icon

Je obchytkávanie v spoločnosti nevhodné?

21. feb 2026

Ako vnímate, keď sa dvojice v spoločnosti-napr na oslave, posedení v bare s kamošmi, návšteve, “doma” čiže na niekoľkodňovej návšteve u rodičov/ svokrovcov a pod…držia za zadok, stehná( za vnútornú stranu stehien)? Podľa mňa je to vysoko intímne, nevhodne a nechutne napr pri členkoch rodiny. Ja som síce slobodná, ale nezávidím. Napr švagriná prehodí bratovu ruku na seba, aby jej objal plecia a chytí ho za stehno, dobre že nie za rozkrok. On už si asi nejak na to zvykol a držia sa za stehná, pripadne nalepení na seba za hole brucho pri telke, keď tam sedíme aj zvyšok rodiny. Je to podľa vás normálne? Ešte pri kamošoch sa da pochopiť občas objatie alebo pusa u čerstvých párov, ale podľa mňa je to ozaj nezrelé a nevhodne.

darmasiswa
Včera o 13:00
@minenkaa

@darmasiswa presne ,autorka vidí v každom dotyku sex a to treba riesit a nie si myslieť ,že je to ok
Nemala vzťah ,takže ani netuší ,čo je to dotyk vo vzťahu a to veľa hovori o jej pohľade na svet

@minenkaa Nie, nejde o to, ze autorka nevie, co je dotyk vo vztahu, ide o hranice a kontext, ktore ty stale nechapes, nikto z nas nebol v danej situacii, pozname ju len z popisu, avsak vyvolala zle pocity, co jasne znamena, ze hranica bola prekrocena, nie je to o sexualizacii ani o skusenostiach s dotykom vo vztahu, je to o slusnosti, ohladuplnosti a respektu k ostatnym, a kritizovat ju za to, je ignorovanie zakladnych spolocenskych pravidiel a respektu

orisker
Včera o 13:02

Opri sa o mňa
bude Ti dobre,
svet bude krásny
a nebo modré...

... človeku je vtedy dobre,
keď sa má
o koho oprieť... (IMT Smile)

darmasiswa
Včera o 13:03
@minenkaa

@darmasiswa inak keď o tom píšeš vedieť rozlíšiť ,čo je nevhodne pre iných ,podľa tohto by som ja mohla do človeka ako je autorka ,ak by mala vzťah ,vŕtať,prečo je taký háklivý na dotyk a studený čumák,keď sa svojho partnera nedotkne
Mne sú napríklad takýto ľudia neskutočne nepríjemní ,to by sa mala teda prekonať a zacat si prejavovať náklonnosť ako si ja predstavujem? Stále píšeš o akceptovaní tých druhých ,ale aj ty druhí musia akceptovat

@minenkaa autorka ma pravo citit sa neprijemne a nikto nema pravo jej svoje predstavy o naklonnosti vnucovat, cely cas ide o slusnost, ohladuplnost a respekt k ostatnym a nie o akceptovanie alebo presadzovanie svojich osobnych standardov na inych

minenkaa
Včera o 13:05
@darmasiswa

@minenkaa Nie, nejde o to, ze autorka nevie, co je dotyk vo vztahu, ide o hranice a kontext, ktore ty stale nechapes, nikto z nas nebol v danej situacii, pozname ju len z popisu, avsak vyvolala zle pocity, co jasne znamena, ze hranica bola prekrocena, nie je to o sexualizacii ani o skusenostiach s dotykom vo vztahu, je to o slusnosti, ohladuplnosti a respektu k ostatnym, a kritizovat ju za to, je ignorovanie zakladnych spolocenskych pravidiel a respektu

@darmasiswa autorka ani netuší čo sú dotyky vo vzťahu ,hranica bola prekročená pre ňu a preto si to ma riesit ona
Ona kritizuje ľudí čo sa dotýkajú a to je ignorovanie zakladnych spolocenskych pravidiel a respektu,pretože ina v tom vidí niečo zle a ma to zacat riesit,či už tým sa s tými ludmi nestretavat alebo nesexualuzovat všetko

darmasiswa
Včera o 13:08
@minenkaa

@darmasiswa autorka ani netuší čo sú dotyky vo vzťahu ,hranica bola prekročená pre ňu a preto si to ma riesit ona
Ona kritizuje ľudí čo sa dotýkajú a to je ignorovanie zakladnych spolocenskych pravidiel a respektu,pretože ina v tom vidí niečo zle a ma to zacat riesit,či už tým sa s tými ludmi nestretavat alebo nesexualuzovat všetko

