Je môj muž príliš závislý na svojej mame?
Ahojte, s manželom sme spolu 3 roky. Bývame sami vo vlastnom dome, od začiatku sme vždy bývali sami nikdy nie s rodičmi ...Na začiatku mi to nepripadalo nejako divné že manžel si sem tam zavolal s mamou až teraz keď sme si postavili vlastný dom a čakáme bábätko sa začínam pozastavovať nad tým , aký je jeho vzťah s mamou. Svokra býva asi 20 min cesty od nás , stretávame sa pravidelne 2x do týždňa. Tak isto je to aj s mojou mamou. Napriek tomu svokra každý deň zavolá 3x do dňa aby sa opýtala na všetko čo sa cez deň stalo. Volá manželovi každýý večer presne o pol 7 a začne mu do telefónu ohovárať svoje kolegyne z práce a tak...koho to má zaujímať? manžel jej často ani neodpovedá lebo ho to nudí ale večerný telefonát s mamičkou si proste neodpustí.
Má manželovu polohu na iPhone a stále ked vykročíme z domu hneď nám volá kde sme sa zas vybrali. Už som mu povedala že prečo si to zdieľanie polohy nevypne , že nemáme 15 rokov aby nás kontrolovala ale proste nespraví to. Vždy musí vedieť o každom našom nákupe, manžel jej rozpráva o našich financiách (aj keď som mu 100x povedala že je mi to nepríjemné).Taktiež teraz počas tehotenstva sa zaujíma o také veci ktoré sú mi nepríjemné.. trpím tehotenskými depresiami a zverila som sa len manželovi keďže je to dosť citlivé. On to hneď na druhý deň povedal jej a samozrejme hned ma oni dvaja spolu začali diagnostikovať a rozoberať...Svokra už dobre vie že u mňa nepochodí a teda mne nezavolá ani nenapíše ale schválne volá môjmu mužovi ked som ja v práci alebo tak a rieši s ním veci ako sú nákupy pre novorodenca, výchova, zariadenie nášho domu...
čo s tým? S manželom som sa rozprávala niekoľkokrát na túto tému a nikam to nevedie..ani s hádkou ani bez nej..
bojím sa čo bude keď porodím...
Títo chlapi sú presne tie typy, ktoré sa takto správajú dlhodobo, ak nie celý život. Predtým taký nebol? Určite áno, a práve preto nechápem, že si si to vôbec nevšimla alebo že ti to neprekážalo.
moj nazor... kazda matka by chcela mat takyto vztah k vlastnym dietatom hoci aj v dospelosti, ze sa s nim moze porozpravat hocikdy o hocicom. nic zvlastne na tom nie je. je to jeho matka. na druhej strane nepochopim chlapa (cloveka) ktory ma potrebu vykecavat sa s rodicom kazdy den aj 1/2 hodku ked nie je o com, evidentne to ona potrebuje a doma ju muz nepocuva, tak si nasla syna. co sa tyka k zdielaniu polohy, ci rozpavanie veci medzi vami dvoma to si musi nastavit tvoj muz hranice, co je vhodne a co nie je vhodne rozoberat mimo vlastnu rodinu. mal by si uvedomit, ze uz ma svoju vlastnu "novu" rodinu a nie je nou jeho matka. toto treba vysvetlit chlapovi. otazka je ci to pochopi... a hlavne nastav hranice aj svokre 🙂
Mamička vola presne o 18.30? Však to je ideálny čas na kúpanie bábätka. Takze otecko bude mat uolne iný program ako klabosenie s mamickou,eeee babičkou
Veď buď trosku kreatívna.
