Je normálne ísť s cudzími na koncert?
Dobrý,
je to divne ale rad by som vedel názor iných žien a ci je toto normálne.
V skratke:
minulý víkend moja priateľka (23) išla na pohovor do prahy a po pohovore mala ísť len prespať ku známym a ísť s nimi späť domov na SK. Vo vlaku spoznala nejakých starších chlapov ktorí išli na koncert do Prahy (scooter) a ako spolu kecali jej navrhli že mala by ísť s nimi a že oni jej kúpia lístok.
Dozvedel som sa o tom že bola na koncerte keď som videl Insta stories kde zdieľala videa z koncertu.
Kus neskôr keď sme volali mi o tom začala rozprávať po tom čo som sa jej opýtal aký bol koncert. Spomínala taktiež ešte že do rana niekde musela čakať pretože v noci už jej nešiel spoj ku známym. Takže niekde bola s tými chlapmi ktorých ledva pozná, aspoň vravela že len nejaký podnik aby prečkala do rana.
Dozvedel som sa o tom z po***** insta stories...
Jej odpoveď keď som jej napísal že to nie je normálne:
" Pozri nič sa reálne hrozne nestalo zbytočne si to cele nafukol ešte si sa aj urazil ako o čom sa chceš rozprávať
Proste je to o tom ze bud chceš alebo nechceš byt so mnou
vieš koľko je ľudí na zemi? A koľko z tých ľudí vytvorilo hudobné žánre a hudobné skupiny? A vieš koľko ľudí má rado hudbu a chodia na koncerty? Vieš aká je ekonomická situácia na Slovensku? Ja som mohla byť rada ze sa mi niekto v dobrom chcel poskladať na lístok len preto lebo mi chcel spraviť radosť...
Išla som na pohovor išla...spnila som si svoju úlohu bola s tým spokojná...mala som ešte nejaký čas tak som išla si vypočuť kapelu s tým ze mimochodom ani som nepila!!
Išla som do *** nakoľko som malej išla dat darček a bola som s nimi dohodnutá že ak by som niečo potrebovala kľudne môžeš dôjsť s tým ze mala som aj vybavený odvoz domov všetko je v poriadku prišla som domov žijem a fungujem
Jediný kto z toho robí vedu si ty
Vieš koľko ľudí mi povedalo že wau co by sme za to dali kebyže mozeme ísť na taky koncert "
Prosím povedzte mi aký mate na toto názor.
@marca12 nemyslím si, že ide o žiarlivosť ako takú. Ale očividne chlap berie vzťah vážnejšie ako ona, čo si chce užívať. A to nie je ani o veku, ale o nastavení človeka a hodnôt.
@huxy pisem to prave preto,ze ja som v 23 rokoch sedela doma pri priatelovi, nikam nechodila,nezabavala sa,zila podla pravidiel. A to bola chyba. Mlady clovek si ma zivot uzivat a nie sa upisat vztahu. To je vas problem,ze za vsetkym vidite len neveru.
A chodievaš s ňou na koncerty niekedy aj ty? Ak nie, tak ľahko sa nechá zlákať s inými lebo jej to zdieľanie zážitku chýba. To strávenie noci by aj pre mňa bolo dosť a to ja rada chodím na koncerty a išla som aj s neznámym z netu aj keď som zadaná. Je ale pravda, že predtým sme sa stretli na inej akcii a cez deň a aj tak som sa druhýkrát vrátila v noci domov a nie zostávala s ním aj keď mi núkal prenocovanie uňho, lebo zas úplne blízko som to nemala. Ale chápem Praha je iná ďiaľka. A keď už ti to mohla napísať a ísť prespať niekde mimo cudzích ľudí na nejaké ubytko.
@huxy pisem to prave preto,ze ja som v 23 rokoch sedela doma pri priatelovi, nikam nechodila,nezabavala sa,zila podla pravidiel. A to bola chyba. Mlady clovek si ma zivot uzivat a nie sa upisat vztahu. To je vas problem,ze za vsetkym vidite len neveru.
@marca12 ja nevidím vo všetkom neveru. Ale niekto má prioritu užívať si, niekto budovať vzťah a rodinu 🤷🏼♀️
@huxy Ale rozumies, ze to sa nemusi vylucovat? Ja si uzivam a zaroven mam stabilneho partner, ktory je moj pristav kam sa chcem vzdy vratit.
