icon

Je 53 rokov na otcovstvo príliš veľa?

22. feb 2025

Ahojte,

Dokedy je ok stat sa otcom? 53 rokov je podľa vás veľa? Mam skvelého partnera, po dlhých rokoch, kedy som mala šťastie len na luzrov a mamičkarov. On ma 2 deti z manželstva už v tinedzerskom veku, ďalšie dieťa odmieta a argumentuje vždy len vekom, ze je na dieťa už starý. Vyzerá dobre, nemá šediny, pupok, podľa mňa na svoj vek nevyzerá. Dá sa takýto chlap nejako presvedčiť?

Strana
z8
mantilka
Autor odpoveď zmazal
mantilka
25. feb 2025

@kristiii hovoriť o niekom magor je silná káva, nemyslíš? Nedáva si pozor, to máš z kade? Sú ženy, ktoré náročky vysadia HAK, v domneni že im to prejde.
A toto je pre mňa strašná hlúposť, čo si napísala ty.

trisha_r
25. feb 2025

Jasné že starý. Kto sa bude dieťaťu venovať 24/7 behať s ním a hrať sa ?

lauricka
25. feb 2025

Viem si to predstaviť za okolností, že sa bude starať matka a on len, keď chce, sa s ním pohrá. A že zarobí veľa, aby ich poriadne zabezpečil, prípadne zaplatí matke pomocnicu. Nie tak, že má byť tatko, čo lieta okolo detí, na to už má svoj vek a to treba rešpektovať.

kristiii
25. feb 2025

@mantilka nemyslím. Ak sa mu to stalo viackrát po sebe.

snowflakenel
25. feb 2025

No, nebide tak vladat alo mladsi. Mozno zo zaciatku ale neskor neviem. My mame.s.manzelom 40 na krku, doma najmladaiu rocnu a veru niekedy jej nestiham, lebo zacona chodit. A to mam kondicku dobru, lebo som aktivne sportovala. Ale to dieta ta.unavi uplne inak....

misanthropicdann
25. feb 2025

Neviem si prestaviť ako dieťa vedieť ze môj otec sa kvôli veku nemusí dožiť ani mojej 18ky

darina77
25. feb 2025

@zuzana76 fyzicky ano postarala, ale jej vlastny zivot by isiel v 20 rokoch do úzadia. A to je velmi smutné

zuzana76
25. feb 2025

@darina77 ja mam 48 a musim delit starostlivost o deti, ktore ma este potrebuju, plus nevladnych rodicov, plus full pracovat a este studujem, mam pocit, ze zvladam nemozne

darina77
26. feb 2025

@zuzana76 to mi je luto. Ja som sa tiež musela starat o nevladnych rodicov , ale nastastie dcera uz bola skoro dospela. Neviem ako by som to dala pri malych detoch.

zuzana76
26. feb 2025

@darina77 tak starsieho mam tiez uz takmer dospeleho, ale mladsi ma este dost potrebuje, ale akurat vcera sme im boli vsetci traja upratat, uz aspon co to aj pomozu, takze ono tazko povedat, kedy je ten vhodny cas na starostlivost o stareho cloveka, je to tazke asi kedykolvek, lebo pri malom dietati vies, ze raz ti vyrastie, so starym a chorym to bude len horsie.

lucia147852
26. feb 2025

Ano, je starý.

darina77
26. feb 2025

@zuzana76 tazko povedat, moji rodicia potrebovali pomoc uz od cca 60 rokov, kamaratky rodicia po 70 su este plne samostatni.

mk22
26. feb 2025

Vedľa susedia mali dieťa, pan mal po 50ke.
Dnes má mladík 18rokov? 19? Min rok maturoval.
Pan otec, pred 70ku, na stužkovej nebol, chodí veľmi ťažko. Syn ho zastupuje v každej mužskej práci, vozí mamu autom, otca som vonku nevidela dávno.
Pani sa sem tam prístavi, a x krát povedala ze Matúško nemá nič z detstva, jedna dovolenka, keď bol ešte otec čiperny..inac zážitky žiadne, všetko sa podriadovalo zdr stavu otca.
Ako 60r ho učil bicyklovať, stal na mieste a čakal ci to matúš zvládne, žiadne také ze bežal vedľa bicykla..
Aj toto si treba uvedomiť, že je čiperny dnes, to je fajn, no bude otcom stále nie len dva roky po narodení.

rain15
26. feb 2025

kamoška, cca 30 ročná sa dala dokopy so starším mužom, keď mal 50 tak sa im narodilo dieta...on strašne dieta chcel ale dopadlo to tak, že sa o dieta stará len ona lebo on malú nemôže mať dlho na rukách lebo ho bolí chrbát, on sa nemôže k malej zohnúť lebo toto a toto...takže ak ti nevadí, že budeš na dieta sama tak chod do toho...druha vec je, že čo bude mat to dieta z otca

janickacrazy
26. feb 2025

@mk22 no snáď dieťa má aj matku, tak aj ona ho môže naučiť bicyklovať, keď otec nevládze, napríklad môj otec mne a sestre strážil 3 malé deti celé dni cez prázdniny, keď mal 60 rokov a behal za nimi, oni na odrazadlach, on behom. Ale sú aj mladí otcovia, ktorí sa deťom nevenujú vôbec, lebo ich to nebaví alebo sú stále v práci, alebo na mobile sedia.

zuzana76
26. feb 2025

@darina77 veď aj moji od 70-tky, preto je to individuálne, niekto aj porodí mlady a skoro sa musí aj o rodičov postarať, iná porodí neskoro a este si aj starí rodičia vnúča užijú.

mk22
26. feb 2025

@janickacrazy no keď otec nevládze..sama píšeš.. To je odpoveď na otázku ze 53 je mozno ôk vek, ale o pár rokov nebude môcť robiť tie bežné aktivity, lebo bude starý, chorý a nebude vládať..

zuzanockamt
26. feb 2025

Píšete tu o nevladnych 50-60 ročných starcoch. Ale znudených 25-30 ročných oteckov a mamičky na ihriskách nespomeniete - mobil v ruke a dieťa sa hrá.

janickacrazy
26. feb 2025

@mk22 no veď áno, ale to neznamená, že nemôžu mať dieťa, ja mám kamarátku, čo je na vozíku a má dve krásne zdravé deti a tiež sa o ne mohla starať len čiastočne, tiež za nimi nebehala, ale venovala sa im inak.

mk22
26. feb 2025

@janickacrazy ale ved môžu mať deti, aj päť.

darina77
26. feb 2025

Je to ozaj velmi individualne. Ma napadol Donald Trump, tiez mal toho posledneho syna v starsom veku, a aky fešák z neho uz vyrastol. A Donald je stale aktivny otec.

Strana
z8