icon

Je normálne, že manžel kopíruje náš štýl pre rodinu?

30. aug 2025

Ahojte, mám manžela, žijeme spolu a máme sa radi, ale v poslednej dobe mi vadí jedna vec. Môj manžel má oveľa staršiu mamku, má 75 rokov. Ja mám 35 rokov. A teraz deje sa toto.
Kúpim si nohavice a musím sa ísť domov ukázať jeho mame, aby ich videla, či nechce také aj ona. Objednám alebo si kúpim topánky, už posiela fotku sestre, či nechce niečo také. Ideme do obchodu, kúpime si domov lampu, on zoberie takú istú svojej mame domov a rozmýšľa, že kúpi aj sestre do bytu ( sestra je vydatá, má manžela, rodinu, deti ). Kúpim si make up a púder a on si odfotí a potom ukazuje mame, či nechce taký. Vysvetľujem mu, že moja pleť a jej pleť funguje inak a ja to mám ako setting celého make upu, jej to je zbytočné. Ideme na spoločný nákup potravín vždy v sobotu, ja niečo vyberiem, čo je v dobrej cene a čo nám chutí a on ide volať mame, či jej to tiež nezoberie, hoci ona to nechce a neje to. A potom sa mi stáva aj opačne, že mama si kúpi sandále a on mi ich ukazuje, že aké pekné, či by som tiež také nechcela. Vo všetkej úcte k jeho mame, oblieka sa naozaj moderne, má krásnu postavu, ale jednoducho nie nechcem typ sandálkov, čo nosí jeho mama. Objednám si zo Sheinu niečo na seba, keď to príde, už mám objednávať aj jeho sestre. Hoci ona také nebude nosiť, poznám ju má úplne iný štýl. Manžel s mamou dva týždne chodili vyberať čižmy pre sestru. Vravela som, že nech jej dajú peniaze, že ona si kúpi čižmy sama, aké sa jej páčia. Nie, oni jej musia vybrať. Tak jej kúpili čižmy, samozrejmé sú otrasné, ale teplé, a teraz sa zlostia, že ich celú zimu nenosí. Lebo jej ich netreba. Nemáme už také tuhé zimy, keď pôjde do tatier, tak si ich vezme. Kúpim si krém na tvár z Douglasu na pleť 35+, môj muž študuje, či by sa taký nehodil jeho mame alebo sestre. Ja mám tiež rodičov, a mám sestry, ale oni mi nekupujú veci, keďže vedia, že máme všetky odlišné štýly. Ani voňavky si dokonca nedávame. Iba darčekové poukážky, zážitkové poukazy apd. Je to podľa vás normálne, alebo iba ja to beriem nejako zle?

lienka9
31. aug 2025
@anonym_autor

On je absolútne psychicky v poriadku. Nie nikto v rodine u nich nikdy nemal psychiatrické ochorenie. Ale btw, moja teta má psychiatrické ochorenie, to len tak medzi nami. No o inom, on je len nejako chorobne naviazany na svoju mamu a aktualne chce pre nu to najlepsie. A doma asi chce mat kusok z mamy. Mama je chora, cize sa boji, ze ju strati.

@anonym_autor tak ked si to takto zbrnula,mozno len naozaj chce byt cim viac snou a robit jej radost,kedze sa boji ,ze ju tiez strati.na jednej strane to chapem a pokial ti to extra nenarusa zivot a sukromie,by som sa na to vykaslala..alebo rovno vezmi zo vsetkeho dva kusy a mozno to oceni a bude ti extra vdacny :D

autor
31. aug 2025
@lienka9

@anonym_autor tak ked si to takto zbrnula,mozno len naozaj chce byt cim viac snou a robit jej radost,kedze sa boji ,ze ju tiez strati.na jednej strane to chapem a pokial ti to extra nenarusa zivot a sukromie,by som sa na to vykaslala..alebo rovno vezmi zo vsetkeho dva kusy a mozno to oceni a bude ti extra vdacny :D

@lienka9 mne to narusa zivot, preto som o tom pisala. Viem, ake je to prist o rodica. Ale netreba milovat opicou laskou.

tesari
31. aug 2025

Podľa mňa to nie je úplne normálne.

natalka13
31. aug 2025

Nie, nieje tvoj muz psychicky OK.
Toto nieje normalne spravanie.
Neverim ze 75 rocna zena si oblecie to co 35rocna. Musi vyzerat smiesne.

autor
31. aug 2025
@natalka13

Nie, nieje tvoj muz psychicky OK.
Toto nieje normalne spravanie.
Neverim ze 75 rocna zena si oblecie to co 35rocna. Musi vyzerat smiesne.

