Je normálne, že mladí muži nemajú vzťahy?
Ťažko napísať,čo má trápi ..ani neviem,či na to trápi...chcem vedieť názor a skúsenosti žien,čo majú staršie deti...teda deti ...dospelákov....nemám malé deti...obaja sú dospeláci .. 26 a 19...chalani ..je normálne,že ešte nemali nikoho? Nejako nemajú potrebu sa viazať,randiť a to,čo sme my prežívali už v 16-18 ..keď sa opýtam prečo, tak odpovede...nechcú si pokaziť život,hľadajú tu pravú,aj keď sa im páči žena -dievca tak si nezačnú s niekým len tak,nechcú priateľku z diskotéky,ktorá sa oblyzuje s každým...jednoducho nerozumiem dnešným mladým sa..nie,že by sme mali zlý vzťah,rozprávame sa o všetkom ..len zdá sa mi,že na rozdiel od našej generácie sú až príliš uvedomelí ..
Aj moja mamka si myslela, že som sa vydala za prvého, ktorý ma pobozkal. Mali sme dobrý vzťah, keď som bola ešte v tomto veku, rozprávali sme sa veľa. Ale jednoducho cez toto som ju nepustila. Postavila som si hlavu. Prvý chlap, ktorého domov prinesiem bude až chlap, ktorého si vezmem. A tak aj bolo… mamina nemá o mojej histórii ani sajnu. Možno ani nevieš, čo majú tvoji chlapci za sebou.
@nika1971 no konečne, že už začínajú byť uvedomelí.. Mne sa ich prístup páči, naučila si ich vážiť si ženu, tak také hľadajú, čo si vážia samé seba. Nech si nastavia do vzťahu štandardy a nech "hľadajú"... Nemusia ženy striedať ako ponožky. Mám pocit, že sa tvoria dve skupiny nezrelí a zrelí (tých je málo) mladí muži. No a možno zostanú sami, aj to je životná cesta. Ty máš skôr asi strach, že budú sami, že? Vieš každý stav našich dospelých detí (mám 2 dcéry) má svoje náročné výzvy.... Keby boli zadaní, riešila by si iné "problémy"
@janettdamian presne ..že budú sami,,,a som Senecká...že sa nedozijem vnúčat 😁...hlavne chcem,a y si našli niekoho, s kým budú šťastní a s kým budú zdieľať svoj život ..dala som im do života,vo som vedela...a viem, že nie sú dokonalí,ale pri dobrej žene by boli ..
@tetapetra áno,je to úplne iná generácia,ktore nerozumieme ..nepijú...alebo s mierou,nefajcia,nie sú promiskuitni. Človek by povedal,že to nie je moje dieťa ..aj keď ich nechápem,držím im prsty....je to generácia Z, ktorá má zrejme iné priority
@nika1971 ja ťa chápem. Tiež mám za sebou super mladosť 😉. Nemala som žiadne vážne vzťahy , nevyhľadávala som ich.Vydavala som sa ako 29r, ale poviem to tak blbo, žila som a nebanujem. Keď budem v domove dôchodcov mám na čo spomínať. Určite sa to zmení, ale chalani si nájdu super baby
Mne by to divne bolo. Generavia Z- joj kolko ich pije alkohol, drogy, tabletky namiesto alkoholu.....aj za tvojich cias boli abstinenti, len si sa s nimi nestretavala, mala si svojich kamosov.
Tazko povedat, co je na chybe… bud su skaredi, tepli, alebo ste im ako rodicia neukazali ako vyzera laska, tak nemaju potrebu ju hladat… alebo nieco ine.
@cyberk kto vie...kto je škaredý? Všetko je relatívne ..učila som ich,nech nepozerajú na vonkajšiu krásu,ktorá je relatívna a časom pominie...je to povrchné...tepli? Nepáči sa mi ten názov,ale Budiš ..neby doniesli priateľov,nevadilo by mi to....nech sú šťastní...čo ich priateľ by bol niečo iné? My toto neriešime ..a my ako rodičia sme spolu ce 30 rokov ..tak neviem,čo im máme ukázať ..máme normálny vzťah po toľkých rokoch...naši synovia s nami radi trávia čas aj na dovolenkách ..
