Prvé stretnutie s priateľom dcéry: ako sa správať?
Túto otázku sme položili za používateľa, ktorý chce poznať váš názor anonymne a bez priamej účasti v diskusii. Zverejňujeme všetky informácie, ktoré nám poskytol. Ďalšie podrobnosti k dispozícii nemáme, preto prosím vychádzajte z informácií uvedených v príspevku. 💙
Ahojte, dievčatá, prosím o skúsenosti. Ako u vás prebiehalo, keď si vaše deti vo veku približne 17 rokov prvýkrát priviedli domov priateľa alebo priateľku?
Dcéra chodí s priateľom asi 4 mesiace a má ho priviesť k nám domov. Úprimne, mám z toho stres a paniku. Nechcem byť ticho a pôsobiť nepríjemne, ale nechcem byť ani príliš ukecaná a trápna.
Ako ste to riešili vy? Predstavili ste sa, chvíľu sa porozprávali a potom ste ich nechali samých? Alebo ste sa s ním rozprávali viac? Nechať ich radšej v izbe, alebo byť niekde nablízku?
Neviem ani, aké otázky sú vhodné. Pýtať sa na rodinu mi príde možno už príliš osobné. Budem vďačná za každú skúsenosť, ako takéto prvé stretnutie zvládnuť prirodzene a bez zbytočného trápna.
@pytame_sa_za_teba Ja keď som mala prvého frajera tak sme boli s našimi normálne chvíľu v obývačke, dal si nejakú kávu, vodu, zákusok a potom sme boli u mňa v izbe. Nesilila by som to, uvidíš aký ukecaný bude. Možno to pôjde jednoduchsie ako si myslíš 🙂
Po 4 mesiacoch? Čo sa idú brať?
Normálne, pozdravíte sa, predstavíte, ponúkni mu niečo, kľudne si na 15 minút sadnite do obývačky, môžeš sa ho spýtať na akú školu chodí, čo robí takto cez prázdniny a napríklad nejaký jeho koníček viac rozobrať, proste nejaká príjemná téma, nerobila by som na prvom stretnutí výsluch že čo robia jeho rodičia, koľko má súrodencov a tak... A po tých 15-20 minútach ich kľudne nechaj samých, ak bývate v byte kľudne povedz že ideš kúpiť pár vecí do najbližšieho obchodu, ak v dome chod do záhradky niečo porobiť.
Po 4 mesiacoch? Čo sa idú brať?
@anonym_d1e945 Prečo by sa museli? Je zlé na tom že matka bude poznať niekoho s kým jej dcéra aktuálne trávi dosť času a napríklad sa budú aj stretávať v blízkosti jej domova? Ako jasné, na 90 percent to nebude budúci zať, ale je to prejav dôvery od dcéry že chce aby poznala koho momentálne ľúbi.
Ahoj, ja som Jankina mamina. Vsaknfo je decko. Popytaj sa kde študuje a kde či robí nejaké krúžky a iné bla bla a potom ho už nechaj, nech nie je ako na výsluchu
ako píšu ostatné, robíš z komára somára. Normálne mu ponúkni niečo na pitie, daj im nejaké keksy alebo dačo, popýtaj sa či robí nejaký šport alebo čo ho baví, v krátkosti, chalanisko bude viac nervozny jak ty. Potom sa odprac s tým že ideš variť, skladať prádlo alebo nvm, a nechaj ich samých nech si idú do izby. Naši to robievali tak že po čase mamina nakukla či si niečo nedáme, či nechce čaj atď. to isté keď som bola ja u môjho, je to milé a budeš ich mať pod kontrolou.
Myslím, že ľuďom už úplne šibe.
Myslím, že ľuďom už úplne šibe.
@anonym_d273b6 suhlasim a akosi samy nechce verit ze toto je real tema
@pytame_sa_za_teba Nerob si zbytočné starosti, lebo závisle od povahy,ale tie si robí možno mládenec a možno to berie zľahka.V jednom i druhom prípade budeš to mať v rukách, lebo,ak bude mládenec zakriknuty a v kŕči,bude tvojou úlohou ho trochu zbaviť strachu.V prípade, že nebude mať problém,bude bezprostredný, tak sa len pridas.Myslim, že keď budú chcieť chvíľku pre seba, tak dcéra to už nejako rozumne naznačí.Pokoj,nie je to oficiálna návšteva budúceho zaťa ,ale len chalana, ktorý sa v budúcnosti u vás občas vyskytne.Ber ako pozitívum to, že máš možnosť poznať chlapca,s ktorým trávi a bude tráviť tvoja dcéra časť svojho voľného času
Stres a paniku bude mat skor mlady... Otec moze velavravne lestit gulovnicu na gauci, kym mlady bude pit kavu a ty sa ho budes pytat na zamery s vasou dcerou 🙂 🙂
@anonym_d273b6 suhlasim a akosi samy nechce verit ze toto je real tema
@ivana11155 ešte aj osloví konik aby sa za ňu tajne spýtal 🤦♀️
Bud sama sebou, ak ta nieco zaujima, spytaj sa..lahke pohostenie vitane,ani chlebickami nic nepokazis. A nech si to dcera manazuje, ak chcu byt s tebou,nech su,ak potom zaliezt,nech zalezu. Urcite sa aj dcera s frajerom rozpravaju,ako to bude prebiehat. Normalne,ziadny stres,je to decko...
Stres a paniku bude mat skor mlady... Otec moze velavravne lestit gulovnicu na gauci, kym mlady bude pit kavu a ty sa ho budes pytat na zamery s vasou dcerou 🙂 🙂
@anonym_901233 😃😃😃Predstavila som si podľa tvojho opisu celú scénu a výsledok?Oprskala som si telefón
Pozdravila som, podala ruku a zaliezli do izby..
Trápne pre neho, aj pre teba, netreba ho ofukovať, ber to tak, že ešte takých bude habadej..
Nevidim dovod, aby sa mi 17 rocne decka zatvarali do izby ak pridu na navstevu k nam domov, navyse prvu, navyse po 4 mes chodenia.
Nevidim dovod na toto Tvoje stresovanie ohladom navstevy decka - este to je decko.
A ze nepytat sa ho na rodinu? A co sa mame bavit o pocasi? Ak niekto pride k nam domov "sa spoznavat" tak asi ocakavam ze sa budeme uplne na pohodu bavit o sebe, svojich zalubachz rodine, praxi, skole, zivote ... A nie o tom, kolko °C bolo doma pocas poslednych horucav... 🤷🤔

Stres a paniku? Zo 17r chalana? Neprezivaj to tak, aj tak budes len "trapna mama" 😃