Je láska len ilúziou alebo realitou?
Začnem tým, že už má niektorí užívatelia poznajú s predošlých komentov a môjho predošlého príspevku. Ale sľubujem, že toto bude posledná diskusia, ktorú zakladám a niektoré užívateľky budú mať pokoj odomňa. Teraz k veci. Už dosť dlho sa trápim a riešim ženy, že čo a jak s nimi. Problém je v tom, že im neverím vo vzťahoch takisto aj chlapom. Podľa mňa má 80 percent ľudí, ktorí sú vo vzťahu v hlave niekoho iného. Jednoducho by som neprekusol keby moja budúca mala v hlave niekoho iného a neustále by som bol v tlaku či má nepodvedie, či nezatúži po niekom v snoch a pod. Či už je to chlap z TV, niekto na živo a pod. Fakt nie som ten vyrysovaný fešák po ktorom by sa žena pozrela (aj keď cvičím ale naturálne bez suplementácie a ide to pomaly). Nedobre sa cítim v spoločnosti žien. Často myslím na to, že by som sa chcel pri niekom zobúdzať ale čo keby tá osoba mala v hlave niekoho iného. Poznám tie scenáre. Žena zatúži po niekom inom, rozplače sa. No frajera neopusti, pretože by mohla prísť o osobu, ktorá ju miluje. U tej druhej vysnívanej osobe nemá takú istotu. Takže by mohla prísť o veľa. Nechcem aby sa mi toto stalo, že zostane lenn kvôli tomu, že ma istotu u mňa. Vlastne také niečo sa nemusím ani dozvedieť. No ja by som vždy priateľku podozrieval. Nevydržal by som to mentálne. No vydržím zostať sám bez lásky ? Asi bude lepšie chodiť na priváty a ostať sám. Sex potrebujem. Možno som majetnicky a mám hlúpe názory. Ale som jednoducho taký. Žena by sa mi s tým nikdy nepriznala lebo by nechcela raniť moje city.
@tanyag nepoznám, inak by som sa nepýtal... Tak môže vyrozprávať ešte raz, celkom ma to zaujíma 🙂 možno sa aj ty niečo nové dozvieš.
@hugger "Vyprávej" celu historiu rodiny, ako to bolo u vás vlastne od počiatku
@tanyag si milá ako vždy ale nepreháňaj 😁
@marseillefan
Zjednodušene - vzťah ochladol, postupne sme sa prepracovali na spolubývajúcich a spolupracovníkov pri výchove detí. Možno vlažných kamarátov bez výhod. Partnerka nevidela dôvod čokoľvek riešiť alebo meniť tak som trochu jednostranne (nebola schopná otvorene priznať že som jej ukradnutý) rozhodol o rozchode. Ešte bývame spolu ale už to nie je na dlho.
@grof_monte_christo @karolinakr @tanyag @bbshop
zabudol som na niečo podstatne?
@hugger @grof_monte_christo nezažil si toskánsku vášeň 😀 😀
@hugger ako dlho ste boli spolu? A prečo vzťah ochladol? Daj dlhšiu verziu...
@karolinakr Predpokladám, že teraz máš na mysli p. Huggera s p. Huggerovou 😁
@grof_monte_christo 😀 ako si to dala pekne s velkym pismenom, aby sme sa nepomýlili
25 rokov spolu, nezosobášení, 20 rokov výchovy detí. Jedným z mojich cieľov za posledný rok bolo pokúsiť sa rozprávať aby sme porozumeli kde sme spravili chybu ale druhá strana nekomunikuje, takže len môj vlastný názor:
Tak veľmi sme dali výchovu detí na prvé miesto v našich prioritách (a boli sme v tom fakt dobrí) že nezostal čas a snaha na udržiavanie a rozvíjanie nášho vlastného vzťahu. A to aj napriek tomu že dobrý vzťah rodičov je jedna z najväčších hodnôt ktoré môžu rodičia deťom dať.
Posledných par rokov som sa snažil s ňou o problémoch hovoriť ale odmietala to, vo dvojici, odmietala aj párovú terapiu, ďalšie možnosti som nevidel. Na záchranu vzťahu treba dvoch.
Za posledný rok, dva s takmer nulovou fyzickou intimitou som si nazbieral toľko zatrpknutosti a averzie že aj keby zrazu povedala že chce na vzťahu pracovať tak už neverím že to nie je len sľub ktorý pominie. Odpojil som sa, hoci si ju vážim ako spoľahlivú mamu mojich detí po romantickej stránke ku nej nič necítim.
@hugger brutál... a isto nemá iného ani nič podobné, hej?
A nevadí jej, že ťa stratila?
na 99% nemá, verím tomu lebo aj teraz hovorí že ďalší vzťah pre ňu nie je priorita.
