icon

Je lepšia samota alebo byť vo vzťahu?

slobodnyanonym
Dnes o 19:00

Co je lepšie?

a0
Dnes o 19:04

Za mňa je lepšie byť sama, než v toxickými vzťahu ale súčasne je lepšie mať byť v harmonickom vzťahu, miesto samoty.

slobodnyanonym
autor
Dnes o 19:11
@a0

Za mňa je lepšie byť sama, než v toxickými vzťahu ale súčasne je lepšie mať byť v harmonickom vzťahu, miesto samoty.

@a0 Suhlasim s odpovedou. Radšej byt sám ako v toxickom vztahu. Prajem všetko dobré vo vztahu.

anonym_b778c7
Dnes o 19:17

@slobodnyanonym Je vôbec byť nutné vo vzťahu? Kedy už konečne pominú tie tlaky..?

hederamonstera
Dnes o 19:22

Akykolvek stav, kde je clovek stastny

billy_jean
Dnes o 19:23

Ako kedy. Ak ťa vzťah obohacuje, robí z teba lepšieho človeka, napĺňa ťa, tak je lepšie byť vo vzťahu. Ak ťa vyčerpáva, si viac nervózny, nerozumiete si, máte iné hodnoty a ciele, tak je lepšie byť sám, šťastný.

anonym_2a832b
Dnes o 19:29

Ako pre koho, ako kedy, za akých okolností a ako s kým... univerzálna pravda v tomto neexistuje

anonym_5959b9
Dnes o 19:33

Chyba je byt vo vztahu len aby človek niekoho mal ako tu casto čítame, aj keď je ten vztah nefunkcny v tom prípade je lepšia samota.
Nefunkcny vztah človeka vnutorne trápi aj keď možno hrajú divadlo pred svetom a nepriznajú ale raz ho to dobehne.Osamelost vo vztahu je omnoho horsia ako osamelosť bez vztahu
Čiže keď ma niekto krásny plnohodnotný, funkcny, laskyplny vztah kde sa dvaja dopĺňajú, miluju je lepšie byt vo vztahu, nefukcny vztah za mňa volím samotu

anonym_d3925e
Dnes o 19:34

Mne je momentalne lepsie samemu... ale ci to tak bude do konca zivota neviem asi nie.

anonym_10436b
Dnes o 19:35

V minulosti som z jedného vzťahu vhupla hneď do druhého vzťahu a momentálne si užívam slobodu a do ďalšieho vzťahu sa mi ani trochu nechce, páči sa mi takto..

anonym_fa7026
Dnes o 19:36

80% vztahov je toxickych.

anonym_c54bb4
Dnes o 19:43

@slobodnyanonym je jedno, či si vo vzťahu, či bez vzťahu, podstatné je, aby si bol šťastný a spokojný. No všeobecne sa hovorí, že dvom je veselšie, ako jednému 👍🫣😉.

