icon

Je normálne pýtať si povolenie na stretnutie s priateľmi?

Včera o 11:29

Mam priatela a ked chcem ist s niekym von musim sa ho najprv opytat ci mozem. Mam dlhorocneho kamarata a musim sa ho pytat ci sa mozem snim stretnut na kave.

Strana
z2
anonym_2a4d92
Včera o 11:32

A ty si na retazi??Opytas sa mozem???Pustis ma??on ta z retaze odviaze a pusti,ci ako???
Nie,nie je to normalne.Si snad svojpravna osoba,ze???
Tak sa tak spravaj a neinformujho o kazdom tvojom prde.

anonym_ca330a
Včera o 11:33

@anonym_autor ak sa ho reálne aj pýtaš, odovzdaj občiansky preukaz 😉

bg92
Včera o 11:34

Nie

anonym_d393fc
Včera o 11:35

ja by som išla aj bez opýtania - však by som potom videla čo sa akože bude diať.
poviem ti narovinu - zle to máš zariadené.

anonym_ddf825
Včera o 11:36

Povolenie si musíš pýtať aj ak ideš s kamoškou? Alebo to platí len na situácie kedy ideš sama s chlapom na kávu?

simsalabim
Včera o 11:36

@anonym_autor musis? A ked sa neopytas, co sa stane?
A nie ja sa nepytam. Oznamujem alebo sa muza opytam, ci neplanoval vtedy nieco spocne - a on mna tiez

anonym_1fe5ae
Včera o 11:37

@anonym_autor Podľa mňa je normálne sa na všetko pýtať partnera, on je tvoja súčasť a spolu máte rozhodovať o všetkom, pričom keď niečo nechce, aby si spravila, trebalo by to rešpektovať. Vzťah nemá byť o tom, že si v ňom každý robí čo chce - na tento účel je tu sloboda. Vzťah je záväzok.

pribinak
Včera o 11:38

Toto vyzerá byt na pekného žiarlivca.

anonym_118161
Včera o 11:38

Dobre ti tak, a chod si kupit obojok a retaz

ivik4
Včera o 11:40

🥱

viestta
Včera o 11:41

Nie, normalne to nie je, ale to ty vies aj sama vsak?

petamich
Včera o 11:44
@anonym_1fe5ae

@anonym_autor Podľa mňa je normálne sa na všetko pýtať partnera, on je tvoja súčasť a spolu máte rozhodovať o všetkom, pričom keď niečo nechce, aby si spravila, trebalo by to rešpektovať. Vzťah nemá byť o tom, že si v ňom každý robí čo chce - na tento účel je tu sloboda. Vzťah je záväzok.

@anonym_1fe5ae to snad nemyslis vazne 😬 niekto dobrovolne zije vo vztahu, kde sa na vsetko musis/chces pytat partnera a ak ti povie, ze nesuhlasi aby si sla na kavu alebo si zafarbila vlasy, tak to respektujes? no to hadam nie

Vztah je o vzajomnom respektovani a my si ten respekt davame najavo prave tak, ze si doverujeme a nemusime si pytat povolenie. Zasadne veci samozrejme diskutujeme a riesime spolu. Ale teda naozaj sa ma manzel nepyta, ci moze ist na pivo alebo ja ze idem na vino.

petamich
Včera o 11:45

Ak si musis pytat povolenie, ak chces kamkolvek ist, nie je to v poriadku. Ak mu vadi tento konkretny kamarat, to je na rozhovor preco je to tak 🤷‍♀️

0silvia0
Včera o 11:48

Nie, NEMUSIS sa ho opytat ci mozes. Ty mozes aj bez opytania

eleanor2510
Včera o 11:54
@anonym_1fe5ae

@anonym_1fe5ae ty si ten partner, vsak?

anonym_f29551
Včera o 12:02

To nie je normálne. Preč od neho čím skôr

anonym_d28116
Včera o 12:09

@anonym_autor partner sa ťa tiež pýta o povolenie, ak chce ísť s niekým von ??

anonym_2a4d92
Včera o 12:09
@anonym_1fe5ae

@anonym_1fe5ae ona je slobodna,bez detna zena,takze nie nemusi sa pytat blba nic ani povolenie na kavu,ci v piatok,sobotu sa ist zabavit do baru.

majlo1234
Včera o 12:18
@anonym_2a4d92

@anonym_1fe5ae ona je slobodna,bez detna zena,takze nie nemusi sa pytat blba nic ani povolenie na kavu,ci v piatok,sobotu sa ist zabavit do baru.

@anonym_2a4d92 to je super postreh. Oebo ja ako vydata detna zena sa manzela pytat musim, tespektive vsetko mu musim vopred zaznacit do kalendara. A strasne ma to stve, prosit si volno od deti🫣muzi to tak vacsinou nemaju.
Ako bezdetna by som to absolutne neakceptovala

anonym_2a4d92
Včera o 12:34
@majlo1234

@anonym_2a4d92 to je super postreh. Oebo ja ako vydata detna zena sa manzela pytat musim, tespektive vsetko mu musim vopred zaznacit do kalendara. A strasne ma to stve, prosit si volno od deti🫣muzi to tak vacsinou nemaju.
Ako bezdetna by som to absolutne neakceptovala

