Samota po návrate do prázdneho bytu
Doľahlo to na mňa, idem sa vypísať. Vo väčšine prípadov som sa zmierila s tým, že som sama a nemám vzťah, nemám rodinu a deti. Nejako to išlo vekom. Všetko je ok, dokiaľ nejdem niekde na rodinnú oslavu, na teambuilding. Všetci hovoria o rodinách, o partneroch, o deťoch, každý sa niekam vracia, píše si partnerom, volá domov. Tu niekde ja nemám komu zavolať. Prichádzam domov, do prázdneho bytu, sedím sama pri telke, pijem čaj a premýšľam... ako sa môj život vybral týmto smerom a ako som to v tomto živote nezvädla. Snáď v tom budúcom to bude lepšie. Tu asi ani nemám otázku. Len môj depresívny výlev.
Prečo nemáš aspoň psa?
Niekto aj rodinu má, a nemá komu zavolať...
Vždy je možnosť to zmeniť, dať niekomu šancu prísť do tvojho života
Partnera si mozes najst v kazdom veku, ak ti chyba.
Partnera si mozes najst v kazdom veku, ak ti chyba.
@anonym_5fa21b skôr tak v beletrii, či vo filme, ako v realite.
Tak to zmeň, však čo ti v tom bráni ? Chceš partnera ? V každom veku si ho môžeš nájsť. Chceš rodinu ? Tak si ju môžete založiť. Príliš neskoro na dieťa alebo dieťa kvôli niečomu mať nemôžeš ? Stále si môžete adoptovať dieťa a dať mu domov a rodinu. Dieťa nechceš ? Môžeš dať domov mačke, psíkovi či inému zvieraťu/zvieratám. Treba spraviť ten prvý krok.. ten zväčša býva najťažší. Alebo sa môžeš ľutovať aj to je cesta.
Tak to zmeň, však čo ti v tom bráni ? Chceš partnera ? V každom veku si ho môžeš nájsť. Chceš rodinu ? Tak si ju môžete založiť. Príliš neskoro na dieťa alebo dieťa kvôli niečomu mať nemôžeš ? Stále si môžete adoptovať dieťa a dať mu domov a rodinu. Dieťa nechceš ? Môžeš dať domov mačke, psíkovi či inému zvieraťu/zvieratám. Treba spraviť ten prvý krok.. ten zväčša býva najťažší. Alebo sa môžeš ľutovať aj to je cesta.
@jblheart ja mam macku a aj tak sa citim rovnako ako autorka
Je normálne že sa takto cítiš .Takto nejak som sa cítila ja keď som mala pred 30 tkov.Nemala som vtedy vzťah ,deti ,nič .Len robota a domov .Nenahli sa do ničoho,čo má prísť príde
Treba popracovať na SEBE /strachy, bloky, traumy/. Ked nedokážeš byt sama so sebou mas problem. Treba sa vyliečiť. Potom mozes riesit to co si pisala. Ver mi, že samotu ti nevyliečiteľne pes, ani partner ci dieta. Musíš sa znovu nájsť.
@anonym_autor konicky, kamosi, komunita?
Chod niekam, kde budes potrebna. Takych miest je milion, je tam vela podobne zmyslajucich ludi. Utulky, domovy, nemocnice, bezdomovci, enviro kluby, turisti, mestske spolky, hudobne spolky, divadelne spolky, cokolvek ta aspon trochu bavi.
Alebo aj keby si sa skamosila so susedou dochodkynou. Tie si radi pokecaju, aj im pomozes, aj ta to zahreje pri srdci.
Potom sa ti bude dobre vracat domov, do kludu, kde si oddychnes.
@anonym_autor pozri na to z druhej strany,vies kolko zien,aj tu z MK,hladaju riesenie,ako odist zo zleho vztahu alebo z manzelstva.
Ty mas pokoj,nic nemusis riesit.
"Niekedy je lepsie byt sam,ako v zlej spolocnosti."
George Washington
Tiez som to tak mala, tiez som sa tak citila a potom som si nasla priatela a teraz zijem s nim.
@anonym_autor stačí byť pekná a muži sa sami objavia.
@sevrin muzi, ktori si zenu zacnu vsimat, az ked je pekna, su taka vyhra pre zenu, ako pre muza zeny, co si ho zacnu vsimat, az ked vyzera, ze je pri peniazoch.
Ďakujem za názory. Mám doma psíka aj papagája. Mám priateľov, mám prácu, rodinu už nemám. Venujem sa dobrovoľníctvu - útulok pre psíky, DSS - mám jeden konkrétny, kde chodím, potom domov na Pol ceste a útulok pre týrané matky s deťmi. Napriek tomu mi v živote chýba človek. Som už vo veku (50), kedy je veľmi ťažké nájsť niekoho, s kým to bude fungovať, lebo všetci normálni muži sú zadaní. A ja žiadne vzťahy nerozbíjam, lebo si manželstvo nadovšetko cením. A zároveň, môj ex, ktorí tu už nie je medzi nami dal latku veľmi vysoko. 90% času som zmierená s tým, ako to je. A potom je tu tých 10%, ktoré musím zvládnuť.
