icon

Je galantnosť na ústupe pri mužoch?

1. mar 2024

Ahojte babulky nemám veľa takých dôverných kamarátov tak píšem sem ste staršie a už čo to máte za sebou, stretávam sa s mužom ktorý je starší ale vyzerá extrémne dobre. Akože keď sme si len písali bol slušný a taký iný no, ja som zase bláznivá duša srandovna tak ako aj cez správy aj na živo, nebudem vám klamať je pri peniazoch darí sa mu veľmi v práci ma majetok a je to taký muž na úrovni alebo ako by som to nazvala. Lenže ja nejsom ten typ čo nechce pána pracháča hlavne nech ma money a ostatné ma nezaujíma, ja chcem muža ktorý nech chodí zamnou kľudne aj vlakom ale je to gentleman.No boli sme vonku a už ako prvé ma zarazilo keď prišiel pre mňa že ostal sediet v aute aspoň keby vystúpil objal ma alebo ja neviem aj kľudne podal ruku haha, len on len ze sadni si hovorím okej ja neviem som možno stará škola ale keď muž ide za ženou by sa mal opýtať čo aspoň pije alebo akú ma rada čokoládu aspoň nejaku maličkosť malinku priniesť či ? Ja neviem či to je tak dnes uz normálne, a keď ma vysádzal zase sa len spýtal kde ma ma vysadiť a ani nevystúpil zase proste ze by objal alebo neviem, prišiel mi trošku ako taký sedlak. Alebo len príliš riešim pitomosti a musím si uvedomiť ze je iná doba, aký boli vaši muzi na prvom rande ?

nikdenikto
1. mar 2024

Mne sa kvôli tomu nezdá ako sedlak 🙈 aj pre mňa keď prišiel teraz už muž tak som mu nasadla do auta kde sme sa pozdravili a zase keď ma priviezol sme sa rozlúčili v aute. Ja nevidím dôvod prečo by mal vystupovať, sorry. Či si čakala že ako vo filme, že ti otvorí dvere a pomôže ti sadnúť? Možno je rozdiel, že kým som s mojim mužom začala randiť, tak sme sa už osobne poznali dlhšiu dobu.

maryetta
1. mar 2024

Asi tym ze aj ja som sedlak tak toto by mi nevadilo. Viem si otvorit dvere aj sama-ano to vieme vsetky. Ale… ja by som sa celkovo asi bala sadnut k cudziemu do auta. Skor sa stretnut niekde na neutralnom mieste. Kde pride aj odide kazdy po svojom.

ibatanecnica
1. mar 2024

@nikdenikto nemusí otvárať dvere, ale tak vidím sa s niekým prvýkrát tak aspoň nech vystúpi a pozdravíme sa. Vidím kto to je a ideme

luccija
1. mar 2024

@denkatn to by som nerobila.Nebudem vychovávať chlapa a hovoriť mu čo očakávam, alebo čo by sa patrilo.
@tttbb aj to ide do peňazí čo?🙂) viac stretiek za mesiac s niekým iným, ale más pravdu potom, keď by iskra preskočila by ma to potesilo

jana_eyre_2
1. mar 2024

@luccija presne aj to ma napadlo.. ja ako pubertacka som sa raz zoznámila takto cez net s mojím bývalým priateľom a tiež prišiel pomna autom.. dnes s mojím rozumom ma celkom šokuje ako som si vôbec k nemu do auta mohla sadnúť.. našťastie ja som mala vtedy šťastie na normálneho muža, ale teda dúfam že moja dcéra bude ostrazitejsia..

denkatn
1. mar 2024

@luccija ale cely vztah je o komunikacii, ked nebudes vediet s niekym odkomunikovat taketo malickosti, tak tazsie veci ako budes komunikovat? chlap nie je na to aby hadal co sa ktorej paci, a to co pises by sa niektorej nepacilo...

bellaa3007
1. mar 2024

@jana_eyre_2 super napisané !! Ani ja som teda nikdy neočakávala, že mi chlap prinesie maličkosť na rande a hlavne nie na prve. A vystupenie z auta, tiež by som neriešila kým by mi správanim, nazormi atd sadol..

