icon

Je drzé chodiť na návštevu s prázdnymi rukami?

30. dec 2024

Čaute, len ma zaujíma vás názor... Chodíte na návštevu s prázdnymi rukami? Ja mám vo zvyku vziať aspoň niečo slane, sladké, kávu/víno... Ide o to že mi je čudné, že my sa síce v rodine extra nedarcekujeme...ale naši vždy dajú vnúčatám dar alebo peniaze na narodeniny,meniny,Vianoce,Mikuláša...nám dospelým deťom ako kedy alebo na okrúhle narodeniny niečo hodnotnejšie. Boli sme u rodičov, prišiel tam brat do ženou a deťmi, naši dali ich dvom deťom na Ježiška po 60€, tak ako aj mojim deťom. oni nepriniesli nič. Ani fľašu vína. Samozrejme sa posedelo, vypilo niečo. Ale prišlo mi to také čudné...smutné... Lebo je to tak vždy... Vždy len vezmú a nič nedajú, nrprinesu... Keď ideme ku k nim, tak či ha alebo naši vezmeme tiež niečo na posedenie alebo tak...Nie je to trochu drzé alebo vychcane? Aky máte na to názor?

ema22270
30. dec 2024

A by davate aj ich detom nieco a oni Vasim alebo ani to nie?
Je to samozrejme neslusne ale naozaj to takto nevyriesis, jedine ked sa opytas brata. Nemyslim ani, ze sa to zmeni niekedy, takze je to asi len nieco co ta vnutorne zoziera a bude ta to zozierat z nejakeho dovodu aj nadalej, preto ak nechces aby ta to zozieralo vsak mu to povedz, aj to co si o tom myslis tak ako si to napisala tu. Lebo ano je to neslusne a asi nespravodlive.. preco jedny nosia, tak mozu niekedy aj oni priniest drobnost... ak nepriniesli oni nikdy nic, tak asi im to nie je trapne voci Vam.. co na to napisat

ema22270
30. dec 2024

A na Vianoce, samozrejme nieco napecene moze byt, slane, vínko nieco detom, to je bez debaty,, nieco mala na potesenie rodicom, kvety... kava.. moznosti je vela, ale oni nechcu z nejakeho dovodu ocividne nosit nic.

A este nieco, aky mas vztah s bratom? My napr taketo navstevy nemame vobec, ale ak by sme mali tak by som nosila,, ja ked som chodila este ku nasim som nosila, ale tiez, ked clovek dostane este vynadane, uz som potom prestala aj chodit, cize vztahy su rozne. Tiez by som neriesila preco švagriná plati jej rodine a Vasim neprinesie, toto ked chces ries iba s bratom, on je synom Vasich rodicov. Ak sa citis neprijemne ze ty nosis a oni nikdy nedonesu, nenos ani ty.

lucia13022023
30. dec 2024

Nooo... Ja chodím na navstevy kde sa necítim ako na návšteve - k mojim rodičom, k mužovej mame, k mojej sestre, k starkej, k sesternici, k veľmi blízkym kamarátkam. Tam nenosím nič, to by som musela nosiť niečo 4x do týždňa. A taktiež ich neberiem ako návštevy. Normálne si sami idú zobrať pohár s vodou keď sú tu, proste sa správajú "ako doma"
Ak idem ja návštevu napríklad k mužovej tete, kam chodíme raz za rok, možno aj menej, býva v inom meste, ďaleko, tak tam s prázdnymi rukami nejdem.

karolinakr
30. dec 2024

mna by skôr zaujímalp .´..dal brat so švagrinou nejaky darček pod stromček rodičom? normalne ich obdarovali, že priniesli niečo mile v taške, alebo nedavaju darčeky na Vianoce žiadne, zoberu stovku a odídu...alebo koláče, čo napiekli, prašok na pranie, mydla, niečo užitočne, čo sa zide, či nedavaju nič a len beru? trapne im to neni, tak možno by sa niekto iny mal spytať, či sa citia v pohode

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
nini1978
30. dec 2024

@soldi presne tak,ako píšeš
Okrem toho,tak blízka rodina a darcekovat sa zakaždým je uplny nonsens
Ved raz rodičia u teba,raz ty u nich-pohostenie a ide sa ďalej
Mne je skor divne to,že píše anonymne…