Ďakujem za názory. Mám doma psíka aj papagája. Mám priateľov, mám prácu, rodinu už nemám. Venujem sa dobrovoľníctvu - útulok pre psíky, DSS - mám jeden konkrétny, kde chodím, potom domov na Pol ceste a útulok pre týrané matky s deťmi. Napriek tomu mi v živote chýba človek. Som už vo veku (50), kedy je veľmi ťažké nájsť niekoho, s kým to bude fungovať, lebo všetci normálni muži sú zadaní. A ja žiadne vzťahy nerozbíjam, lebo si manželstvo nadovšetko cením. A zároveň, môj ex, ktorí tu už nie je medzi nami dal latku veľmi vysoko. 90% času som zmierená s tým, ako to je. A potom je tu tých 10%, ktoré musím zvládnuť.
@anonym_autor a rodicov nemas?alwbo surodencov,netere?
@anonym_autor a rodicov nemas?alwbo surodencov,netere?
@farebnypapagaj nie, nemám. Ale to by nemenilo nič na tom, že sa vraciam domov, kde ma nikto nečaká. Ja hovorím o mužovi/partnerovi.
@anonym_autor tak hladas partnera, alebo len doplnok do dokonalosti tvojho zivota?
Toto si zodpovedz.
Pises, akoby ti odzvonilo. Aj patdesiatnicky sa mozu zoznamit a zoznamuju (nie, nie len v beletrii), ale musia prejavit snahu a chcenie. Nikto ti sam na dvere nezaklope. Rozvedenych muzov alebo vdovcov napriklad je vela, nemusis rozbijat rodinu. Ale ak to beries uz vopred ako prehranu bitku, tak to tak aj dopadne. Potom je tato tema naozaj len depresivny vylev a za svoju osamelost si mozes sama. To, ci budes sama aj nadalej je len a len v tvojich rukach.
on ti sam na dvere nezaklope a myslim, ze ziadny muz nema zaujem o take typy so smutnym pohladom na zivot
ako dlho si vdova? viac ako desat rokov? lebo v uvodnom prispevku pises, ze nemas vztah, deti, rodinu, ze sa to nejak takto vyvinulo.
nic nie je stratene, mas pred sebou este hodnu cast zivota pravdepodobne
inak odbočim od temy
ten tvoj prispevok mi pride ako celkom dobry priklad pre mlade baby dvadsatrocne, ktore teraz bohorovne tvrdia, ze nechcu deti, lebo by ich obmedzili v ich uzasnom zivote, kariere a cestovani
V 50 je to potom vacsinou trochu inak a ako rady by niekomu zavolali, ale niet komu
Čítaj diskusie ako bývajú so spolubyvajucim, muz o nich nezakopne, nechce ich, ziadna intimita.Su osamelé.Osamelost je stokrát horšia vo vztahu ako ked je človek single.To človeka zloží uplne, psychicky a následne fyzicky.Ale niektore zeny si myslia, nemáš chlapa nemáš pravdy, zaspali dobu a tak sa držia v nefunkcnych vztahoch zubami nechtami
Ty si na tom lepšie, a nikde nieje napísané že ostanes sama.50 rokov v dnesnej dobre nieje vysoký vek, ľudia sa uplne bežne zoznamujú .Skus Zoznamku.
@anonym_autor tak pokiaľ ti umrel manžel, ktorý bol pre teba dokonalý a dal teda latku naozaj vysoko, v tomto prípade ti rozumiem. veľmi ťažko nájdeš niekoho, kto ho prekoná, viem, o čom píšem. aj keď prejdú roky, stále budeš podvedome porovnávať a to ťa bude od mužov odrádzať. napokon tú latku stiahneš nižšie, aby si s niekým bola, ale ten niekto ti už nikdy nenaplní život tak, ako ten, čo odišiel. budeš s ním iba preto, aby si nebola sama, ale nebudeš vnútri úplne naplnená a dokonale šťastná.
@farebnypapagaj nie, nemám. Ale to by nemenilo nič na tom, že sa vraciam domov, kde ma nikto nečaká. Ja hovorím o mužovi/partnerovi.
@anonym_autor tak udrzuj vztshy s surodencami a ich detmi,chodte s neteramu na vykety,okanuj dovilenky.
@sevrin muzi, ktori si zenu zacnu vsimat, az ked je pekna, su taka vyhra pre zenu, ako pre muza zeny, co si ho zacnu vsimat, az ked vyzera, ze je pri peniazoch.
@moonlight1210 áno, viac menej presne takto to funguje.
@moonlight1210 áno, viac menej presne takto to funguje.
@sevrin a priemerne sa vam nepacia.Ake subpwkne podla teba
@anonym_173520 vždy je to individuálne, každému sa páči niečo iné a nedá sa generalizovať.
@sevrin tebe sa co paci?

Zmenit to uz nevies?