@anonym_a937e6 u mňa sa to vylučuje, ak máš partnera, tak nebudeš chodiť s úplne cudzími chlapmi na koncert a tráviť s nimi celú noc, ktovie kde. Aj keby partnera nemala, ty nerozumieš, že je to v dnešnej dobe veľmi nebezpečné? A tebe by partner nestal za to, aby si ho o takom niečom vopred vôbec informovala? No to sa potom určite nedá hovoriť o serióznom vzťahu.
@anonym_a937e6 u mňa sa to vylučuje, ak máš partnera, tak nebudeš chodiť s úplne cudzími chlapmi na koncert a tráviť s nimi celú noc, ktovie kde. Aj keby partnera nemala, ty nerozumieš, že je to v dnešnej dobe veľmi nebezpečné? A tebe by partner nestal za to, aby si ho o takom niečom vopred vôbec informovala? No to sa potom určite nedá hovoriť o serióznom vzťahu.
@huxy To, ze ty si sa rozhodla, ze sa budes umyselne vyhybat akemukolvek kontaktu s cudzimi ludmi je tvoja vec ale existuju ludia, ktori si svoju nezavislost dokazu uzivat aj vo vztahoch a nie je na tom nic poburujuce. Nedoverujete si alebo o co ide? Nedopriala by si svojmu partnerovi? Lebo ja ked sa pozriem na to z opacneho pohladu a mojho priatela by balili nejake mlade baby vo vlaku a isiel by s nimi na koncert, tak by som to brala ako smiesnu storku, na ktorej by sme sa na dalsi den zasmiali a dopriala by som mu 😀 Zaroven viem, ze nie je debil a mozem mu doverovat. K bezpecnosti sa nebudem vyjadrovat, asi mame ine standardy.
@huxy nemôžeš tvoj pohľad na seriózny vzťah nútiť iným a aby to všetci považovali za to správne ,pre kazdeho seriózny vzťah znamená iné
@huxy To, ze ty si sa rozhodla, ze sa budes umyselne vyhybat akemukolvek kontaktu s cudzimi ludmi je tvoja vec ale existuju ludia, ktori si svoju nezavislost dokazu uzivat aj vo vztahoch a nie je na tom nic poburujuce. Nedoverujete si alebo o co ide? Nedopriala by si svojmu partnerovi? Lebo ja ked sa pozriem na to z opacneho pohladu a mojho priatela by balili nejake mlade baby vo vlaku a isiel by s nimi na koncert, tak by som to brala ako smiesnu storku, na ktorej by sme sa na dalsi den zasmiali a dopriala by som mu 😀 Zaroven viem, ze nie je debil a mozem mu doverovat. K bezpecnosti sa nebudem vyjadrovat, asi mame ine standardy.
@anonym_a937e6 ja som az do 27-ky bola slobodná, takže som si mohla chodiť kde som chcela aj robiť, čo som chcela. Ale už vtedy som bola človekom, ktorý by vo vzťahu toto druhému nerobil. Proste by som nešla s cudzími mužmi na koncert a nestrávila s nimi noc. Taká som, pre mňa vzťah a partner znamenalo viac, ako si užívať s cudzími ľuďmi. Však to sadá aj s partnerom, či kamarátkami a nie s totál cudzími ľuďmi.
Uniká ti aj pointa bezpečnosti. To čo sa dnes vo svete i na Slovensku deje, nie je vôbec sranda. A zažila som si tiež kadečo ako mladá, možno som bola naivná, alebo mi tiež nedošlo, čo sa mi môže stať. Ale dnes sa na to ako matka, čo má dcéru, pozerám úplne inak a vidím tie nebezpečné nástrahy.
@anonym_a937e6 ja som az do 27-ky bola slobodná, takže som si mohla chodiť kde som chcela aj robiť, čo som chcela. Ale už vtedy som bola človekom, ktorý by vo vzťahu toto druhému nerobil. Proste by som nešla s cudzími mužmi na koncert a nestrávila s nimi noc. Taká som, pre mňa vzťah a partner znamenalo viac, ako si užívať s cudzími ľuďmi. Však to sadá aj s partnerom, či kamarátkami a nie s totál cudzími ľuďmi.
Uniká ti aj pointa bezpečnosti. To čo sa dnes vo svete i na Slovensku deje, nie je vôbec sranda. A zažila som si tiež kadečo ako mladá, možno som bola naivná, alebo mi tiež nedošlo, čo sa mi môže stať. Ale dnes sa na to ako matka, čo má dcéru, pozerám úplne inak a vidím tie nebezpečné nástrahy.
