Je naozaj také ťažké mať dnes deti?
Mám najlepšiu kamarátku poznáme sa už dlllhe roky. Ona má tri deti, majú 4r, 8r a 10r. Je nespokojná strhana unavená nevyspata z deti. Keď sa stretneme dáva mi prednášky o tom aké to je hrozné mať deti že už 10r sa nevyspala neoddychla. Manžel jej pomáha aj čo sa týka detí robí s nimi úlohy, brava ich na výlety, doma navarí uprace no kamoška hovorí že jej to nestačí, lebo deti stále vymýšľajú nehrajú sa pekne potichu spolu. Stále ich napomína okrikuje a má z nich nervy. Hovorí že keby sa mala rozhodnúť ešte raz tak nechce žiadne deti lebo život s nimi je veľké trápenie. Hovorí že nemôže nikam ísť sama nemôže ani s prepáčením vysrať sa na záchode sama proste nonstop je s deťmi a nedáva to. Ledva čaká kedy budú dospelé a odsťahujú sa a ona bude mať kľud a pokoj od nich. Poslednú dobu zakaždým keď sa stretneme pustí to na mňa. Ja ju vypocujem a mám z toho zmiešané pocity.
To vážne je také ťažké mať v dnešnej dobe deti?
Ja ešte nemám, s manželom sa snažíme.
Nie je to ziadna sranda mat deti. To je fakt. Clovek si velakrat siahne na dno svojich síl. Psychickych i fyzickych. Ale u tvojej kamaratky skor panuje vyhoretie, frustracia, kolotoc ktory ju prevalcoval, preto je taka negativna. Mozno tym vola o pomoc.... ktovie co zazíva doma...
Ahoj, nepočúvaj kamarátku. Urob tak, ako to ty cítiš. Ak deti chceš a cítiš to tak, nie je dôvod, aby si ich nemala. 😉
Áno. Deti su náročné. Já som si to vyskúšala ako au pair kedysi veľmi dávno. Mala som na starosti dve malé deti do 5 rokov, lebo rodičia na ne nemali čas. Ich mama ich ani raz za rok nedala spat, všetko bolo na mne. Tak ma to postihlo, že na vlastne deti som si viac netrufla a nemam pocit, ze som o niečo prisla.
Taka žena si ani deti nezaslúži. Ty máš vlastný rozum, vlastne potreby a pocity a sama sa najlepšie rozhodneš, či chceš alebo nechceš deti. Kamarátka ti môže radiť tak aký kabát alebo topánky si kúpiť, nie ako si zariadiť život. Keď ona ten svoj evidentne nezvláda. Nechá si urobiť 3 deti a potom povie, že život s nimi je veľké trápenie, no tie chúďata s nou tiež určite nemajú ružové detstvo.
Ona ti hovorí len o tom aká je unavená ona. Nie že ty mať deti nemáš. Len sa chce sa vyzalovat. A keď si jej najlepšia kamarátka, tak proste to hovorí tebe. Polutuj ju, vypocuj ju, možno len toto potrebuje 🙂 a rieš si svoje podľa seba. Ja sa tiež niekedy postazujem na všetko možné, aj poprehanam keď mám nervy, no v reále by som to neurobila znovu inak. 😃
Uhol pohľadu, ako tu mnohe písali. Ja mám dve, plus robím v škôlke, takze som s deťmi takmer nonstop. Ale ja deti milujem, nemenila by som. Samozrejme sú ťažšie obdobia, ale to vždy a vo všetkom. Tie radosti s nimi mi to kompenzujú ❤️
Tak tri deti, to sa necudujem....., jedno dieta = ziadne dieta, dve = je co povedat, tri = samovrazda.
Ano je to narocne ale krásne zaroven. Jabysom absolutne nemenila a mna desi myslienka ze proste tie deti rastu a tato etapa skonci.
Lebo ano je to len obdobie.
Tak ako ich vychovala, také ich má.
Ano rodicovstvo je narocne , samozrejme.
Jej ale nik nekazal mat az 3 deti. Uz predsa pri prvom videla co vsetko to obnasa. Bolo to jej rozhodnutie pokracovat a davat si na plecia toho viac.