@minenkaa Autorka nema co riesit, neprekrocila ziadne pravidla, len vnimala svoje hranice, tvoje vykrucanie a prekrucanie faktov je zbytocne

minenkaa
Včera o 13:10
@darmasiswa

@minenkaa autorka ma pravo citit sa neprijemne a nikto nema pravo jej svoje predstavy o naklonnosti vnucovat, cely cas ide o slusnost, ohladuplnost a respekt k ostatnym a nie o akceptovanie alebo presadzovanie svojich osobnych standardov na inych

@darmasiswa nikdo jej neberie pravo cítiť za zle pri tom keď sa iný dotýkajú ,podotýkam normálne dotyky,žiadne obchytavanie sa
Ano cely čas tu ide o rešpektovanie hraníc ,slušnosť a ohľaduplnosť
Autorka chce presadzovať svoje štandardy u iných ,ja osobne som ,napr vysvetľovala,že o čom sú pre mňa dotyky ,nie o sexe ale o prítomnosti

minenkaa
Včera o 13:12
@darmasiswa

@minenkaa Autorka nema co riesit, neprekrocila ziadne pravidla, len vnimala svoje hranice, tvoje vykrucanie a prekrucanie faktov je zbytocne

@darmasiswa ja neprekrucam , píšem presne to čo ty

darmasiswa
Včera o 13:13
@minenkaa

@darmasiswa nikdo jej neberie pravo cítiť za zle pri tom keď sa iný dotýkajú ,podotýkam normálne dotyky,žiadne obchytavanie sa
Ano cely čas tu ide o rešpektovanie hraníc ,slušnosť a ohľaduplnosť
Autorka chce presadzovať svoje štandardy u iných ,ja osobne som ,napr vysvetľovala,že o čom sú pre mňa dotyky ,nie o sexe ale o prítomnosti

@minenkaa Ty stale tocis dookola a riesis fyzicky kontakt, ja riesim slusnost, ohladuplnost a respekt k ostatnym, myslim, ze uz bolo povedane vsetko, kto chce chape, kto nie, nechape

minenkaa
Včera o 13:16
@darmasiswa

@minenkaa Ty stale tocis dookola a riesis fyzicky kontakt, ja riesim slusnost, ohladuplnost a respekt k ostatnym, myslim, ze uz bolo povedane vsetko, kto chce chape, kto nie, nechape

@darmasiswa nie, ty tocis stále to iste ,ja riešim rešpektovanie iných
Ty nechápeš ,pohľad aj inej strany

orisker
Včera o 13:40

Boli raz dvaja zen-budhistickí mnísi. Raz sa vybrali na cestu za poznaním a stanovili si zásadu, že budú len pozorovateľmi a udalosti okolo seba nebudú nijako ovplyvňovať a posudzovať. Na rázcestí sa stretli s jednou ženou. Jeden z nich sa ňu vrhol a znásilnil ju.
Druhý sa na to len s úžasom díval, ale v súlade so zásadou neovplyvňovania udalostí mlčal. Až večer, keď sa uložili na odpočinok, už to nemohol vydržať a oboril sa naňho:
"Prosím Ťa, ako si mohol urobiť?! V rozpore so všetkými zásadami nášho učenia si znásilnil ženu. Ako si vôbec mohol pomyslieť na to, že sa tak prehrešíš?"
Ten druhý mu s úsmevom odpovedal: "Ale ja som tú ženu pustil z hlavy už na tom rázcestí. Ako to, že Ty ju stále máš v hlave?"

Autorka sa v podstate pýta ostatných, prečo nie sú takí ako ona.
Prečo sa na dotyky dívajú inak ako ona.
Nuž preto, lebo ona sa na dotyky díva ako na niečo hriešne, nečisté a obťažujúce iných. Niečo, po čom kedysi nasledoval sex.
Ostatní svojimi dotykmi demonštrujú potrebu blízkosti a vyjadrujú lásku.

anonym_a75445
Včera o 13:46
@anonym_autor

@mimka1402 Nemala

@anonym_autor aj mne to príde divné, že má niekto potrebu v spoločnosti držať niekoho za stehno. Vôbec nie si nenormálna, ja s mm to nerobíme, a to sa doma veľa fyzicky kontaktujeme a prejavujeme si nežnosti. Ale na verejnosti mať potrebu sa hladiť a chytať kade tade mi tiež príde divné. A to nemám žiadnu traumu z detstva. Nerobia to ani naši kamaráti.

earlgrey
Včera o 14:06
@anonym_11546e

@earlgrey akurat ze autorka nepisala "tesne nad koleno" ale ze "par cm od rozkroku". Tymto svojim definovanim "tesne nad koleno" si nepriamo uznala, ze to nie je to iste.

