icon

Je normálny prístup svokry na oslave?

23. júl 2024

Baby stala sa taka vec. Svokra mala 50. Velka oslava kde bolo kopec ludi. Svagor nal doletiet v den oslavy z Irska.Skuoy, lakomy stary mladenec si nielenze nezacvakol taxik ani len dialnicnu nekupil. Oslava zacinala od 13:00. Svokra zacala rano v den oslavy vyvolavat muzovi nech ponho ide ona staremu mladencovi vybavuje podotykam odvozy… Muz jej nato a co poviem ? Cize muz sa oddrbal od pol2 do pol5 na letisko. Na oslave sme boli hodinu a pol. Kedze sme isli domov lebo mame male babo a muz bezomna nechcel ostavat aj tak sme uz mali pokazeny den. Ja nanu mam tazke srdce co je toro za svinstvo aby vlastneho syna doslova vyhnali z takej islavy? Vedela ze budeme kratko🤦‍♀️Topka je ze kazdy bol nabaleny jedlom len nam v pondelok volala muzovi ci “Ma” doniest kolace?stvordnove??! Wtf? Som ja debil ze sa hnevam?!! Muz navyse je unich za otroka na pracu akurad

aurora33
24. júl 2024

Ako si sa ozvala? Normalne si povedala priamo svokre, že muž nejde nikde?

evulienkaslx
24. júl 2024

akoby si pisala o mojej rodine, kto take nezaziva, nepozna....tiez ma moj muz brata, ktory zije v zahranici a uziva si. My sme na robotu a na pomoc, k nam sa chodili svokrovci "rekreovat" na vikendy kazdy mesiac, nikdy s nicim nepomohli, ked sme potrebovali zaviest na letisko, peniaze od nas pytali, a pod., na cely roman. Len ked manzelov brat dosiel, skakali okolo neho, sli ponho aj ho vedeli odviezt, kde chcel, alebo pytali mojho muza. Riesit si to ma muz, nakolko je to jeho rodina. Treba sa ozvat a nedat si skakat po hlave, lebo casom ma vsetko tendenciu sa zhorsovat. Upokoj sa, porozpravaj sa s muzom, nech do buducna sa taketo situacie nestanu. Nech si poriesi rodinu, asertivne.

3petka
24. júl 2024

Veď je to jeho brat….. ty si neni ok, daj sa do kľudu.

autor
24. júl 2024

@aurora33 nieze nikde neide nech zhanaju ineho ona nato ze jedneho pórosila no on ide na oslavu vzapeti volala muzovi ze teda ides ano? Isla si svoje mala na haku

autor
24. júl 2024

@evulienkaslx ano uz som mu pocedala ze si ro nepeajem vyvaza ky a aby my sme sa museli prispoosbovat a menit plany koli niekomu kroje neschopny

autor
24. júl 2024

@3petka a co ked je jeho brat moze ho vyuzivat? A hrat sa na nesvojpravneho

0silvia0
24. júl 2024

@evulienkaslx plus autorka, podla rovnako pouzivaneho vyrazu "pytali muza" sudim, ze je to nejaka regionalna specialita jedno decko vyuzivat a druhe velebit. Ale je to aj chyba toho vyuzivaneho decka, ze sa neozve.

autor
24. júl 2024

@0silvia0 no je netvrdim ze nie

aurora33
24. júl 2024

Tak aj muž ma očividne na háku keď poslúchne a ide. Je to jeho chyba

isis234
24. júl 2024

Prečo si ty nezavolala švagrovi, aby prišiel taxíkom? Keď ťa to tak veľmi hnevá
Čo si písala v komente,, že si nepraješ aby ste menili plán..... či je nesvojprávny.... to si mala povedať švagrovi. On asi o tom nevie...

abbey1
24. júl 2024

Prečo sa chcel tvoj muž na oslave BIŤ?
KVÔLI čomu?

abbey1
24. júl 2024

Ja mám pocit, že jediný problém tu je neveste a nie svokra a ani jej synovia.

autor
24. júl 2024

@aurora33 ano to uz viem

autor
24. júl 2024

@isis234 lebo svagor s tym nemamnic apolocne on si odvoz nevybvuje iba napise mmicke kro pomna pride?

autor
24. júl 2024

@abbey1 aha ano nevesta je pizda a avomrovxi pre ktorych menime olany obmedzujeme sa a ktory neni den aby nevolali muzovi lebo sa bez neho nevedia vysrat obi niesu na vine oni su supee

gelifil
24. júl 2024

@ autorka pises, ze svokra vedela termin priletu tri tyzdne, vy ste nevedeli? mali ste to riesit skor, kedze zvycajne zrejme tiez ponho chodi tvoj muz.....po druhe - dieta by tam tak ci tak dlhsie nevydrzalo, tak je jedno, ci ste boli od jednej, ci od siestej, po dalsie - keby povedal nie, chcelo by sa vam byt na oslave ofucanej svokry?lebo ta by sa isto natsvala, po xte - ked su vsetci taki lakomi, mohol tu poondenu znamku kupit tvoj muz, ked tak tuszil byt na oslave cim skor so svojou milovanou manzelkou....ale on nic pre to neurobil, tak mu to mozno aj vyhovovalo....neboj sa, ked ty mbudes mat 50ku, zariadis sa podla seba....bola to JEJ oslava, ty si ani nemusela ist