Alebo mozno mlade kocky nechce mamkinych maznacikov. Mam pocit, ze som tu neraz citala, ako zena zene radi ruky prec od takych, co su nezdravo naviazani na matku 🫠 ale ja sa tu vlastne nemam vyjadrovat 😃
@vanilkovazmrzka keď je to k veci,vyjadruje sa 😄...čo je naviazaný na matku...ja neviem ...možno sú,možno nie ..mne sa nezdá ...čo ich mám vyhodiť z domu? Starší pracuje, ale mladší ešte študuje a bude cca 4 roky ..ja nemám pocit,že sú naviazaní. .
@nika1971 ale to nie je len terajšia doba. Môj manžeľ ako prvý a jediný vzťah mal len mňa a to mal po 30.
@nika1971 ja ťa chápem. Tiež mám za sebou super mladosť 😉. Nemala som žiadne vážne vzťahy , nevyhľadávala som ich.Vydavala som sa ako 29r, ale poviem to tak blbo, žila som a nebanujem. Keď budem v domove dôchodcov mám na čo spomínať. Určite sa to zmení, ale chalani si nájdu super baby
@tetapetra boli sme iná generácia ..neriešili sme ..užívali sme si ..preto to nechápem ..keď sa bavíme o našej mladosti,chlapci nechápu...
Mne by to divne bolo. Generavia Z- joj kolko ich pije alkohol, drogy, tabletky namiesto alkoholu.....aj za tvojich cias boli abstinenti, len si sa s nimi nestretavala, mala si svojich kamosov.
@natalka13 ver tomu,že za mojich čias to bolo iné...bol socik a koniec socíku...alkohol predali každému,cigarety aj 5 ročnému dieťaťu...
Na jednej strane mi je zvláštne, čo riešiš lebo pre mňa by bol napríklad chlap ktorý ma nad 20 a este nemal babu skôr atraktívny ako ten ktorý ich mal už “20” a keby mi ešte povedal že nepije tak sa vznášam … Na druhej strane mám kolegu má 30 a mal jeden vzťah, v ktorom absolútne nevedel čo a ako … kamaráti boli na prvom mieste a Tá ženská ďaleko za kamošmi. Radšej išiel na chatu ako bol s ňou a to ju zevraj “ľúbil” … ťažko povedať, proste ešte nedospeli do štádia kedy im chýba “mať niekoho”
@biba_18 tomu sa vraví hodnota. Čaká na tú pravú. Tiež sa mi hnusia chalani ktorí mali v posteli veľa báb. Takéhoto chalana by som na rukách nosila. Alebo jednoducho vzťah nechce. Veď to nie je pre každého, nie každý v tom vidí zmysel života. Len väčšina ľudí to nechápe lebo väčšina ľudí nevie zvládnuť samotu
@rozkvet1 o tej hodnote nevieš. môže to tak byť a môže to byť úplne inak… mne osobne by to bolo divné, vtedy keď sú plní testosteronu, keď príroda chce aby si hľadali partnerku, tak to nerobia…
@hylary neviem ..ale každá matka vidí svoje ratolesti najlepšie ..no nezdá sa mi ..obaja majú 190 CM...cca 65 CM ..špinaví blond...nevidím,prečo by nemohli mať frajerky...skôr je to o ich nastavení
@nika1971 prečo pre nich nechceš ten pocit zaľúbenia? majú chodiť s dievčaťom len preto že chceš ty? nie všetci sme rovnaký, máš normálnych uvedomelých chalanov, ktorý nie sú povrchní, to by ťa malo tešiť....to že nemajú dievča neznamená že nemali sex....
Rodičom nič nie je dobre 🫣 ja som začala randiť s mojím už manželom keď som mala čerstvých 16, teraz mám 31, a 2 ročné baby, a sme spolu stále šťastní, a proste rodičia mali stále nepríjemné komentáre na mňa, na manžela, na to že má po 7 rokoch požiadal o ruku, aj na to že sme sa vzali 😮 pritom nikdy im ani mne nič zle neurobil, práve naopak
A na druhej strane moja sestra o 10 rokov mladšia doteraz nikoho nemala, vzťahy nerieši, skôr všetko virtuálne, tiež ju blbo komentujú,
Proste človek si nevyberie
@tetapetra boli sme iná generácia ..neriešili sme ..užívali sme si ..preto to nechápem ..keď sa bavíme o našej mladosti,chlapci nechápu...