@anonym_11546e Nie, ja chytím aj vyššie keď mi tam ruka skĺzne ale tak neverím, že priemerný slovenský chlap ma vtáka cez celé stehno...

martin96321
Včera o 19:36

@anonym_autor Že Teba nema kto prekotiť 😇

autor
Včera o 20:27
@minenkaa

@anonym_11546e ja zas nepoznam nikoho, čo to nerobí a z toho usudzujem,že je to aj pre ostatných akceptovateľné a normálne

@minenkaa Neviem , medzi akými ľuďmi sa pohybuješ…ja skôr medzi lepšie vzdelanými a ti to nerobia

minenkaa
Včera o 20:30
@anonym_autor

@minenkaa Neviem , medzi akými ľuďmi sa pohybuješ…ja skôr medzi lepšie vzdelanými a ti to nerobia

@anonym_autor ako myslis ,že čo je lepšie vzdelaní ,staci základná škola?

autor
Včera o 20:31
@anonym_3e07ba

@darmasiswa hranica komfortu ostatnych v spolocnom priestore? preboha! to teraz kazdy pred vstupom do spolocnosti navzajom prezisti, kto ma z coho traumy a komplexy? tebe a autorke je blbe pozerat sa na dotykajuce sa pary, mne na prsnate zeny, niekomu vadia zeny v tesnych leginach. kazdy zaziva diskomfort pri pohlade na nieco ine, vies si v praxi nejako predstavit, ako by kazdy vyhovel kazdemu? psychicky zdravy clovek je odolny a dokaze sa s lahkou povziest na to, co vidi, aj ked mu to nie je prijemne.

@anonym_3e07ba Hovorí ti niečo slovo etiketa?

autor
Včera o 20:34
@minenkaa

@anonym_autor ako myslis ,že čo je lepšie vzdelaní ,staci základná škola?

@minenkaa No čašníčku alebo recepčnú nepovažujem za vzdelanú

minenkaa
Včera o 20:38
@anonym_autor

@minenkaa No čašníčku alebo recepčnú nepovažujem za vzdelanú

@anonym_autor to prečo?

autor
Včera o 20:40
@minenkaa

@anonym_autor to prečo?

@minenkaa vie to robiť každý gramotný a je to známka, že človek nemá potrebu sa niekam posunúť..okrem iného

minenkaa
Včera o 20:42
@anonym_autor

@minenkaa vie to robiť každý gramotný a je to známka, že človek nemá potrebu sa niekam posunúť..okrem iného

@anonym_autor prosim?Ty si už niekedy robila tieto profesie? A uvedomuješ si ako namáhavé sú

autor
Včera o 20:49
@minenkaa

@anonym_autor prosim?Ty si už niekedy robila tieto profesie? A uvedomuješ si ako namáhavé sú

@minenkaa aj robím s ludmi aj som celý deň na nohách, s vysokou školou

anonym_93ce89
Včera o 20:49
@anonym_autor

@anonym_autor 😂 pani dokonalá vzdelaná sa ozvala.
Milujem takéto tupelká

minenkaa
Včera o 20:52
@anonym_autor

@minenkaa aj robím s ludmi aj som celý deň na nohách, s vysokou školou

@anonym_autor a vysoká škola zaručuje vzdelanie?to prosim ta odkedy
ten čašník je menej vzdelaný ako ty lebo?

mimka1402
Včera o 20:52
@anonym_autor

@anonym_autor No mňa práve odstrelilo 🤣 Milá zlatá, ja sa pohybujem medzi aj vyššou vrstvou, ovládam etiketu, ale v živote by som si nedovolila v takejto téme to vytiahnuť, že som "viac". Namiesto riešenia svojich psychických problémov to hodiš, že si proste "viac" ako "ostatní".
No nie, si rovnako podradná pre všetkých ako aj "čašníčky či recepčné" v tvojich očiach. Toľko báb poznám, ktoré pracovali takto a teba by strčil do vrecka vzdelaním, ale v horeli, alebo si popri Vš privyrábali.
Dievča zlaté, rieš svoje bloky u psychiatra a nezhadzuj to na všetko a všetkých, že ťa nik nechce.😀
Doteraz mi ťa bolo ľúto, ale ty si len ďalšia, ktorá si myslí, že je viac a všetci na svete sú "vadni".

autor
Včera o 20:54
@minenkaa

@anonym_autor a vysoká škola zaručuje vzdelanie?to prosim ta odkedy
ten čašník je menej vzdelaný ako ty lebo?