@majlo1234 to nemusi,ale vidime to tu,ze zeny,co maju deti su zrazu len s nimi,a ked idu niekde tak len s nimi.Samozrejme,ze zena ma zavelit,idem lebo sa zblaznim,potrebujem psychohygienu a muz ma byt pri detoch.Zena ma mat cas aj pri detoch na seba,ale zaroven tu uz aj ine plati,lebo vela krat rodicia zabudaju,ze su MUZ A ZENA,a teda najst si cas byt aj sami spolu bez deti.

anonym_5c7d26
Včera o 12:35
@anonym_1fe5ae

@anonym_1fe5ae ty si dobre mimo...aj povolenie na sranie si mám pýtať od neho?

ivett1
Včera o 12:56

Zasa otázka, na ktorú vie autorka odpoveď...

motylik2559
Včera o 13:21

@anonym_autor To mu neklad ako otazku, ci mozes🤦‍♀️ To mu povedz ako oznam, vtedy a vtedy idem s Majom na kavu. On pozna tohto tvojho kamosa? Pokial si dospela a svojpravna si nemas co pytat povolenie. Kolko rokov mate, 15? A este otazka, okrem tychto povoleni a nepovoleni sa k tebe ako partner sprava?

martinka13
Včera o 13:28

To sa pýtaš vážne či je to normálne?

anonym_8a40f6
Včera o 13:34

Prosiť o uvoľnenie nemusíš, ale je úplne normalne povedať partnerovi, že ideš na kávu s kamaratom … Tebe by sa páčilo keby Tvoj priateľ chodí na kávičky s kamoškami? Mne aj napriek neviem akým tolerantným ženám tu na MK teda nie a už vôbec ak by mi to robil pozachrbát … a Áno mám základný rešpekt a úctu k priateľovi a preto keď niekam chcem ísť vykomunikujem si to aj s ním “či môžem” možno mal pre nás iný program. Základná slušnost. Ale tu na MK to ako vždy kvitne toleranciou ..

januska12323
Včera o 13:44

Nie, nemusíš sa pýtať ako 5 ročná. Máš mu to oznámiť aby vedel kde si a ísť kam chceš.

sweet20
Včera o 14:20

My to mame zauzivane nejak takto: Jozi pocuvaj, mame na stredu nieco? Som dohodnuta so Simonom na kavu o 7 mej vecer.

miriamzba
Včera o 14:21

Ano, u nás je to normálne, pytame sa či môžeme v ten čas, dohodneme sa, nezavelime ani neoznamujeme jednostranne. Ani on si nejde kedykolvek kamkolvek si zmysli, tiež sa spyta a dohodne. Je to dané hlavne deťmi a organizacnou stránkou, nie tým že by jeden z nás nesmel alebo by mu druhý bránil.
Ak máš pocit že Ťa obmedzuje, je treba vedieť či paušálne alebo len v niektorých situaciach, porovnat či aj on plní to čo vyžaduje od Teba. A či Ti to tak do buducna vyhovuje.

xsuzannex
Včera o 15:26
@anonym_8a40f6

Prosiť o uvoľnenie nemusíš, ale je úplne normalne povedať partnerovi, že ideš na kávu s kamaratom … Tebe by sa páčilo keby Tvoj priateľ chodí na kávičky s kamoškami? Mne aj napriek neviem akým tolerantným ženám tu na MK teda nie a už vôbec ak by mi to robil pozachrbát … a Áno mám základný rešpekt a úctu k priateľovi a preto keď niekam chcem ísť vykomunikujem si to aj s ním “či môžem” možno mal pre nás iný program. Základná slušnost. Ale tu na MK to ako vždy kvitne toleranciou ..

@anonym_8a40f6 tak to mu asi velmi neveris, ked ti vadi, zeby siel s kamoskou na kavu.. moj ide sem tam na caj/kavu/obed kamoskou. Vsetky poznam, som s tym ok a ked sa vo vela pripadoch s nimi pozna dlhsie ako so mnou tak mu to mam zakazovat? Ja nie som jeho mama.. keby chcel podviest, podvedie, a nebude si pytat povolenie.

Autorka. Nie nemusim pytat dovolenie. Len u nas je blbe to ze muz je extremne vytazeny takze mne malokedy vyjde taka "hura akcia" z vecera do rana. Mam k dispo jeho kalendar kde si znacim kam idem, cize dopredu vie kedy ma byt urcite doma.

anonym_8a40f6
Včera o 15:30
@xsuzannex

@anonym_8a40f6 tak to mu asi velmi neveris, ked ti vadi, zeby siel s kamoskou na kavu.. moj ide sem tam na caj/kavu/obed kamoskou. Vsetky poznam, som s tym ok a ked sa vo vela pripadoch s nimi pozna dlhsie ako so mnou tak mu to mam zakazovat? Ja nie som jeho mama.. keby chcel podviest, podvedie, a nebude si pytat povolenie.

Autorka. Nie nemusim pytat dovolenie. Len u nas je blbe to ze muz je extremne vytazeny takze mne malokedy vyjde taka "hura akcia" z vecera do rana. Mam k dispo jeho kalendar kde si znacim kam idem, cize dopredu vie kedy ma byt urcite doma.

@xsuzannex veď nech Tvoj chodí, kľudne 🙂 pre mna sú muži čo potrebujú svoj voľný čas mimo práce namiesto rodiny venovať sólo stretávaniu sa s kamoškami na kávičkach/čajoch/obedoch odpudzujúci … a nič to nemá s dôverou.

Strana
z2