@nika1971 ja ti rozumiem ako to myslis.
nechapem preco tu vsetky hned zamienaju kvanta sexualnych partnerov za randenie. ja som radila s kopu chalanmi. ale nesexovala som kade tade. rande neznamena hned sex. to uz zas je asi uplne pokrutena realita.
mne je to tiez zvlastne. deti este nemam dospele ale v rodine mame tiez tak aj dievcata. aj to vidim u kolegyn co maju starsie deti.
ano za mna je zvlastne ze v case kedy je telo plne hormonov sa proste nezamiluju a nechcu s niekym zdielat cas.
co si budeme hovorit je najlahsie si najst partnera ked mame nast. v skole, na kruzkoch, pri sporte. s pribudajucim vekom je to tazsie. nehovorim ze nemozne ale potom uz nie je ten okruh ludi tak velky kvoli casu, ani az tolko moznosti ak nepocitame zoznamky. nie kazdy ma pracu v kolektive, potazmo v zmiesanom kolektive.
tiez sm zazila divoku mladost a neznamena to byt stetkou alebo narkomanom ci alkoholikom. neviem preco sa tu hned nad tym hika.
ja si svoje telo vazim rozhodne som ho nedala hocikomu a ni som si ho nenicila ale to neznamena ze by som zila ako pustovnik. randenie v mladom veku je fajn. uplne ine a ko v zrelom dospelom. a nemusi to byt nutne o prietrtoch ako s tu poniektore myslia.
Rodičom nič nie je dobre 🫣 ja som začala randiť s mojím už manželom keď som mala čerstvých 16, teraz mám 31, a 2 ročné baby, a sme spolu stále šťastní, a proste rodičia mali stále nepríjemné komentáre na mňa, na manžela, na to že má po 7 rokoch požiadal o ruku, aj na to že sme sa vzali 😮 pritom nikdy im ani mne nič zle neurobil, práve naopak
A na druhej strane moja sestra o 10 rokov mladšia doteraz nikoho nemala, vzťahy nerieši, skôr všetko virtuálne, tiež ju blbo komentujú,
Proste človek si nevyberie
@stephania0987 hovoríš,že rodičom nič nie je dobré. .ale je ..ja chcem,aby mali vzťahy,partnerky ..aby boli šťastní ..nie som matka,čo potrebuje mať synov pod kontrolou ..bola by som šťastná,keby mali partnerky...je mu jedno,či to bude prvá,alebo dvadsiata...hlavne nech si vyberú niekoho,kto im bude vyhovovať...ja veľmi dobre viem,že nájsť si toho správneho partnera je ťažké. Každý sme iný...pochádzame z inej rodiny a skĺbiť to všetko dokopy je ťažké...mám rada svojich synov,rešpektujem ich a nech si vyberú kohokoľvek,budem to rešpektovať ..aj keby mali žiť sami,s chlapom,alebo budú mať doma psa či mácku...je to ich život.
@nika1971 ja ta uplne chapem.moj syn mal frajerku v 15, bola to spoluziacka a chodili spolu von, par mesiacov.ptm mal dalsiu spoluziacku, tiez to bolo take prechadzkove 🙂 ked mal 16 nasiel si take dievca co uz to bolo akoby take "vaznejsie", chodii spolu rok, chodil aj k nim, pomahal jej otcovi na dvore a tak.Syn bol velky extrovert, dobre vyzera,( kazda si to myslime o svojich detoch🙂 ale paci sa dievcatam, hral v kapele, kopec kamosov, kamosiek.Po roku sa s dievcatom rozisli, on stale behal s kamaratmi a ona uz chcela taky vaznejsi vztah.Teraz ma 22, ma skolu narocnejsiu na ucenie, pracuje, stretava sa s chalanmi a tvari sa, ze nechce frajerku.ale o dievcata sa zaujima.Tvrdi ze tazko si najde frajerku, ked nema poriadne auto a malo penazi. Na diskoteky nechodi, na zoznamky vobec, nejako intenzivne nehlada babu.Tiez ma to mrzi, lebo podla mna cloveku v tom veku chyba partnerka, a potom to niekedy vyzera tak, ze si idu zahrat ( hudba) a do mesta.a co robi partia chalanov bez bab? Piju.Tak mam strach, ze sklzne do toho pitia a nadavania na zeny :( Dcera mala 17, nasla si chlapca a to ani ona nechodila po diskotekach , a su spolu skoro 2 roky.
Ucim na strednej a aj tam je vela chlalanov 18 -19rocnych, ktori sa stazuju, ze ich baby nechcu.
Utesujem ich, ze ked budu mat 30, tak ich zacnu lovit baby, sklamane zo vztahov alebo slobodne matky 🙂
Neboj, nezostanu nam doma na ocot 🙂
Aj ja mám takých doma. Majú 25 a 20 rokov, nefajčia, nepijú, frajerky nemali. Tak uvidím, čo bude ďalej, nejak to už neriešim. Aj ked, tiež je to pre mňa zvláštne, čakala som aj divokejšie prebiehanie puberty, ale nič také sa nedialo.
