icon

Je normálne necítiť sa blízko k oslavovaným deťom brata?

11. dec 2023

Ahojte, mam brata, ktory je odo mna o 3 roky starsi, vztah nemame najlepsi. Cely zivot ma ponizoval, zhadzoval, sprava sa ku mne hrozne aj v dospelosti. Brat ma teraz 2 dcerky, 4 a 2 rocnu. Su to samozrejme mile dievcatka, no ja k nim nic necitim. Nepridu mi nejako zlate, nejdem sa z nich zblaznit, su mi viac menej ukradnute. Ked ich vychvaluje ake su talentovane a mudre, vobec si to nemyslim, su to bezne priemerne deti. Je to hlavne asi preto, aky mame vztah s bratom, ale aj preto, ze k detom neinklinujem. Nasi rodicia sa o dievcatkach stale rozpravaju, brat mi stale posiela fotky ( nikdy sa ma na nic neopyta ani mi nic pricetne nepovie, len mi posiela fotky, a tvari sa, ze mi tym obohati zivot, a ze mi robi laskavost) .ja sa samozrejme spravam slusne, poviem stale, ze su zlatunke, ale osobne s tym bojujem, akoby som mu bola dobra len na vychvalovanie jeho dievcatiek. ja ako clovek ho nezaujimam, ani on mne nikdy o sebe nehovori, ked mi nieco povie na moju adresu tak je to vzdy len nieco negativne, aka som hrozna a neschopna, pritom zijem slusny zivot, mam manzela, macku, a chodim do prace. S rodicmi mam vztah dobry. Je to normalne co citim, alebo som zla a bezcitna?

Strana
z2
grof_monte_christo
11. dec 2023

Ja s bratom tiež nemám najlepší vzťah, so svagrinou žiadny, ale s neterkou sa ľúbime ♥️. Nikto nám do nášho vzťahu nezasahuje, čo bratovi aj švagrinej schvalujem.

timing
11. dec 2023

Neries brata. Je dominantny a neprestane. A ak bude vidiet,ze Ti to vadi stale bude pokracovat,aby Ta provokoval a utvrdzival v tom,ze to ty si divna. Co ho nesmierne bavi.
Nie nie si divna. Takze hlavu hore a zi si svoj zivot v pokoji. Nenechaj sa nim dalej deptat. Naco?
Ak ti posiela fotky, tak jednoducho tie spravy neotvaraj. Nechaj ich nevidene,neprecitane. Proste ho ignorujes, zijes si zivot a pozries si fotky vtedy ked nato budes mat chut, aj o 3 - 5dni.
A samozrejme, nebudes mu pisat ake su zlatunke,ak to tak necitis. Takze znovu ignorujes. Musis vydrzat

autor
11. dec 2023

@katka700 tak on je drzy aj k rodicom. Vsetci v rodine ho od mala ospevovali a davali mu pocitit ze je velmi mudry a talentovany, a on nadobudol pocit nadradenosti a blizku rodinu zhadzuje a je drzy. Ku mne je najhorsi aj mam najnizsiu mieru tolerancie na jeho povysenecke a vyslovene nepripustne spravanie.

ahhola
11. dec 2023

To dopustili tvoji rodiča, aby sa k tebe choval ako hovädo, nadhod im to, ci to vidia rovnako a prečo to robili, vyčistí to vzduch do budúcna, keď s nimi ešte ratas, ako s najbližšou rodinou. 🍄🍄🍄

subartic
11. dec 2023

pozri , ja mám brata , mám ho veľmi rada. Má dve deti a niekedy mám pocit že moje deti sú vlastne len taký produkt akéhosi pomýleného sexu . Moje deti sa dobre, učia , športujú , sú samostatné a pokiaľ nie sú v puberte tak sa s nimi normálne peke dá žiť. Bratove deti sú šikovné ale podľa jeho slov mám dojem že sa bavíme o dvoch Einšteinoch, všetko je v superlatívoch . Neriešim to , mám brata rada , aj jeho ženu aj jeho deti . A mala by som ich rada aj keby boli obidve na špeciálnej škole , pretože je to moja neter a aj synovec. Ber to tak , že sú to tvoje netere, a ak ty nechceš deti , tak je to pokračovanie vašej línie .

fauko
Odpoveď bola odstránená
olimuc
11. dec 2023

Ked nechces mas fotky, tak ho zablokuj a koniec, ked sa spyta preco ti neprechadzaju spravy, tak mas plny telefon macky a niecoho, co zaujma teba. Nie je povinne sa rozplyvat nad nikoho detami. Ked sa stretnete pochval a bud mila, ale inac nemusis udrziavat nejake prehnane vztahy ked sa na to necitis. To je omyl rodicov, ked si myslia, ze ak daju niekomu su roden a budu mat vybikajuci vztah pomahat si atd…mas svoj zivot a si spokojna, tak nemusis riesit brata …

1sally12
11. dec 2023

Môj brat je rovnaký, tiež sa ku mne chová ako tvoj,celý život, ale zase ..jeho deti mám rada🙂 sú to moje malé parťáčky🥰 tiež som si ale kedysi vravela ako je to možné, keďže mi dvaja nemáme vlastne žiadny vzťah🤷‍♀️

lija22
11. dec 2023

Ahoj, ja som zazila cosi podobne. My s bratom sme boli cele detstvo ako pes a macka, doslova sme sa nenavideli. On mal deti a skrz nas vztah nevztah som odmietala aj jeho deti, vobec ma nezaujimali aj preto, ze som zila bohemsky zivot, kde pomysleniena rodinu nebolo vobec. Ked som dostudovala vysku a vybujacila sa zlepsil sa vztah s mojim bratom. brutalne, sme ako normalni dospeli ludia az kamarati. A poviem ti, velmi velmi ma mrzi, ze som jeho deti vobec nezazila vyrastat. Boli nadherne a zial,nemam s nimi ziadne zazitky.
Moja rada znie. Z dievcatiek odpadavat nemusis, ale akceptuj ich, bud mila aj ked by si sa mala pretvarovat. Ked budu starsie vas vztah sa zmeni na kamaratsky, predsa si tetka. Tak aby si nelutovala tak ako ja

Strana
z2