icon

Je môj muž príliš závislý na svojej mame?

5. feb 2026

Ahojte, s manželom sme spolu 3 roky. Bývame sami vo vlastnom dome, od začiatku sme vždy bývali sami nikdy nie s rodičmi ...Na začiatku mi to nepripadalo nejako divné že manžel si sem tam zavolal s mamou až teraz keď sme si postavili vlastný dom a čakáme bábätko sa začínam pozastavovať nad tým , aký je jeho vzťah s mamou. Svokra býva asi 20 min cesty od nás , stretávame sa pravidelne 2x do týždňa. Tak isto je to aj s mojou mamou. Napriek tomu svokra každý deň zavolá 3x do dňa aby sa opýtala na všetko čo sa cez deň stalo. Volá manželovi každýý večer presne o pol 7 a začne mu do telefónu ohovárať svoje kolegyne z práce a tak...koho to má zaujímať? manžel jej často ani neodpovedá lebo ho to nudí ale večerný telefonát s mamičkou si proste neodpustí.
Má manželovu polohu na iPhone a stále ked vykročíme z domu hneď nám volá kde sme sa zas vybrali. Už som mu povedala že prečo si to zdieľanie polohy nevypne , že nemáme 15 rokov aby nás kontrolovala ale proste nespraví to. Vždy musí vedieť o každom našom nákupe, manžel jej rozpráva o našich financiách (aj keď som mu 100x povedala že je mi to nepríjemné).Taktiež teraz počas tehotenstva sa zaujíma o také veci ktoré sú mi nepríjemné.. trpím tehotenskými depresiami a zverila som sa len manželovi keďže je to dosť citlivé. On to hneď na druhý deň povedal jej a samozrejme hned ma oni dvaja spolu začali diagnostikovať a rozoberať...Svokra už dobre vie že u mňa nepochodí a teda mne nezavolá ani nenapíše ale schválne volá môjmu mužovi ked som ja v práci alebo tak a rieši s ním veci ako sú nákupy pre novorodenca, výchova, zariadenie nášho domu...
čo s tým? S manželom som sa rozprávala niekoľkokrát na túto tému a nikam to nevedie..ani s hádkou ani bez nej..
bojím sa čo bude keď porodím...

Strana
z3
sense
Včera o 05:25

Aj môj je taký. Ale mne to nevadí ,ale teda on si nezdieľa s mamou polohu, a už sa naučil jej nevesat všetko na krk, ale volá jej minimálne raz deň , a ona jemu aj 5x ale jeho mama ma rozbiehajúcej o Alzheimera a máva vypadky

anonym_7b38aa
Včera o 06:30

Je normálne, že aj ženy hovoria o partneroch o finančnej situacii či zdravotnej nejakej butlavej vrbe alebo kamoske
Nehovoriac, že ked je to len nádejný,tak je rozobraty na súčiastky a nikto sa ho nepýta na zvolenie
Pokiaľ ti neslubil predtým, že to ostane tajomstvo(co by bola strata dôvery),tak sa na neho nehnevaj
On ma svoju mamu ktorej sa vyrozpráva
Drviva äčšina ľudí niekoho takého ma
Len jednoducho svokra rezonuje lebo je to žena čo ma ,, vplyv,, ale on jej to hovorí kvôli dobremu vzťahu s ňou
Ale je to rodina
Nie cudzia žena ktorej ma potrebu sa vykecat
Ale to je normálne
Mi nehovor, že ani ty si nikdy nerozoberala nejaké veci s niekým iným okrem partnera
Možno nie
Ale je to vážne bežné
len jediné co je ,,problém, že je to svokra ale to sú predsudky len kvôli jej pozicii
No radšej čím bližšia rodina ako hocikomu cudzejsiemu

anonym_847614
Včera o 06:41

Nie, nie je to normalne. Aby mal niekto zdielanu moju polohu na svojom mobile a volal mi hned ako vyjdem z domu, ze kam idem?
Co som odsudeny s domacim vazenim, ci co?

aurora33
Včera o 06:43

@anonym_autor manzel je na vine. Vzala si si malé decko.

anonym_68e7f4
Včera o 06:44

Zatial to predychaj. Vidis ze nemas ziadne slovo. A robis si co chce. Vztah by ale mal byt o kompromisoch. Ved ty mu mamu "nezakazujes". Len kusok obmedzit to co je prehnane.
Mala som to tiez podobne. Presne ako pises. Az som si myslela ze je to nejaky moj stary prispevok.... po rokoch vies kam to dospelo? Ze muz zavola s mamou tak raz za mesiac.... lebo je uz asi presyteny... otraveny....
ale teda potreboval na to dost casu aby si to on uvedomil. I ked ja som sa nahucala tiez dost....