V poslednej dobe sa táto téma rieši. Mladí si nehľadajú vzťahy, dokonca aj sex majú buď neskoro alebo vôbec. Svoj čas trávia hlavne virtualne. Keď však vidím ukazky z ruža pre nevestu, tak ich aj úplne chápem.
Minule som videla dokonca aj príspevok,že mladí dokonca ani nepijú alkohol. Nie žeby som a tým mala problém, ale je to zaujímavé. Samozrejme,že viem,že sú aj výnimky.
@tetapetra mas pravdu, nepiju, nefajcia ( co je super) nerandia, my sme boli ini
@nika1971 možno sa im baby proste nepáčia a sú inak orientovaný,v dnešnej dobe je to vraj prirodzene 🙂
@astrobot o tom sme sa bavili...sú na baby...aj keby nie,aké je percento,že obaja by boli na chlapov? Ale ja s tým nemám problém...mám kamošov gayov a sú to super ľudia ..neodsudzujem ich ..beriem ich normalne
@hankab nie,nemalú...máme taký vzťah,že mi povedia....nevidím problém,keby mali...ja ich podporujem a hovoria mi,kde boli a ako bolo...keby mali frajerky,boli by niekedy preč...väčšinou sú doma,raz za čas idú na discu alebo s kamosmi
@nika1971 to ze nemali frajerky neznamená, že nejakú kamošky na sex. A zrejme im to zatiaľ vyhovuje a podla mňa v ich veku je to úplne normálne a bežné. Co bolo pred XY rokmi keď si ty bola mladá nevytahuj. Ty si asi tiež nežila ako tvoji rodičia, že?
@tetapetra mas pravdu, nepiju, nefajcia ( co je super) nerandia, my sme boli ini
@lenkakravcova porovnavas neporovnateľne. Máš 30r a čakáš 4 dieťa. Prvé si čakala ako koľko ročná? Keď som mala ja 30, začala som uvažovať nad dieťaťom.
@nenne27 za mňa človek nemusí randiť, fajčiť, piť. Vždy som musela mať nad sebou kontrolou 😂, ale nech žije.
@nika1971 ja ti rozumiem ako to myslis.
nechapem preco tu vsetky hned zamienaju kvanta sexualnych partnerov za randenie. ja som radila s kopu chalanmi. ale nesexovala som kade tade. rande neznamena hned sex. to uz zas je asi uplne pokrutena realita.
mne je to tiez zvlastne. deti este nemam dospele ale v rodine mame tiez tak aj dievcata. aj to vidim u kolegyn co maju starsie deti.
ano za mna je zvlastne ze v case kedy je telo plne hormonov sa proste nezamiluju a nechcu s niekym zdielat cas.
co si budeme hovorit je najlahsie si najst partnera ked mame nast. v skole, na kruzkoch, pri sporte. s pribudajucim vekom je to tazsie. nehovorim ze nemozne ale potom uz nie je ten okruh ludi tak velky kvoli casu, ani az tolko moznosti ak nepocitame zoznamky. nie kazdy ma pracu v kolektive, potazmo v zmiesanom kolektive.
tiez sm zazila divoku mladost a neznamena to byt stetkou alebo narkomanom ci alkoholikom. neviem preco sa tu hned nad tym hika.
ja si svoje telo vazim rozhodne som ho nedala hocikomu a ni som si ho nenicila ale to neznamena ze by som zila ako pustovnik. randenie v mladom veku je fajn. uplne ine a ko v zrelom dospelom. a nemusi to byt nutne o prietrtoch ako s tu poniektore myslia.
@pralinka25 presne. Len nejak aj to randenie nie je ako za mojich čias...ja neviem ..doba sa zmenila..je to všetko iné ..
@pralinka25 presne. Len nejak aj to randenie nie je ako za mojich čias...ja neviem ..doba sa zmenila..je to všetko iné ..