Ja mam jedno a viem ze keby mam 2 tak moje deti by mali zbytocne matku ktore je na prasky , proste nie.
Takto s 1nym sme spoko ja aj muz , uplne nam to vyhovuje , mame cas na vsetko a strhany niesme 🙂
@kassandra25
Mám tri deti a vôbec sa nemám potrebu zabiť. Nepreháňaj, prosím ťa.
@yoxinka no ty nie, jej kamaratka to tak nevidí, ona nezije uz, iba dozíva.
Ja neviem, ako si zariadila, tak má… Je to jej nastavenie. 8-hodinový spánok je často luxus aj bez detí… Prečo sa nenaje, keď jedia jej deti? Načo deťom zabezpečila milión krúžkov, keď to logisticky nedáva?
Druhá vec, to, že sa ri sťažuje, neznamená, že ťa odhovára. Však svoje dieťa budeš snáď vychovávať ty. A potom, keď to je také strašné, prečo až tri deti? Však stačilo skončiť po prvom…
@kassandra25
Veď dobre, ale ty píšeš že tri deti=samovražda, čo je blbosť. Poznám rodiny so 4,5, dokonca 6 deťmi a sú v pohode. Je to len a len o tých partneroch a o ich spôsobe fungovania. Autorkina kamoška má v prvom rade iný problém, nie počet detí.
Tak niekto je viac materinský typ, tvoja kamoška asi nie je.. proste zistila, že to nie je nič pre ňu... Neviem sice prečo sa rozhodla mať teda tri deti keď je to tak hrozné ale ok...deti sa ticho nehrajú to je pravda a nie je doma taký ten svätý pokoj ale je s nimi sranda a aj keď ma občas ide šľak triafať neľutujem... Vieš ono je to ozaj o tom ci chceš alebo nechceš mať deti
Ja mam 3 - 2,4 a 6 rokov. Su perfektní aj ked kazdy je osobnosť ina. Tichý teda nie su ani omylom a uz som to pisala dakde vo fóre - kazdy ma blbe dni, deti tiez a navyse oni nevedia zvládať emócie ako dospeli. Nehovoriac o tom ze ti to tiez velmi často nezvládajú. Ja by som ich nemenila za nic ale povedať ze nebývam unavena, to by asi nikto neuveril 😅 Mimochodom ak bude aj nejaká starká co postráži, je to asi jednoduchšie. My nemame okolo nás. A posledná vec, je to ozaj o nastavení mysle - nebudes mat na seba proste toľko času kolko by si chcela.
Teraz čítam že chodí spať o jedenástej a vstáva o siedmej a ona je nevyspatá? Však spí osem hodín denne to je úplne v pohode... No dobre asi bude chyba niekde inde
Kamarátka prehana🫣mam 3deti v podobnom veku 10-8-5 a teda nechápem ze sa nedokáže najesť ani ísť na wc v kľude?to ako nech sa nehnevá ved to už sú dosť veľké deti.tak ako si naučila tak ma ,ved mne už aj starší dvaja kľudne niečo pripravia na večeru aj sami a postarajú sa aj o najmladsieho, kľudne ich môžeme nechať aj samých doma chvíľu
@angeli121212 no presne ,tiež nechapem
Ja by som nikdy nikoho neodhovárala od deti, tu skôr ona urobila chybu, keď videla ako je to náročné, mohla zostať pri jednom dieťati alebo dvoch.
Každý si sám uváži, koľko chce mať deti.
Ťažko povedať. Ja mám 4 deti, 6,6,5,2. Keby mi neťahá na 40 chcela by som ešte jedno. Chodím do práce, na nechty, do fitka, na kozmetiku. Asi veľa záleží aj na manželovi. Môj pomáha. Keď mám detí,, dosť,, idem sa nikam sama prejsť. Jediné čo mi vadí je ustavične bordel doma. Ale hádam vekom aj to bude v poriadku.
Tak hlavne je to praca na plny uvazok bez skusobnej doby a moznosti dat vypoved...mas to hop alebo trop. Jedna to nedava s jednym a druha sa v tom nasla aj pri 4 detoch.
