icon

Je bývanie spolu pred svadbou samozrejmosť či hriech?

10. apr 2025

Niektorí hovoria, že bývať spolu je najlepší test vzťahu. Iní veria, že to „zabíja čaro“. Mala by byť svadba až po spoločnom bývaní? Alebo práve naopak? A čo na to mama, babka a celý panelák? 😅

Strana
z4
betulinka1
10. apr 2025

Za mna byvanie spolu je najlepsia skuska vztahu. Ale ak to ma niekto inak, nepride mi to cudne. Je to len o tych dvoch ludoch ako sa rozhodnú. Ci tak alebo tak, obe rozhodnutia su tie spravne prave pre nich.

diewcatqoo
10. apr 2025

Nesla by som do svadby bez spolocneho byvania. Ano, mamka, aj babka to pokladaju za hriech. Ale mamka, ani babka, ani zvysok dediny s dotycnym v manzelstve nebudu.

wolf_
10. apr 2025

Mamu, babku a celý panelák je do toho veľký prd 🙂 Toto je vecou vyslovene len páru a nikoho iného. Ja osobne by som nepodnikala žiadne vážne kroky (ku ktorým svadba patrí) s človekom, s ktorým som si nevyskúšala zdieľať spoločnú domácnosť.

ibrunova
10. apr 2025

Čo s tým má panelák?

barka1
10. apr 2025

V dnesnej dobe je to úplne ine než 40 rokov dozadu a spoločne byvanie nezosobasenych ludi je standard a samozrejmost.
Takže ano, spoločne byvanie bez akychkolvek zavazkov je fajn. Ale nezaruci dlhy spokojny vztah. Rovnako ako byvanie spolu až po svadbe neznamená hned rozvod a katastrofu.
Čím som staršia, tým viac mám pocit, že je to o šťasti.

vanilkovazmrzka
Autor odpoveď zmazal
vanilkovazmrzka
10. apr 2025

Este sme zatial v panelaku na bytovej schodzi nepreberali vydatych a nevydatych susedov, ale u vas mate mozno inu agendu

lucia13022023
10. apr 2025

Nezobrala by som si nikoho bez toho, aby som s nim bývalá

janka1011
10. apr 2025

Myslím, že v dnešnej dobe sa už nad žitím "nadivoko" nepozastavujú ani babky.
Za mňa spoločné bývanie pred svadbou nie je žiadna nutnosť na to, aby človek spoznal toho druhého. Viacročné "chodenie" preverí viac ako polročné spoločné bývanie.

wolf_
10. apr 2025

@janka1011 sranda ako máme ako ľudia rôzne vnímania 🙂 mne zas príde, že po 6 mesačnom spoločnom bývaní (s)poznám človeka viac ako po hoc 6 ročnom chodení 🙂

mauduska
10. apr 2025

Ja si myslím, že napriek tomu, že je to dnes štandard, to vôbec nie je potrebné a v mnohých prípadoch je to aj na škodu.. robiť niekomu služby manželky za výplatu frajerky nie je nič moc, ale veľa chlapov sa v takej situácii cíti dobre, pohodlne (sú samozrejme výnimky). Ale čo ja poznám páry, tak to pri spoločnom bývaní väčšinou dopadlo tak, že žena sa chcela vydať, jemu bolo dobre, ťahalo sa celé zbytočne dlho 🤷‍♀️ Ani bývanie, ani sex pred svadbou nezaručuje úspešný a trvácny vzťah. Nie štart, ale beh samotný je pri manželstve zárukou “výhry”. Manželstvo je maratón, nie šprint. Vyžaduje vytvrvalosť, nie dokonalý štart 🙂

tetapetra
10. apr 2025

Moja babka, bola v mojom veku 4nasobnou babkou, a teda už pred 40rokmi bola moderná. Určite som za spoločne bývanie

hopsas
10. apr 2025

Tieto "skúšky vzťahu" sú mužský vynález. Hlúpe ženy na to skočia a potom tu chodia vyplakavat že mu porodili dve deti a on si ju vezme až vtedy keď schudne. ...a teraz smelo do mňa 😄 za tri dva jeden.... 😀

tiezjedna
10. apr 2025

Pre mňa by neexistovala svadba ani dieťa pred spoločným bývaním a bolo by mi úplne u zadele, čo si o tom myslí mama, babka a celý panelák aj mesto. Nekúpila by som mačku vo vreci😉

