Je moja mamka príliš kontrolujúca?
Ahojte, mám úžasný vzťah s mamou. Vždy to tak bolo a som vďačná že ju mám lebo nie všetci máme to šťastie. Ide však o to že mám 35 rokov. Píšeme si každý deň len, posledné obdobie to je tak, že ma musí mať stále pod kontrolou, v podstate mám pocit, že už nemám žiadne súkromie. Musím jej odpísať na každú správu celý deň ak neodpisem píše dalsiu správu, čo robím, keď napíšem že som upratovala a neodpisem dalsiu hodinu tak odpíše už si upratala? Keď jej napíšem že si idem nachvíľu oddýchnuť tak opäť o pol hodinu ešte ležíš? Bohužiaľ ma to začína dosť obmedzovať, nemám teraz priateľa lebo vlastne ani nemám šancu si ho nájsť keď aj s niekým idem von tak zisťuje kde idem s kým a keď som vonku tiež píše ako je. Mala som kratší vzťah a aj počas toho keď som napísala že idem k frajerovi tak zisťovala kedy pridem domov, kam ideme, že mám poslať nejakú foto. Je podľa vás toto správanie normálne?
Nie je normálne, že ku nevieš stopnúť. Mami, nemám teraz čas, potom sa ozvem. A ignoruj. Alebo precitaj, ale keď nič dôležité, neodpisuj. Ona nemá nikoho? Žiadne záľuby, prácu?
mne sa paci jedna veta, ktoru mi povedal kamarat - " mami, cim menej vies, tym lepsie spis. " Spytala si sa jej, preco ma potrebu ta kontrolovat? Sa boji o teba, alebo sa sama nudi?
mne sa paci jedna veta, ktoru mi povedal kamarat - " mami, cim menej vies, tym lepsie spis. " Spytala si sa jej, preco ma potrebu ta kontrolovat? Sa boji o teba, alebo sa sama nudi?
@komplikovana boji sa o mňa
Toto naozaj nie je normálne ja sa stretnem raz za týždeň s mojou mamou a to bohaté stačí keď niečo by potrebovala tak mi zavolá ale vôbec si nepíšeme ani nevolíme a mame súperky vzťah dcéra tam je aj trikrát do týždňa aspoň chvíľku a cez víkendy je tam pravidelne takže aj tak vie všetko určite to stopnú skôr ako to bude už nezvládnutelné
Kazda mama sa boji o svoje dieta. Aj o to dospele. Ale toto v poriadku nie je. Chce to uprimny rozhovor, vysvetlit jej, ze ty uz zijes svoj zivot a svoj zivot by mala zit aj ona. Mozno syndrom prazdneho hniezda, to sa stava mamam, ktore vsetko obdetovali detom a rodine a ked sa uz nemaju o koho starat, tak sa citia zbytocne. Kazda to nejak inac preziva, ta tvoja zaplna prazdne miesto vo svojom zivote vypisovanim. Nemusi to byt kontrola, ale problem ma ona, treba ho riesit. Mama nema ziadne konicky, priatelky, ako travi volny cas? Nevie sa inac zamestnat?
To nie je že boji sa o teba ….vsak si dospela žena v produktívnom veku
Skôr je to o tom že stráca kontrolu a dominantne postavenie
toto je proste taka "opicia" laska. Musis ju v tom zastavit. Ak si nebude chciet dat povedat, ze napr jedna sprava denne a dost, tak jednoducho nesmies odpisovat. Iba raz denne, rano, vecer, co je pre teba lepsie. Alebo jej proste "pohrozit", ze si dospela a ak s touto kontrolou neprestane, tak ju zablokujes 😉.
A čo sa stane, keď neodpíšeš? Asi nepride a nedá ti po zadku 😅 je na tebe koľko času strávíš vypisovaním si ňou… buď jej povedz narovinu, že to je otravné, mama, nemama, mňa takéto vypisovačky o ničom strašne ubíjajú… alebo napríklad, že si dávaš pauzu od mobilu a nechceš na ňom tráviť toľko času a radšej si večer nachvíľu zavolajte alebo kedy to tebe vyhovuje… koľko informácii a o čom s ňou budeš zdieľať je zase na tebe
A už si skúšala štýl Idem upratovať , odychovat atd, ozvem sa večer, zajtra, cez víkend.
Nie nie je to normalne a vies to, inak by si temu nezakladala 🙂
A už si skúšala štýl Idem upratovať , odychovat atd, ozvem sa večer, zajtra, cez víkend.
@janage skúšala a potom je nahnevaná a začína používať také vety, že či malo toho pre mňa spravila a či mňa nejako obmedzuje a že tu nemusí byť
Ona sa o teba nebojí, ale manipuluje s tebou.
Tak odpovedaj pravdu. Mami poviem ti pravdu. Vážim si všetko čo si urobila a som ti vďačná, ale som dospelá a potrebujem súkromie. Presne tak ako si ho v tom veku mala ty. A áno to, že ocakavas vždy okamžitú odpoveď a keď ju nemáš si nespokojná mi nerobí dobre.
Mam ta rada, a ozvem sa ti najneskôr každý 3 deň. Bežné veci môžeme v pokoji prebrať v nedeľu na obede, pri kolaci atd.. Pozývam ťa, ak chceš.
