icon

Je bežné, že exmanželka navštevuje bývalý dom?

8. nov 2023

Ahojte, prvý krát sa mi páči muz, ktorý ma deti. Zo ženou sa rozviedli, keďže mala aféru, ktorá bola zrejme klinec do rakvy. Deti žijú s nim, v dome, kde žili predtým, k nej chodia na vikendy. Ona žije so svojimi rodičmi a je vo vysokom štádiu tehotenstva so svojou aférou. Ten milenec sa na ňu vykašľal, takže je sama. K deťom chodí aj utorky a štvrtky na 2h k nim domov. Dohodli sa tak a teda ex mu nemusí platiť výživné na deti. Moja prvá otázka: je to bežne, že po rozvode chodi žena stále domov, nestretávajú sa ľudia skôr na neutrálnej pôde? Moja druha otázka: mám z neho pocit, že všetko podriaďuje svojej ex. Ak ona nemôže vo svoje dni (iba ústna dohoda), deti su normálne s nim. Hovorí, že to robí tak preto, lebo dúfa, že keď on napríklad bude potrebovať cestovať, dúfa, že zas pomôže ona, ale v reáli sa to nikdy nestalo. V podstate zaskakuje iba on za nu a ona nikdy a on stále dúfa. Napríklad teraz bude mať to nové dieta a teda deti budú neviem koľko nasledujúcich víkendov s nim, napriek tomu, že ona by teoreticky mohla zariadiť, že jej pomôžu jej rodičia alebo ešte aj jej sestra, ktorá žije tiež v ich rodičovskom doma aj s mužom. Dom ma 3 poschodia, tak sa tam zmestia, nehovoríme o nejakých sociálnych prípadoch.

Chcela by som prosím počuť názor ľudí po rozvode, či je toto bežne, lebo ja to neviem dobre posúdiť. Mne sa to zdá divne a až priveľmi priateľské, zdá sa mi priveľký dobrák, ale možno je problém v mojom vnímaní

Strana
z2
huxy
8. nov 2023

No ak o tebe netuší, a má zálusk na svojho bývalého, urobí všetko preto, aby vás rozostvala. Napríklad bude chodiť k nemu častejšie, alebo vôbec, čiže kvôli deťom nebudete mať čas sami pre seba.
Ja by som si určite 2x rozmyslela, či si s takým chlapom začať.

eliska13
8. nov 2023

Deti zostávajú doma vo svojom je v poriadku, že chodi za nimi nebude sa ukracovat o svoj čas vyzdvihnúť, doviezť a pod ..cez víkend si ich berie k sebe?Raz ti to bude vadiť taký nadštandartny vzťah a chlap si to predstavuje naivne, že vy 2 budete chodiť do školy veď ona je matka ty budeš vždy iba priateľka.Myslik, že prejde trocha času a vrátia sa k sebe.Nesla by som do takého vzťahu deti ti nevadia veď prečo by aj mali ešte s nimi nezijes

tom_i
8. nov 2023

Tu ani tak nejde o ex, ale o deti. Uvedomujete si, že ak budete vo vzťahu, vždy budú súčasťou jeho života a tým pádom aj vášho. A tie vôbec nespominate. Nie sú to plyšové hračky, ktoré predložíte na poličku vyššie

barbora01
8. nov 2023

Ako dlho sú rozvedení? Keď sa rozviedli kvôli jej afére, z ktorej ostala tehotná, tak nie sú od seba ani pol roka. Podľa mňa to je pre neho krátka doba na to, aby sa cez to preniesol, ja by som sa bála skôr toho, že som len náplasť za ňu. Oni si pravidlá stretávania este len vytvárajú, sami nevedia ako sa to utrasie

autor
8. nov 2023

@barbora01 rozvedeni krátko, ale ona žije mimo už 1 rok

la_dolce_vita
8. nov 2023

Skor ci neskor ti to zacne vadit a bude to problem. Toto nie je vhodny partner pre slobodnu zenu, ale to je len moj nazor. Asi som sebec, ale vadilo by mi to, budes proste stale na vedlajsej kolaji.

bbshop
8. nov 2023

Príde mi to veľmi čerstvé a ani po obyčajnom rozchode bez manželstva a bez detí človek nie je tak rýchlo vyliečený. On zažil dosť veľké veci v živote a skôr by som riesila to či on sám je vôbec vyrovnaný s tým všetkým a či je dobre si zacinat s človekom v takomto období a stadiu života. Aby si nebola len prievoznik a butlava vŕba kým si on dorieši veci s ex a potom si nájde niekoho úplne iného a hlavne takého kto nemá výhrady voči jeho spôsobu života. Mnohokrát som niečoho podobného bola svedkom vo svojom okolí. Hlavne, keď bude vidieť co všetko ti vadí, tak aby to nakoniec nezarazil on a nie ty. Taky chlap nebude mať problém upredostnit dobre vzťahy s ex a hlavne svoje vlastné deti pred cudzou ženou. Povie, že ich dohoda platí a ty sa buď prispôsobiš alebo dovidenia. Väčšinou takéto vzťahy končia tou druhou možnosťou. Reálny vzťah s rozvedeným chlapom je možný až po rokoch, keď sa všetko otrasie a ustáli, keď žijú už dávno oddelené a majú zabehnuté životy, deti sú vyriešené, majetky sú vyriešené..ale nie teraz. Teraz sa zahrávaš s ohňom a popalis sa.