luccija
1. mar 2024

@denkatn na prvom, druhom rande by som to určite nevytahovala.

rorino
1. mar 2024

Síce možno bohatý,ale buran

denkatn
1. mar 2024

@luccija da sa komunikovat bez utocenia, za seba, ze mne sa velmi paci na muzoch.... a tak. len treba to povedat. a cim skor tym praveze lepsie.

klaridka
1. mar 2024

Prepáč, ale akoby prišiel vziať ku*vu ... teda, aspoň ja by som to tak vnímala...

cimage
1. mar 2024

Prislo by mi to cudne. Mohol vystupit, aspon podat ruku, ze ja som Fero, tesi ma, ze sme sa konecne stretli. Este by som to pochopila na rusnej ulici, kde uz cakaju auta v rade, ale boli ste na kludnom mieste.

lucia13022023
1. mar 2024

Ako to privítanie a lúčenie je také troska mimo, aspoň ja som zvyknutá aspoň na objatie, ale čo sa týka ze nedoniesol čokoládu alebo tak, tak mne nikto nikdy na žiadnom prvom rande nedoniesol nič 😁

nikaeli
1. mar 2024

A kde ste boli? to bolo rande na slepo? on ťa čakal na parkovisku v aute a ani nevyliezol von? nasadla si k nemu a proste mu verila? ani na sekundu si nezaváhala, nemala strach vliezť cudziemu chlapovi do auta? nie, on nebol galantný, ale ani ty nie si dáma. Prepáč.

autor
1. mar 2024

@nikaeli hej a čo som mu mala povedať ? Joooj vidím že nejsi galantný idem preč alebo akože čo som mala urobiť ? Uraziť ho ?

ana82
1. mar 2024

a to rande ako prebiehalo, z toho máš aký pocit

marseillefan
1. mar 2024

A teraz poviem niečo z pohľadu muža... ja osobne by som ani nechcel mať nič spoločné so ženou, ktorá takéto somariny rieši a robí z nich katastrofu. Ok, bolo to negalantné, ale toto je celý tvoj dojem z dlhého rande? Veď ste spolu strávili hodinu, dve (možno aj viac) a jediné, čo stojí za zmienku je, že nevystúpil za auta? Radšej si ani nechcem predstaviť aké sprostosti by som s takou ženou musel riešiť vo vzťahu...

marcellka32
1. mar 2024

Možno sme sa tu stretli v diskusii dve generácie.. prvá: úvodný darcek (kvet/čokoláda) galantnost(vystúpiť z auta/zoznámiť sa naživo, otvorenie dverí, podrzanie kabáta pri obliekaní, ...)
Druhá: žiadny darček (ževraj teraz keď ma chalan 2-3 rande za mesiac, tak by dal celú výplatu za darčeky, žiadna galantnost)

dkethe
1. mar 2024

Moj muz mi v prvych mesiacoch vztahu aj dvere na aute otvaral, dnes nema problem pri aute drgnut domna, ze zavadzam 😂 tak neviem ci to brat pozitivne - ze tvoj sa aspon nepretvaruje, alebo casom sa to este zhorsi 🤣

tttbb
1. mar 2024

Ja by som na prvom rande urcite z auta vystupil a aspon podal ruku a predstavil sa.. Pri luceni by som ta asi tiez neobjimal alebo nebozkaval a asi tiez nevystupoval. Proste by som sa slusne rozlucil. A ano sadnut si hned do auta k cudziemu cloveku je trochu risk. Deje sa to bezne, ale nie kazda zena je ochotna to akceptovat. Cize z mojho hladiska je trochu namysleny az arogantny a medzi riadkami ti ukazal ze asi sa mu budes musiet prisposobovat. Co nie je hned divne, pretoze starsi chlapi uz nezvyknu skakat ako zena piska, ale aspon to nemusel robit tak okato a arogantne. Ak by ta chcel na vazny vztah asi by k tomu pristupoval inak, zrejme si pre neho len dalsia "naivka" a cislo v rade. Ak to nevyjde s tebou ma rozrobene ine ;)

majkamia
1. mar 2024

Mne by sa to zdalo sebecké a svietila by mi kontrolka. Nepáčilo by sa mi to.

