Je nutné chodiť k priateľovej mame na návštevy?
Caute, je podla vas moja povinnost chodit na "prespavacky" k partnerovej mamke so 4m dcerou? 😅 vztahy sa pomaly nastrbuju a ja fakt nemam zaujem mat ju za ritou a aby mi natahovala malu ako zmyslov zbavena. Necitim sa tam dobre a moj si to predstavuje tak, ze ak som sama na byte a on vikend pracuje, mam sa tam zobrat aby som mala spolocnost 🤦♀️ ked uz spolocnost, pojdem za svojou mamkou, nie? 🤦♀️ a aj to im vadi - ze aj ona ma narok vidiet svoje vnuca - ano, ma - ale zratam na prstoch jednej ruky kolkokrat u nas bola a to bolo ak tak len - chvilu na rukach, uvar mi kavu, lietaj okolo mna a vkuse kukala na hodinky a rozmyslala, ci uz ma ist lebo nevie, ako je to so spojmi. Nenapise ako sa ma mala, nezaujima sa vobec ale doma by nas chcela - vlastne bez toho, aby nas pozvala. Len sa mi sem tam dostane do usi od mojej kamaratky, ktora ju vozi do prace ako lamentuje.
PS: vydata za chlapa nie som a ani sa nikdy vydavat nechcem 🙂
Daj si pozor, lebo toto bude pravdepodobne taky typ, ze keby si tam náhodou začala chodiť prestavať tak by zase lamentovala, koľko tam chodíš s malou, ako je ona z toho unavená , nemá chvíľu pre seba koľko sa okolo vás narobí, prečo nejdeš aj k svojej mame. Ta si teraz oddychuje a ona je z morená kvôli tebe atď atď atď . Zbytočné tam budeš chodiť, lebo zlá budeš asi stale🙁
ahhola
•
Dnes o 11:15
Odpoveď bola odstránená
Prečítaj si, prosím, čo je u nás v poriadku a čo nie.
Dôvod: Ahoj, 😅
Dnes o 12:09
Vsak ty ju neries, vsetko deleguj na chlapa.
.... preco si nebola s malou u mojej mamicky.... Jaj, ked si to nedohodol presne, ja nechcem narusovat jej sukromie. Vsak dohodni, co kde kedy ako.
A uvidis, ked stara cukne, bude to mat on na triku a ty si vobec nemusis robit nervy.
Zozen postielku z b.... a a ked zaveli, ze idete na prespavacku tak-tam je postielka, zober ju pre istotu, lepsie 2 ako ziadna😂ona ma pred tebou vekovy naskok, ale rozumovy... Asi nee. Hlavne sa o nej nehadaj, ked s nim budes suhlasit, stane sa co?
Neinformovat, neposielat fotky. Nech je on komunikacny kanal k mamke. 🍄
Urcite nechod s babatkom tam, kde ti neni komfortne. Ja chodim k svokre prespaat len s muzom a plati Ryba a hosť - tri dni a dosť. Vies, teraz su z vnucky vsetci paf, ale o par rokov, ked uz bude mat vlastny nazor a bude sa jedovat, plakat, odmietat jedlo a bude mat skolkarske virozy, tak ju ziadna babka nebude chciet ani zadarmo
Sčasti ako by som čítala o nasej situácii. Muž je asi 100x za rok preč, veľa pracuje. Keď sa narodila prvá dcera, vkuse som počúvala, že by sa patrilo chodiť aj k svokrovcom, že aj oni sú starí rodičia, majú právo vidieť vnúča atď. Prvý rok som tam chodila ako na hodiny klavíra, aby sa náhodou niekto neurazil. Potom sa začala moja svokra navážať do mojej rodiny, lebo žiarlila, že moja mama to proste s deťmi vie a má s nimi kopec zážitkov a spomienok. Muzovi som povedala, že som rok zo seba robila idiota, chodila tam aj sama, cestovala s pár mesačnou dcérou a ona sa mi odvďačila ohováračkami. A k tomu sa pridali ich výhovorky - keď sme my niečo potrebovali, nikdy sa nič nedalo, nemali čas, nemohli si vziať dovolenku. Ale keď išlo o ich vlastný program, vtedy si vedeli a mohli vziať voľno 🤦♀️ takže som povedala koniec.. jasné, že k mojim rodičom idem hocikedy, veď sú to moji rodičia a rodičovský dom je môj domov.. k svokrovcom chodíme už len všetci spolu a neriešim kto čo hovorí.. navyše už máme dve deti a povedala som im, že nebudem snáď ja baliť celý dom k ním, keď oni môžu prísť hocikedy..