mám takého švagra, jeho mama vie o každej drobnosti, už mu jeho brat - môj muž plne prestal čokoľvek hovoriť, lebo do hodiny to vedela ich mama a už volala a riešila blbosti (napr. aj pracovné veci, obaja podnikajú, o súkromných nehovorím)
my sme sa odstrihli, tak sme za zlých, ale ozaj nemienim zdieľať svoje súkromie ešte aj s jej susedmi alebo spolucestujúcimi v autobuse či vlaku, lebo ona porozprávala hocikomu na počkanie úplné detaily
psychológia na to má nejaký výraz, teraz si nespomeniem, ale je to niečo o tom, že matka si svojho syna postaví do role partnera a doslova bojuje s partnerkou o jeho priazeň a pozornosť, je to choré
psychológia na to má nejaký výraz, teraz si nespomeniem, ale je to niečo o tom, že matka si svojho syna postaví do role partnera a doslova bojuje s partnerkou o jeho priazeň a pozornosť, je to choré
@lucka_ke toto nie je emocionálny incest, toto je klebetna baba a osprosteny syn
@lucka_ke parentifikácia potomka sa to nazýva. Ešte aj syndróm prázdneho hniezda, neprestrihnutá pupočná šnúra, neodstavený prsník, toxický manipulatívny rodič, narcistický rodič...veruže toho je
3x do dňa volať, to mi príde akože celkom extrém 😀
ak je niekto niekoho miláčik tak to je asi niečo iné 😏
ale k téme: svokra to robí lebo chce a môže a tvoj muž detto. to že s mamou vykecáva to ťa trápiť nemusí, to sa ťa netýka. ani zdieľanie jeho polohy. čo by si mala riešiť sú vaše veci - a riešiť naozaj radikálne. lenže to asi nechceš 😏 čo chápem, lenže bez toho aby to bolo rázne a neústupné, bez toho sa nepohneš 😒
@lucka_ke toto nie je emocionálny incest, toto je klebetna baba a osprosteny syn
@pribinak kľudne môže byť. Bezpochyby však takých vzťahov existuje ako húb po daždi.
https://najmama.aktuality.sk/clanok/58bcwzd/die...
ak je niekto niekoho miláčik tak to je asi niečo iné 😏
ale k téme: svokra to robí lebo chce a môže a tvoj muž detto. to že s mamou vykecáva to ťa trápiť nemusí, to sa ťa netýka. ani zdieľanie jeho polohy. čo by si mala riešiť sú vaše veci - a riešiť naozaj radikálne. lenže to asi nechceš 😏 čo chápem, lenže bez toho aby to bolo rázne a neústupné, bez toho sa nepohneš 😒
@biba_18 tu by som v realite povedala, že matka je manipulatívna, ide si svoje...Syn môže mať rád matku, to nik nepopiera, avšak takáto dynamika vzťahu nie je zdravá. Kľudne môže byť citovo manipulovaný, alebo emočne spoluzávislý. Aj keby tému zrovna pìsala AI alebo troll. Ja takých veru poznám, aj synov aj matky 🙄
Nepoteším ťa, toto musí vyriešiť tvoj manžel. Ak on nenastaví hranice, tak nikto.
Takyto je predpokladam uz od zaciatku vztahu, preco si s nim zostala a este si spravila dieta? Vies, ze existuju aj normalni muzi? Ktori nevesaju svojej mame na nos kazdu debilinu a spravaju sa ako dospeli muzi, nie ako nesvojpravne deti
@crazy_cat_lady práveže keď sme sa dali dokopy manžel mal 26 rokov a už mal svoj vlastný byt , nechcel žiť s mamou ,vždy chcel svoje súkromie brala som to ako dobré znamenie.Ani tie telefonaty neboli vôbec také časté ...začalo sa to zhoršovať až keď sme sa zobrali a odsťahovali pár km ďalej.. akokeby to že zakladáme rodinu to podnietilo
Je normálne, že jej zavolá denne. Ale nie je normálne, že riešia Teba. A už vôbec nie je normálne, že s ňou rieši Tvoje duševné zdravie. Nepoteším Ťa, ale ak ste toto nevyriešili doteraz, tak po pôrode to bude ťažšie. Asi by to chcelo vážnejší rozhovor s konkrétnymi následkami, ak to nebude muž rešpektovať.
moj nazor... kazda matka by chcela mat takyto vztah k vlastnym dietatom hoci aj v dospelosti, ze sa s nim moze porozpravat hocikdy o hocicom. nic zvlastne na tom nie je. je to jeho matka. na druhej strane nepochopim chlapa (cloveka) ktory ma potrebu vykecavat sa s rodicom kazdy den aj 1/2 hodku ked nie je o com, evidentne to ona potrebuje a doma ju muz nepocuva, tak si nasla syna. co sa tyka k zdielaniu polohy, ci rozpavanie veci medzi vami dvoma to si musi nastavit tvoj muz hranice, co je vhodne a co nie je vhodne rozoberat mimo vlastnu rodinu. mal by si uvedomit, ze uz ma svoju vlastnu "novu" rodinu a nie je nou jeho matka. toto treba vysvetlit chlapovi. otazka je ci to pochopi... a hlavne nastav hranice aj svokre 🙂
@kacena4 ja mám tiež s mojou mamou dobrý vzťah, vieme sa vyrozprávať ako kamošky ale nikdy by jej nenapadlo mi toľko vyvolávať alebo sa starať do môjho súkromia .Keby som ja mojej mame rozprávala také súkromné veci o nás ako môj manžel tej svojej tak by sa mu to teda tiež nepáčilo
Je normálne, že jej zavolá denne. Ale nie je normálne, že riešia Teba. A už vôbec nie je normálne, že s ňou rieši Tvoje duševné zdravie. Nepoteším Ťa, ale ak ste toto nevyriešili doteraz, tak po pôrode to bude ťažšie. Asi by to chcelo vážnejší rozhovor s konkrétnymi následkami, ak to nebude muž rešpektovať.