bjnr
Dnes o 19:50

V skutočnosti táto otázka často nesignalizuje hľadanie pravdy o vzťahoch, ale vzorec úniku. Často sa ľudia pýtajú, či je horšia samota alebo zlý vzťah. Ale to je trochu pasca. Pretože veľa ľudí nie je vo vzťahu preto, že tam cítia blízkosť. Sú tam preto, aby neutiekli pred vlastnou prázdnotou. A veľa ľudí nie je samo preto, že im je tak dobre. Sú sami preto, lebo sa boja, že by ich niekto naozaj spoznal. Keď sme sami, idealizujeme si blízkosť, pretože nás tlačí osamelosť. Keď sme vo vzťahu, túžime po samote, pretože nás valcuje tlak na kompromisy, strach zo straty slobody alebo zraniteľnosť. Hľadaním toho, čo je „lepšie“, sa podvedome snažíte vyhnúť nepohodliu, ktoré so sebou nesie každá z týchto volieb. Chcete záruku, že sa nepomýlite a nebudete trpieť. Samota ani vzťah nie sú cieľové stanice, kde človek konečne nájde trvalý pokoj. Sú to len rôzne prostredia, v ktorých sa zrkadlí náš vzťah k sebe samému. Ak neunesiete samotu, vzťah pre vás nebude partnerstvom, ale emočnou barličkou. Budete od partnera vyžadovať, aby zaplnil prázdnotu, ktorú si musíte upratať sami. Ak neunesiete vzťah, samota pre vás nebude slobodou, ale len bezpečným úkrytom pred strachom, že vás niekto skutočne uvidí s vašimi chybami a slabosťami. Pred čím konkrétne sa snažíte zachrániť, keď premýšľate nad tou „lepšou“ možnosťou? Namiesto porovnávania týchto dvoch stavov sa pozrite na to, čo od nich očakávate. Kvalitná samota vás učí nezávislosti a sebahodnote, kvalitný vzťah vás zase učí intimite, zrkadleniu a prekračovaniu vlastného ega. Ani jedno nie je lepšie. Otázkou je, akú lekciu momentálne vo svojom živote odmietate vidieť. Je to otázka: v akom vzťahu som sám so sebou, keď ostanem bez rozptýlení? Ak by ste dnes vstúpili do vzťahu, išli by ste tam z túžby zdieľať život alebo z potreby necítiť samotu? Keď ste sami, od čoho automaticky utekáte? To býva miesto, kde sa skrýva odpoveď. Nie v tom, či „mať vzťah“, ale čo sa vo vás aktivuje, keď nemáte nikoho, kto vás prekryje.

katarinaba
Dnes o 19:54

Joooj, toto je tak tazke 😥 ani jedno - by som povedala. Bola som v zlom vztahu, ked si na to spomeniem, poviem si, ze nic lepsie ako rozvod sa mi stat nemohlo. Potom som mala vztah, kde bolo vsetko super. A ked som si uz myslela, ze to je ten pravy, ze to bude ten "VZTAH", tak to skoncil zo dna na den. Bez vysvetlenia, z nicoho nic. A ostala som sama. Teraz mi ten vztah chyba. Je mi smutno a chcem to spat. Potom si precitam problemy druhych vo vztahu a poviem si, ze super, ze som sama. Ale aj tak pridu chvilky, kedy by som chcela objat, pobozkat na celo. Hrozne je, ze rozum superi so srdcom. Ked je dobry vztah, je super byt v nom, ked je zly, je lepsie byt sam. Nastastie nic nie je cierno biele a mozno raz bude dobre - ci uz vo vztahu alebo osamote.

slobodnyanonym
autor
Dnes o 19:59
@katarinaba

Joooj, toto je tak tazke 😥 ani jedno - by som povedala. Bola som v zlom vztahu, ked si na to spomeniem, poviem si, ze nic lepsie ako rozvod sa mi stat nemohlo. Potom som mala vztah, kde bolo vsetko super. A ked som si uz myslela, ze to je ten pravy, ze to bude ten "VZTAH", tak to skoncil zo dna na den. Bez vysvetlenia, z nicoho nic. A ostala som sama. Teraz mi ten vztah chyba. Je mi smutno a chcem to spat. Potom si precitam problemy druhych vo vztahu a poviem si, ze super, ze som sama. Ale aj tak pridu chvilky, kedy by som chcela objat, pobozkat na celo. Hrozne je, ze rozum superi so srdcom. Ked je dobry vztah, je super byt v nom, ked je zly, je lepsie byt sam. Nastastie nic nie je cierno biele a mozno raz bude dobre - ci uz vo vztahu alebo osamote.

@katarinaba Objatie, bozky. Toto mi velmi chýba.

anonym_15df1d
Dnes o 20:11

Určite je lepšie mať dobrý vzťah 🙂

lanka999
Dnes o 20:15

mne je dobre samej 😍😍

anonym_82d388
Dnes o 21:12

Najlepsie co moze muz v dnesnej dobe urobit je ostat single a bezdetny, uzivaj si plody svojej prace a rob si co chces