Je normálne pýtať si povolenie na stretnutie s priateľmi?
Mam priatela a ked chcem ist s niekym von musim sa ho najprv opytat ci mozem. Mam dlhorocneho kamarata a musim sa ho pytat ci sa mozem snim stretnut na kave.
@anonym_autor ak sa ho reálne aj pýtaš, odovzdaj občiansky preukaz 😉
Nie
ja by som išla aj bez opýtania - však by som potom videla čo sa akože bude diať.
poviem ti narovinu - zle to máš zariadené.
Povolenie si musíš pýtať aj ak ideš s kamoškou? Alebo to platí len na situácie kedy ideš sama s chlapom na kávu?
@anonym_autor musis? A ked sa neopytas, co sa stane?
A nie ja sa nepytam. Oznamujem alebo sa muza opytam, ci neplanoval vtedy nieco spocne - a on mna tiez
@anonym_autor Podľa mňa je normálne sa na všetko pýtať partnera, on je tvoja súčasť a spolu máte rozhodovať o všetkom, pričom keď niečo nechce, aby si spravila, trebalo by to rešpektovať. Vzťah nemá byť o tom, že si v ňom každý robí čo chce - na tento účel je tu sloboda. Vzťah je záväzok.
Toto vyzerá byt na pekného žiarlivca.
Dobre ti tak, a chod si kupit obojok a retaz
🥱
Nie, normalne to nie je, ale to ty vies aj sama vsak?
@anonym_autor Podľa mňa je normálne sa na všetko pýtať partnera, on je tvoja súčasť a spolu máte rozhodovať o všetkom, pričom keď niečo nechce, aby si spravila, trebalo by to rešpektovať. Vzťah nemá byť o tom, že si v ňom každý robí čo chce - na tento účel je tu sloboda. Vzťah je záväzok.
@anonym_1fe5ae to snad nemyslis vazne 😬 niekto dobrovolne zije vo vztahu, kde sa na vsetko musis/chces pytat partnera a ak ti povie, ze nesuhlasi aby si sla na kavu alebo si zafarbila vlasy, tak to respektujes? no to hadam nie
Vztah je o vzajomnom respektovani a my si ten respekt davame najavo prave tak, ze si doverujeme a nemusime si pytat povolenie. Zasadne veci samozrejme diskutujeme a riesime spolu. Ale teda naozaj sa ma manzel nepyta, ci moze ist na pivo alebo ja ze idem na vino.
Ak si musis pytat povolenie, ak chces kamkolvek ist, nie je to v poriadku. Ak mu vadi tento konkretny kamarat, to je na rozhovor preco je to tak 🤷♀️
Nie, NEMUSIS sa ho opytat ci mozes. Ty mozes aj bez opytania
@anonym_1fe5ae ty si ten partner, vsak?
To nie je normálne. Preč od neho čím skôr
@anonym_autor partner sa ťa tiež pýta o povolenie, ak chce ísť s niekým von ??
@anonym_1fe5ae ona je slobodna,bez detna zena,takze nie nemusi sa pytat blba nic ani povolenie na kavu,ci v piatok,sobotu sa ist zabavit do baru.
@anonym_1fe5ae ona je slobodna,bez detna zena,takze nie nemusi sa pytat blba nic ani povolenie na kavu,ci v piatok,sobotu sa ist zabavit do baru.
@anonym_2a4d92 to je super postreh. Oebo ja ako vydata detna zena sa manzela pytat musim, tespektive vsetko mu musim vopred zaznacit do kalendara. A strasne ma to stve, prosit si volno od deti🫣muzi to tak vacsinou nemaju.
Ako bezdetna by som to absolutne neakceptovala
@anonym_2a4d92 to je super postreh. Oebo ja ako vydata detna zena sa manzela pytat musim, tespektive vsetko mu musim vopred zaznacit do kalendara. A strasne ma to stve, prosit si volno od deti🫣muzi to tak vacsinou nemaju.
Ako bezdetna by som to absolutne neakceptovala
@majlo1234 to nemusi,ale vidime to tu,ze zeny,co maju deti su zrazu len s nimi,a ked idu niekde tak len s nimi.Samozrejme,ze zena ma zavelit,idem lebo sa zblaznim,potrebujem psychohygienu a muz ma byt pri detoch.Zena ma mat cas aj pri detoch na seba,ale zaroven tu uz aj ine plati,lebo vela krat rodicia zabudaju,ze su MUZ A ZENA,a teda najst si cas byt aj sami spolu bez deti.
@anonym_1fe5ae ty si dobre mimo...aj povolenie na sranie si mám pýtať od neho?
Zasa otázka, na ktorú vie autorka odpoveď...