clavicula
1. mar 2024

Ja mam priatela a tiez je uz starsi, sice sa pozname uz par rokov, ked sme isli na prve rande a prisiel premna tiez nevystupil ani nic nepriniesol a ani som to neriesila, takisto teraz po vyse roku vztahu ked pride pre mna tak nevystupi ale zvitat sa zvitame v aute, dame si pusu, takisto ked idem ja pre neho tiez nevystupujem ale vzdy sa zvitame....

ibatanecnica
1. mar 2024

@tttbb veď práve, aspoň pri tom prvom stretnutí výjsť von a podať ruku,

zuzubb007
1. mar 2024

V dnešnej dobe ženy vyžadujú samé darčeky atď., však ak prišiel sadnes k nemu do auta a idete kde chcete, prípadne si dáte pusu v aute, nie sme v telenovele, že otvárame dvere nech sa páči slečna, ja neviem ja si nepotrpim na hovadiny, skôr na slušnosť a záujem muža o ženu

sense
1. mar 2024

Môj názor na prvom rande som chlapovi do auta nesadala, vždy som volila na stretnutie neutrálne miesto kde boli aj ini ľudia, nečakala som ani pozornosti typu kvety čokoládu a podobne kedze človek nevie ako prvé rande dopadne a rovnako som si svoju "kávu" chcela zaplatiť sama (aj keď to každé prvé rande odmietlo) ... Neskor keď prišiel po mňa autom lebo sme niekam išli som neočakával ze vystúpi a pod. Otvorila som, sadla som, dali sme si pusu, zapla pas a šli sme. Keď som šla ja po neho tiež to isté. Vystúpila som z auta aj sama. Ale vždy otvoril dvere na restike, bare kiné atď.
Inak ty si mu co doniesla, keď si očakávala pozornosť?

nikaeli
1. mar 2024

Uraziť ho?
Nie.. v žiadnom prípade..
To sa predsa nepatrí, že..
Radšej si urazila a ponížila samú seba 🤷🏻‍♀️
Kde je tvoja hodnota?
Hovoríme o vašom prvom stretnutí vôbec, nie o štvrtom či dvadsiatom.. v podstate ti také správanie vadí, inak by si sa nepýtala, či je to normálne. Hľadáš preňho nejaké ospravedlnenie. Prečo?

@marcellka32 darček, ani podržanie kabáta by som neočakávala (ale je pravdou, že by ma takým správaním milo prekvapil), ale tiež by som nevliezla do auta chlapovi, ktorého som ho nikdy nevidela a ktorému nestojím ani za 'ahoj, ja som Fero' 🤷🏻‍♀️ a tak by som mu to aj povedala - prepáč, ale ak ti nestojím ani za vystúpenie z auta, nie je o čom. A šla by som preč. Nie je jediný chlap v okolí.

tttbb
1. mar 2024

@nikaeli Super reakcia :D To by som si pozrel ako by ostal pozerat co sa deje keby si mu narusila jeho scenar :D

sheila121
Odpoveď bola odstránená
nikaeli
1. mar 2024

@tttbb moje životné lekcie ma naučili vážiť si samu seba. Radšej ostanem sama, ako s nejakým buranom. Aj keby mal všetky milióny sveta 😛 Medzi partnermi by mala byť vzájomná úcta. Naviac ja by som sa naozaj bála, že ma kdesi odvezie a viac ma nik neuvidí. Čo ak by to bol úchyl, násilník?

nikaeli
1. mar 2024

Keď sme boli malé, rodičia nás vystríhali, aby sme nesadli do auta k nikomu, koho nepoznáme a kto nám núka cukríky. Teraz to hovoríme našim deťom. A ty si si dobrovoľne sadla a ani čokoládku ti nedal........