@sweet20 zober ju na víkend niekam na wellnes nech si oddychne od detí...v kuse je s nimi jasne že nemá na nich nervy...potrebuje od nich vypnut. Alebo ju zober k sebe spat choďte sa opiť do mesta...potrebuje vypnúť hlavu a zresetovat. Je už vyhorenia z detí. Ja mám len jedno, v kuse je doma chore zo školky teraz sme boli spolu nonstop 3 tyzdne už som mala dosť aj ja (kričala som za maličkosti, liezla mi na nervy) tak išla na víkend ku babke a je mi oveľa lepšie, zle pocity zmizli a vôbec sa nehanbím za tieto pocity je to normálne len každý sa tu bude hrať na to ako zbožňuje svoje deti... Aj ja malú milujem samozrejme ale keď si s niekým nonstop tak jasné že ti ide na nervy. Dieťa maj, nenachaj sa odstrašiť ako to je ťažké, tak je to aj úžasné na druhej strane. Začni jedným a uvidíš či budeš chcieť viac. Ja nechcem. Jedno mi stačí 😃.
To je dobra blbost, ze nema cas sa ani najest. Ked jej muz pomaha, tak ma zjavne ona daky problem. Nie kazdy sa najde v materstve, ale preco sa potom nechranila?
A nechapem, naco tolke kruzky malym detom?
Mat deti je uzasne, aj ked obcas zahul 🙂. Ja ma dve s dvojrocnym rozdielom, uz su v puberte, teda to druhe akurat vstupilo, ale nemenila by som. Chcela som ich, ale aj vedela, do coho idem, kedze som robila au-pair pri mini detoch a bola ich na tyzden pozriet, ked uz boli vacsie. Plus som aj tu babysittovala u takych skolkarov-prvostupniarov. Videla som, ze nie vzdy je to lahke, ale zaroven ja obohacujuce.
Ja by som sa neozhodovala podla kamosky, ale podla seba. Ak dieta chces, pokuste sa on. Mozno nakoniec budes mat len jedno, mozno aj pat a budes v pohode.
Poznám veľa žien s 3 a viac deťmi (aj viaceré so 6). Žiadna z nich takéto niečo nešíri okolo seba a ani sa tak necítia. Občas, keď je veľmi ťažké obdobie, tak im je ťažko, ale nie že furt. U tvojej kamošky to znie na normálnu depresiu.
Mam presne tri deti v rovnakom veku. 10r a 8r su neskutocni partaci. So 4r sa uz tiez da nejako dohodnut. Zacinaju mat ,,svoj rozum", je s nimi sranda. Rada s nimi chodim hoci aj na kavu, uz sa s nimi da pokecat. Nemenila by som. Akurat tu 4r by som mala skor, lebo starsi ju dost ,,vyclenuju".
A ano, je to aj narocne, lebo sa hadaju, biju, oduvaju, ale nie je to take, ako opisuje kamoska. Z toho co pises mi pripada rozmaznana. Netreba vzdy cakat, kedy sa budu hrat medzi sebou, treba sa hrat s nimi.
Citam koment, ze spi od 23 do 7 a je nevyspata. Prepac, musim sa zasmiat. Moja 4r neprespala este ani raz celu noc. Chodim spavat tiez o 23 a vstavam o 6.
Autorka, zariad sa s detmi ako to ty citis, ber kamosku s rezervou.
8r syn mi obcas spravi aj sam veceru. Nechapem, preco to kamaratka takto cele vnima.
Čo je to za blbosť, že spí od 23.do 7.? To v ktorom vesmíre stačí vstať o 7. aby stíhala s deťmi škôlku, školu?
Žena, ktorá si naseka tri deti a potom nadáva že je to na rit nie je v poriadku, jej zatrpknutymi rečami sa netreba riadiť

Načo si také ženy narobia 3 deti?!!!!
Je to krava, prepáč.
Tebe stačí jedno a potom sama zvážiš svoje schopnosti a možnosti ci mať ďalšie...
Toto milujem....nasekat si decka a potom plakať aké je to psycho😡