autor
24. júl 2024

@gelifil my sme neriesili bolo to automaticke ze toto sa neopovazi snad urobit aby z mnozstva znamych nebola schopna zavolat. Nie moj muz ku lupovat nebude zas by iba urobil jemu sluhovstvo. Ano dieta by nevydrzalo ale podstatne viacej ako chvilu pred nocnym spankom.Nie nemusela isla
Aom aby som zas nebola za pizdu krora sa tam
Ani neukazala a muz za vola bez teny. Na dlasi den na dojedacky aom uz nesla. Ano zariadim sa a isto nie tak ze rano o 7 haloo svojra vy sa ani nezberajte idete na letisko a pridete az o 17:00 to by som chcela pocut tie pripomienky

autor
24. júl 2024

Bez zeny

margotka17
24. júl 2024

No neviem, ja by som po svoju sestru išla a aj ona po mňa. My také veci riešime za pochodu, kto kedy potrebuje odviezť či priviesť. A je pravda, že svokra keď videla, že odchádzate, koláčiky ti mohla dať ku kávičke do krabičky hneď pri odchode a nie po štyroch dňoch. A pomôcť rodičom si musí muž vydiskutovať, či môže ísť pomôcť a kedy, keďže už má svoju rodinu, ktorej sa chce venovať.

autor
24. júl 2024

@margotka17 to je pravda on si to musi osetrit uz som ho aj vystrihala ze totl akceptovat nemienim

deniseee
24. júl 2024

Mila autorka, mam surodenca zijuceho v zahranici a ked raz za uhorsky rok pride na Slovensko, tiez sa v maximalnej miere program sirokej rodiny prisposobi jeho navsteve, pretoze kazdy sa s nim chce aspon na chvilku vidiet, stretnut, pokecat ci len objat. To, ze vacsina pomoci rodicom je vzdy na nas, co sme prave tu, tak je to samozrejme, navzajom si pomahame a nikto nikomu nic nevycita a nevykrikuje. Taktiez aj moj muz ma surodenca zijuceho v zahranici, ktory sa tu objavil po strasne dlhom case a predstav si, ze moj muz siel automaticky na letisko do Rakuska, napriek tomu, ze my sami sme sa vratili zo zahranicia len chvilku predtym, boli sme unaveni, brajgel z nerozbaleneho este, nepopraneho, ja na krku domacnost, deti, vsetko a na milisekundu mi nenapadlo, aby som do muza hucala, ze by ist nemal a nech si zariadia vlastnu dopravu a platia dialnicnu znamku a pod. Proste tiez vsetko toto zariadil muz a ja som ho naopak plne podporila. Mozno nabuduce to budeme my, kto bude potrebovat pomoc. A ze ten lakomy clovek kupuje rodicom darceky a pod. a vam nie? Ved to je uplne v poriadku, ze teda ked nie je s rodicmi osobne a zije inde, tak im pomoze aspon financne a da im to, na co by si sami asi financie nedopriali. Ty jednoducho nemas rada muzovu rodinu a ja chapem, ze mama poziada o pomoc skor svoje dieta, ako cudzieho cloveka. Nebolo sice najstastnejsie, ze to riesili na poslednu chvilu (a mozno to mala vyriesene vopred inak a len jej to buchlo, tak riesila iny sposob), ale mozno tvoj muz nereagoval zle aj preto, ze mohol s bratom pokecat mimo vsetkych usi a oci a na chvilu boli spolu len oni dvaja a napriek vzdialenosti sa maju radi. Mne sa zda, ze ty by si najradsej muza od jeho rodiny najradsej odrezala, lebo rodinu uz vytvoril s tebou, ale nenadarmo sa hovori, ze s muzom si beries aj jeho rodinu a ze on si zase berie aj tu tvoju. Skus sa zamysliet, ako by si reagovala, keby sa on takto vyjadroval o tvojej casti rodiny. Pokus sa radsej o to, aby ste mali v rodine dobre vztahy, nie robit xy dni dusno, ze si sa nezabavila, takto kazis atmosferu aj medzi muzom a sebou.

clementine93
24. júl 2024

Autorka, čítaj si po sebe príspevky predtým než ich odošleš, nedá sa to čítať. Oči sa mi krížia.

autor
24. júl 2024

@deniseee nie nam ani dietatu nekupil nikdy nic ani n vianoce ani dietatu hracku odneho pomoc nepotrwbujwm ako clovek je nepotrwbny ver romu takemu svagrovi by si ani ty nesluzila

autor
24. júl 2024

@deniseee pni nekecaju je medzi nimi velky vekovy rozdiel vobec si nepisu nebavia sa apolu swrus a to je cele

autor
24. júl 2024

Serus

autor
24. júl 2024

@deniseee mne je jedno ako reaguje moja rodina nieje ties sveta ale ja to priznam a poviem im ak sa mi nieco nepaci ja to riesim takti

autor
24. júl 2024

@clementine93 necitaj

aurora33
24. júl 2024

Tak hlavne si daj muža do poriadku.

autor
24. júl 2024

@aurora33 dam dufam

lilitela
24. júl 2024

Autorka, este ma napadlo k tym zakuskom, nech neni svokra uplne zla, neboli to take z obchodu, ktore maju vlastne dlhu spotrebu, ze vydrzia aj 2 tyzdne, tak 4 dni nehraju rolu? Nie ze by som ju ospravedlnovala, ze si spomenula po 4 dnoch, ale tak chapes, co chcem povedat. Ze si nastvana a pravom, a potom vidis uz vsetko cierne.