@huxy Sú tam nebezpečné nástrahy, okrem alkoholu, sú dostupné aj drogy a koľkým sa stalo niečo také, že to nestojí za lístok na koncert. Aj zmiznutia, aj ešte horšie veci. Tam ani nejde tak o neveru.
@huxy Sú tam nebezpečné nástrahy, okrem alkoholu, sú dostupné aj drogy a koľkým sa stalo niečo také, že to nestojí za lístok na koncert. Aj zmiznutia, aj ešte horšie veci. Tam ani nejde tak o neveru.
@petronelag však presne toto mam na mysli, nie len samotnú neveru
@huxy Ale ty sa na to stale pozeras optikou, ze to nejak ohrozuje vztah, ak niekto uplne nahodou dostane moznost ist na koncert s cudzimi ludmi. Predstav si, ze su ludia, ktori sa tymto absolutne necitia ohrozeni a vobec to nevnimaju ako ty. Je to pre nich prijemny spontanny zazitok, po ktorom sa vratia k partnerovi do “seriozneho” vztahu. Ja mam teda po 30tke a neviem si predstavit, ze do konca zivota uz nic taketo spontanne nezazijem a rovnako si neviem predstavit mat partnera, ktory by sa citil ohrozeny niecim takymto. Toto podla mna absolutne nie je vec, ktora ohrozuje serioznost vztahu. Ok, tak teda k tej bezpecnosti… neviem ci si bola niekedy v Prahe na koncerte, ja chodim parkrat do mesiaca a ani raz som sa necitila ohrozena. Dokazem sa o seba postarat, predpokladam aj autorka. Tieto vyfabulovane sceny sa daju aplikovat na cokolvek. Cestovala som sama mesiace po Azii, koncert v Prahe je fakt nic oproti tomu 😀
@huxy Ale ty sa na to stale pozeras optikou, ze to nejak ohrozuje vztah, ak niekto uplne nahodou dostane moznost ist na koncert s cudzimi ludmi. Predstav si, ze su ludia, ktori sa tymto absolutne necitia ohrozeni a vobec to nevnimaju ako ty. Je to pre nich prijemny spontanny zazitok, po ktorom sa vratia k partnerovi do “seriozneho” vztahu. Ja mam teda po 30tke a neviem si predstavit, ze do konca zivota uz nic taketo spontanne nezazijem a rovnako si neviem predstavit mat partnera, ktory by sa citil ohrozeny niecim takymto. Toto podla mna absolutne nie je vec, ktora ohrozuje serioznost vztahu. Ok, tak teda k tej bezpecnosti… neviem ci si bola niekedy v Prahe na koncerte, ja chodim parkrat do mesiaca a ani raz som sa necitila ohrozena. Dokazem sa o seba postarat, predpokladam aj autorka. Tieto vyfabulovane sceny sa daju aplikovat na cokolvek. Cestovala som sama mesiace po Azii, koncert v Prahe je fakt nic oproti tomu 😀
@anonym_a937e6 ja som bola niekoľko krat v situácii, kde sa mi ozaj mohlo niečo stať, v Anglicku, mladá, naivná, vtedy mi to nedošlo ... A nie, necítim sa bezpečne večer sama ani v meste, kde bývam.
Môžem mať svoj názor na to ostatné, a nič čo k tomu napíšeš, ho nezmení.
@anonym_a937e6 ja som bola niekoľko krat v situácii, kde sa mi ozaj mohlo niečo stať, v Anglicku, mladá, naivná, vtedy mi to nedošlo ... A nie, necítim sa bezpečne večer sama ani v meste, kde bývam.
@huxy Ved maj nazor, len by si si mohla odpustit tie svoje hodnotenia o serioznosti 🤷♀️ Snazime sa ti tu viacere vysvetlit, ze nie vsetci to beru ako ty.
@huxy ale fakt už
@huxy Ved maj nazor, len by si si mohla odpustit tie svoje hodnotenia o serioznosti 🤷♀️ Snazime sa ti tu viacere vysvetlit, ze nie vsetci to beru ako ty.
@anonym_a937e6 ja píšem svoj názor, a môj názor je aj to, že v serióznom vzťahu je takéto správanie čudné. To neznamená, že s tým musíš súhlasiť. Je to môj názor.
