icon

Je galantnosť na ústupe pri mužoch?

1. mar 2024

Ahojte babulky nemám veľa takých dôverných kamarátov tak píšem sem ste staršie a už čo to máte za sebou, stretávam sa s mužom ktorý je starší ale vyzerá extrémne dobre. Akože keď sme si len písali bol slušný a taký iný no, ja som zase bláznivá duša srandovna tak ako aj cez správy aj na živo, nebudem vám klamať je pri peniazoch darí sa mu veľmi v práci ma majetok a je to taký muž na úrovni alebo ako by som to nazvala. Lenže ja nejsom ten typ čo nechce pána pracháča hlavne nech ma money a ostatné ma nezaujíma, ja chcem muža ktorý nech chodí zamnou kľudne aj vlakom ale je to gentleman.No boli sme vonku a už ako prvé ma zarazilo keď prišiel pre mňa že ostal sediet v aute aspoň keby vystúpil objal ma alebo ja neviem aj kľudne podal ruku haha, len on len ze sadni si hovorím okej ja neviem som možno stará škola ale keď muž ide za ženou by sa mal opýtať čo aspoň pije alebo akú ma rada čokoládu aspoň nejaku maličkosť malinku priniesť či ? Ja neviem či to je tak dnes uz normálne, a keď ma vysádzal zase sa len spýtal kde ma ma vysadiť a ani nevystúpil zase proste ze by objal alebo neviem, prišiel mi trošku ako taký sedlak. Alebo len príliš riešim pitomosti a musím si uvedomiť ze je iná doba, aký boli vaši muzi na prvom rande ?

sense
1. mar 2024

@sheila121 mas pravdu tu je každý chlap chudák a grobian... Keď nedonesie bukret, neotvorí dvere, nepredloží červený koberec... Ženy tu tu očakávajú chlapov a la stará škola ale pritom samé sa tak nesprávajú

karolinakr
1. mar 2024

@nikaeli 😂😂

fido69
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
1. mar 2024

Však aj Ben Affleck otvara dvere Jenifer Lopez a to su už manželia.Tvari sa sice pri tom, akoby prehltol klinec, ale aspoň sa snaži 😁
No vždy budu džentlmeni a nedžentlmeni..A taky nedžentlmen vždy bude zhadzovať džentlmena, lebo naňho nemá

autor
1. mar 2024

@nikaeli ale preboha ženy čo ste už úplne mimo ? Sadla by som si k chlapovi ktorého nepoznám aspoň z videnia som úplne už primitivna ? Veď poznám ho z videnia bol kamarát s mojim šéfom mal normálne ženu bol ženatý ma deti. Len sme si začali písať nedávno a písali sme si dlhšie a až teraz sme šli von, akože nerobte z komára somára ja som nikde nenapisala že mi musel niečo doniesť. A nezobral ma nikam na rande boli sme sa poprechádzať v takom veľkom parku to som navrhla ja nakoľko som nechcela aby mi niečo ešte platil alebo tak. Ja som len čakala ze aspoň sa somnou zvíta ze vyjde von a kľudne keby sme sa uz aj naspäť rozlúčili v aute by mi to nevadilo, ja zo seba ani dámu preboha nerobím len som myslela ze by to bola slušnosť nic viac to neni dámicka ale normálny človek. A správanie čo ja viem neni zlý dá sa snim fajn pokecať ale niečo mi na ňom vadí a neviem ešte čo, možno len nejsom zvyknutá ze je chlap taký že ma väčšie sebavedomie

tanyag
1. mar 2024

Ja si pamätám na jedno svoje prvé rande. Chalan prišiel za mnou autom z iného mesta. Dohodli sme sa, že sa stretneme na parkovisku pri jednej kaviarni, nechcela som, aby vedel, kde bývam, keďže človek nikdy nevie, akeho psychopata môže stretnúť. Ja som tam šlapala 25 minút pešo 😀 Tam sme sa stretli. Vystúlil z auta, predstavil sa, podal ruku, pusa na líce (na zoznámenie). Potom otvoril kufor auta a odtiaľ vytiahol ružu, čokoládu a nejaké drobnosti pre moje dieťa. Bola som v šoku, lebo som to nečakala, ale s úsmevom na tvári som poďakovala a nechala to u neho v aute pokiaľ sme šli do tej kaviarne na kávu. Tam sme boli cca hodinu, pokecali, posrandovali. Chcel ma vziať domov autom, ale opäť som slušne odmietla, nenamietal, neurazil sa, proste to chápal. Rozlúčka bola už len slovná, žiadne objatie ani nič. Všetko v rámci slušnosti. Nikdy by som si do auta k cudziemu mužovi nesadla, ale to som ja. Ani na druhom ani na tretiom rande som si do auta nesadla. Veď aj načo. Prejsť po meste sa dá, do kaviarne vieme ísť aj pešo atď. Ale na každé rande mi doniesol nejakú drobnosť ako pre mňa, tak aj pre moje dieťa (ktoré ani nepoznal ale vedel o ňom).

