Je normálna chladná reakcia na oznámenie tehotenstva?
Zdravím Vás tu a vopred ďakujem za radu.
Konečne po 2 rokoch som otehotnela na druhý pokus po IVF. (komplikovaný dlhý bolestivý proces). Išli sme to oznámiť manželovej svokre a švagrine s rodinou. Manžel povedal, že čakáme naše vytúžené dieťatko. Ich reakcia bola len "TICHO" (pár sekundové ticho) a potom usmev a horkoťažko povedali "gratulujeme" Svokra sa iba usmiala (možno nasilu), reakcia žiadná..., žiadná radosť.... proste nič… Všetci traja boli len ticho ako na pohrebe. Je to normálne???? Ako sa mám teraz k nim chovať????
Ako bonusom bola švagrininá reakcia (je matkou zlateho chlapčeka) hneď po oznámení sa iba pozrela dole očami na zem, sklonila hlavu a ticho... až neskoršie povedala gratulujem aj s ostatními.
Na švagrovi som videla, že bol veľmi dojatí ten jediný sa veľmi tešil. Potom podali ruku a povedali gratulujem, radosť tam nebola žiadna, nič boli veľmi chladný a asi nečakali takúto životnú udalosť, že ešte vôbec budeme mať dieťa.
Nečakala som takúto reakciu od nich, bolo mi to ľúto a veľmi do plaču... :( :( :(
Manžel videl na mne, že sa mi to nepáčilo a nič nepovedal. Keď sme odchádzali tak mi v aute povedal, že nečakal takúto reakciu, čakal, že bude lepšia... Tlačím naňho aby to povedal jeho mame a zastál sa mňa ale on to nikdy nepovie tak sa hádame kvôli tomu a chce sa odsťahovať z môjho bytu a vyťahuje rozvod ak nezmením svoj postoj k jeho rodine. Je to normálne?????? Oni mi ublížili, nie ja ím!
Večer som veľmi plakala a potom som sa aj zrutila po psychickej stránke v noci, tak zle mi bolo, divný pocit som mala aj v bruchu... :(
Urobila som chybu, že som tam išla a povedali sme to :(
Na druhý deň som začala krvácať a išli na pohotovosť tam si ma nechali 3 dni lebo to bol spontany potrat a nejak sa im to tam nepozdávalo, nepáčilo a neskoršie sa to skončilo kyretážou :(
Moje dievčatko zomrelo vo mne, čo im nikdy neodpustím.... :(
Svokra vždy uprednostňovala iných ľudí ako mňa ale ja som k tomu nekládla veľký dôraz až doteraz…Neskoršie som jej volala povedala a vykričala som všetko čo som mala na srdci… ani nevedela, že som 2x bola behom 2 mesiacov v nemocnici po mojej návšteve u nej. Zaujíma sa iba o ľudí o ktorých chce. Mohli aspoň predstierať, že sa tešia a nie byť ticho ako na pohrebe
Je takáto reakcia normálna????
Švagrina mala meniny i napriek tomu som zavolala a zablahoželala (zdvihla hovor tak nasrato a povedala mi "PROSIM" a teraz bude mať svokra narodeniny)
Išli by ste jej zagratulovať???????? Alebo ako sa mám k nich zachovať, poradte prosím...
Vopred ďakujem.
@babynadej ..vy dvě jste se hledaly až jste se našly.vrána k vráně sedá.jedna za osmnáct a druhá bez dvou za dvacet .........kdyby jste nevěděly, jsou to přísloví, jež popisují určitou věc, vztah nebo situaci. v tomto případě vás dvě, jak si tak společně stěžujete na moje údajné utoky.a vzhledem k tomu, jak reagujete a jste vytočené, jsem se zřejmě střefila svým komentářem dobře a především pravdivě.a to vás obě štve.že mám pravdu 🙂 jojo, šlápla jsem vám na kuří oko (to je taky přísloví, ne utočná zbran, kdyby něco) 😎
@benit
@babynadej ale čo s tým má svokra a švagriná?
Oni môžu mať hocijakú reakciu, nikto sa nemusí tešiť z tvojho dieťaťa, lebo ty to tak chces.
Zbytočne ich obvinujes, oni zato nemôžu.
Muž im mal čo nakazat aby sa tešili?
Proste sa netešili a hotovo....
Tešiť sa máš v prvom rade ty a tvoj muž.
