis (aj ako si on mysli). predomnou klacal na kolenach a reval v restauracii tak ze mu sople tielli do jedla. su to 3 roky a uz ma polrocne baby s inou 🙂
Babyyy musim to opäť aktializovať 🥰 napravil sa mi vzťah s rodičmi, pochopili ma keď som im všetko povedala, že oni to nane videli, že sú veľmi radi, že som odišla 🙂 žijem v byte, chodím tancovať, schudla som, pracujem do seba.... aaaaa zamilovala som sa do muža, ktorý sa vie smiať, má dobre srdce a je na mňa taký dobrý, že ani neverím, že je to normálne a že si to zaslúžim 🥰 aj vzťahy s kamarátmi sa mi dávajú dokopy...... moj ex sa mi ozyva ale nereagujem a mam pocit, že žijem iný nový život s otvorenou mysľou a vidím a vnímam také veci, ktoré som predtým nevnímala... odporúčamodísť z disfunkčných vzťahov... mám terazraj na zemi ❤️

@bodka70 Máš môj obrovsky obdiv že si to dokazala 3 detmi to asi neni med lízať je to určite veľmi ťažke ale ste tu držim 🙏Môžeš byť príkladom povzbudenim a vyzvou pre tie ženy ktore rozmyšľajú a zvažujú odchod aj z detmi od manipulátorov a tyranou a alkoholikov.