icon

Je kamarátstvo s bývalou láskou varovným signálom?

11. jan 2025

Ahojte, ženy, 🙂 už dlhšie ma trápi jedna vec a sama neviem, či si len niečo namýšľam, alebo sú moje obavy namieste, preto budem vďačná za vaše názory. Som s priateľom niekoľko mesiacov a od začiatku riešime tému jeho známych/kamarátok. Vedela som, že má jednu kamarátku z detstva, občas si napíšu, občas spolu aj zájdu na kávu. Od začiatku viem, kto to je a nemám s ňou problém. Potom bol ešte v kontakte s jednou spoločnou známou, občas si písali, párkrát spolu boli na káve, tiež mi to nevadilo. Vždy, keď s nimi niekam šiel, povedal mi o tom. Myslím si o sebe, že nie som žiarlivá, nechcem nikoho obmedzovať, ale tiež si myslím, že keď je raz niekto vo vážnom vzťahu, nemôže sa správať ako slobodný. No a tu sa dostávam k hlavnému problému. Nedávno sme sa pohádali, lebo mi tiež takto oznámil, že sa mu ozvala stará kamoška a teda spolu vybehnú von. Netušila som o koho ide, nikdy ju ako kamošku predtým nespomenul a nakoniec som sa dozvedela, že je to žena, o ktorú mal kedysi záujem, ale bola zadaná, jej priateľovi sa nepáčilo, že si píše s inými chlapmi a tak s ním prerušila kontakt. Teraz je opäť slobodná a dali sa do reči. Nahnevalo by vás, že sa váš priateľ baví s niekým, o koho mal predtým záujem a ešte vám ju predstaví ako kamarátku? Podľa mňa sa nehodí vo vzťahu udržiavať kontakt s takýmito známosťami a ešte sa s nimi stretávať. Dosť ma to sklamalo, pohádali sme sa kvôli tomu, tvrdil mi, že to bral úplne kamarátsky a o nič nešlo, ale že teda chápe a vraj jej teda vysvetlil, že sa to nehodí a už s ňou nie je v kontakte. Odvtedy mám akosi problém mu dôverovať, nemôžem si pomôcť, ale beriem to ako podraz, že to chcel hrať na dve strany a držať si ju v zálohe, keby to náhodou so mnou nevyšlo (alebo niečo horšie). Sama už neviem, či som len ja mimo a preháňam, alebo to právom považujem za varovný signál vo vzťahu. Máme obaja skoro 30 a v tomto veku by som už chcela dospelý vzťah s chlapom, čo nemá potrebu si stále honiť ego naháňaním kamošiek. Na druhej strane, ja som dosť introvert, tak tomu možno nerozumiem. Ako by ste to vnímali vy na mojom mieste? Ďakujem krásne za každú odpoveď.

Strana
z2
oceanahory
Autor odpoveď zmazal
pikachu999
12. jan 2025

Nebola by som s takým čo má "kamarátky"

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
lopka1313
12. jan 2025

@zoja1234 preco by som to podla Teba mala schvalovat? Schvalujem priatelstva, ktore boli aj predommou, aj take, ktore sa vytvorili v case, ked uz sme parom. Schvalujem to, ze ludia maju priatelov (akehokolvek pohlavia, lebo sama si viac rozumiem s muzmi ako kamaratmi) aj roznych, v kazdom case, aj to, ze clovek nechce byt len so svojim partnerom, ale aj pocut iny nazor alebo sa s niekym inym porozpravat. Neschvalujem sexualne orgie ani nic podobne, ale verim v priatelstva medzi ludmi, a to je nieco uplne ine... A podla mna, okrem toho, ak by niekto chcel podvadzat, tak podvadza. Je to o dovere. A ja tomu svojmu doverujem, ze ma nepodvedie. A ak by to urobil, tak bude ferovy a ukonci to medzi nami.

PS: moj najlepsi priatel je moj ex. Nemam problem sa s nim porozpravat o comkolvek. Aj o nasich sucasnych vztahoch. Ale od kedy sme spolu skoncili, medzi nami nic intimne nebolo, je to uplne na baze rozpravania sa.

Ale na to zjavne musi clovek dozriet. A vela ludi vobec nedozrelo, aj ked vek na to ma...

eternity24
12. jan 2025

Ja s tebou súhlasím. Kamarátka je niekto, hlavne vo vzťahu muž kamarát a žena jeho kamarátka, s kým si v kontakte, máte spoločne zážitky z minulosti atd. Napr môžte ist aj do kina s jeho kamarátkou a jej partnerom. Alebo ste sa stretávali a dobre si rozumeli počas štúdia. Kamarátka určite nieje niekto, o koho si mal v minulosti záujem.

sonula
12. jan 2025

Ono je uz len to divne, ze partnerovi nieco schvalujete. ako by ste sa citili, keby on vam schvaloval s kym sa mozte kontaktovat, co mozte robit, ako travit volny cas, relaxovat atd?