sima338
1. mar 2024

No čo ja viem, chlap, o ktorom tvrdím, že má veľa peňazí, postavenie a vek a chodí sa na prvé rande prechádzať? Čo ja viem, tu na koňovi ma zhejtujú ženy, ale áno, ja by som od takého čakala, že mi niečo malé prinesie (nerobme z ruže briliantový náhrdelník) a že ma zoberie na milý obed/príjemnú večeru do príjemného podniku a bude chcieť urobiť dojem na mladú babu. Nemám nič proti prechádzkam, ale sorry, taký bohatý chlap má mať na také prostriedky, aj keby má 6 takých rande v mesiaci. A áno, čítam, že ti nejde o peniaaze, ale správanie, na tom ti príde niečo divné, týpek sa nevyznamenal ani správaním ani gestami, čo ja viem, druhýkrát by som nešla a dala šancu niekomu inému. Toto reálne ,,bohatý" chlap nebude. Na pekné prechádzky a aj s privítaním a rozlučením a kde sa budeš dobre cítiť, ťa vie zobrať aj hocijaký študent /rovesník.

queen_mary
1. mar 2024

@marseillefan amen. Ale asi to rande moc nedopadlo..myslim si

oliolijanka
1. mar 2024

Mna takto tiez cakal exfrajer na prvom stretku, ked sme chceli von z mesta. Este podotknem, ze v starom, cervenom, spinavom aute z osemdesiatych rokov nedefinovatelnej znacky, v ktorom cez zadne miesto bola obrovitanska pavucina a na nej tronil kriziak mohutnych rozmerov.
Pre lepsiu predstavu auta... pruzinove sedadla a okna od pol pasa hore.
Mala som malo casu na rozmyslenie, lebo nie len ze nevystupil, ale aj cely cas nohou pridaval plyn, aby som si svihla... alebo aby mu nezdochol motor a nemuseli sme tlacit, neviem😁
Tak som k nemu sadla, ale bola som presvedcena, ze poslednykrat. O to viac, ked v polke cesty musel zastavit, aby som sa kvoli kinetoze z tych pruzivovych sedadiel mohla vyvracat. Ale to mozno aj z toho, ze som cely cas pozerala dozadu na pavuka.
😀
No a to bol vysoko postaveny bankar v Curichu, ktory ovladal 5 jazykov plynule. Ale v chovani by ho dali aj chlapci z dedinskej diskoteky.

Rok som ho musela prevychovavat. Ale teda som si odzila. Napriklad sme stali v letiskovom bufete v rade na napoje a on mi do ruky vsunul mince, ze chce pivo a nechal ma tam s kuframi sokovanu stat v rade a on si siel sadnut. (Jasne, ze nedostal nic a tusim som si vtedy k nemu odmietla aj v lietadle sadnut😀)
Trvalo rok, kym som ho vychovala. Ale bol velmi ucenlivy a priznal si chyby. A potom dievcata to bol najuzasnejsi frajer na svete. Vsetko tak, ako sa ma(ako vyhovuje zenam😁) a darceky nosil od vymyslu sveta a uzasne. Aj hned kupil ine auto, aby mi nebyvalo zle😁

Ale som ho vymenila za takeho, co prisiel na prve stretko na super aute a s darcekom💁‍♀️😁
... no a co vam budem hovorit.... na vianoce som dostala clony do firemneho auta🙈🙈🤣🤣🤣

@autorka, nezalezi na tom, ze nevystupil. Dolezite je, ci bude ochotny ochotne a rad vystupit, ked bude vediet, ze by sa ti to pacilo.

petronelag
1. mar 2024

Vyzerá to tak, že on keď je starší a má už niečo prežité, tak na mladšiu ženu pôsobí tak že je taký opatrný, aj premýšľajúci a nehrnie sa tak ako mladí.
Horšie je to, že niečo ti na ňom vadí, to môže byť aj rozdielnosť temperamentov, ale to treba ďalej pozorovať.
Len mohol doniesť nejaký darček, ja by som na jeho mieste niečo priniesla.

karolinakr
1. mar 2024
sella38
1. mar 2024

Starsi, dobre vyzerajuci, dobre zarabajuci a slobodny? Niekde bude chyba...

tttbb
1. mar 2024

@sima338 A Ty myslis ze bohati ludia musia automaticky zit okazalym stylom ci ako? Za mna by praveze bolo plus, ze je "dobre zabezpeceny" a pritom normalny a prechadzka v parku nie je pre neho nic nezvycajne. Ono vacsina aj bohatych ludi ktori sa sami vypracovali su "normalni" a nemaju nejake hviezdne maniere ako ked sa narodis so zlatou lyzickou v ustach a nevies si vazit veci. Mimochodom jeden znamy poradca pre vztahy dokonca odporuca ist na prve rande na nieco obycajne ako prave ta prechadzka v parku. Teda ak sa bavime o tom, ze budujeme realny dlhodoby vztah a nie je cielom chlapa len co najrychlejsie zasunut, to by som potom tiez isiel rovno do restiky a objednal k veceri cervene vino :D

