Je normálne požičať auto švagrovi na dovolenku?
ahojte budem pisat ako tatar ale to len preto ze som vytocena..ako je podla vas normalne ze sa na vas vas svagor a svagrina urazia za to ze vasa sestra im nechce poziciat auto?..Totiz svagrovci ( sestra mojho muza s manzelom ) idu do chorvatska v juli aj s rodinnymi kamaratmi a moja sestra ma 7 miestne auto, nove ktore kupovali v marci..a svagra napadlo ze si od nich pozicaju auto lebo tí ich rodinni znami auto aktualne nemaju..takze to vyriesia salamunski a pozicaju segrine 7 miestne..to sa tam akurat zmestia vsetci, ja som to mala vybavit..ze sa opytat sestry ale sestra s jej muzom povedali razne NIE, ze je to nove auto a ze poziciavat ho urcite nebudu toboz nie svagrovi ktory uz jedno auto roztrepal nezpdpovednou jazdou..no a svagrovci su teraz na mna urazeni ze som to nevybavila..
a ty si akoze vazne pristala na to, ze sa ich opytas? uz vtedy si mala povedat nie, nedaj so sebou zametat, nech si riesia, ked potrebuju
Akoze vazne si niekto naplanuje dovolenku s tym, ze "pche, auto si poziciame"? Tvl. Tolkoto sebavedomia chcem raz mat😄
@anonym_autor
My sme pozicali na tyzden synovi a jeho usoplenym detom noveho Mercedesa ale pred tym sme kupili nove potahy pre psov do auta aj do kufra 😄
Nech sú urazení,nieje nikoho povinnosť vyhovieť prosbe
A už vôbec nie,ked nejde o život
Kašľala by som na nich nech sa urazia. Ty nie si povinná nič vybavovať . Ja by som im hneď povedala že nie. Nech si vezmú z pozicovne
No tak ja by som sa ani neopýtala, rovno by som povedal, že ja nič také vybavovať nebudem. Okrem toho Tvoj švagor a Tvoja sestra sú aká rodina??
Ja sa čudujem, že máte niektore čas riešiť nejake žabo-myšie vojny a vešat všetko na MK🤦. A aj sa ti čudujem,že si kvôli tomu ,že sú urazení vôbec nahnevaná.vsak nech sú,veď ich to raz prejde
Tvoja sestra nie je ich rodina a tiez nie je povinna nic nikomu poziciavat. Su pozicovne aut, nech sa paci, nech sa tvoj svagor obrati na nich.
tvoja sestra nie je svagrovcom ziadna rodina
@ljmmm keby oni, ale cele je to kvoli ich kamaratom... to je este vacsi bizar... nehovoriac o objektivnej zodpovednosti, riziku rozmlatenia auta... potreby "truhly" (aby si aj veci mohli vziat, ked uz si zadok budu vyvazat)... no radost taka rodina...
@anonym_autor mna este napadlo, ze ci si aj batozinu popracu vsetci do jedneho auta vobec 😆, neviem, co sestra ma, my mame Ford Galaxy 7 miestny a kufor to nema ziadny, ked su vsetky sedacky obsadene, dost veci nam viezli svokrovci v ich 7 miestnom. Este mame aj Chrysler Grand Voyager, to zas ma sedenie pre 7 nie moc pohodlne, hlavne v zadnom rade, ale kufor teda vacsi, ale zas uz ma roky a do HR by sme na tom asi nesli uz. Len tak na okraj. Lebo tam treba riesit potom a strechu kufor alebo dozadu, neviem ako to maju ine, napr. Multivany. My cakame 5.dieta a asi budeme riesit uz 9 miestne.
A nie, nove auto by sme tiez nepozicali, ked sme mali nase pokazene (chrysler), tak sme si chceli na dovolenku pozicat v pozicovni, ale kupili sme nakoniec ten Ford. Takze s tymto by aom ani nesla za dakym, ze len tak pozicaj 🫣.
@anonym_f2488c detto mali sme ford galaxy 7 miestne a teda ked sme mali vsetky tri rady rozlozene, tak kufor bol naozaj malicky..... rozhodne nie pre 7 ludi na dovolenku do chorvatska, kedze beries x haraburd a to este aj ked box hore das, tak na galaxy ani do neho nedociahnes bez toho, aby si si nedal stolicku, alebo nepostavil sa na sedadlo v aute.....
ale teda 7 ludi aj dospelakov sa zmestilo v pohode, len ta batozina v pohode nebola.....
osobne by som to auto pozicala len svojej najblizsej rodine (tak na vikend), ale nie na dovolenku
dufam, ze budu co najdlhsie nafucani a vy od nich budete mať pokoj.....