0silvia0
30. dec 2024

Ked sa jedna o vianocnu navstevu rodicov, tak jasne, ze sa patri nieco priniest. Ja na bezne, nevianocne navstevy rodicob vzdy nosim kolace, mojej mame sa uz nechce piect.

autor
30. dec 2024

@karolinakr áno presne tak ako píšeš, nepriniesli nič, vôbec nič. Vzali, pojedli,popili a šli domov.

leveta
30. dec 2024

My chodíme bežne rodičom aj svokrovcom s prázdnymi rukami. Veď sa poznáme. Čo by som im mala nosiť? Ja neznášam, keď sa niekto dotrepe s nejakou čokoládou alebo spomínaným vínom za 3€ U nás sa to neje, alkohol nepijem vôbec.
Mám dve kamarátky, s ktorými si tiež nič nenosíme.
Dokonca s tou jednou máme deti vekovo na striedačku, čiže nielen že nenosíme, ale ešte my si nosíme jedlo a pitie pre deti k nim keď ideme, a ona zas naopak pre svoje. Keďže máme tri deti fajnové, a dvoch alergikov, tak si to roky takto praktizujeme, a nie že ešte niečo im alebo oni nám doniesť.
Ja neocenujem naozaj pozornosť typu "aby bolo". A hlavne ten alkohol.

mk1111111111
30. dec 2024

Ja som teraz pocuvala o tom relaciu. Ak sa ide na planovanu navstevu, tak je slusne nieco priniest. Ak sa zastavine len tak u niekoho, ze ideme napr.okolo, pripadne so susedou davame denne kavicku, tak netreba.

bielasovicka
30. dec 2024

Autorka, je to neslusnost a nevychovanost prísť k rodičom na vianoce bez ničoho. Aspoň vidíš aj z týchto komentárov, akí sú ľudia, že vlastným rodičom nedajú darček k Vianociam. Ale zoberú to, co od rodičov dostanú, minimálne darčeky pre deti. Takíto ľudia nemajú v sebe hanbu. Prepadla by som od hanby, nič nedať, len brať.

karolinakr
30. dec 2024

@bielasovicka na Vianoce, že? aj ked ma rodičia prosili, nech nič nenosím, vždy som.im dala, dokonca mam vyčitky, že ocovi som mala dávať viac

mk1111111111
30. dec 2024

@bielasovicka smutny tento svet. Ja ani k susedke nejdem naprazdno, aj ked chodievame k sebe casto, skoro denne

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
derdia
30. dec 2024

Pozri ja som mala kamaratku ktora vzdy priniesla darcekovu tasticku s neviem cim vsetkym. Kazdy krat. Mne to napr vadilo... Lebo mne bolo trapne chodit k nej tiez z darcekovou tastickou ako keby sme si robili zdvorilostne navstevy...ja chcem chcela aby sa zastavila len tak. Mnohi su naor pod tvojim oknom a za takuto kravinu ze nemaju nic kupene sa nezastavia...mna by neskutocne potesilokrby mi kamoska zaklope len tak. A este pokial by som isla k svokrovcom raz za rok aleno 3 krat do roka vezmem daco. Ale ked tam chodim kazdy tydzen pomaly na co by som toto mala nacvicovat? Rozdiel je samozrejme darcek na Vianoce to davame.

derdia
30. dec 2024

@mk1111111111 prepac tak asi nemas ziadne ine starosti ked chodis ku susede kazdy den a vzdy jej nieco nesies.
Ja naor nepotrebujem aby mi sem niekto nieco nosil... Mne staci ze ten slovekchce byt somnou.

danielahamar
30. dec 2024

Dám ti takú otázku, ak by tvoje deti dostali a bratove nie, riešila by si to s rodičmi?

lydiaklucarova
30. dec 2024

Ja som opacny typ- ja nosim na navstevy vzdy vela. Ci rodine ci znamym. Tym,ze je nas s detmi päť ludi, vzdy donesiem pitie a nieco pid zub vo vacsej hodnote. Pripadne aj ine darceky do domacnosti. Hlavne detom. Zakladna slusnost!