bonboniera
1. mar 2024

Ja odpadnem, zrazu aké ste tu princezné fajnové, samé gentleman sem a gentleman tam 🤦‍♀️

olimuc
1. mar 2024

Toto by som neriesila… starsi chlap nizke alebo vysoke auto …mozno uz nie je taky fit a sekne ho v krizoch, zima, teplo, dazd … no ne vyskoci ako lan z auta. Toto by som nejak neriesila ani to, ze nic nedoniesol. Ma nieco odzite … nebude ta obletovat ako 20 rocny, mozno je len neromanticky praktik. Zalezalo by na inych veciach

luccija
1. mar 2024

@sella38 pisez že je rozvedený a má deti

harrisson
1. mar 2024

Sedlák

queen_mary
1. mar 2024

@bonboniera presne 😀

aandrea9
1. mar 2024

Nuž možno si povedal, že bláznivá duša srandovná viac nepotrebuje 🤷‍♀️ niekto tu písal nastúp-vystúp tak sa zamysli, ako tým svojim spravanim pôsobíš na okolie.

sella38
1. mar 2024

@luccija no ved... niekde je chyba... bude to blb.

mabenn
1. mar 2024

ked je starsi a dari sa mu dobre, mal by mat nejaku etiketu zakladnu a ked nie to, tak aspon prirodzeny prejav...nebudem ho zaradzovat, lebo ho nepoznam, ale zenska intuicia zvykne neklamat...uvidis casom podla prejavov a vztahu, ci to len zo zaciatku bol taky zamrznuty alebo je to nieco ine

zooeynka
1. mar 2024

Odvtedy bolo dalsie rande? Mozno uz ani nebude....zrejme nie je taky hrrrr do teba aby sa prilis snazil tak je vlazny. Lebo muz ktory ma o zenu fakt zaujem sa sprava tak, ze to neprehliadnes.

nikaeli
1. mar 2024

V prvom príspevku si to opísala tak, ako keby ste sa videli 1x a nie som jediná, ktorá to tak pochopila 🤷🏻‍♀️ mne to môže byť jedno, je to tvoja voľba. Ak si spokojná, je bezpredmetné, čo si o tom myslia anonymné ženy na fóre 😉

sima338
1. mar 2024

@tttbb ježiš ukludni sa...😀 veď nie rovno Michellin, možno káva, koláčik, potom aj prechádzka, žiadne veľkolepé veci, čo ja viem, veď večera môže byť aj pizza a k tomu cola...nedramatizuj každé slovo, večera sa nerovná hneď snobská reštika a 7 chodové menu...

chodec15
Odpoveď bola odstránená
domkakvet
1. mar 2024

Je to od veci co pises, ale zasa to ani nie je dovod na to aby ste sa uz nevideli.

lakebabe
1. mar 2024

Keď môj muž pre mňa prišiel prvý raz nevystupil z auta ani mi neotvoril dvere, ale mal pre mňa v aute nachystanu svajčiarsku čokoládu a mini proseco lebo vedel , že to je kombinácia co mam rada. Bola som prekvapená, ale bolo to velmi milé. Aj predtým keď som s niekym išla len na rande mi vždy ktosi čosi doniesol aj keď to ostalo len pri prvom rande . Pamätám že raz som z jedného rande išla s kyticou ruží a fľašou takého dobrého vina. Co mi bolo až smiešne, keďže to konkrétne bolo rande na slepo ale bolo to milé.
Asi je to už teraz inak ale to otvorenie dverí by som vôbec neriešila ak tu s nim bolo fajn daj tomu šancu nenie je každý chlap na také gesta

ivangeline
2. mar 2024

Etika neetika. Tuzim po niekom. Paci sa mi niekto. Vyskocil by z auta,aby ta videl,zvital sa. To je reflex podla mna. :D

kassandra25
2. mar 2024

Ty sa stratis vo víre tej svojej blaznivej a srandovnej duši a nebudes nam klamať a...... mozno si mu ani nevyhovovala, treba byt normalna, nie blazniva a dalsia vec, kazdy je nejaky, on ked má, je zvyknuty na iny zivot a ine zaobchadzanie a jednanie s ludmi. Co ho ty tu ides s nami prerobit a nas sa pytas, vsak kazdy si snad najde takeho, aky jemu vyhovuje. Co tu vlastne tvoja srandovna a blazniva dusa riesi, ked dotycny nerobil malickosti podla jej gusta, ale bolo treba sa tu nad nim zamysliet, lebo nahodou bol mily, aby vylákal na rande nejako a potom wau pecka, bohatý, ale nemal sa k činom a spravaniu, tak sa tu ide blaznivo riesit a prepierat s cudzimi zenami, bozee, vies kolkych takych poznam a je radost , ked sú vo vzdialenosti 3 km. Ale zmeň ho s nami, zarucene dostanes návody, ze ked nabuduce pride, donese ti cokoladu a vystúpi z auta, aby nemal pokrcené rifle.

kassandra25
2. mar 2024

@aandrea9 👍 čistý hnus. Kazdý chlap, aj ten bohatý, chce radsej normálnu.