anonym_7b38aa
Včera o 06:47

A si predstav, že on by písal na nejakom fóre vaše problémy, súkromné veci aj keby to bolo anonymne
Ty by si videla ako on o tebe píše co robíš nerobíš ako mu to vadí a hľadal tam podporu názory
A je to problém?problem keď potrebuje zdieľať s niekým niečo?
Veď ty to robis tak isto a s úplne cudzími čo nás je do vás nič nevieme nič a ideme dávať rozumy
Ale on nemôže?lebo chlap lebo mamička a čo si ma čo dovoľovať niečo jej hovoriť
Chápeš?

anonym_7b38aa
Včera o 07:10

To vidíš aj na sociálnych sieťach čo je extrém,zdielat raňajky obed večera ,fotky detí,domu, muža,seba v každej polohe, každý vie pomaly kto ma akú veľkosť podprsenky a kto má na aké auto
A koho cudzieho je čo do toho?
Ľudia majú potrebu zdieľať
Ty napíšeš, že jeho mama hovorí o kolegynach a koho to zaujíma
A napíšeš na fórum, kde ta nikto nepozná, píšeš súkromné veci, máš tu potrebu cudzích názorov a myslíš, že koho to naozaj zaujíma co ty máš za problém alebo ako to máš/nemáš
A toto mi vadí veľmi na ľuďoch a ženách
Treba troška aj nad sebou a nie aby chlap skakaal lebo čo?ma potrebu najbližším sa vykecat a prezdielat,tak oheň na streche
A pritom prirodzená vlastnosť

autor
Včera o 07:13
@reanda

@anonym_autor ako by sa citil chlap? no moj ex by bol rad, ze ma aspon odo mna pokoj a moze sa venovat sam sebe 😀
ty by si rada videla problem hlavne v svokre, ale bohuzial, problem je v tvojom muzovi.. co s tym? to by ta nepotesilo

@reanda kto povedal že vidím problém v svokre? 🙂 skúste si prečítať názov diskusie než zhodnotíte situáciu

autor
Včera o 07:20
@anonym_8958bf

Acch, tieto nevesty 😤. No čo s vami? Načo sa vôbec vydavate keď vám tak vadia tie svokry?

@anonym_8958bf to ste teraz napísala tak akokeby som sa pri svadbe upísala svokre nie môjmu manželovi 🙂

autor
Včera o 07:22
@marca12

Tipujem,ze svokra je sama alebo ak aj ma muza,nevychadzaju spolu dobre. Vacsinou zeny,ktore nie su spokojne s manzelmi,potom sa takto upnu na deti a nedaju im dychat. To si musi manzel uvedomit,ze nie je v poriadku,aby vas sledovala a ked uz aj sleduje,naco mu vola? To,ze spolu volaju je praveze pekne,len by to stacilo obmedzit na raz denne.

@marca12 práveže svokra má partnera s ktorým má aj 11 ročného syna čiže si nemyslím že je nejako osamelá.. má sa o koho starať . Ak by bola sama brala by som to inak ale mám pocit že sa momentálne viac stará o moje ešte nenarodené dieťa ako o svojho syna

autor
Včera o 07:26
@anonym_7b38aa

Je normálne, že aj ženy hovoria o partneroch o finančnej situacii či zdravotnej nejakej butlavej vrbe alebo kamoske
Nehovoriac, že ked je to len nádejný,tak je rozobraty na súčiastky a nikto sa ho nepýta na zvolenie
Pokiaľ ti neslubil predtým, že to ostane tajomstvo(co by bola strata dôvery),tak sa na neho nehnevaj
On ma svoju mamu ktorej sa vyrozpráva
Drviva äčšina ľudí niekoho takého ma
Len jednoducho svokra rezonuje lebo je to žena čo ma ,, vplyv,, ale on jej to hovorí kvôli dobremu vzťahu s ňou
Ale je to rodina
Nie cudzia žena ktorej ma potrebu sa vykecat
Ale to je normálne
Mi nehovor, že ani ty si nikdy nerozoberala nejaké veci s niekým iným okrem partnera
Možno nie
Ale je to vážne bežné
len jediné co je ,,problém, že je to svokra ale to sú predsudky len kvôli jej pozicii
No radšej čím bližšia rodina ako hocikomu cudzejsiemu