lauricka
30. dec 2024

Úprimne? Ja by som si ani nevšimla, či brat niečo doniesol rodičom, či nie, ani by som po tom nesliedila. Ani by ma nenapadlo to riešiť alebo si to všímať. Každý prinesie, neprinesie podľa svojho uváženia a čo je teba do toho ako to je medzi bratom a rodičmi? Ako sa to týka teba? Som si istá, že neriešiš len toto, však?

pralinka86
30. dec 2024

Zi svoj zivot a nie inych.. nevieš ako funguju, mozno im zaplatili dovolenku, nejake ucty, predplatili nieco, to vobec nemusi byt o fyzicky hmotnych veciach. Mohli sa aj skor stretnut, podat v dverach bokom dar, ci navstevne, je tolko moznosti...a tvoje oci nemuseli vsetko vidiet, ani usi pocut, nie si vsade a hlavne nemusis vsetko vediet. A takisto samozrejme mohli aj nedat dar. Je to vec medzi nimi a ich nazoru. Su rodina, predpokadam, ze dve hlavy sa vedia dohodnut.

jaza81
30. dec 2024

Vychcana mi prides jedine ty "naši vždy dajú vnúčatám dar alebo peniaze na narodeniny,meniny,Vianoce,Mikuláša". Naozaj dospela zena potrebuje cakat nieco s najvacsou pravdepodobnostou od dochodcov? Pride ti normalne, aby vasi stale davali vnucatam, tebe? ....neries inych. Zamysli sa nad sebou.

margotka17
30. dec 2024

Ja hoci len k sesedke potrebujem odbehnúť a ma 2 maličké detičky, tak im vezmem chrumky, keksíky, ovocie podľa toho, čo mám doma. To bratovi ženu nenápadne niečo zobrať a doniesť?

portret7
30. dec 2024

Mne tento prezitok doniest vzdy nieco na navstevu vyslovene prekaza - jasne, ked sa oslavuje, tak nepridem na prazdno… ale niekto si pride aj blbu kavu vypit s plnou taskou a potom sa naspat vzdy revansovat…mne sa paci skor - prist na navstevu a byt pohosteny, potom naopak pride navsteva ku nam a bude pohostena.

dextersk
31. dec 2024

A co tak pohladat existujuce temy a nezakladat 10x to iste?

martinadomianova
31. dec 2024

Mne osobne by to prišlo blbé prísť tak naprázdno k rodine, kde viem, že ma pohostia a dajú aj deťom.

romino
31. dec 2024

Proste to bratovi povedz, ze je to kus divne. Ano,patrilo by sa na oplatku nieco sem-tam aj priniest, dat ...nielen brat.
Presne take veci typu kava, dake tie flase atd.
Vsak ked zakazdym vypijem jedno aj druhe ...mne by to bolo blbe ze sam "neprispejem", vsak ten druhy to nema zadarmo.

@portret7 presne, toto je uz druhy extrem. Su ludia co dokazu prist pomaly s darcekovymi kosmi na navstevu. To sa zase druha strana citi blbo, a uz rozmysla ako oplatit, a ake velke vydavky to budu.

romino
31. dec 2024

@jaza81 csak ona istym sposobom haji rodicov , dochodcov. Ze len maju dookola vydavky na bratovu rodinu, ti len beru.

mk1111111111
31. dec 2024

@derdia len ja od nikoho nic neocakavam. Mne je prijemne, ak niekomu skraslim den a nerobi mi problem nieco priniest. Ty nemusis, ak nechces.

11bodka11
31. dec 2024

Na navstevu k rodicom mam doniest vino alebo dezert? To naco? To prvy krat pocujem. Ved tam chodim pomaly kazdy druhy den. K svokrovcom to iste. Muz tam je skoro kazdy den. Ideme tam domov,nie na navstevu. Na narodky,meniny a Vianoce im darceky samozrejme kupujeme. Ale aby sme im 5x tyzdenne nosili flasu to teda nie 😃 Ani k nam niktl nic nenosi,len darcek na meniny,narodeniny,Vianoce.