tiezjedna
10. apr 2025

@hopsas že s niekym žiješ, neznamená, že si po lobotomii a necháš sa zbuchnuť po prvej romantickej večeri doma pri sviečkach👍

hopsas
10. apr 2025

@tiezjedna ty asi necitas modrého koníka že nie? 😀

lentilka209
10. apr 2025

@hopsas hlupe zeny su hlavne tie ktore sa nechaju zbuchat na zaciatku vztahu a potom chlap odide

tiezjedna
10. apr 2025

@hopsas ale čítam... Exempláre sa nájdu. Ale ja stále verím, že tých normálych je väčšina🙏

hopsas
10. apr 2025

@tiezjedna my čo už sme v preddôchodkovom veku by sme ti mohli rozprávať.... Aké exempláre chodia po svete a robia hanbu ženskému pokoleniu... Neviem dať smutného smajlíka.😄

salamistka
10. apr 2025

Pred svadbou sme spolu nebývali, jednu sobotu sme sa zobrali, na druhý deň som sa presťahovala k nemu a jeho rodičom domov, poplakala som si za mojimi rodičmi a myslela som si, že to bude ťažké zvyknúť si na nové bývanie...odvtedy je to môj domov, kde sme vychovali dcéru a chcela by som zostarnúť s mojim mužom.

majlo1234
10. apr 2025

Zalezi, ak sexujete v tom byvani, je to pre krestanov hriech. Neviem, ako pre ine nabozentsva

lasona
10. apr 2025

@vanilkovazmrzka 😆😆

bielasovicka
10. apr 2025

@hopsas túto tému si pamatam🤣

0silvia0
10. apr 2025

Babky a panelak vynechajte, robte si podla seba. Ja som sa s muzom netestovala spolocnym byvanim a vyratavanim na polovice kto co plati co je koho. My sme sa zobrali a vsetko sme riesili ako manzelia.
Ale syn byva s frajerkou cca 2 roky, chodia spolu takmer 8 rokov a svadba sa nechysta, cize co z toho vyplyva? Aha, vlastne nic, nech si kazdy zije ako chce

muchotrafka298
10. apr 2025

Pokial je niekto veriaci, tak nebude s nikym byvat pred svadbou, zit v hriechu a uz vobec s nim nebude mat ziadne intimnosti. Lebo kto chce zit prikladnym krestanskym zivotom, tak nema sex pre "radost" ale iba ako nastroj na plodenie deti a PO sobasi, samozrejme v kostole. Detto ziadne byvanie bez svadby a zivot v hriechu. Ano, aj takito ludia ziju v 21.storoci, ktori dodrziavaju vsetko v sulade s ich vierou.

siska53
10. apr 2025

Ja som takto hriesna uz 15 rokov 🤣🤣.

0silvia0
10. apr 2025

@siska53 a co na to mama, babka a cely panelak?🤪

katica06
10. apr 2025

@majlo1234 pre tých čo hrešia už dávno vynašli spoveď, u nás sa konajú každý prvý v piatok v mesiaci.

elisaeli
10. apr 2025

@muchotrafka298 V krestanskom manzelstve je sex praveze prejavom lasky a manzelskeho zblizenia, radosti. Nie je pravda, ze sluzi len na plodenie deti. Je celkom vtipne, ako sa tento mytus aj v dobe internetu stale siri medzi neveriacimi.

vroni
10. apr 2025

Podľa mňa na toto nie správna odpoveď. Sú ľudia, ktorí sa chcú spoznať až do špiku kosti pred svadbou a sú ľudia, ktorí to chcú až po svadbe. Napriek tomu, že patrím k tým prvým, treba uznať, že častejšie to vychádza práve tým druhým. A mamy, babky a celý panelák sa môžu mýliť ako každý iný. Moja mama dodnes "nemusí" môjho muža (a s ňou celý panelák, lebo samé kamošky tam ma), hoci jeho životným hriechom je, že nie je Slovák (a zvlášť úsmevné je, že moja mama spolovice tiež nie). Tiež sa kvôli tomu nepobezim rozvádzať. Sme spolu 21 rokov. 🤷🏼‍♀️

Strana
z4