Nedaj sa dusiť, ani manipulovať.
Krasne a ukazkove manipulovanie a citove vydieranie. Mamina sa asi na teba upla, neviem, ci ma nejake ine blizke osoby, rodinu. Ak to chces zmenit tak len stanovit hranice, vysvetlovat a nedat sa. Drzim paste
pred chvilou som citala clanok- zname vety toxicky rodicov. " po tom vsetkom co som pre teba urobila.... " takze ak mas " gule" povedat, mama vies, ze ta mam rada a ze sa o mna bojis, ale svojim spravanim nicomu nezabranis. Som dospela a viem sa o seba postarat, ved si ma vychovala. A snaz sa potom aj obmedzit odpovede na jej sms. Uz nie si male dieta, nemusis ju posluchat na slovo.
Krasne a ukazkove manipulovanie a citove vydieranie. Mamina sa asi na teba upla, neviem, ci ma nejake ine blizke osoby, rodinu. Ak to chces zmenit tak len stanovit hranice, vysvetlovat a nedat sa. Drzim paste
@petamich ja som vytúžená dcéra mám ďalších 3 bratov ale s nimi to tak nemá
aj moja je často taká.... noooo nič s tým nevieš robiť. Moja je čím staršia, tým horšia. Stále viac mi ide na nervy a vôbec nevie to pochopiť
Nie, nie je to normalne,. Statisticky mas polku zivota za sebou, neviem co planujes v tej druhej polke. Uz s nou mas oddebatovane na 2 zivoty. Napis jej, ze sa ozves v piatok, nie zajtra😅ale kazdy piatok... Lebo... Vymysli si. Nech sa presmeruje na synackov, ti to skor zvladnu traja, ako ty sama s citovou pijavicou.
Vydiera ta. Zvykne si. Rano daj vediet, ze si sa zobudila, vecer, ze si v bezpeci domova a cez den, ked sa ti bude dat a budes chciet. Nech si mama najde kamaratku, asi ma vela volneho casu...
Sama si musíš dať hranice.
Nie je to normálne, išlo by mi to na nervy. Mame rovno povedz , že jej nebudeš odpisovať na každú správu, že ti je nepríjemné že ťa v kuse kontroluje. Ak by neprestala proste by som jej prestala odpisovať a začala ju ignorovať.
Mne to znie ako psychické týranie. Nepríde mi to normálne. Keď má nejaký problém nech si ho rieši inde. V 35r nemať žiadne súkromie, by ma asi porazilo 🫡
Mala som jednu spolužiačku na VŠ, ktorej mama volala každý večer - už toto som veľmi nechápala. To bolo ako spovedanie sa každý deň, čo robila, kde bola, s kým bola. Ako keby bola nekompletná a neschopná. A tosme boli vtedy 19r ženy. V 35r mi to príde riadne psycho.
Dakujemza tvoj prispevok.
Tiez dcere psem velmi casto. Odpoved necakam okamzite. Ak mam mobil pri sebe, vtedy jej tiez hned odpisem. Aj podobne otazky, tiez "posli fotodok" 🙂 Nekontrolujem ju, len sa tesim s nou. Ked nepise cca 3 dni, taj sa pytam, ci je ok, ech posle aspon "." . A posle. Niekedy sa stane, ze zavola, a ak mame obe cas, rozpravame aj hodinu. Niekedy jej napisem len tak zo zaujmu.
Vysvetli mamke, ze nie si stale na mobile, ze ho nemas stale pri sebe a ze sa jej ozves, ked je nieco dolezite. Ze ju mas velmi rada, ale nemozes visiet na telefone. Ako by som v tvojej mamke videla seba 🙂 Je to divne, ked to citam. Dakujem
Nesla mamka do dochodku a tak sa nudi?
Nesla mamka do dochodku a tak sa nudi?
@eva8 nie ale vždy si nájde dostatok času aby mi písala
Mama prepadla modernej dobe a chcela by byť aspoň cez mobil veľkou súčasťou Tvojho života. Osobne by som sa s ňou porozprávala a stopla tieto manipulatívne pokusy o kontrolu nad vašou komunikáciou. Keď začnej asertivne, že ju máš rada a záleží Ti na nej, tak by to mohla prijať normálne. Postupne znižuj intenzitu komunikácie a obmedz to na takú mieru ako je ešte príjemné Tebe. Musí pocholiť, že máš svoj život a nebudeš ho podriaďovať komunikácii s mamou. Veľa síl a trpezlivosti želám.
Podobne ako u nás, len s tým že mi nevypisuje ale keď som u nich ešte bývala to bola samá kontrola kde si, s kým si, kedy prídeš...a to som mala skoro 30. Teraz by som jej zfleku povedala že keď neprestane vypisovať ju zablokujem.
Fuuu je mi to veľmi ľuto, ale keď je taký typ, nezmeníš ju. Tie rady " že ty si určíš hranicu" a podobné kecy sú zbytočné.... proste sa nezmenia aj keď na hlavu stojíš. Ani na moju nič nepomôže. Niekedy sa poriadne pohádame a neozvem sa. Na pár dní pochopí , potom zase ide svoje.....
Pripadá mi ako manipulátorka.

Nie je to normálne ale to vieš sama.