@natalka13 ona si to neoblecie, co si.

monica21
31. aug 2025

Keď čítam, tak sa usmejem a pomyslím si, že milý 🙂 Netreba zo všetkého robiť problém. Mne to príde milé, že myslí na rodinu. Nebere vaše veci im. Ale kúpi aj im. Muži nemajú takú fantáziu na nákup. Vo vás má určite veľkú dôveru a verí že čo vyberiete vy to je pekné. Nehnevajte sa na neho. Mne príde ako veľký dobrák

ukgirls
31. aug 2025
@anonym_autor

@natalka13 ona si to neoblecie, co si.

@anonym_autor tie drahsie veci co si kupis makeup kabelky etc -povedz rozno cenu a ze kupite aj tvojej mame a sestre aby to bolo spravodlive takze nielen jeho strane rodiny ale aj tvojej ..plus aj nakupy ... asi nebude chciet financovat tolke rodiny .. a ak ano ja by som uz buchla po stole a dala ultimata ...

rado318
31. aug 2025
@anonym_b5abbb

Proste si pre neho inšpirácia a to je pekné ale vysvetlila by som mu ze ženy maju svoj štýl a svoje nakupovanie a on ako chlap by sa do toho nemal starať 😅

@anonym_b5abbb Prajem pekný večer. Mám pocit že manžel to vysvetlenie počuť nechce 🤔 . Potraviny s maminou chodim občas aj ja kupovať , ale oblečko a osobné veci , EEE .

guliver19
31. aug 2025

@anonym_autor a preco si objednavas zo sheinu? Nevies o dosledkoch????

autor
1. sep 2025
@guliver19

@anonym_autor a preco si objednavas zo sheinu? Nevies o dosledkoch????

@guliver19 ale vies, ze dnes sa 80% veci robi v Cine, ze? Znacky ako Ralph Lauren, Prada, Dior, - bezne FM znacky Zara, HM, New Yorker. Choď nakupovať do Kik, Pepco, Teddi, Action - vsetko je z Ciny. Mnoho produktov z Lidlu a Kauflandu je z Ciny, Obuv sa sije v Cine - Adidas, Nike, Puma. Dzinsy 99ˇprodukcie sa vyraba v Cine.

princezna_bosorka
1. sep 2025

@anonym_autor je to hrozne divne. nech mu mama a sestra skusia prehovorit do duse a ak to nepomoze, tak by som adi rozmyslala nad psychologom.

autor
1. sep 2025
@princezna_bosorka

@anonym_autor je to hrozne divne. nech mu mama a sestra skusia prehovorit do duse a ak to nepomoze, tak by som adi rozmyslala nad psychologom.

@princezna_bosorka sestra ho berie jednym uchom dnu a druhym von. On len chce jej kupit to iste, potom nekupi. Aj mame by chcel, ale nakoniec nekupi. Lebo mama nechce. Len ma hneva to, ze vobec tak rozmysla a chce. Stale mi hovori, ze ja mam vkus a jeho sestra nema, ze to sa neda porovnat a vzdy aj mame kupim velmi pekne veci.

katuskacicuska
1. sep 2025

Ja som mala podobného ex .. keď sme spolu chodili ( teda vzťah sme ukončili keď mal 30-31r. Prerábali sme byt- pýtal sa mamy a sestry že čo si máme do bytu kúpiť a ako zariadiť. Kupoval si topánky, mama mu volala že si má o číslo väčšie.. vravím čo si? Veď ti sedia tie ktoré skúšaš..nie mamka povedala že mám kúpiť o číslo väčšie tak bral ako mamka povedala… sestra povedala že do bytu máme kúpiť barový pult (jasne, vôbec nám tam nepasoval ale sestra povedala) tak kým som ja bola v robote on kúpil barový pult…sestra mala záchod ktorý sám dáva dole poklop keď sa zo záchodu postavíš, darmo, že stál 500€, on ho kúpil tiež lebo aj sestra má… kefa k záchodu za 70€? Aj sestra má, musíme mať aj my. … Sestra má dcéru Kláru, mne celý vzťah hovoril že keď budeme mať niekedy dievčatko bude to Kiara . z práce nešiel domov ku mne, ale domov k svojim rodičom. Deň čo deň. V nedeľu z kostola ja domov variť a on k svojim rodičom a mala som mu zavolať že už je obed.. raz som robila pstruhy, volám že príď lebo budú studené… prišiel so slovami že či si myslím že mu zavolám a on hneď priletí ….prislel myslím že o hodinu, hoci to bolo 10min cesty ..
On bol naučený, že keď chcel jablko, kúpil si jedno. Chcel jogurt kúpil si jeden. Žiadne že ide na nákup a kúpi aj mne, keď chcem, jeden si môžem kúpiť. Prázdna chladnička, keď chceš niečo pod zub tak si kúp,ale len toľko koľko zješ hneď, doma sa to držať nebude. Ako to som si už všimla u nich počas vzťahu, že žili traja v domácnosti, a boli tam tri banány, pre každého jeden, a podobne..Pohár trpezlivosti mi pretiekol po 4 mesiacoch spolužitia, zbalila som veci a odišla som.. 4 roky sme tvorili vzťah, vydržali sme spolu žiť 4 mesiace a zbohom.. a ešte ja som bola tá zlá, klasicky 😂 takže ja neviem čo tí chlapi majú so svojimi matkami a sestrami… niektorí si to vôbec neuvedomujú a je to hrozne … dúfam že môj syn toto robiť nikdy nebude, hneď ho stopnem už len pri náznaku 😂