@blonde_bella pise tady nekde @babynadej jaka byla reakce v jeji rodine? jak intenzivne jasala jeji matka, jeji sourozenci, kdyz jim oznamila sve tehotenstvi? je to tady nekde napsane? pochvalila se tady nekde s tim......nebo ji jen lezi v zaludku vlazna reakce svokry svagriny🙂
@anickabasnicka mas slovnik pohonica, nevies sa zapojit nirmalne do debaty aby si neurazala a nepouzivala expresivne slova .
Pre teba je mozno tato sedlacina normalna, pre vacsinu ludi nie. Nechapem preco mas potrebu neustale skakat do ludi a vyryvat. Keby si sa zapojila pokojne a dala kludny prispevok je to o inom. Ty len kopes okolo seba. Uvedom sa, ze tvoje vyjadrovanie na ine osoby , ktore ta nenapadli, nic ti neurobili pripojili sa pokojne do debaty len maju iny nazor, su len utoky a nedokazes si priznat chybu.
@anickabasnicka vcom di mi sliapla na kurie oko? Ci oslavujes alebo nie meniny? V com mas pravdu? Ze ty to neoslavujes, neoslavuj, je to tvoj zivot. Nechaj ludi zit podla seba. Vascina ludi ano. To je cele. A uz prestan. Vytocena si do nepricetna len preto, ze ti odpisuje clovek slusne a nie tvojim slovnikom, tak si myslis ze mozes stale kopat.
@babynadej to je jasne, nestastna so svojho zivota, tak kope okolo seba. Nic nevie povedat slusne. Na slusnost reaguje len utokmi, ved ona moze. Slusnost berie ako slabost. Takych stretavam bezne. Vytaca ich, ze clovek je pokojny a reaguje na utok slusne. Su z toho este viac deprimovani. Tato nestastna doba, priniesla aj takychto ludi.
@babynadej Nečítala som komentáre, poviem ti hneď svoj názor a aj z vlastnej skúsenosti..
NIE, ich reakcia nebola normálna, aj keď by to mali v povahe. To, že si potratila nemusí byť ich chyba, ale majú na tom značný podiel!! Psychicky pokoj je totiž veľmi dôležitý po takom naročnom otehotnení. No najsmutnejšie na tom všetkom je ako sa zachoval manžel, že spomínal dokonca rozvod, namiesto toho, aby si ťa zastal, pochopil a bol ti oporou..Zapamätaj si, že v živote je dôležitejšia rodina, ktorú si vytvoríš a nie tá odkiaľ pochádzaš!!!
Ak manžel dáva na prvé miesto jeho rodinu a ty ak nebudeš poslúchať ako si to on predstavuje, tak sa ti hneď vyhráža rozvodom, prvá by som ten rozvod navrhla a aj podala! Hlavne po tom potrate. Prepáč, ale v takom vzťahu to bude už len a len horšie..
A prosím ťa maj svoju hrdosť a nevinšuj švagrinej, keď ona sa na teba pri tvojom sviatku zakaždým zvysoka vykašle a teba ignorujú. Preto svokre by som určite nešla zavinšovať, nech si ide manžel, keď si ich tak zastáva, aj tak si tam neni vítaná a nemajú ťa žiaľ radi..A mám také čudné tušenie, že manžel ťa pred nimi ešte aj ohovára, presne ako to tu už niekto písal..
Ak nenastane čím skôr náprava u manžela a jeho rodiny ku Tebe, tak ťa postupne zničia a ty sa psychicky zrútiš a už nebude cesty späť 💔
Moc ti držím palce, zaslúžiš si to najlepšie 🙏
@benit jsi jak kolovratek.porad to stejne dokola, jak mi slusne odepisujes, jak ty se slusne zde vyjadrujes, jak ty slusne pises,a ja pouze utocim.a porad dokola to stejne. zrejme mas kurz asertivity- tzv.obehrana preskakujici deska, a nebo jsi clenka nejake sekty, protoze tvuj styl vyjadrovani pripomina vymyte mozky jiste viry jejiz clenove postavaji na rozich domu...no at je to tak ci onak,ve finale je debata s tebou ztrata casu, protoze ty si pojedes na svoji vlne i kdyby trakare padaly. vyhrala jsi, jsi tak slusna, ze slusnejsi nad tebe neni
@babynadej niektoré svokry sú také, hlavne už po 60 a staršia generácia, že nevesta ktorá plánuje dieťa neskoršie ako napríklad 35, myslia že už je príliš stará a už nie je vhodné mať dieťa v tomto veku. Oni rodili v 20, a nie 40. Majú to inak nastavené v hlave. Síce je to pravda že je rizikové mať dieťa neskoršie, ale tak môže ale nemusí byť problém. Poznám všelijaké prípady
V tvojom mieste by som mala úplne na háku čo si myslia
@veronikaszabova vidieť neprešla si umelým oplodnením a nemáš veľa vedomostí o tom ako to funguje. Nečudujem sa, že tvdíš opak. Tak viem veľmi dobre mi čo hovorila Dr. alebo chceš videť aj dokument ktorý mi dala do ruky po 6 týždňoch ešte pred oplodnením????? S radosťou ti ho pošlem alebo aj číslo môžem dať na Doktorku, nemám s tým problem, neveriaca... 🙂
@blonde_bella ďakujem za komentár máš pravdu
@anickabasnicka a načo sa má to pýtaš?