@anonym_autor To mu neklad ako otazku, ci mozes🤦♀️ To mu povedz ako oznam, vtedy a vtedy idem s Majom na kavu. On pozna tohto tvojho kamosa? Pokial si dospela a svojpravna si nemas co pytat povolenie. Kolko rokov mate, 15? A este otazka, okrem tychto povoleni a nepovoleni sa k tebe ako partner sprava?
To sa pýtaš vážne či je to normálne?
Prosiť o uvoľnenie nemusíš, ale je úplne normalne povedať partnerovi, že ideš na kávu s kamaratom … Tebe by sa páčilo keby Tvoj priateľ chodí na kávičky s kamoškami? Mne aj napriek neviem akým tolerantným ženám tu na MK teda nie a už vôbec ak by mi to robil pozachrbát … a Áno mám základný rešpekt a úctu k priateľovi a preto keď niekam chcem ísť vykomunikujem si to aj s ním “či môžem” možno mal pre nás iný program. Základná slušnost. Ale tu na MK to ako vždy kvitne toleranciou ..
Nie, nemusíš sa pýtať ako 5 ročná. Máš mu to oznámiť aby vedel kde si a ísť kam chceš.
My to mame zauzivane nejak takto: Jozi pocuvaj, mame na stredu nieco? Som dohodnuta so Simonom na kavu o 7 mej vecer.
Ano, u nás je to normálne, pytame sa či môžeme v ten čas, dohodneme sa, nezavelime ani neoznamujeme jednostranne. Ani on si nejde kedykolvek kamkolvek si zmysli, tiež sa spyta a dohodne. Je to dané hlavne deťmi a organizacnou stránkou, nie tým že by jeden z nás nesmel alebo by mu druhý bránil.
Ak máš pocit že Ťa obmedzuje, je treba vedieť či paušálne alebo len v niektorých situaciach, porovnat či aj on plní to čo vyžaduje od Teba. A či Ti to tak do buducna vyhovuje.
Prosiť o uvoľnenie nemusíš, ale je úplne normalne povedať partnerovi, že ideš na kávu s kamaratom … Tebe by sa páčilo keby Tvoj priateľ chodí na kávičky s kamoškami? Mne aj napriek neviem akým tolerantným ženám tu na MK teda nie a už vôbec ak by mi to robil pozachrbát … a Áno mám základný rešpekt a úctu k priateľovi a preto keď niekam chcem ísť vykomunikujem si to aj s ním “či môžem” možno mal pre nás iný program. Základná slušnost. Ale tu na MK to ako vždy kvitne toleranciou ..
@anonym_8a40f6 tak to mu asi velmi neveris, ked ti vadi, zeby siel s kamoskou na kavu.. moj ide sem tam na caj/kavu/obed kamoskou. Vsetky poznam, som s tym ok a ked sa vo vela pripadoch s nimi pozna dlhsie ako so mnou tak mu to mam zakazovat? Ja nie som jeho mama.. keby chcel podviest, podvedie, a nebude si pytat povolenie.
Autorka. Nie nemusim pytat dovolenie. Len u nas je blbe to ze muz je extremne vytazeny takze mne malokedy vyjde taka "hura akcia" z vecera do rana. Mam k dispo jeho kalendar kde si znacim kam idem, cize dopredu vie kedy ma byt urcite doma.
@anonym_8a40f6 tak to mu asi velmi neveris, ked ti vadi, zeby siel s kamoskou na kavu.. moj ide sem tam na caj/kavu/obed kamoskou. Vsetky poznam, som s tym ok a ked sa vo vela pripadoch s nimi pozna dlhsie ako so mnou tak mu to mam zakazovat? Ja nie som jeho mama.. keby chcel podviest, podvedie, a nebude si pytat povolenie.
Autorka. Nie nemusim pytat dovolenie. Len u nas je blbe to ze muz je extremne vytazeny takze mne malokedy vyjde taka "hura akcia" z vecera do rana. Mam k dispo jeho kalendar kde si znacim kam idem, cize dopredu vie kedy ma byt urcite doma.
@xsuzannex veď nech Tvoj chodí, kľudne 🙂 pre mna sú muži čo potrebujú svoj voľný čas mimo práce namiesto rodiny venovať sólo stretávaniu sa s kamoškami na kávičkach/čajoch/obedoch odpudzujúci … a nič to nemá s dôverou.

A ty si na retazi??Opytas sa mozem???Pustis ma??on ta z retaze odviaze a pusti,ci ako???
Nie,nie je to normalne.Si snad svojpravna osoba,ze???
Tak sa tak spravaj a neinformujho o kazdom tvojom prde.