natalka13
1. sep 2025
@anonym_autor

@guliver19 ale vies, ze dnes sa 80% veci robi v Cine, ze? Znacky ako Ralph Lauren, Prada, Dior, - bezne FM znacky Zara, HM, New Yorker. Choď nakupovať do Kik, Pepco, Teddi, Action - vsetko je z Ciny. Mnoho produktov z Lidlu a Kauflandu je z Ciny, Obuv sa sije v Cine - Adidas, Nike, Puma. Dzinsy 99ˇprodukcie sa vyraba v Cine.

@anonym_autor vies ako ta vyroba v cine funguje?
Porovnat nieco co si da sit Zara a vyrobit Villeroy and Boch a fejky je znacny rozdiel.

autor
1. sep 2025
@natalka13

@anonym_autor vies ako ta vyroba v cine funguje?
Porovnat nieco co si da sit Zara a vyrobit Villeroy and Boch a fejky je znacny rozdiel.

@natalka13 samozrejme, ze viem ako vyzera vyroba v Cine. Bola si tam? Videla si to? Ja pracujem v modnom priemysle, cize som vyrobu videla. A rovnako viem, ze uz pred 25 rokmi Adidas vyrabal v Azii, nosili sme odtial tovar zo skladov. Poznas firmu PouYuen? Napriklad?

autor
1. sep 2025
@katuskacicuska

Ja som mala podobného ex .. keď sme spolu chodili ( teda vzťah sme ukončili keď mal 30-31r. Prerábali sme byt- pýtal sa mamy a sestry že čo si máme do bytu kúpiť a ako zariadiť. Kupoval si topánky, mama mu volala že si má o číslo väčšie.. vravím čo si? Veď ti sedia tie ktoré skúšaš..nie mamka povedala že mám kúpiť o číslo väčšie tak bral ako mamka povedala… sestra povedala že do bytu máme kúpiť barový pult (jasne, vôbec nám tam nepasoval ale sestra povedala) tak kým som ja bola v robote on kúpil barový pult…sestra mala záchod ktorý sám dáva dole poklop keď sa zo záchodu postavíš, darmo, že stál 500€, on ho kúpil tiež lebo aj sestra má… kefa k záchodu za 70€? Aj sestra má, musíme mať aj my. … Sestra má dcéru Kláru, mne celý vzťah hovoril že keď budeme mať niekedy dievčatko bude to Kiara . z práce nešiel domov ku mne, ale domov k svojim rodičom. Deň čo deň. V nedeľu z kostola ja domov variť a on k svojim rodičom a mala som mu zavolať že už je obed.. raz som robila pstruhy, volám že príď lebo budú studené… prišiel so slovami že či si myslím že mu zavolám a on hneď priletí ….prislel myslím že o hodinu, hoci to bolo 10min cesty ..
On bol naučený, že keď chcel jablko, kúpil si jedno. Chcel jogurt kúpil si jeden. Žiadne že ide na nákup a kúpi aj mne, keď chcem, jeden si môžem kúpiť. Prázdna chladnička, keď chceš niečo pod zub tak si kúp,ale len toľko koľko zješ hneď, doma sa to držať nebude. Ako to som si už všimla u nich počas vzťahu, že žili traja v domácnosti, a boli tam tri banány, pre každého jeden, a podobne..Pohár trpezlivosti mi pretiekol po 4 mesiacoch spolužitia, zbalila som veci a odišla som.. 4 roky sme tvorili vzťah, vydržali sme spolu žiť 4 mesiace a zbohom.. a ešte ja som bola tá zlá, klasicky 😂 takže ja neviem čo tí chlapi majú so svojimi matkami a sestrami… niektorí si to vôbec neuvedomujú a je to hrozne … dúfam že môj syn toto robiť nikdy nebude, hneď ho stopnem už len pri náznaku 😂