@minenkaa No väčšinou áno

autor
Včera o 20:56
@mimka1402

@anonym_autor No mňa práve odstrelilo 🤣 Milá zlatá, ja sa pohybujem medzi aj vyššou vrstvou, ovládam etiketu, ale v živote by som si nedovolila v takejto téme to vytiahnuť, že som "viac". Namiesto riešenia svojich psychických problémov to hodiš, že si proste "viac" ako "ostatní".
No nie, si rovnako podradná pre všetkých ako aj "čašníčky či recepčné" v tvojich očiach. Toľko báb poznám, ktoré pracovali takto a teba by strčil do vrecka vzdelaním, ale v horeli, alebo si popri Vš privyrábali.
Dievča zlaté, rieš svoje bloky u psychiatra a nezhadzuj to na všetko a všetkých, že ťa nik nechce.😀
Doteraz mi ťa bolo ľúto, ale ty si len ďalšia, ktorá si myslí, že je viac a všetci na svete sú "vadni".

@mimka1402 no u konkrétneho paru a im podobnych … sú to robotníci…napr u paru lekárov, inžinierov, úradníkov som také správanie nikdy nevidela

minenkaa
Včera o 21:03
@anonym_autor

@minenkaa No väčšinou áno

@anonym_autor teda ja viem ,že nie ,len si zober takých malých podnikateľov,väčšinou sú to ľudia čo majú stredoškolské vzdelanie ,musia ovládať ekonomiku malého podniku,musia riesit manažment a ešte sa aj cely zivot vzdelávať vo svojim odbore,či je to záhradník ,stavbár,tesár ,ešte aj človek čo ma upratovacie služby ,cely čas sa učia a vzdelávajú ,musia pracovať s ludmi a ty mysliš,že takýto ľudia sú nevzdelaní?
Ten lekár je podla teba v čom vzdelanejší ,že pozná ľudské telo,záhradník pozná rastliny a tých je o moc viac ako orgánov v ľudskom tele,tesár pozná drevo ,vie ako s ním pracovať,vies ty vôbec koľko druhov klincov existuje a ake majú povrchové úpravy ,viesť ty čo je bezpečnostná montáž okjen a dverí , viez koľko nových technológii v stavebníctve je ročne,elektrikár musí poznať všetky normy podľa zákona
Vies koľko zákonov vychádza len čo sa dotýka stavebníctva a bezpečnosti a toto ti robotníci nevzdelaní musia ovládať
Ty vzdelaná

autor
Včera o 21:05
@minenkaa

@anonym_autor teda ja viem ,že nie ,len si zober takých malých podnikateľov,väčšinou sú to ľudia čo majú stredoškolské vzdelanie ,musia ovládať ekonomiku malého podniku,musia riesit manažment a ešte sa aj cely zivot vzdelávať vo svojim odbore,či je to záhradník ,stavbár,tesár ,ešte aj človek čo ma upratovacie služby ,cely čas sa učia a vzdelávajú ,musia pracovať s ludmi a ty mysliš,že takýto ľudia sú nevzdelaní?
Ten lekár je podla teba v čom vzdelanejší ,že pozná ľudské telo,záhradník pozná rastliny a tých je o moc viac ako orgánov v ľudskom tele,tesár pozná drevo ,vie ako s ním pracovať,vies ty vôbec koľko druhov klincov existuje a ake majú povrchové úpravy ,viesť ty čo je bezpečnostná montáž okjen a dverí , viez koľko nových technológii v stavebníctve je ročne,elektrikár musí poznať všetky normy podľa zákona
Vies koľko zákonov vychádza len čo sa dotýka stavebníctva a bezpečnosti a toto ti robotníci nevzdelaní musia ovládať
Ty vzdelaná

@minenkaa rovnako veľa novinikek v odbore sa musí učiť vysokoškolsky vzdelaný vo svojom odbore

mimka1402
Včera o 21:06
@anonym_autor

@mimka1402 no u konkrétneho paru a im podobnych … sú to robotníci…napr u paru lekárov, inžinierov, úradníkov som také správanie nikdy nevidela

@anonym_autor
Je smutné, že verejne napíšeš o svojej rodine, že ich vnímaš ako niečo menej kvôli ich vzdelaniu.. Prekvapenie, status na to nemá žiaden vplyv. Ja ak ti poviem, že som sa stretla s tým aj "vo vyšších" kruhoch, tak čo to zmení?

autor
Včera o 21:07
@minenkaa

Ty vzdelaná

@minenkaa ale už to je zbytočne ďalej rozvádzať, nemá to nič spoločne s témou