Vadí jej že stratila sponzora (rozdiel v príjmoch), ale taká rola ma samozrejme nemôže napĺňať. Nemyslím že jej chýbam po emocionálnej stránke.
@hugger a v začiatkoch bolo všetko okej? Len potom sa to začalo kaziť? Prečo si to neriešil radikálnejšie už skôr?
@marseillefan
zmena bola postupná, človek sa bráni akceptovať to čo vidí
https://cs.wikipedia.org/wiki/Syndrom_vařené_žáby
plus zodpovedný otec ktorý nechce zopakovať chyby svojho otca ktorý odišiel keď som bol decko
plus právny systém nastavený tak že ak by som odišiel od malých detí tak v značnej miere stratím kontakt.
@hugger mozem indiskretnu otazku... preco nezosobaseni? Pre mna by to bolo dost podstatne, ze muz ma nechce za manzelku napriek 2 detom.
@la_dolce_vita
pri prvom tehotenstve som ju požiadal o ruku, odmietla, neskôr sme to už neriešili.
Vtedy to nebolo nejako zdôvodnene, dnes tvrdí že nechcela byt súčasťou mojej rodiny - objektívne - s mojou mamou nie je jednoduché vychádzať ale nikdy som nemal problém urobiť si poriadok. A je 400km ďaleko takže toho kontaktu tam bolo minimum.
Ťažko posúdiť čo bol skutočný dôvod.
@hugger dakujem a prepac mi moju zensku zvedavost 🙂. Tak to je ine, chapem. Napadlo mi totiz, ci to nebol dovod ochladenia z jej strany. Ach jo, vztahy su zlozite..
@hugger Neviem, či si zabudol niečo podstatné, asi ani nie 🙂 len už o svojej spolubývajúcej/matke svojich deti, píšeš iným štýlom. Čo je v poriadku, možno sa ti ešte viac otvorili oči.
Mňa len zaujala jedna vec, že ste ako prioritu dali deti a váš vzťah neriešili. A že si spokojný s výchovou, ktorú ste na deti aplikovali je síce super, ale myslíš, že hrané divadlo pred deťmi, ako sa mamka s otcom ľúbia, ako je všetko super, aká harmónia je v rodine, bolo správne? Pretože sám si priznal, že staršie dieťa sa ti otočilo chrbtom, lebo si sa rozhodol odísť a mladšie sa pravdepodobne otočí tiež, lebo vraj ich mamka proti tebe "postaví". Vinia ťa za rozpad rodiny, nevedia, čo je pravým dôvodom rozpadu rodiny, si za toho zlého ty. Takže keď sa na to spätne pozrieš, bolo to správne? Bál si sa, že stratíš kontakt s deťmi, ak by si odišiel, keď boli malé, ale takto si už s jednym stratil (aspoň si písal, že sa s tebou odmieta baviť). Nemyslíš, že ak by od malička vedeli, že to proste medzi rodičmi nefungovalo, že sa to proste v živote deje, nie je to tragédia, nemyslíš, že by si si vybudoval lepší vzťah s deťmi? A teraz keď jedno je dospelé a druhé na prahu dospelosti, tak by to vnímali úplne ináč a nevinili ťa za rozpad rodiny? 🤔
@tanyag @marseillefan
obaja mate pravdu, riešiť som to mal skôr, hrať sa na funkčný vzťah zmysel nemá.
@tanyag
v čom vidíš že o nej píšem inak? nemyslím si že sa môj postoj nejako zmenil ale je pravda že mnohé som diskusiami na MK spracoval.
Ten vzťah s deťmi je momentálne určite lepší než to popisuješ. Ešte bude kritické keď sa fyzicky odsťahujem ale verím že to zvládneme.
@hugger Mňa len fascinuje, že tvojej partnerke nevadilo, že váš vzťah ide od 10 ku 5... už som to tu skôr písal, že predstava, že okolo mňa pobehuje krásna žena, neraz v spodnom prádle, či bez, alebo legínach a tak.. a ani ju poriadne nemôžem oš***ať, tak to je doslova tortúra...
Pamätám si, keď manželka prvý krát otehotnela a povedala slávny výrok, že "Teraz sme spojení naveky"... a aj keď mala vlastne pravdu, hneď som ju vtedy prerušil, že nie, nie, nie, nespoliehaj sa na to, že ma máš istého...
sorry, akože neviem, čo chcem povedať, to len tak útržkovite uvažujem o tebe 🙂
@marseillefan A čo ty ? Ako si sa zoznámil so svojou polovičkou ?