@katuskacicuska aj moj muz to ma tak. Kupi jeden jogurt a 100 mg sunky. Hovorim, ved kup viac budeme mat na dva dni. On nie kupi naozaj 100 mg sunky a na druhy den pojde zase a kupi 100 mg sunky. A zlosti sa na predavaca ked mu da 105 mg sunky. Ide do obchodu a je schopny kupit dva rozky. Keby predavali tuzkove baterky na kusy, kupi presny pocet.

katuskacicuska
1. sep 2025
@anonym_autor

@katuskacicuska aj moj muz to ma tak. Kupi jeden jogurt a 100 mg sunky. Hovorim, ved kup viac budeme mat na dva dni. On nie kupi naozaj 100 mg sunky a na druhy den pojde zase a kupi 100 mg sunky. A zlosti sa na predavaca ked mu da 105 mg sunky. Ide do obchodu a je schopny kupit dva rozky. Keby predavali tuzkove baterky na kusy, kupi presny pocet.

@anonym_autor ja by som takýto život žiť nechcela. Vieš si predstaviť keď prídu deti? Takto žiť ? Normálne to teraz píšem a až chlpy mi stoja na tele… som rada že som odišla ešte keď nebola ani svadba a ani deti..

autor
1. sep 2025
@katuskacicuska

@anonym_autor ja by som takýto život žiť nechcela. Vieš si predstaviť keď prídu deti? Takto žiť ? Normálne to teraz píšem a až chlpy mi stoja na tele… som rada že som odišla ešte keď nebola ani svadba a ani deti..

@katuskacicuska my mame dve deti. Na toto som si zvykla, kedze ho poznam od mladosti, cize viem aky je. Ale tento styl, ze chce prekopirovat mna smerom ku mame a mamu smerom ku mne miestami - nie to nepoznam. Ale snazim sa s tym pracovat. To bude este velmi zaujimave, ked tu jedneho dna nebude.

mamina7070
1. sep 2025

on neni psychicky v poriadku podla toho co pises, skus si precitat o OCD

autor
1. sep 2025
@mamina7070

on neni psychicky v poriadku podla toho co pises, skus si precitat o OCD

@mamina7070 on je len velmi setrny. Prepocitava vsetko. Volakedy toto nemal, lebo zarabal ovela viac, tak vedel, ze mame viac, tak bol benevolentny. Odkedy zarabam ja viac ako on, a jeho prijem je nizsi, tak prepocitava vsetko. Toto viem, ze ho trapi, ze nezarobi viac penazi momentalne. Mne nevadi, ze potiahnem rodinu, sme rodina, raz taha jeden, raz druhy.

lienka9
1. sep 2025
@anonym_autor

@princezna_bosorka sestra ho berie jednym uchom dnu a druhym von. On len chce jej kupit to iste, potom nekupi. Aj mame by chcel, ale nakoniec nekupi. Lebo mama nechce. Len ma hneva to, ze vobec tak rozmysla a chce. Stale mi hovori, ze ja mam vkus a jeho sestra nema, ze to sa neda porovnat a vzdy aj mame kupim velmi pekne veci.

@anonym_autor za mna sa snazi,chce potesit mamu,segru a v podstate aj teba.evidentne ta dava kazdemu za vzor,ze mas dobry vkus..mozno to je jeho pokus ta ocenit,aj za to ze zarabas viac..sestra ani mama maju podla mna rovnaky nazor ako ty,kedze od neho nevyzaduju aby im to aj kupoval..
Skus sa s porozpravat,stylom,ze ti to lichoti,ze tvrdi ze mas dobry vkus ale nemusite mat v kazdom priprade rovnake..ale ze ak chce a ho to potesi,ak pojdes najblizsie nakupovat napr kozmetiku,mozes vziat mame co si myslis,ze jej bude sediet (nie rovnake) .. takyto kompromis si myslis ,ze by nezabral?bolo by to pre teba schodna cesta?
Evidetne sa lubite,treba len prezistit co je za zmenou toho spravania a doladit aby to nebolo take otravne v podstate pre kazdeho.

zazka666
1. sep 2025
@anonym_autor

@thereisabear nie nelezie, iba mne. Sestra ho nerieši, a mama by bola najradšej, keby bol pri nej. Odkedy im zomrel otec, tak oni su az chorobne naviazani na seba.