@nika1971 ja neskutocne rada spominam na obdobie medzi 14 a 25 rokom. najkrajsie roky mojho zivota a som stastna ze som mala moznost ich prezit.
tak mozno su spokojni a mozno nie. mozno im nechyba co nepoznaju. neviem. tiez som sa nad tym zamyslala.
ved tie randenia ked som mala nast boli bohovske. pozval ma na zmrzku za korunu 😂 alebo mi kupil plysaka k narodkam. vystrelil plysaka na jarmoku a spolu sme ujedali z cukrovej vaty. uplne klise ale pre pubertacku super. o a ano kino ..... ked sa chytil mojho kolena ..... 😂 srdco som mala az v krku, vlacili sme sa tajne za ruky a bozkavali sa pod vchodom 😂 a ked ma o rok starsi 18 rocny previezol prvy krat v tatkovom aute 😅 alebo na motorke.... proste uplne ine ako ked ma clovek 30
@nika1971 ja ta uplne chapem.moj syn mal frajerku v 15, bola to spoluziacka a chodili spolu von, par mesiacov.ptm mal dalsiu spoluziacku, tiez to bolo take prechadzkove 🙂 ked mal 16 nasiel si take dievca co uz to bolo akoby take "vaznejsie", chodii spolu rok, chodil aj k nim, pomahal jej otcovi na dvore a tak.Syn bol velky extrovert, dobre vyzera,( kazda si to myslime o svojich detoch🙂 ale paci sa dievcatam, hral v kapele, kopec kamosov, kamosiek.Po roku sa s dievcatom rozisli, on stale behal s kamaratmi a ona uz chcela taky vaznejsi vztah.Teraz ma 22, ma skolu narocnejsiu na ucenie, pracuje, stretava sa s chalanmi a tvari sa, ze nechce frajerku.ale o dievcata sa zaujima.Tvrdi ze tazko si najde frajerku, ked nema poriadne auto a malo penazi. Na diskoteky nechodi, na zoznamky vobec, nejako intenzivne nehlada babu.Tiez ma to mrzi, lebo podla mna cloveku v tom veku chyba partnerka, a potom to niekedy vyzera tak, ze si idu zahrat ( hudba) a do mesta.a co robi partia chalanov bez bab? Piju.Tak mam strach, ze sklzne do toho pitia a nadavania na zeny :( Dcera mala 17, nasla si chlapca a to ani ona nechodila po diskotekach , a su spolu skoro 2 roky.
Ucim na strednej a aj tam je vela chlalanov 18 -19rocnych, ktori sa stazuju, ze ich baby nechcu.
Utesujem ich, ze ked budu mat 30, tak ich zacnu lovit baby, sklamane zo vztahov alebo slobodne matky 🙂
Neboj, nezostanu nam doma na ocot 🙂
@nenne27 😁 dufam,že sa ich raz zbavim ...u nás je to tak,že starší už robí v mužskom kolektíve,tam nemá šancu ..ešte je aj introvert,ťažšie nazdvezuje známosti,aj keď na disco chodí,robí DJ ..mladší ešte študuje,nemám pocit,žeby bol škaredý,skôr naopak. .už keď mal 16,balili ho dievčatá,ale on nemal záujem...jeho reči má šokujú, aj keď ide na disco s kamošmi z VS- študuje čisto chlapčenský odbor, tak tak nejak nemá záujem o dievčatá,čo to striedajú...skôr pohrdavo dá o nich vyjadruje,že to prestriedali a on takú nechce...len pri tých jeho nárokoch, neviem kde stretne takú,čo mu vyhovuje ..mladšiu nechce,lebo sa nemá o čom baviť...ja nerozumiem...keď mám byť sprostá,za našich čias chalani pretiahol všetko čo sa dalo, a toto tu dá mi nejak nepozdava...
Aj ja mám takých doma. Majú 25 a 20 rokov, nefajčia, nepijú, frajerky nemali. Tak uvidím, čo bude ďalej, nejak to už neriešim. Aj ked, tiež je to pre mňa zvláštne, čakala som aj divokejšie prebiehanie puberty, ale nič také sa nedialo.
@dennkka a nie je ti to divné? Ja som vyrastala v inej dobe aj môj muž...my nechápeme po kom sú...
@nika1971 ze ty si bola ina generacia, ze ste to striedali atd. cele som to nedocitala, ale pozri sa kolko je v tvojej generacii rozvodov, ja verim, ze dnesna mladez je uz dost poucena a dost to vnimam aj v mojom okoli, ze naozaj si davaju velky pozor s kym vstupia do vztahu a robia velmi dobre, tak ze mozes byt rada, ze tvoji synovia su uvedomeli

Alebo mozno mlade kocky nechce mamkinych maznacikov. Mam pocit, ze som tu neraz citala, ako zena zene radi ruky prec od takych, co su nezdravo naviazani na matku 🫠 ale ja sa tu vlastne nemam vyjadrovat 😃