@anonym_a937e6 ja píšem svoj názor, a môj názor je aj to, že v serióznom vzťahu je takéto správanie čudné. To neznamená, že s tým musíš súhlasiť. Je to môj názor.
@huxy ale veď ty sama si zila dlho vo vzťahu ,ktorý napríklad podľa mňa nebol seriózny,fakt je to uhol pohľadu ,nehodnot zbytocne
@marca12 nemyslím si, že ide o žiarlivosť ako takú. Ale očividne chlap berie vzťah vážnejšie ako ona, čo si chce užívať. A to nie je ani o veku, ale o nastavení človeka a hodnôt.
@huxy No tak zrovna toto nie je nazor ale obycajne odsudzovanie a jasne urcovanie tvojich hodnot ako tych spravnych 😀
@huxy No tak zrovna toto nie je nazor ale obycajne odsudzovanie a jasne urcovanie tvojich hodnot ako tych spravnych 😀
@anonym_a937e6 vsetko čo tu človek slušne napíše, je názor
A píšem jasne, že je to o človeku a jeho hodnotách, nič viac, nič menej a nic tam neodsudzujem.
@anonym_a937e6 vsetko čo tu človek slušne napíše, je názor
A píšem jasne, že je to o človeku a jeho hodnotách, nič viac, nič menej a nic tam neodsudzujem.
@huxy Podla mna len nevies co je nazor lebo hento co si napisala nazor nie je. Je to to co som ti napisala v predoslej sprave. Do your research.
@huxy Podla mna len nevies co je nazor lebo hento co si napisala nazor nie je. Je to to co som ti napisala v predoslej sprave. Do your research.
@anonym_a937e6 toto nieje odsudzovanie a ani jasné určovanie "mojich" hodnôt, keď už reaguješ na tento príspevok:
"Nemyslím si, že ide o žiarlivosť ako takú. Ale očividne chlap berie vzťah vážnejšie ako ona, čo si chce užívať. A to nie je ani o veku, ale o nastavení človeka a hodnôt."
@huxy no a asi by sa ti nepáčilo keby som ti to tu začala tlačiť do hlavy, aká si bola nezodpovedná a hlúpa
Fakt je to uhol pohľadu a serióznosť vzťahu sa neurčuje tým či sa niekto vyberie sám na koncert
@minenkaa nemám chuť si kaziť deň hlúposťami a točiť sa stále dokola.
Nikomu som nikdy nepísala, že je hlúpy, tak by bolo celkom milé, to nepísať ani mne.
Pekný deň
@anonym_a937e6 toto nieje odsudzovanie a ani jasné určovanie "mojich" hodnôt, keď už reaguješ na tento príspevok:
"Nemyslím si, že ide o žiarlivosť ako takú. Ale očividne chlap berie vzťah vážnejšie ako ona, čo si chce užívať. A to nie je ani o veku, ale o nastavení človeka a hodnôt."
@huxy Opakujem sa ale myslim si, ze nerozumies rozdielu medzi nazorom a statementom. Napisala som vsetko co som povazovala za potrebne, koncim v tejto diskusii. Pekny vikend

@anonym_c92f0e vieš čo, toto napadlo aj mne. aj som mala o tom rozpísaný príspevok, ale keďže sám autor - chlap s krivdou - tvrdí, že ju videl na Inst., konkrétne videá z koncertu, na základe toho som ten príspevok ani neodoslala. takže buď lístky už neboli a je to vymyslené alebo lístky boli, lebo.... neviem... lebo je to už stará kapela a nebol možno až taký záujem? ale zase... cena nebola vysoká.
@amdornik aj daju. Sem tam ostane volne jedno miesto. Ked ide partia a v rade je, vymyslim si, 30 miest a oni kupia 29, ostne jedno sedalo volne. Vacsinou chodia ludia po skupinach, partiach, alebo minimalne po dvojiciach. Takze casto sa stava, ze v kazde rade sem tam je jedno volne miesto a to nikto, alebo takmer nikto nechce, lebo sa nechce oddelit o kama, partnera, partie.
A za dalsie, vela vstupeniek nakupia aj priekupnici. Vylozene na kseft. Bud na nete, alebo potom priamo na mieste pred akciou a nukaju nahodnym okoloiducim, ci nahodou nechcu. Takze teoreticky listok zohnat mohli...
Len teda pride mi to od tej slecny velmi nezodpovedne, minimalne od nej k sebe samej. Lebo ozaj sa jej mohlo pritrafit bars co.