@anonym_autor No tam to máš. Je to asi na psychológa, ale asi je je to ich spôsob ako udržiavať puto a nemusieť hovoriť o ich najväčšej bolesti - úmrtí otca.

ikuska27
1. sep 2025

Jednoznačne by som mu povedala, že haló zobuď sa, nevudeme nič kupovať jeho mamke, ani sestre....nech si kúpia samé.... bodka....viac by som to s ním neriešila 🤷

adrianap83
1. sep 2025

Ja si tiež myslím, že to súvisí so stavom svokry a ajs tratou otca.
Skus to, ako radi lienka9.
Pripadne ved choďte s ňou na nákup, aspoň to oblečenie, veci do bytu. Nech si ona vyberie. Ak sa nedá, sadnite s ňou pred počítač a objednajte spolu. Také aké sa jej páči. To je láska, nie jej vnucovať tvoj vkus, aj keď máš podla muža dobrý - tak mu to skus vysvetliť.
A skuste sa s ním zamerať radšej na ten kvalitný čas so svokrou, aj s vašimi deťmi. Hoci nech s ňou len obľúbený film pozrú, zahrajú spoločenské hry, niečo si prečítať. Aby mal muž viac pocit, že ona vie, že má vás a nie je sama.
Sestru nerieš, to si už musí ona.

annia99
1. sep 2025

@anonym_autor ja by som to brala ako pochvalu, že sa im páči tvoj vkus. Možno videl rozdiely medzi vašou domácnosťou a nie až tak dobre ako má jeho mamina. Povedzme si 75 ročný človek zasa sa správa ako dieťa, chce to čo majú iný. Mala som maminu 40 rokov staršiu odomna a tiež chcela čo ja chcem. Kupovala som jej nove veci, nie babickovske. Vieš nechaj ho užiť si ten čas ktorý ešte pre maminu má. Aj on sa cíti byť potrebný a pochváliť sa čo mate lepšie. Koľko myslíš, že sa dožije ta mamina? Vies, výdrž nejakú tú dobu. Chce si len užiť čas čo majú svojsky.

katarinaforever
1. sep 2025
@sissy27

@anonym_autor kupila by som si 30cm silikonovy falus a objednala sa na nove cecky, labioplastiku a rejuvenizaciu vaginy a moze nakupit aj mamicke 🤣🤣🤣
Jaj a este by som celej rodine spravila hromadny termin u dr. Chocholouska, ja by som sla len ako doprovod a divak.
Sorry, nie su normalni. Nakup potravin alebo drogerie je ok, ostatne ani nahodou. Ale tak sestre mozno vyhovuje, ze ma zadarmo zariadeny byt.

@sissy27 som sa dobre zasmiala 🙂)

kuchynka15
1. sep 2025
@letfenixa

Ale fakt zaujímavé, že si všimne nový makeup. Môj teda si všimne, že mám nové šaty, ale tým končí, už topánky nevidí, keď mám nové.

@letfenixa veru je to zvláštne, veď dobrý makeup má byť skoro neviditeľný a chlapi sú všeobecne na také veci slepí.

sissy27
1. sep 2025
@katarinaforever

@sissy27 som sa dobre zasmiala 🙂)

@katarinaforever rado sa stalo 😀

kuchynka15
1. sep 2025
@anonym_autor

@mamina7070 on je len velmi setrny. Prepocitava vsetko. Volakedy toto nemal, lebo zarabal ovela viac, tak vedel, ze mame viac, tak bol benevolentny. Odkedy zarabam ja viac ako on, a jeho prijem je nizsi, tak prepocitava vsetko. Toto viem, ze ho trapi, ze nezarobi viac penazi momentalne. Mne nevadi, ze potiahnem rodinu, sme rodina, raz taha jeden, raz druhy.

@anonym_autor zlatko, držím ti palce aby si to ustála. Manžel sa bojí, že stratí mamku. Chce ju takto viac vtiahnuť do rodiny. Ako píšu dievčatá hore, zamerať sa skôr na spoločný čas s ňou a vašimi deťmi, ako na topánky a nohavice. Aj jej to takto povedať.

sherynkamalinka
1. sep 2025

A nebude on na chlapov?