@michaela329 no manžel povedal že už sa to viac nestane že už jej takéto veci rozprávať nebude . Irituje ma však to že ho to vôbec napadlo niečo také jej povedať...že vôbec mal tú myšlienku že jeho mama to má vedieť. Samozrejme ma ona hneď diagnostikovala čo mi je a je mi pred ňou akurát tak trápne...ešte dodám teda že situáciu vôbec nepochopila a ja mám depresie z úplne iného dôvodu ako si ona myslí
nie som z prostredia, kde je taketo spravanie normalne a ani tento druh opicej lasky v tomto leveli mi nieje po chuti... a mam naozaj za to, ze vztah mozu mat pekny... ale odtial potial... proste mamicka nema muza ? kamosky? ved vy ste rodina, coskoro s malym babatkom... to, ze sa jej spoveda o kazdom prde, je tiez trochu za ciarou.... ja som povaha, ze toto by som nezniesla... ani pri svojej mame a u svokry duplom nie... vztah mozu mat, ona nazor takisto... ale muz musi pozerat, ze nie mame sa tisne do postele a nie s mamou zije... obavam sa, ze ak nezasiahnes, prichodom babatka ta to zlozi uplne... nastav hranice... v prvom radse sebe, potom muzovi a svokre... naucia sa... ak nie... bude to koniec vas dvoch... aj ked mozno nie hned ...
@michaela329 no manžel povedal že už sa to viac nestane že už jej takéto veci rozprávať nebude . Irituje ma však to že ho to vôbec napadlo niečo také jej povedať...že vôbec mal tú myšlienku že jeho mama to má vedieť. Samozrejme ma ona hneď diagnostikovala čo mi je a je mi pred ňou akurát tak trápne...ešte dodám teda že situáciu vôbec nepochopila a ja mám depresie z úplne iného dôvodu ako si ona myslí
@anonym_autor absolútne sa nemáš prečo cítiť trápne, je toho na Teba veľa a ešte aj toto...ale tam jednoducho pomôže byť len rázna a stanoviť jasné hranice.
Nuž teraz už nič, musíš to trpieť celý život alebo druhá možnosť je ostať sama, nič sa nezmení bude to len horšie
Veď mu volá keď si v práci a teba nekontaktuje
Podľa mňa je fajn, že má niekoho s kým pokeca a je to rodina
Aj ja s rodinou sa zdoverujem o hocičom
Aj mam kamošky co sa im vyrozpravam a oni mne
Nevidím zle nič na tom keď aj chlap ma tak a je jedno či kamoš či brat či mama
Tú frekvenciu kontaktu si musí on riešiť ale veď keď mu to vyhovuje a vás to časovo neobmedzuje..
Že sa mu vyrozpráva o kolegynach a že koho to zaujíma?no veď tebe to nehovorí,tak buď rada
Netreba to tak brať uzkostlivo je môj názor
Veď mu volá keď si v práci a teba nekontaktuje
Podľa mňa je fajn, že má niekoho s kým pokeca a je to rodina
Aj ja s rodinou sa zdoverujem o hocičom
Aj mam kamošky co sa im vyrozpravam a oni mne
Nevidím zle nič na tom keď aj chlap ma tak a je jedno či kamoš či brat či mama
Tú frekvenciu kontaktu si musí on riešiť ale veď keď mu to vyhovuje a vás to časovo neobmedzuje..
Že sa mu vyrozpráva o kolegynach a že koho to zaujíma?no veď tebe to nehovorí,tak buď rada
Netreba to tak brať uzkostlivo je môj názor
@anonym_7b38aa no napr rozpravat mame o manzelskych financiach ked si to manzelka nepraje je neospravedlnitelne. Takisto zmienovat sa o jej dusevnom stave co bola intimna doverna informacia
@anonym_autor a bude to ešte horšie, keď sa narodí bábo, to bude raz toľko hovorov. Hlásiť jej bude ešte aj tvar a teplotu hovienka. Toto nesmeruje dobre.
