Je normálny prístup svokry na oslave?
Baby stala sa taka vec. Svokra mala 50. Velka oslava kde bolo kopec ludi. Svagor nal doletiet v den oslavy z Irska.Skuoy, lakomy stary mladenec si nielenze nezacvakol taxik ani len dialnicnu nekupil. Oslava zacinala od 13:00. Svokra zacala rano v den oslavy vyvolavat muzovi nech ponho ide ona staremu mladencovi vybavuje podotykam odvozy… Muz jej nato a co poviem ? Cize muz sa oddrbal od pol2 do pol5 na letisko. Na oslave sme boli hodinu a pol. Kedze sme isli domov lebo mame male babo a muz bezomna nechcel ostavat aj tak sme uz mali pokazeny den. Ja nanu mam tazke srdce co je toro za svinstvo aby vlastneho syna doslova vyhnali z takej islavy? Vedela ze budeme kratko🤦♀️Topka je ze kazdy bol nabaleny jedlom len nam v pondelok volala muzovi ci “Ma” doniest kolace?stvordnove??! Wtf? Som ja debil ze sa hnevam?!! Muz navyse je unich za otroka na pracu akurad
@betulinka1 ano to mal povedat 🤦♀️🤦♀️🤦♀️Ochh
A mas teda pocit trosku krivdy vo vasej rodine, co sa tvojej mamy a sestry tyka? Ci to je v pohode? Ze ci to odtial neprameni, taka ta citlivost na nespravodlivost? Niekedy pomaha si to uvedomit, niekedy pomaha to zmiernit v tej primarnej rodine, kvazi vyriesit. Si prvorodena?
@lilitela nie druhorodena. Coja viem ani necitim krivdu dako ale uvedomujem si ze starsia sestra je tak trochu rozmaznavana
vies, niekedy byvaju rozmaznavane tie, alebo ti, co su taki menej sikovni a schopni - lebo ta matka to citi tak, ze ten stale potrebuje taku ochranu, jemu sa nedari, ma mensie stastie a pod. no a lebo ved ta druha/y je sikovnejsi, poradi si. Skus si to povedat obcas. S mamou si o tom hovorila, ze aj tebe by to urobilo dobre, kebyze ti obcas prejavi nieco extra? oproti sestre?
Aj ja som mala svokru. Manzel bol jedinacik, o otca prisiel ked mal 9 rokov. Samozrejme som nebola oblubena nevesta, ved som sa medzi nich "votrela". Napriek tomu sme ju rok po svadbe vzali k sebe. Starala som sa o nu (a to som mala dvojcata o 17 mesiacov este jednu dceru). Prvy raz v zivote bola so mnou u ocneho lekára (12 dioptrii), prvy raz o ortopeda, odvtedy topanky site na mieru, ak som usetrila par korun a chcela som si kupit kabat, kupila som radsej jej. Ja som mlada, ja si iste este kupim viac kabatov. Vybavila som jej aspon pomerný starobny dochodok. Zila u nas 23 rokov, ale nestihla si ma oblubit nielen ze nemala rada mna, ale ani jednu z dcer, lebo sa na mna podobala. Dvom kupovala darceky, tejto nie. Po 23 rokoch zomrela. A viete co? Úprimne som ju oplakala. Vychovala pre mna skveleho muza, mohla sa zodrat aby mohol vystudovat vysoku skolu na dennom studiu, sebe nedopriala nic, vsetko pre syna. Za to som jej bola a som uprimne vdacna necitim zast.
Mozno sa obcas treba pozriet aj ocami tych druhych a vselico prepacit.....
@evansova klobuk dole
@zuzanockamt na prvom mieste je muž. Potom dieťa. A tak ostatní
Niektoré komenty na Teba sú cez čiaru- v zlom zmysle.
Plne ťa chápem. Sme v podobnej situácii. Nie že by sme nechceli pomôcť, ale často sme z toho veľmi vyčerpaní. Povedať nie, prináša búrku a v celej rodine sa to preberá.Ale treba sa to naučiť. Ťažké,ale ide to.
Že si mala dieťa uspať v kočíku?
Jedno z mojich 4 detí v kociari nespalo keby čo bolo. A to si človek môže myslieť, čo také malé dieťa vie.
Takže všade to je individuálne.
Jedlo a koláče nerieš. Kašli na to. Osobne by mi ani nechutilo 🙂
Už sa stalo. Prípadne skúsiť predvídať udalosti, hoci často to nejde. A prípadný hnev od iných zregulovat. Porozmýšľať či majú pravdu alebo nie a vyhodnotiť. V prvom rade je váš vzťah. Ten je na prvom mieste. Potom dieťa. A potom ostatní.
Ľahko sa píše, ťažšie uskutočňuje. Držím palce. Nenechaj si čas s mužom pokaziť inými, spracuj to, odpusti. Držím palce.
@evansova všetka česť.
Odstrihnúť pupočnú šnúru druhý raz je bolestné a niekedy to matka alebo dospelé dieťa nedokáže.
Možno sa aj svokra hanbila prejaviť voči tebe sympatie. Podľa toho, aké mala ona detstvo. A zrejme strata jej manžela ju priviazala k synovi nezdravo, že jej samej to muselo robiť zle, a ani si to nemysela uvedomiť
@malary dalujem pekne a mas pravdu na ten kusok co sme boli som ani nejedla nemala
Som uz chut

@lilitela dakujem za spravu ano mam swstru tiez ma
Dieta ma vydata co ja viem fifty fifty ale ja tiez som si taka ta obycajna po ruke ked prideme na obed nepyta sa ma mama
Co ma varit jej ano😤