marca12
8. nov 2023

Poznam pary,kde otec chodi za detmi do domu,kde byva zena. Ale poznam aj pary,ktore si nevedia prist na meno a len si cez zuby odovzdaju deti a tym to hasne. Podla mna vzdy je lepsie,ak sa obaja snazia vytvarat take podmienky,aby deti co najmenej trpeli rozchodom rodicov. Byt tebou,nesparam do toho,je to ich vec,ty sa musis prisposobit. A ak to nedavas,tak to radsej ukonci. Nie je nic horsie ako ked si nova partnerka diktuje ako by mal on fungovat s detmi.

autor
8. nov 2023

@marca12 diktovať ako majú fungovať rozhodne nebudem. Ide mi o to, utriediť si myšlienky, či je toto pre mňa ok alebo nie

marca12
8. nov 2023

Ze citis nepohodu,je asi normalne. Je to nova situacia a ked nemas deti aj tazko pochopitelna. Ja verim,ze casom si zvyknes. Netreba oddeľovať zivot s nim. Casom sa zzijete a zvyknes si. Nema ti to byt preco neprijemne. Je to proste ich matka,ktora bude vzdy ich sucastou zivota a tym aj jeho zivota. Neziarli,nerob mu sceny. Podla mna chlap,ktory sa takto zachova voci detom a ex,je dobry chlap. Teraz to mozno nevidis,ale casom v roznych situaciach ocenis jeho lojalitu urcite sa to prejavi aj vo vztahu voci tebe

tiezjedna
8. nov 2023

@autorka no, teraz to pre teba evidentne ok nie je. Ale to neznamená, že časom nebude. Nové vzťahy/situácie sú prirodzene spojené s obavou a otázkami, často aj pochybnosťami. Nič iné ako čas to nespraví. A je len na tebe, koľko toho času si ochotná investovať, aby si zistila, či to bude alebo nebude fungovať. Osobne by som sa bála toho, že príchod nového dieťaťa ex rozkopne rytmus, ktorý si už ako tak pobrala a budete začínať znova. Každopádne tento vzťah nikdy nebude o tebe na prvom mieste. To musíš prijať ako fakt.

huxy
8. nov 2023

@marca12 aj ja si myslím, že je to dobrý chlap. Na druhej strane, jeho deti budú vždy pred tou novou ženou. A žena až na konci. S ňou ju nič nespája, zatiaľ, a možno ani nikdy nebude. Treba si aj to premyslieť.

autor
8. nov 2023

@tiezjedna
@marca12
@huxy dobre ste to odhadli. Mozno to nové dieta je šanca na zmenu 😃 uvidime, lebo niečo sa určite zmení, tak snáď on niečo vymyslí tak, že to bude pomerne príjemne pre všetkých. On ma potenciál, tiež si myslím, že je to dobrý a snaživý chlap. Snáď ta situácia ma riešenie a snáď nie som prevoznik…necítim sa tak, napriek situácii cítim z jeho strany úprimný zaujem o mňa a teda aj jeho lásku k jeho detom, ktoré sú na 1. mieste

huxy
8. nov 2023

Prajem ti to, len z vlastnej skúsenosti píšem. Nešla by som do toho znovu. Uvidíš,len aby si nepremarnila čas, ktorý by si mohla venovať niekomu, pre koho budeš priorita aj po pol roku, roku. Lebo vieme, ako to býva na začiatku.

katkajaromer
8. nov 2023

Výživné je snad pro děti, nechápu, proč dobrovolně souhlasí s tím, že na tom děti budou finančně hůř než by mohly být. No a kdyby k mému manželovi po rozvodu chodila ex na návštěvy, tak bych mu udělala pápá. Příšerný..

subartic
8. nov 2023

@katkajaromer zrejme kvôli tomu že je tehotná a každú chvíľu porodí , teda asi nemá aktívny príjem , tak dočasne neplatí výživné . Netreba sa do toho zaserinkávať, je to medzi nimi dvoma. Mne muž po dohode tiež neplatí výživné a to na štyri deti , nemá momentálne z čoho , som rada že sa postará sám o seba a zabezpečí seba. Ak bude mať peniaze , viem že platiť bude .

domkakvet
9. nov 2023

Toto je bezna vec u dvoch ludi, ktori maju spolu dieta, bud to budes respektovat, alebo to rovno ukonci, lebo nebude dobre este horsie.

Strana
z2