@anonym_7b38aa takže ja keď idem manželovi povedať nejakú intímnu súkromnú vec tak ho mám pred tým najprv požiadať alebo upozorniť aby to nehovoril mamke? správne to chápem? 🙂
a ešte dodám ..nie nikdy som žiadnej kamoške ani nikomu z rodiny nerozprávala o našich financiách ani o zdravotnom stave či psychike 🙂
existuje teké niečo ako SÚKROMIE

sova7
Včera o 07:42
@anonym_autor

@anonym_7b38aa takže ja keď idem manželovi povedať nejakú intímnu súkromnú vec tak ho mám pred tým najprv požiadať alebo upozorniť aby to nehovoril mamke? správne to chápem? 🙂
a ešte dodám ..nie nikdy som žiadnej kamoške ani nikomu z rodiny nerozprávala o našich financiách ani o zdravotnom stave či psychike 🙂
existuje teké niečo ako SÚKROMIE

@anonym_autor ty tu už máš jednu takúto diskusiu že? Svokra 11 r syn na ktorého kašle a s vami chcela ísť kupovať výbavičku a kočík. Sme ti vtedy nejak zle vysvetlili situáciu? Mala som pocit že si pochopila o čo tu ide tak nevidím zmysel ďalšej diskusie. Akurat zdieľaná poloha je novinka to si minule nepísala. Možno pár rovnakých svokier ti tu napise že takýto vzťah je ok ale inak trvám aj ja na tom že touto cestou sa nič nevyriesi problém nezmizne a budeš musieť urobiť poriadok doma. Nie je ok aby chlap bol až takto prilepený na mamicke. Áno aj to je fakt že mužovi ak to sám nedokáže chápať budeš ako malému decku musieť vysvetľovať že mamičke sa vaše intímne info nehovoria možno pochopi.

anonym_8958bf
Včera o 08:02
@anonym_autor

@anonym_8958bf to ste teraz napísala tak akokeby som sa pri svadbe upísala svokre nie môjmu manželovi 🙂

@anonym_autor aké upísala? Manžel nie je hádam tvoj majetok. A co také hrozné sa ti napr. stalo o tej pol siedmej keď svokra vola mužovi? Máš nejakú traumu z toho či čo? Nepreháňaj. Na ten čas si nájdi nejakú aktivitu, nemusíš predsa sedieť presne vtedy pri jeho zadku. Aj tu je vidieť že nevesty robia problémy tam kde ani nie sú. A za každú cenu zhadzuju svokry ci treba, či nie.

sova7
Včera o 08:11
@anonym_8958bf

@anonym_autor aké upísala? Manžel nie je hádam tvoj majetok. A co také hrozné sa ti napr. stalo o tej pol siedmej keď svokra vola mužovi? Máš nejakú traumu z toho či čo? Nepreháňaj. Na ten čas si nájdi nejakú aktivitu, nemusíš predsa sedieť presne vtedy pri jeho zadku. Aj tu je vidieť že nevesty robia problémy tam kde ani nie sú. A za každú cenu zhadzuju svokry ci treba, či nie.

@anonym_8958bf zavislost na mamičke je problém. On ma rodinu zachvilku dieťa ona 11 r syna. On sa má venovať rodine ona tam ma svoju rodinu tak čo si majú čo každý večer volať ako zaľúbený pubertaci?

anonym_c3b44d
Včera o 09:12
@anonym_autor

@marca12 práveže svokra má partnera s ktorým má aj 11 ročného syna čiže si nemyslím že je nejako osamelá.. má sa o koho starať . Ak by bola sama brala by som to inak ale mám pocit že sa momentálne viac stará o moje ešte nenarodené dieťa ako o svojho syna

@anonym_autor autorka mrzí ma to, ale asi bude problem aj v tvojej hlave. To ta naozaj baví v tehotenstve, kedy si maz užívať chvíle s bábätkom v brušku a nestresovat sa, vypisovať na mk? Ved si dostala rad az az. A co sa zmenilo? Nic. Skoda, v prvej téme si sa mi zdala odhodlanejšia postaviť sa za seba a svoje dieta. Držím palce po porode, nachystaj svokre posteľ pri babatku

reanda
Včera o 20:18
@anonym_autor

@reanda kto povedal že vidím problém v svokre? 🙂 skúste si prečítať názov diskusie než zhodnotíte situáciu

@anonym_autor nemusis mi vykat, ja nie som tvoja svokra 😀
a okrem nazvu temy som si precitala aj ostatne tvoje prispevky.. s muzom si sa rozpravala, ale to nikam nevedie.. tak asi by si rada nejak poriesila svokru, ked uz s muzom to nejde.. alebo mas plan c? ci ked ti zeny z mk napisu, ze tvoj muz nie je prilis prilepeny na mamicke, tak to nechcas tak a budes s tym ok?

Strana
z3