@anonym_autor nikdy auto nepožičiavam okrem manžela a syna... Ani svokre som nepožičala, lebo svoje nabúrala a jej sa nechcelo chodiť do práce autobusom. Pol roka sa na mňa odurdila, ako malá 😀 ale kašlala som ju
Požičať im auto - to normálne rozhodne je, ale uraziť sa za to, že tak neurobíš, to už mi teda absolútne normálne nepríde. 😉 Choré.
@anonym_autor já by som sa urazila na nich, že sa ma pýtajú takú nehoráznosť. Sestre by som len oznámila, že manžel má zabrzdenú rodinu.
Ani svoje by som im nepožičala (teda ja hej, ale ja mám normálnych švagrovcov, ktorým dôverujem- no ich by toto ani nenapadlo), nieto ešte aby som drankala od niekoho tretieho v ich mene…. Ty si ešte dobrák, ja by som sa na tvojom mieste sestry ani len nespýtala a rovno by som ich poslala do čerta. Takúto vec buď nech si vybavujú napriamo bezo mna, alebo nech sa uvedomia, že toto sa fakt nepožičiava bárskomu … Oni asi budú ten typ, že keby mala ich príbuzná z 25teho kolena niekde pri mori apartmán, tak aj tam sa zadarmo nanominujú, však?
@anonym_autor Nech ťa to vôbec netrápi. Ja by som tiež nepožičal sestrinmu švagrovi, či komukoľvek z takej vzdialenej rodiny ani nové, ani staršie auto.
A to ti rodinni znami ani tvoji svagrovci nemaju NIKOHO kto by im pozical osobne auto? Ak maju dovolenku, isto maju aj na prenajom. Nove auto by som na taku dlhu cestu nepozicala ani surodencovi, sorry.
@anonym_autor no tak sa odrazia, ja by som im asi narovinu povedala, že nič také vybavovať nebudem, že sestra nepožičiava. A boli by na mňa urazení skôr.
Ja nechcem dat svoje auto soferovat ani mojmu muzovi, nieto este niekomu cudziemu do tramtarie. 🙈
Nech sa urážajú, to kde videli poziciavat si nové auto a zdevastovať Vám ho, navyše zadarenko, riadna drzosť od nich vôbec sa spýtať, keď chcú nech si požičajú a nevyužívajú Vás, spravíš raz a si skončila
@minenkaa oni si nechcu lebo vsak naco si budu prenajimat za velke peniaze ked maju v rodine niekoho kto ma 7 miestne..a teraz na mna su urazeni a mne sa vyhybaju ze im moja sestra to auto nepozicia
@anonym_autor naco? no za peniaze! neviem prečo by niekto mal požičiavať svoje auto druhým a navyše zadarmo. amortizacia auta nič? vôbec dá nečudujem že nechcú mat hneď 1000km nabehaných pri novom aute len tak. predpokladám že švagrovci už nebudú chcieť prospieť na servis auta a požičanie však. Drzosť. A mimochodom tvoja sestra im je s prepáčením nič, vzdialená rodinná známa. Neviem prečo by im musela ona požičiavať ich auto.
Nerieš, aspoň budeš mať od nich pokoj.
Inak mne sa také stalo, že mamina kolegyňa vydávala dcéru a pýtala ma požičať moje svadobné šaty, ja som si svoje kupovala. A samozrejme to chceli zadarmo že ved ona s nimi nič nebude robiť, je to len svadba na úrade a mne ich už netreba. Tak som povedala nech toto ide povedať do salónu, že s nimi nič také nebude robiť, nech jej ich požičajú zadarmo.
a tvoj muz co na to?mal im on povedat ci su ok .. a nech to nabuduce ani neskusaju a uz vobec nie cez teba .. ak nieco chcu nech si vybavuju oni
@anonym_autor nikdy by som auto nepozicala a uz vobec nie neikomu takto na dovolenku. NIKDY. A mohli by sa aj na mihalnice postavit. nech idu dvoma autami. Nevadilo by mi ani keby sa oduli.
Obidve možnosti sú ok. V poriadku nie je svagrova reakcia na odmietnutie jeho požiadavky.
Nechapem ako mas ty donutit sestru aby im pozicala auto🙉🙉. Opytala si sa, zamietli- vec ukoncena. Nemaju sa za co hnevat. Nechapem ich myslienkove pochdy.
Autorka aspon vidis ich pravu tvar😂 Ako sa mozu urazit na teba, lebo TVOJA SESTRA razne odmietla?🤦♀️🤦♀️ Logika je kde? Co si mala dobiedzat do sestry, aby sa nedajboh neoduli? Uplne sa na nich vys.r, ako sa urazili, tak sa odrazia🙄😂

@anonym_autor daj tomu par mesiacov, ich to urazenie prejde.
Chapem, ze uz si to vsetko pekne naplnovali a mozno to znamym aj slubili. A teraz musia vysvetlovat. Ale to je ich problem.
Oni sa s tym casom zrovnaju, neboj sa.