@anonym_7b38aa no napr rozpravat mame o manzelskych financiach ked si to manzelka nepraje je neospravedlnitelne. Takisto zmienovat sa o jej dusevnom stave co bola intimna doverna informacia
@vler hej hej chlap má zakázané všetko,hlavne keď niečo rozpráva mamičke
Ale ženy tie môžu všade všetko rozoberať rozpytvavat
A ešte aj na mk súkromné veci
Tiež to pre niekoho je ok a pre niekoho nie
A keby jej to muž mal zakazovať na mk dávať súkromné veci?uz by bol debil magor despota a pritom tu sme cudzí ľudia
Ale on keď rozpráva sa s najbližšiou rodinou to už je informačné embargo
Nič v zlom ale prehanate to ženy
A chvála bohu, že aj ja som žena
Lebo mať takú ženy hneď by letela aby mi zakazovala prikazovala
A keby jej to muž mal zakazovať na mk dávať súkromné veci?uz by bol debil magor despota a pritom tu sme cudzí ľudia
@anonym_7b38aa si divna a agresivna. Nie, chlap nema zakazane "vsetko. Ale urcite zdielane informacie intimneho alebo financneho charakkteru sa proste dalej nesiria
@anonym_7b38aa a odo mňa by letela taká, čo klebetí o intímnych veciach. Možno Tebe a Tvojmu mužovi vyhovuje model, kde so svojimi matkami rozoberate intímnosti a zdravie toho druhého. No autorke je to očividne nepríjemné a jej muž to vedel. Ja mám k svojej mame hodne blízko, no k mužovi mám rešpekt a nikdy by som nevytahovala naše veci pred ňou. A ak si si nevšimla, MK je anonymný portál - Ty dokonca ani nemáš odvahu tu reagovať pod svojím nickom, takže je kus rozdiel niečo sa opýtať tu ako pred svokrou prať špinavé prádlo.
Asi ta nepoteším, a je mi ľúto ze toto musíš riesit v tehotenstve, ale proste musíš na muža radikálne. Proste mu nastav hranice ze si neželas aby riešil teba, vaše peniaze vaše dieťa vaše čokoľvek nonstop s matkou. Možno to znie sprosto ale opýtaj sa ho aké by to bolo keby si robila to iste ty - keby si každý večer hodinu kecala s mamou a ohovarala ho, riešila intímne detaily vzťahu. 😃 na chlapa proste niekedy treba uplne explicitne jemu to nedopina. Povedz mu ci je ok ked ty budeš riešiť koľkokrát za týždeň robíte dačo intímne s tvojou mamičkou 😃😃😃 alebo to otočiť na vážnu debatu a dat mu naozaj ultimátum ze pokiaľ sa nezačne správať ze ty a vaša nová rodina ste na prvom mieste a necha sa mamu starať sa do všetkého tak odides. Lebo ono to skončí tak ze ti svokra bude lozit 3x do týždňa domov lebo už bude mať potrebu starať sa nielen o muža ale aj o tvoje dieťa, bude ti do všetkého kafrat, lebo muž jej zreferuje. A naozaj nie je v prvých 3 najnarocnejsich mesiacoch nic lepšie ako svokra na krku, viem o com hovorím 🙄
@kacena4 nie, kazda matka by nechcela takýto chorý vzťah… moje deti sú mladšie a neotravujem ich debilinami ani im nevyvolávam každý den. A to mame super vzťah, ale však deti treba nechať žiť svoj život a keď sa stretneme, tak pokecame, čo nové…
@anonym_7b38aa si divna a agresivna. Nie, chlap nema zakazane "vsetko. Ale urcite zdielane informacie intimneho alebo financneho charakkteru sa proste dalej nesiria
@vler môžu sa o tom porozprávať ale je to na ňom
To je všetko
Za to že ma ženu neznamená, že je jediná s ktorou si môže rozumieť, rozoberať sukromie, že nemôže kecat s nikým co ON uzná za vhodne
A aj to, že ma aký vzťah má, veď to je jeho vec a nijako ich to neobmedzuje, keď ešte svokra je na toľko tolerantna, že volá ked žena je v práci
A o tých rečiach, že mu hovorí o kolegynach co nikoho nezaujíma
Nech mi nikto nevravi, že aj my ako ženy netrepeme veci co chlapa ajtak moc nezaujímajú
Len my môžme ale nikto iný nie?
Ale o tom nerozhodujeme my ale dotyčný
Lepšie mať butlavu vŕbu u mami ako u kamošky kolegyni alebo neviem komu
Najlepší prípad čo môže byt

Takyto je predpokladam uz od zaciatku vztahu, preco si s nim zostala a este si spravila dieta? Vies, ze existuju aj normalni muzi? Ktori nevesaju svojej mame na nos kazdu debilinu a spravaju sa ako dospeli muzi, nie ako nesvojpravne deti