@ondro1122 Vybral som si zlú vysokú školu, ktorá ma vôbec nebavila, tak som po dvoch rokoch išiel na inú a tam nás strčili s mojou terajšou manželkou do rovnakej skupiny. Máme priezviská, ktoré nie sú až tak ďaleko od seba v abecede... Mal som od začiatku pocit, že to medzi nami trošku iskrí, tak som ju raz pozval do Aidy. A tam som zistil, že sa jej páči úplne iný spolužiak... v jednom kuse o ňom rozprávala. Tak som sa stiahol, pracoval na sebe, mal iný vzťah... a o dva roky neskôr to medzi nami začalo iskriť znova. Ale to som už mal oveľa viac skúseností a vedel som ako sa mám správať, aby som do neposral... práve naopak, už som to vedel uhrať tak, že sa do mňa úplne zamilovala. Pamätám si ako som jej dal vtedy kompliment a ona odvetila: "Buď mi tak už nikdy nehovor... alebo mi tak hovor stále" ❤
@marseillefan veľmi pekne a bola to tvoja prvá priateľka ?
@ondro1122 nie, počas tých dvoch rokov som mal iný vzťah.. a to bolo super, lebo som do vzťahu s mojou terajšou manželkou už išiel skúsenejší. Ak by sme sa dali dokopy ešte úplne na začiatku, stopercentne by to dopadlo tak, že by mi dala kopačky... vzťah je nie len, že sa stretnú dvaja ľudia, ktorí k sebe pasujú, ale musia sa stretnúť aj v správnom čase. Ja som sa za tie dva roky veľmi veľa naučil a to mi pomohlo vyhnúť sa mnohým chybám. A toto isté ti tu my všetci hovoríme... pracuj na sebe, uč sa.. priznaj, že nie si dokonalý a že proste na sebe musíš pracovať (myslím tým vo vzťahu k ženám) a garantujem ti, že aj ty máš na to, aby si si našiel partnerku, ktorá bude myslieť len a len na teba.
@marseillefan Ale aj ty máš nejaké skúsenosti s profesionálkami ? 😁 Vieš čo ja som taký, že ani neviem čo chcem...vážne..sám som si uvedomil a niekedy v robote rozmýšľam (teraz v nej mám málo práce), že aj mi chyba sa pri niekom zobúdzať, pomaznať sa a mať romantiku a mať ten romantický sex (som znamenia rak a tak my to máme😁) ale zároveň má asi nebaví randiť nejako a chodil len po KE a po Prešove po dohode na sex za peniaze....keď ja ani neviem čo mám hovoriť s druhou osobou...baví ma iba cvičenie a nič iné asi...ani robota ma nejako nebaví
@ondro1122 vidis a ja som ti uz pred sto rokmi radila ako prve ze sa mas rozvijat vzdelavat aby s tebou bolo o com. a po mozno aj roku, miliarde prispevkoch, niekolkych rovnakych temach si tam kde na zaciatku. no povedz koho by to v realnom zivote bavilo. kazda jedna rada ktoru si dostal od kohokolvek ci uz od zien alebo muzov stale ide mimo teba. ani naznak ze by nieco zanechalo dojem. toto vazne nie je ulne normalne. bez urazky. snazim sa to pochopit. este som nestretla tak imunneho cloveka. ja osobne som ti venovala desiatky prispevkov. a nebola som jedina. kukni tu aj chlapi maju s tebou nekonecnu trpezlivost. ohromujuce.
@ondro1122 mám viacero kamošov, ktorí za profesionálkami chodia a mám ich vyspovedaných do detailov, takže o tom viem dosť... a garantujem ti, že sex s profesionálkou je o ničom v porovnani so sexom s niekým, kto ťa miluje a túži po tebe... navyše tie v KE a v PO nestoja ani za deravý groš.
Je v poriadku, že sa so ženami nemáš o čom rozprávať, to je úpne normálna vec. Skús začať napríklad tým, že sa o ne začneš zaujímať... kľudne začni s takými, čo sa ti ani nepáčia. Porozprávaj sa s nimi, zisti o nich, aké sú, čo rady robia... prečo sú smutné, prečo sú šťastné. Kľudne s nejakou kamoškou v robote začni. Pred tebou je ešte veľa práce, ale na jej konci bude odmena... nie hneď, možno o rok, možno o dva, možno o 5 rokov. Ale dá sa to.. a začni s tým, že sa o ženy začneš zaujímať. Nie preto, že s nimi chceš mať sex, ale preto, že ich chceš spoznať ako kamarát. Na sex a balenie v prvej fáze ani nepomysli...
@ondro1122 a ešte jedna vec... sex so štetkou nie je žiadna hanba. Ženy tu na Modrom Koníku ti síce budú tvrdiť opak, ale ja ti garantujem, že nie je. Akože nevychvaľuj sa tým, ale ani sa za to nehanbi. Garantujem ti, že až nájdeš tú správnu, bude jej to jedno. A ak s tým bude mať nejaká problém? Tak potom nebola tá správna...
Ale ani sa tým nevychvaľuj, ani to o sebe neroztrubuj, ak sa ťa na to nikto nepýta... to zasa tiež nie je cool.

@tanyag 🤣 čo s ním?