007marianna007
13. jan 2025

Ja ti napíšem k tomu len toľkoto..jedna moja známa mala priateľa, s ktorým mala dieťa..keď som u nej bola na kávu, veľakrát spomínala, že jej priateľ chodí na kávu s kamarátkami..vôbec jej to nevadilo, až do doby, keď sa dozvedela informáciu, že ju podvádza naraz s tromi ženami..No mne hneď napadlo, že ja by som toto veru, vôbec netolerovala, pretože neverím na na priateľstvo medzi mužom a ženou 😀 podľa mňa tam vždy musí niečo vzísť, buď z jednej alebo druhej strany😀 Takže ja byť na tvojej strane, tak to hneď aj zatrhnem..

nika9393
Autor odpoveď zmazal
nika9393
13. jan 2025

Podla mna si to nenahovaras, aj mne by to vadilo a tiez by som to povazovala za varovny signal.
A nesúhlasím s nazorom tu diskutujúcich ze na kamaratsky vztah s ex musi clovek dozriet. Mne take udržiavanie kontaktov s ex partnermi (samozrejme ak nemaju spolocne dieta) pride praveze dost nevyspele, a prípady z mojho okolia su potvrdením, ze k nicomu dobrému to nevedie. Minulost by mala ostat minulostou.

joannita
13. jan 2025

Autorka, toto je vec ktora ti bude vadit vzdy. A on na tie kavicky s kamoskami bude chodit stale, len s tym rozdielom ze teraz ti o tom nebude hovorit.
Ano "nevinna kava" ano "ved o nic nejde" atd. Dovolim si povedat, ze zena ktora chodi na kavy s kamosmi to berie inak ako muz ktory kavickuje s kamoskami (pokial nieje gay). Muzi nevedia byt so zenami len kamosi. Pokial teda nejde o nejaku mega neatraktivnu zenu.

mon8060
13. jan 2025

Ja osobne si myslím že tvoj priateľ ťa neberie ako vážnu známosť na vzťah ako ty jeho, preto máte tento problém.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
sidicek
13. jan 2025

Malo kedy je priateľstvo muž- žena také nevinne ako sa tu niektorými prezentuje.Vacsinou chlapa ta žena priťahuje,ináč by sedel na pive s kamošom🙂 ale jasne ze to tej "kamaratke" nebude vešať na nos .A ženy bývajú bud naivne alebo im ten záujem iného muža lichoti .

sidicek
13. jan 2025

@007marianna007 ja mam zas známu co sa vydala za chlapa, ktorý mal záujem o jej sestru.Sestra ho nechcela tak sa k nej dostal takto.Chlapi su jednoduchí

leeshka
13. jan 2025

@matkamirko ano, mojmu manzelovi nevadi ked idem von s kamaratmi, mam dvoch, obaja byvali kolegovia ale jedneho poznam este z detska zo zakladky, takze sa pozname 25rokov…druheho poznam 10rokov…
vidime sa tak 2-3x za rok, sem tam si napiseme
(s manzelom sa pozname 16rokov a 14 sme spolu)
Vacsina rozhovorov sa toci okolo nasich rodin (vsetci mame deti) a prac, uplne bezne prekecane stretnutia

Mne by prislo cudne, keby mi zakazuje sa s nimi stretnut, doveruje mi a ja nie som typ co ma potrebu podvadzat🤷‍♀️

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
breznica
13. jan 2025

Ja ti rozumiem. Mne sa stalo po vyše roku chodenia,že si zabudol u mňa telefón. Šiesty zmysel mi napovedal skontrolovať správy, aj keď som na to nikdy ani nepomyslela. A samozrejme, vypisoval si s "kamarátkou ",ktorú kedysi chcel,ona jeho nie a potom spoznal mňa. Problém bol najmä v tom,že čas ich vypisovania sa zhodoval s časom, keď sme spolu sedeli na obede a tvrdil mi,že si píše s kamošom. Samozrejme som narobila cirkus keď sa vrátil pre telefón a niekoľko ROKOV trvalo,kým som na to akože zabudla. Takže ti rozumiem

mata121
13. jan 2025

No už to že ma záujem ísť s inou vonku je u chlapa signál....tak sa nastartuj aj ty, alebo budeš trpieť a čakať na modré z neba.

andreatytler
13. jan 2025

Netolerovala by som to. Neverim na priatelstva medzi muzom a zenou. Vzdy tam nieco je. Ak aj k tomu cloveku necitia sexualnu pritazlivost, robi im dobre ze ma o nich zaujem opacne pohlavie a vylepsuje im to ego.
Ake ma sebavedomie a ako to funguje v rodine jeho rodicov? Napriklad potrebuje machrovske auto, znackove oblecenie, travi vela casu pred zrkadlom? Podvadzal jeho otec? Ak ano, tak radsej prehodnot tento vztah kym ste na zaciatku.

barborachors
13. jan 2025

Mas frajera a la babsky pupok. On ich asi ani nechce sexuálne, len je proste taky. U mna toto nie je chlap.

danulienkalienka
13. jan 2025

Veľmi pekne ste to napísala, že honiť Ego, tieto veci nie sú v prirodzenom a krásnom vzťahu, toto sú také novodobé vztahy, ktoré by bolo potrebné dať do normálu.Priatel, manžel by mal mať oči iba pre tu svoju polovičku, mal by všetok čas venovať jej aby sa vztah okresaval aby ste sa viacej spoznávali....ak by prišli deti ten muž by Vás 100%podviedol s kamoškami.Hranice vždy určuje žena, ak tie ženy s nim idú, idú s nim čiastočne koketovat.Mam 40, som v manželskom zväzku už 15,5 roka,mám 2 deti a môj manžel nemal nikdy žiadnu kamošku, ale muži co mali kamošky sú uz dnes rozvedení.Drzim Vám paste aby ste si to pekne vyjasnili

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lilstar111
14. jan 2025

pocuvaj od zaciatku si vedela ze ma take kamaratky tak naco si sa dala s takym dokopy…

Strana
z2