Ani zákon o rodine ti neukladá návštevu u cudzej rodiny ( teda z pohľadu zákona ti je tá pani nič, iba tvojmu dieťaťu stará mama).
Takže sa nenút a nechoď, keď sa ti nežiada, nechce. Ani partner ťa nemôže nútiť, keby naszojil, tak mu povedz, aby vaše dieťa zbalil on a išiel prespať k tvojej mame , či sa mu bude " chcieť". Asi mu trochu hrabe, a chce ťa mať pod kontrolou, aby sa jeho matka mohla hrať na bachara.
A ešte keď sa správa tak ako píšeš, nech sa ona snaží prísť a prejaviť záujem o vnučku, nie aby si ju nosila ty ako spotrebný tovar.
A tie hlásenia stopni, keby mala záujem, tak sa ozve sama, napíše, zavolá, príde. Veď to nemá sveta kraj, kúsok od práce. Aj čiperna je dost, keďže pracuje a vládze behať po obchodoch. Spoje ? 3 kliky na nete a má všetky spoje domov. Vlastne keď cestuje, tak ich má v malíčku!
Slušne ale razne to chlapovi vysvetli, nech prestane s takými praktikami, on aj jeho matka.
Tak vcera som sa dozvedela, ze sa chysta silvestrovska party u "svokricky" a moja ucast je tam viac menej povinna 😅 vravim okej, nie je problem, silvester je pre mna taka nepodstatna udalost 😅😅 a ked teda silvester tam tak na vianoce sa ide k mojim. A to uz ohen na streche, ci si myslim, ze na vianoce nebudem u nich ak nahodou bude musiet chlap pracovat 🤦♀️ ako, ja som strasne benevolentny clovek ale toto uz bolo pre mna moc. Tak som jej povedala, ze aj keby mam byt s malou nakoniec sama, ku nej ma nikto nedostane 🤦♀️ neviem, co si ta zenska chce dokazovat v ostatnom case ale asi jej zacina dobre ...
Realne uvazujem najat pravnika, malu do osobnej starostlivosti a adios chlapovi. Nikdy sa nechoval ako mamin cecek, je to uspesny clovek ale toto co sa deje .. ani ja nie som ziadna putka zavisla na jeho prachoch tak neviem, co tym sleduju/ alebo skor sleduje milostpani 🤦♀️😅
... dobre kúri obom...
čo ak náhodou chlap bude pracovať na vianoce ?! no bude a vy dve si urobíte svoj program, doma či kde len chcete, a nemusí to byť akurát u svokry. Prečo aj ? si dospelá, svojprávna,tak možeš neisť, ísť kam chceš, nie kde si zmyslí sploditel dieťaťa a jeho mater. máš snahu sa prispôsobiť, rozdeliť pozormosť a návštevy, ale aby ma chlap manipuloval, že k jeho rodine musím, a k mojej nie, tak takú ešte nehrali. už by bol čoskoro ex, a mmch. na spísanie návrhu o zverenie dieťaťa do tvojej výhradnej starostlivosti nepotrebuješ platiť právnika, vieš si to podľa vzorov tu na MK alebo niekde na nete napísať aj sama, a rovno odniesť na váš príslušný súd. rovno napíš aj výšku výživného a termíny stretnutí. budeš mať malú výhodu že si to podala ako prvá ty.g erojovi nič vopred nehovor, len to urob, aby nestihol robiť prieky, dusno bude aj tak, teátro bude preveliké, lebo čo si si to dovolila ?! Fakt by som už neváhala a rovno dnes napísala, a zajtra podala.
Inak aj právnik je dobrý krok, aspoň geroj uvidí, že nebude mať za súpera "iba" teba, ale máš odborné zastanie.
Neviem ako to máte s bývaním, či to vieš zdarne poriešiť, finančne spomínaš že to máš OK, Takže čo stratíš ? Je.b.nutú skorosvokru, ale to je len a len úľava. Ostatné si nastavíš, a tak ako rozhodne súd, otecko dcéru zatial asi nedostane do striedavky, ani na prespávačku, tak využi kým je takto malá, časom sa uvidí.
Držím palce , nenechaj zo sebou zametať.
Neprehanas to, len preto, ze chlap chce, aby ste chodili k jeho rodicom, by si mu dala adios? Nemozes na tom najst nic pozitivne... (svokra dobre vari, ty nemus8s, byvaju v peknom prostredi, svokor je zabavny, muz je tam stastny... Nic?) 🤔

Aj moj robi kazdy druhy vikend a nie, bez neho nechodim k svokrovcom. Chodime tam spolocne ked ma volno. Nikto by ma nikdy neprinutil k niekomu chodit a uz vobec nie prespavat.