Čo ti bráni prečítať si celú konverzáciu?
@benit však to ja úplne s tebou súhlasím, je hrozná, iba útočí, schováva sa za príslovia lebo nič iné nevie ako sa zviditeľniť.... Normálne ani komunikovať nevie, fajn nech si vyjadrí svoj názor ale tak hnusne urážať a to nielen mňa... Koľko ľudí toľko chutí... :D
Ja sa nato už pozerám úpne ináč ako pred mesiacom a veľa vecí čo by som ináč spravila a hlavne utvorila som si svoj názor na tie "dve" fajn netešili sa a nemusia už niesú dôležité v mojom živote budem ich rešpektovať ale odtiaľ potiaľ... Je to môž život a iba tých ľudí si pustíme doň ktorých chceme ... 🙂
@daniela2629 Ďakujem veľmi pekne za iný pohľad uhla nato danú situáciu. Ale rozhodla som sa, že zo slušnosti tam pôjdem zagratulujem (i keď mi viacerí tvdia nech tam nejdem) a dám jej darčeky a tým to končí. Svoju povinnosť - slušnosť si splním. Viem, že by ma najradšej roztrhala v zuboch :D
@babynadej a naco ti je prosimta taky chlap ktory ked vidi ze ti niekto z jeho rodiny ublizil tak vytiahne na teba rozvod ak sa s nimi neudobris???? By mi chlpa povedal ze sa odstahuje za maminkou lebo sa nevie tesit z tvijho tehu by sim mu osobne pobala kufor nech sa poruca ale tym padom sme my dvaja skoncili uplne... Ak sa ta nevie v takejto situacii zastat tak potom kedy vie??? Ak teda vobec 🤷♀️
@babynadej mam kopu znamych, co presli umelym oplodnenim a ani raz sa nestalo, ze vedeli pohlavie! Proste zo zakona to nie je mozne
@veronikaszabova veď ona si vymýšľa od začiatku po koniec, aby boli vydaní aká je ona utlacana a chudáko
@minenkak uz sa asi nedozvieme 🙂
@veronikaszabova už asi nevie čo si vymyslieť
@veronikaszabova tak to si na veľkom omyle zo zákona nieje možné si vyberať pohlavie, ktoré embrijko ti tam vložia a ale vedieť pohlavie je možné. Ja som bola na súkromnej klinike a tam je možné všetko keď si zato zacvakáš a nie každej robili testy lebo je to drahé a nie každý má zbytočné peniaze. Kamoška neplatila za testy a nevedela čo bude. Prosím ťa ak si tým neprešla na vlastnej koží tak mi netvrď ako to celé prebieha...
@veronikaszabova a ešte povedz mi presne ktorý zákon to špecifikuje????????
@babynadej to viem, lebo aj moja mama je stále v šoku keď niekto čaká dieťa po 40. Aj susedka čakala tiež v 46, no ale aj potratila, síce po 40 potratila stále, v 36 rodila prvýkrát, odvtedy sa už nepodarilo, aj podľa lekárov už sa jej nebude podariť kvôli veku, lebo už má zostarnuté orgány a už nemôže vynosiť dieťa. Proste sa nedá oklamať biológiu

@babynadej po tej poslednej odpovedi ti neverim ani slovo. Kokos. Také vymyslacky. Sa ani nečudujem že ta nemusí svokra švagriná a ani manžel.